15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Șorț de bucătărie din dale: design și idei noi în 2021

Un șorț se numește nu numai o parte a hainelor bucătarului, ci și o parte a peretelui, în intervalul dintre dulapurile suspendate și blatul tăietorului. În timpul renovării, este important să alegeți placarea potrivită, care va fi practică și estetică. Un design bine gândit al unui șorț de bucătărie va sublinia soluția stilistică a interiorului și va decora o cameră funcțională.

șorț frumos din plăci de format standard cu o imagine în stilul bucătăriei

Design bucătărie cu șorț

șorț luminos din plăci de format mic, cu un model în interiorul bucătăriei

Șorț cu o imagine în designul bucătăriei

Ce este important de știut despre placarea suprafețelor de lucru din bucătărie?

Suprafețele din apropierea sobei, blatului și chiuvetei sunt cele mai murdare. Acesta este un spațiu de perete de 50-60 cm, unde grăsimea se depune în timpul prăjirii, scade la spălarea vaselor și sucurilor alimentare atunci când tăiați carne, legume și fructe. La gătirea frecventă, suprafața spatelui devine mai murdară decât podelele în 2-3 zile. Dar gătitul trebuie să aibă loc într-un mediu curat, așa că igiena este pe primul loc în bucătărie..

Designul original al unui șorț din bucătărie din plăci ceramice și alte materiale, constând din fragmente mici, este asociat cu complexitatea așezării și tăierii. Foarte rar, decalajul de la blat la dulapurile de perete coincide cu formatul materialelor de placare în mai multe rânduri sau cu o pânză continuă. Uneori este mai ușor să depășiți unitatea articulată a unității de bucătărie schimbând dimensiunea șorțului decât să vă angajați în tăierea gresiei cu intensitate de muncă..

șorț ușor din plăci de format mare cu o imagine în designul bucătăriei

Șorț cu o imagine în interiorul bucătăriei

șorț luminos din plăci de format mic, cu un model în decorul bucătăriei

Design frumos de bucătărie cu șorț

șorț frumos din plăci de format standard cu un model în designul bucătăriei

Design bucătărie cu șorț

Atenţie! Un tăietor de țiglă standard este suficient pentru tăierea plăcilor sau a ceramicii. Dar nu va lua gresie porțelanată și unele tipuri de piatră naturală pregătite pentru placare. Unele supermarketuri de construcții oferă servicii de tăiere cu jet de apă pentru materiale dure..

Metode de așezare a plăcilor și decorului

Indiferent de dimensiunea plăcii din spate, plăcile ceramice sau plăcile pot fi așezate în moduri diferite.

 1. Standard – dreptunghiuri sau pătrate ancorează cusătura în cusătură, acoperind maxim cimentul sau baza de lipici cu chitu. Cea mai ușoară cale, pe care chiar și începătorii o pot face cu ușurință, dar este important să faceți aceleași cusături. Aveți nevoie de un consum minim de plăci și există posibilitatea de a economisi în restul lotului, care este adesea oferit la reducere. Cunoscând zona șorțului, este ușor să alegeți dimensiunea necesară a pardoselii și să calculați numărul de plăci pe bucată.
 2. Diagonal este o metodă populară de instalare a plăcilor. Extinde vizual spațiul unei mici bucătării, mai ales dacă întreaga cameră este placată în acest fel și nu doar cu șorțul. Dar trebuie să faceți o achiziție cu o marjă – atunci când tăiați, există o mare probabilitate de formare a unei margini inegale, așchii și alte defecte. De obicei, acesta este încredințat specialiștilor cu un instrument, iar peretele „în formă de diamant” poate fi finisat independent. Adesea, un astfel de aspect este combinat cu alte soiuri în proiectarea unui șorț pentru o bucătărie din dale..
 3. Cusătură întinsă sau decalată, un tip comun de placare a plăcilor. Seamănă cu zidăria dacă este dreptunghiuri mici. Materialele din plăci care imită cărămida și piatra formatată sunt așezate numai în acest fel. Arată întotdeauna bine, uneori rândurile compensate sunt folosite pentru așezarea diagonală și verticală. Dezavantaj – este nevoie de mult timp pentru a tăia.
 4. Instalarea fără sudură necesită materiale de dale cu tăieturi perfecte. De fapt, există cusături, dar sunt aproape invizibile, mai ales pe o textură mată. Nu implică chituirea, dar din motive de igienă, șorțul este înlocuit cu un material de etanșare transparent sau silicon de construcție. Folosit sub plăci italiene și gresie porțelanată fără teșit sau marmură cu fațadă tăiată fin.
 5. Herringbone este un alt tip de pardoseală cu fragmente dreptunghiulare. Modul vechi, împrumutat din așezarea diagonală a parchetului în unghi drept, ca în fotografie.
 6. „Damă” este cel mai faimos mod de a combina dale în culori contrastante. Este împrumutat din decorarea podelelor de marmură alb-negru care erau practicate în castelele și templele gotice. Această instalație este, de asemenea, potrivită pentru plăci de același tip cu un model simplu, atunci când virajele formează un model complicat..
 7. Metoda liniară de la un capăt la altul este utilizată pentru așezarea laturilor, cadrelor pentru inserții decorative, plinte și alte decoruri alungite. De exemplu, un șorț pentru o bucătărie din gresie – un design cu un panou gata făcut.
 8. Placarea caleidoscopică oferă un decor multicolor în care puteți combina fragmente drepte de zidărie și mozaic.

