15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Frigidere silențioase: caracteristici, sfaturi pentru alegere, TOP-5 dintre cele mai silențioase frigidere

Nivelul de zgomot al unui aparat de uz casnic pentru răcirea alimentelor este egal cu puterea sa, dimensiunile camerelor și tipul de dezghețare. Oamenii vor să cumpere echipamente silențioase. Acest lucru este valabil mai ales pentru unitățile de refrigerare. Frigiderele silențioase sunt visul majorității oamenilor. Și acest lucru este de înțeles. La urma urmei, aparatul frigorific necesar gospodăriei este capabil să fredoneze, să zâmbească, să fredoneze și așa mai departe. Este posibil să nu fie vizibil în timpul zilei, dar noaptea astfel de „hohote” pot provoca insomnie în gospodării.

Frigider silențios.

Astăzi, frigiderele silențioase nu mai sunt un vis..

Cum este aranjată unitatea frigorifică, ce cauzează zgomot în ea? La urma urmei, „funcționează zgomotos” este un concept subiectiv. Cum să alegeți un frigider silențios și să verificați cât de zgomotos este dispozitivul de conservare a alimentelor? Cele mai silențioase frigidere – toate informațiile din materialul nostru.

Dispozitiv pentru conservarea alimentelor

În ciuda prețurilor ridicate și a „muncii” responsabile, astfel de dispozitive sunt aranjate destul de simplu. De ce să știți cum funcționează această unitate? Cel puțin pentru a înțelege cum să îl utilizați corect. Este important să înțelegeți ce duce la o defecțiune a dispozitivului, care, dimpotrivă, va prelungi funcționarea acestuia. Printre altele, cunoașterea dispozitivului general al unui aparat de uz casnic vă va permite să navigați rapid atunci când apar anumite defecțiuni: comandantul va fi chemat în timp util. De asemenea, este important să înțelegem de ce dispozitivul necesar în gospodărie face zgomot..

Compresor frigider.

Zgomotul frigiderului apare atunci când compresorul funcționează.

Orice echipament modern de refrigerare constă din următoarele părți:

  • Compresor – circulă agentul frigorific; motorul pornește, freonul se mișcă prin tuburi speciale: așa se asigură răcirea în interiorul unității.
  • Evaporatorul este situat în interiorul unității de refrigerare, care preia căldură din cameră; freonul fierbe și este transformat în gaz. Acest lucru lasă multă căldură, tuburile sunt răcite în cameră împreună cu aerul din compartimentul propriu-zis.
  • Racitor – amplasat pe peretele lateral sau posterior al dispozitivului, care elimină căldura mediului; astfel încât unitatea să nu se supraîncălzească.
  • Agentul frigorific (de obicei freon, poate fi izobutan) circulă prin conducte, ajutând răcirea în camere, transportând căldura către răcitorul de la evaporator.
  • Supapă-termostat – necesar pentru menținerea presiunii necesare pentru mișcarea agentului frigorific.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE! Nu amplasați frigiderul lângă calorifere, sobe sau calorifere de încălzire centrală. În acest caz, supraîncălzirea nu poate fi evitată și motorul se va defecta rapid..

Unde se instalează frigiderul.

Este foarte descurajat să instalați frigiderul lângă aparatele de încălzit..

Motive pentru munca zgomotoasă

Elementul principal al circuitului aparatului pentru produse de răcire și congelare este compresorul, care este acționat de un motor electric. Funcționarea acestuia din urmă nu este la fel de zgomotoasă ca și compresia agentului frigorific din compresor. Acesta este secretul zgomotului pe care îl produce frigiderul..

În plus față de compresor, se pot emite sunete clare în timpul funcționării frigiderului:

  • releu electric: pornește motorul electric, făcând clic caracteristic;
  • condens și bule de alte substanțe din agentul frigorific în sine, atunci când compresorul este oprit, se aude un gâlgâit caracteristic;
  • calitate slabă a construcției, în această situație este dificil să se reducă nivelul de zgomot emis de frigider;
  • rafturi slab adiacente sau designul incorect al acestora, în multe cazuri această problemă poate fi rezolvată.

Frigider silențios.

Găsirea unui frigider silențios nu este o sarcină ușoară.

Alegerea unui frigider silențios

Este dificil să găsești o unitate frigorifică complet silențioasă. Designul său presupune prezența elementelor care emit sunete diferite în timpul funcționării. Pentru a achiziționa un dispozitiv frigorific care nu ar provoca disconfort, luați în considerare caracteristicile acestuia, gradul de zgomot, care nu poate depăși standardele admise.

Puterea frigiderului.

Dacă puterea frigiderului depășește 53 dB, atunci nu ar trebui să scoată sunete în timpul funcționării..

Cum se verifică nivelul de zgomot al frigiderului

Mulți cumpărători sunt interesați de subiectul alegerii celui mai silențios frigider?

În primul rând, atunci când cumpărați, trebuie să țineți cont de nivelul de zgomot posibil al dispozitivului: cifra corespunzătoare este indicată în instrucțiunile de utilizare sau pe autocolantul cu energie. Valoarea este exprimată în dB (decibeli).

Conform GOST, în timpul funcționării, dispozitivul frigorific nu ar trebui să emită sunete, a căror putere depășește 53 dB..

Nivelul de zgomot al dispozitivelor moderne de răcire și al modelelor populare nu depășește 44 dB (ceasurile de perete fac și ele zgomot).

Pentru a reduce acest indicator, se utilizează materiale izolante de înaltă calitate. Deși astfel de măsuri încă nu vă permit să obțineți o unitate frigorifică care funcționează în tăcere.

nivelul de zgomot al frigiderului.

Atunci când alegeți un frigider silențios, ar trebui să acordați atenție posibilului nivel de zgomot al dispozitivului..

IMPORTANT! Alegerea dispozitivului se face ținând cont de faptul că indicatorii pașaportului tehnic sunt proiectați să funcționeze în condiții normale. La instalarea unui electrocasnic în casă, nivelul de zgomot crește de obicei..

Pentru a afla cât de liniștit funcționează modelul ales, cereți unui consultant să conecteze un dispozitiv de uz casnic.

Atunci când alegeți un frigider, „vă bazați” pe recenziile utilizatorilor..

Cum se reduce nivelul dB

Puteți influența volumul zgomotului emis de dispozitivul de refrigerare după cum urmează:

  • asigurați-vă că unitatea este amplasată pe o suprafață plană;
  • dacă unitatea frigorifică se află pe o podea neuniformă, reglați înălțimea picioarelor, dați carcasei poziția corectă (acest lucru va ajuta atât la reducerea volumului de sunete emise de un aparat de uz casnic, cât și la evitarea defecțiunilor elementelor importante ale sistemului;
  • respectați distanța necesară între perete și unitatea frigorifică;
  • pentru o activitate normală, este necesar să existe suficient spațiu între ea și obiecte în jur;
  • aveți grijă de așezarea corectă a alimentelor în interiorul frigiderului, vasele și recipientele trebuie așezate astfel încât obiectele să nu se atingă între ele în timpul funcționării sale, deoarece atunci când compresorul este pornit, vibrațiile apar în interiorul aparatului, astfel încât obiectele din apropiere începe să sune sau să zornăie.

Sfaturi utile pentru alegere

Toată lumea vrea să cumpere un frigider care funcționează în tăcere. Să ne dăm seama cum diferă dispozitivele frigorifice în ceea ce privește nivelul de zgomot.

Conform GOST, nivelul de zgomot emis de frigider nu trebuie să depășească 53 dB. Toate echipamentele de acest fel sunt clasificate în funcție de o anumită scară și, conform acestuia, nivelul de zgomot al dispozitivelor de răcire este împărțit în 3 niveluri:

  • ridicat – depășește 45 dB;
  • mediu – până la 44 dB;
  • scăzut – până la 34 dB.

Indicatorii de zgomot depind și de sistemul de răcire al dispozitivului: norma pentru dispozitivele cu un sistem „fără îngheț” nu este mai mare de 47 dB; unitățile de picurare sunt proiectate să funcționeze cu un nivel de zgomot de până la 42 dB.

Atunci când alegeți un dispozitiv pentru siguranța alimentelor, luați în considerare figurile de mai sus.

Multe modele de frigidere sunt proiectate pentru o zgomot emis de până la 17 dB. Dar aveți nevoie de astfel de indicatori, având în vedere că plata în exces pentru aceștia va fi aproape dublă în comparație cu unitățile frigorifice cu aceeași funcționalitate și un nivel mediu de zgomot? Acest lucru este justificat dacă aparatul de uz casnic se află în camera în care vă relaxați sau într-un apartament de tip studio. Dacă unitatea frigorifică se află în bucătărie și este dotată cu un nivel de zgomot mediu sau scăzut, atunci camera nu va fi auzită.