Notă! Aceeași țiglă va fi percepută diferit în designul spatei pentru bucătărie, chiar dacă nu aplicați variații de culoare..

șorț ușor din plăci de format mare cu o imagine în decorul bucătăriei

Șorț maro în interiorul bucătăriei

șorț luminos din plăci de format standard cu un model în stilul bucătăriei

Design bucătărie cu șorț

șorț ușor din plăci de format mare cu o imagine în interiorul bucătăriei

Șorț frumos în interiorul bucătăriei

Dimensiunile plăcilor

Format mic

Până la 20 cm, consum minim, fără tăiere posibilă

Standard

Dreptunghi sau pătrat de la 20 cm la 40 cm

Format mare

Părți de la 40 la 60 cm și mai mult

Decorul spectaculos sau mozaicurile vă pot înveseli zona de preparare a mâncării. Acestea pot fi combinate cu orice mod de așezare a designului șorțului în bucătărie. În acest scop, puteți utiliza:

 1. plăci colorate pe fundalul unui perete simplu;
 2. inserții din diferite materiale de același format cu placarea principală (plăci de oglindă și sticlă, plăci metalice, piatră, bambus, plută, lemn texturat);
 3. plăci de altă culoare;
 4. design tipărit pe sticlă sau plăci (1 placă pătrată, 4 sau 9);
 5. basorelief volumetric;
 6. inserții funcționale – plăci sub formă de suporturi, umerașe sau cârlige.

Sfat. Nu vă fie teamă să experimentați în timp ce creați propriul interior unic al bucătăriei. Pot fi selectate materiale colorate și solide. Iar culoarea contrastantă a mortarului va sublinia placarea originală, ca în fotografie.

șorț frumos din plăci de format mic cu un model în decorul bucătăriei

Șorț cu o poză de fructe în interiorul bucătăriei

șorț ușor din plăci de format standard cu o imagine în designul bucătăriei

Design bucătărie cu șorț maro

Scurte caracteristici ale plăcilor șorțului

Plăcile sunt cel mai popular format de față, care este ușor de instalat și de utilizat. Se distinge prin tipul de material și fiecare are propriile sale avantaje și dezavantaje. Toate metodele de instalare care implică chituire necesită un tratament suplimentar al cusăturilor din motive de igienă..

Atenţie! Alegerea designului șorțului depinde de mulți factori, inclusiv de cât de des este gătită și curățată bucătăria. Materialul de bază trebuie să fie rezistent la impact, neinflamabil, rezistent la abraziune și rezistent la umezeală. Inserturile decorative sunt, de asemenea, mai bune de ales practice.

Plăcile și plăcile ceramice sunt cele mai solicitate materiale datorită caracterului ecologic, durabilității și rezistenței la deteriorări mecanice. Practic nu apar zgârieturi la suprafață după spălare cu agenți de curățare abrazivi. Nu schimbă culoarea atunci când este expus la radiații ultraviolete și substanțe chimice. În timp, doar designul tipărit este șters. Datorită nevoii de tăiere și complexității placării, mulți trebuie să apeleze la specialiști, ceea ce crește costul proiectării unui spate de bucătărie din plăci. De obicei, marginile cu mici defecte, plăcile chiar și în cadrul aceluiași lot sunt ușor diferite ca dimensiune, chituirea este necesară pentru îmbinări.