Recomandări generale:

  • Nu alerga ieftinitatea! Adesea, producătorii economisesc la piesele componente, ceea ce afectează calitatea construcției. Alte frigidere nu sunt deloc sigure, deoarece conțin materiale toxice..
  • Este mai bine să alegeți un frigider cu rafturi din sticlă – sunt mai igienice decât cele din plastic, sunt mai ușor de curățat.
  • Acordați atenție „umpluturilor” unității. Nu plătiți în exces pentru un compartiment suplimentar care nu ar trebui folosit;
  • Merită să alegeți modele echipate cu un strat de cauciuc – acest lucru vă permite să asigurați un t stabil în interiorul compartimentelor și să preveniți dezghețarea.
  • Ușile dispozitivului pentru răcire trebuie să se potrivească strâns pe perete și să închidă strâns spațiul din interior.
  • În multe modele de frigidere, este posibilă mutarea ușii în cealaltă parte; dacă bucătăria dvs. este mică – atunci când alegeți o unitate, opriți-vă la ele, astfel veți economisi spațiu utilizabil și va fi mai convenabil să operați dispozitivul.
  • Contactați numai magazinele mari de electrocasnice care oferă servicii. Capacitatea de service în garanție este mai importantă decât faptul că puteți economisi o singură dată – va trebui să plătiți în exces de multe ori mai târziu din cauza unor astfel de economii dubioase.

Evaluarea TOP-5 a celor mai silențioase dispozitive frigorifice cu sistemul „Fără îngheț”

Care frigidere sunt cele mai fiabile și mai silențioase? Dacă vă este greu să alegeți un dispozitiv pentru răcirea, congelarea și depozitarea alimentelor, vă recomandăm să vă familiarizați cu următoarea evaluare, care conține modele de diferite categorii de preț – de la lux la buget. Cu siguranță veți găsi o unitate frigorifică fiabilă și convenabilă pentru casa dvs.!

Samsung RL46

Unitatea elegantă de răcire cu două camere este simbolul eleganței și stilului. Are o cameră de răcire spațioasă, este echipată cu un sistem de răcire multi-flux, care are funcționalitatea necesară. Spațioasă, dar se potrivește cu ușurință în orice colț al spațiului bucătăriei, creând o atmosferă confortabilă și familiară. Sistem fără îngheț pentru întreținerea gratuită și ușoară a unității.

În arsenalul său, un astfel de frigider are și un mod de îngheț: refrigerarea prin șoc a produselor vă permite să păstrați substanțele utile și gustul în ele. Compartimentul frigider este echipat cu patru rafturi din sticlă

Compartimentul frigider este voluminos (208 l), există 4 rafturi din sticlă securizată, dintre care 3 pot fi reglate în înălțime.

Confort suplimentar – în capacitatea de a agăța din nou ușile în direcția dorită.

Sistemul electronic și afișajul LED (în exteriorul frigiderului) vă permit să setați modul exact de răcire. Temperatura din fiecare cameră a acestei unități de răcire este indicată separat.

Camera congelatorului (92 l) are 3 recipiente extragibile (sunt transparente) și o matriță pentru fabricarea gheții.

Gradul de răcire al congelatorului este reglabil.

Nivel de zgomot 41 dB.

Samsung RL46.

Frigider Samsung RL46.

Samsung RB33J3301WW

Tehnologia de răcire uniformă menține modul t optim, care va prelungi durata de valabilitate a alimentelor.

Are o cameră de congelare mare, cu un sistem „fără îngheț” atât pentru stocurile mici, cât și pentru cele mai mari. Este convenabil să sortați produsele în ea. Are un sertar spațios pentru fructe și legume.

Există o zonă proaspătă aici – ceva între camera superioară și congelator – convenabilă pentru amplasare, răcită.

O ușă spațioasă, ușoară și funcțională se deschide în orice grad – atât deschisă, cât și dreaptă.

Există un panou de control (situat pe ușă, acesta poate fi utilizat pentru a controla fiecare cameră și zonă proaspătă.

Nivelul de zgomot este de 37 dB. În afara spațiului bucătăriei, faptul că unitatea frigorifică funcționează nu dă nimic.

Preț acceptabil.

Samsung RB33J3301WW.

Frigider Samsung RB33J3301WW.

LG GA-B489 YVQZ

Structura constă din camere separate: congelare (situată în partea de jos a unității) și refrigerare (deasupra). Fiecare are propria ușă. Dacă este necesar, pot fi depășite pe diferite părți. Dispozitivul este foarte eficient din punct de vedere energetic

Camera are 4 rafturi rezistente din sticlă. O cutie specială este prevăzută pentru depozitarea legumelor.

Există 4 „balcoane” pe uși. Camera asigură circulația aerului cu flux multiplu, prezența unui deodorizant face posibilă plasarea alimentelor cu mirosuri diferite în frigider.

Un capac special menține nivelul necesar de umiditate a aerului în interiorul compartimentului pentru conservarea fructelor și legumelor.

Este posibil să selectați modul dorit t. Va fi ajutat să setați butonul corespunzător pe afișaj..

Unitatea frigorifică poate congela până la 14 kg de alimente pe zi. Dacă trebuie să înghețați mai multe produse, activați funcția „Supergheați”.

Nu există niciun producător de gheață în acest model. Nu.

Volumul aparatului frigorific este de 360 ​​l.

Nivel mediu de zgomot, 40dB.

LG GA-B489 YVQZ.

Frigider LG GA-B489 YVQZ.

Bosch VitaFresh Serie 4 KGN39XL2AR

Diferă în funcționalitate, a introdus tehnologia „fără îngheț”, care elimină aspectul de gheață pe pereți. O astfel de unitate consumă puțină energie. Menține nivelul necesar de umiditate și t.

Dispozitivul are un compartiment „fresh vita”: în el, produsele își păstrează prospețimea de 2 – 3 ori mai mult decât de obicei. Prezența unei astfel de zone vă permite să cumpărați alimente în cantități mari și în același timp mai rar. Acesta este un frigider spațios cu o cameră de congelare situată în partea de jos..

Designul laconic al dispozitivului de răcire îi permite să se încadreze în spațiul unei bucătării sau studiouri. Designul modelului este de așa natură încât poate fi așezat strâns atât la mobilier, cât și la pereți: nu vor exista goluri nici în lateral, nici în spate. Acest lucru economisește semnificativ spațiu la instalarea echipamentului.

Compartimentele au rafturi extensibile, aceste zone sunt echipate cu un sistem de filtrare.

Funcția de înghețare rapidă vă permite să pregătiți produse pentru depozitare pe termen lung: în timp ce aspectul și gustul sunt păstrate.

Controlul în dispozitiv se efectuează în modul electronic de control, funcția de control al temperaturii și funcționarea este acceptată.

Proiectarea modelului presupune posibilitatea instalării unei uși cu deschidere în direcția dorită.

Nivelul de zgomot al unui astfel de frigider este de 41 dB.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE Dacă temperatura din celule este ridicată, o alarmă sonoră va suna când ușile sunt deschise în această unitate de răcire..

Bosch VitaFresh Serie 4 KGN39XL2AR.

Frigider Bosch VitaFresh Serie 4 KGN39XL2AR.

Hotpoint-Ariston HFP 7200 WO

Păstrează frigul offline.

Este modern din punct de vedere al caracteristicilor, are funcții de super îngheț și super răcire, precum și o funcție care previne apariția bacteriilor.

Spațioasă (volum 322 l), există o zonă de prospețime, din punct de vedere al funcționalității este dotată cu maxim.

Nivel de zgomot 40 dB.

Hotpoint-Ariston HFP 7200 WO

Frigider Hotpoint-Ariston HFP 7200 WO.

Concluzie

Este important să se ia în considerare faptul că gradul de zgomot al aparatului pentru răcire depinde și de dacă este instalat în mod uniform și corect, dacă vasele și diferitele recipiente sunt așezate corect în interior..

Nu trebuie să neglijați recomandările pentru punerea în funcțiune a frigiderului achiziționat: dați-i posibilitatea să se stabilească pentru aproximativ un sfert de zi după livrare. Citiți cu atenție și respectați cerințele din manualul de utilizare..

Video: Ce frigider este mai bine să cumperi?

Previous Post
Hogyan kell alkalmazni a cserjéket a tereprendezésben
Next Post
كيفية اختيار أدوات الميكروويف