șorț frumos din plăci de format mic cu un model în stilul bucătăriei

Șorț verde în interiorul bucătăriei

șorț luminos din plăci de format mare cu o imagine în interiorul bucătăriei

Șorț în interiorul bucătăriei

Plăcile mozaice sunt formate din pătrate mici aplicate pe o plasă care este încorporată în chitu în timpul instalării. Acest lucru este util atunci când vă confruntați cu suprafețe din spate de bucătărie convexe și concave. Arată elegant și modern, mai ales atunci când se potrivește cu designul bucătăriei. Disponibil în variante monocromatice, similare în nuanțe și variații multicolore. Are toate avantajele plăcilor sau ceramicii.

Gresia porțelanată este similară cu faianța, dar mult mai dură, ceea ce poate cauza probleme de tăiere la punere. Datorită rezistenței sale la abraziune, a fost mult timp considerată o pardoseală. Prin culoare și textură imită orice material natural și sintetic, inclusiv parchet de marmură și stejar. Datorită caracterului practic, este utilizat cu succes pentru placarea pereților în orice cameră, precum și pentru lucrări în aer liber. Nu trebuie să vă faceți griji că șorțurile de bucătărie de designer din gresie porțelanată din casele de țară neîncălzite se pot deteriora. Pentru bucătărie, puteți alege o textură tematică, de exemplu, „sare și piper”.

Sfat. Gresia de porțelan cu imitație de lemn natural impracticabil este ușor de înlocuit omologul natural de lângă chiuvetă și aragaz cu gaz, ca în fotografie.

șorț ușor din plăci mici cu o imagine în stilul bucătăriei

Design bucătărie cu șorț alb

șorț frumos din plăci de format mare cu un model în decorul bucătăriei

Șorț alb în designul bucătăriei

Plăcile oglinzii arată uimitor ca orice suprafață cu un grad ridicat de reflexie a luminii. Este produs din diferite materiale, prin urmare are un grad diferit de „oglindire”. Aceste materiale extind vizual camera și refractează spațiul într-un mod special, dar se aburesc și formează adesea condens. Dar este important să se țină cont de faptul că cele mai mici urme de stropi și suspensie grasă sunt vizibile pe oglindă și pe suprafața lucioasă, care este chiar în orice bucătărie, chiar și cu o glugă puternică. Desigur, dacă aragazul are un scut sau un capac și rareori gătesc în apartament, încălzind semifabricatele, va fi mai ușor.

Atenţie. Un design de bucătărie cu orice căptușeală impracticabilă a unui șorț poate arăta grozav, dar nu puteți face fără o curățare generală la fiecare 2-3 luni. Dar o astfel de alegere este justificată atunci când culoarea și textura plăcilor duplică alte suprafețe și materiale în conceptul general de proiectare..

Piatra naturală sub formă de plăci de față de orice format arată luxos, mai ales într-o versiune ușoară. Dacă este procesată corespunzător, suprafețele sunt complet igienice, deși piatra are întotdeauna pori și microfisuri invizibile pentru ochi. Acest design al unui șorț de bucătărie este scump, dar puteți utiliza inserții decorative simple sau omologi sintetici. Dar decorul bucătăriei se va dovedi în continuare greu, cu o încărcătură grea pe perete..

șorț luminos din plăci de format standard cu o imagine în interiorul bucătăriei

Șorț mozaic în interiorul bucătăriei

șorț luminos din plăci de format mic, cu un model în designul bucătăriei

Șorț mozaic în interiorul bucătăriei

Piatra artificială sau „sălbatică” arată, de asemenea, foarte respectabilă, dar o suprafață accidentată este mai puțin practică decât una netedă sau lustruită. Cel mai potrivit pentru placarea bucătăriei într-o gamă caldă – nuanțe bej, nisip și maro. Cu toate acestea, la un astfel de finisaj, o suspensie grasă se va instala inevitabil și este dificil să o îndepărtați..

„Piatra flexibilă” și alte imitații ale polimerului nu au nicio legătură cu sursa naturală. Nu arată mai rău și adesea chiar mai frumos și mai practic, prin urmare sunt aplicabile pentru finisarea diferitelor suprafețe de bucătărie..

Plăcile și panourile din sticlă rezistentă la foc sunt printre cele mai practice și pitorești plăci din faianță. Există oferte fațetate, mate, sablate și șanțate, precum și panouri imprimate și plăci netede cu textură de cristal în interior. Principalul dezavantaj sunt petele din timpul curățării, care necesită un efort suplimentar. Se recomandă utilizarea unui detergent special pe bază de alcool.

un șorț frumos din plăci de format standard cu o imagine în interiorul bucătăriei

Șorț alb în interiorul bucătăriei

șorț ușor din plăci de format mare cu un model în decorul bucătăriei

Șorț în designul bucătăriei

Sfat. Merită să experimentați adăugarea placării ca inserții de sticlă unice. De exemplu, ca bază pentru iluminarea locală sigilată a zonei de gătit cu lămpi cu diode, ca în fotografie.

Panourile decorative din plastic sunt adesea folosite alături de plăcile tradiționale. Acestea sunt adesea oferite sub formă laminată, imitând diferite texturi naturale. Materialul disponibil este ușor de montat, dar prezintă o serie de dezavantaje semnificative. Polimerii prezintă zgârieturi mecanice de curățare care sunt greu de mascat. Merită să clarificăm faptul că pentru cei cărora le place să schimbe adesea decorul plăcilor din bucătărie, îmbracă șorțul cu un design nou, aceasta este o opțiune bugetară bună, mai ales într-un stil modern..

Atenţie. Ar trebui să aveți grijă cu plasticul – acestea nu trebuie să acopere suprafețele din apropierea unui foc deschis din cauza unei posibile aprinderi și a eliberării de substanțe toxice în timpul refluxului. Dar sobele electrice închise și cuptoarele cu microunde coexistă fericit cu plăci din polimer..

șorț luminos din plăci de format mare cu un model în designul bucătăriei

Șorț cu o imagine în interiorul bucătăriei

șorț ușor din plăci de format standard cu o imagine în stilul bucătăriei

Șorț în interiorul bucătăriei

Tăierea șorțului metalic este mai puțin frecventă, dar este o tehnică preferată pentru designerii de interior care lucrează în stiluri high-tech și techno. Plăcile metalice lustruite funcționează bine cu armăturile cromate și corpurile de iluminat moderne, dar nu sunt potrivite pentru stilul clasic. În exterior, acest lucru aduce o anumită răceală proiectării, dar la contactul cu obiecte calde, placarea metalică se încălzește rapid. Opțional – decor din polimeri sau pictură cu imitație de metal.

Lemnul natural de pe șorț este foarte frumos, dar este extrem de nedorit, datorită umflării apei de la chiuvetă și a probabilității de aprindere de către o flacără deschisă a aragazului. Se înlocuiește cu gresie porțelanată sau alte imitații ale texturii naturale a lemnului..

Sfat. Dacă nu este gătit adesea într-o casă de țară cu finisaje din lemn, iar suprafața acestei secțiuni a peretelui bucătăriei nu intră în contact cu apă și foc, se recomandă înlocuirea acestuia cu un laminat rezistent la umiditate, plăci MDF sau placaj laminat. Dar aceasta nu exclude impregnarea ignifugă..

șorț frumos din plăci de format mic cu un model în interiorul bucătăriei

Instalarea unui șorț în bucătărie

șorț ușor din plăci mici cu o imagine în decorul bucătăriei

Șorț alb în interiorul bucătăriei

Caramida este o metodă tradițională de decorare a unui spate de bucătărie în stil mansardă și a altor domenii de design interior. Mai bine să folosiți cărămizi refractare reale sau plăci de acoperire din clincher. Un dezavantaj este complexitatea curățării de la o suspensie grasă, dar este aproape invizibilă.

Atenţie. Cea mai ușoară cale este de a aburi suprafața cărămizii în timpul curățării. Apoi scoateți placa cu o spatulă și terminați cu o perie rigidă cu apă cu săpun, apoi ștergeți-o cu o cârpă umedă și lăsați-o să se usuce. O astfel de curățare generală este suficientă o dată la 4-5 luni..

șorț frumos din plăci de format mare cu un model în stilul bucătăriei

Șorț ușor în interiorul bucătăriei

șorț luminos din plăci de format standard cu o imagine în designul bucătăriei

Șorț verde în bucătărie cu un model

un șorț frumos din plăci de format standard cu un model în decorul bucătăriei

Șorț cu o imagine în interiorul bucătăriei

Cea mai bună ocazie de a-ți arăta înclinațiile creative este să faci cu propriile mâini un panou mozaic în zona șorțului. Acest lucru necesită plăci sparte, sticlă colorată și oglinzi. Este mai bine să luați mostre gata făcute sau să lucrați după schița proprie. Master class-ul va ajuta la stăpânirea tehnicii.

Înainte de a vă gândi la una dintre opțiuni, merită să cântăriți toate avantajele și dezavantajele, ținând cont de stilul bucătăriei și de conceptul general de decorare.

Pentru inspirație, vă sugerăm să căutați în galeria noastră cele mai bune exemple ale noilor tendințe din 2021 și mostre clasice de decor de țiglă..

Video: Design interior bucătărie. Alegerea unui șorț de bucătărie și mânere pentru fațadă

50 de fotografii cu exemple de șorț în interiorul bucătăriei:

șorț ușor din plăci de format mare cu o imagine în interiorul fotografiei din bucătărie șorț luminos din plăci de format standard cu un model în stilul imaginii de bucătărie șorț frumos din plăci de format mic cu o imagine în decorul fotografiei din bucătărie șorț luminos din plăci de format standard cu un model în designul imaginii de bucătărie șorț frumos din plăci de format mare, cu un model în imaginea de design a bucătăriei șorț ușor din plăci mici, cu o imagine în decorul fotografiei din bucătărie șorț frumos din plăci de format mic, cu o imagine în interiorul tabloului de bucătărie șorț ușor din plăci de format mare cu un model în stilul fotografiei de bucătărie șorț luminos din plăci de format standard cu o imagine într-o fotografie de design a bucătăriei șorț frumos din plăci de format mare cu un model în decorul tabloului de bucătărie șorț luminos din plăci de format standard cu o imagine în interiorul fotografiei din bucătărie șorț ușor din plăci mici, cu un model în stilul tabloului de bucătărie șorț ușor din plăci de format mic, cu o imagine în stilul unei fotografii de bucătărie șorț frumos din plăci de format mare cu o imagine în interiorul fotografiei din bucătărie șorț ușor din plăci de format mic, cu un model în decorul tabloului de bucătărie șorț luminos din plăci de format standard cu o imagine în decorul tabloului de bucătărie șorț frumos din plăci de format mare cu un model în designul fotografiei de bucătărie șorț luminos din plăci de format standard cu o imagine în stilul unei imagini de bucătărie șorț ușor din plăci de format mare cu un model în interiorul fotografiei din bucătărie șorț frumos din plăci de format mic cu un model în decorul fotografiei din bucătărie șorț ușor din plăci de format mic, cu o imagine în interiorul tabloului de bucătărie șorț frumos din plăci de format mare cu un model în stilul fotografiei de bucătărie șorț luminos din plăci de format standard cu o imagine în designul imaginii de bucătărie șorț luminos din plăci de format mare cu un model în decorul fotografiei din bucătărie șorț ușor din plăci mici cu o imagine în stilul tabloului de bucătărie șorț frumos din plăci de format standard cu o imagine în designul tabloului de bucătărie șorț frumos din plăci de format mic, cu o imagine într-o fotografie de design de bucătărie șorț luminos din plăci de format mare cu o imagine în interiorul fotografiei din bucătărie șorț ușor din plăci de format standard cu un model în decorul tabloului de bucătărie șorț luminos din plăci de format mic, cu o imagine într-o fotografie de design a bucătăriei un șorț frumos din plăci de format standard cu un model în decorul tabloului de bucătărie șorț frumos din plăci de format mic, cu un model în interiorul fotografiei din bucătărie șorț ușor din plăci de format mare cu o imagine în stilul tabloului de bucătărie șorț luminos din plăci de format mare cu o imagine în decorul fotografiei din bucătărie șorț frumos din plăci de format mic, cu un model în stilul tabloului de bucătărie șorț ușor din plăci de format standard cu o imagine în decorul fotografiei din bucătărie un șorț frumos din plăci de format standard cu o imagine în interiorul fotografiei din bucătărie șorț ușor din plăci de format mic, cu un model în designul imaginii de bucătărie șorț luminos din plăci de format mare cu un model în interiorul tabloului de bucătărie șorț frumos din plăci de format mare cu o imagine în stilul unei fotografii de bucătărie șorț ușor din plăci de format mic, cu o imagine în decorul imaginii din bucătărie șorț ușor din plăci de format standard cu un model în interiorul tabloului de bucătărie șorț frumos din plăci de format mare cu un model în decorul fotografiei din bucătărie șorț luminos din plăci de format mic, cu o imagine în interiorul tabloului de bucătărie șorț frumos din plăci de format mic, cu un model în imaginea de design a bucătăriei șorț ușor din plăci de format mare cu o imagine în stilul unei fotografii de bucătărie șorț luminos din plăci de format mic, cu un model în designul fotografiei de bucătărie șorț frumos din plăci de format mare cu o imagine în stilul tabloului de bucătărie șorț ușor din plăci de format standard cu un model în interiorul fotografiei din bucătărie șorț frumos din plăci de format mare cu o imagine în decorul tabloului de bucătărie

Previous Post
Privat hus gårdsplanering. Att välja en stilistisk riktning
Next Post
اختيار غرفة المعيشة الداخلية