15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design de bucătărie în stil rustic într-un apartament de oraș

Fanii nostalgiei din „jungla de piatră” pentru copilăria din țară aleg din ce în ce mai multe modele de bucătărie în stil rustic. Un astfel de mediu este caracterizat de o atmosferă ospitalieră uimitoare, în care doriți să petreceți ore întregi pregătind mâncăruri gătite în casă și primind oaspeți bineveniți la o ceașcă de ceai sau cafea. Camera, decorată în conformitate cu toate canoanele stilului ales, are propriile reguli de neclintit. Chiar dacă aceasta este o aromă rustică, este important să faceți interiorul conform regulilor, astfel încât să obțineți o țară reală – întruchiparea confortului și căldurii casei..

bucătărie de țară

„Natural”, „rustic”, cald și familiar, multe epitete pot fi alese pentru a se potrivi cu stilul rustic din interior.

Caracteristici ale stilului în interiorul bucătăriei

Un apartament în stil rustic este un loc uimitor în care domnește liniștea și liniștea, unde vrei să te întorci cât mai curând posibil din zgomotoasa metropolă. Deși orizontul orașului și zgomotul din trafic pot interfera cu acest lucru, totul este rezolvabil. Ferestrele cu geam termopan au o izolare fonică bună, iar perdelele din țesătură colorată care transmit bine lumina vor ascunde zona industrială gri din spatele geamului.

interior bucatarie la tara

Materialele ecologice, care stau la baza conceptului de stil rustic, arată cel mai bine în camere, dotate cu o încărcătură semantică și un caracter utilitar.

Un design de bucătărie bine gândit, în stil rustic, vă va ajuta să scăpați de agitația orașului și să vă bucurați cu calm de timpul petrecut cu familia și animalele de companie.

bucătărie în stil rustic

Zona de bucătărie este vatra proprietății de case, inima sa.

Designul interior al bucătăriei în stil rustic se distinge prin laconicism și simplitate, este întruchiparea „exotismului” rustic și a confortului casei. Stilul rustic este întruchipat în diferite moduri în diferite țări.

MASA

1. Franţa Stilul Provence sau stilul provensal.
2. Italia Stil toscan cu fler mediteranean.
3. Rusia Se disting stilurile „Russian terem” și „Russian hut”.
4. Ucraina Colibă ​​slavă cu prosoape brodate.
5. America Țară americană cu elemente mexicane.
6. Elveţia Mobilierul unei case montane din Alpi sau a unei cabane (casa ciobanului).
7. Austria Casa tiroleză este ca o cabană cu elemente germane.
opt. Japonia Minimalism tipic japonez sau casa pustnic.
nouă. Norvegia Minimalism scandinav cu motive de pește și căprioară.

Toate aceste stiluri sunt colorate și recunoscute, deși foarte diferite, au o caracteristică comună – simplitatea rustică, fără bibelouri și fanatism. Cuvântul „țară” în sine este tradus prin „rustic” sau provincial ”(din„ Provence ”). Prin urmare, sunt selectate un pic de mobilier aspru realizat manual din lemn natural, forjare și vase din ceramică..

fotografii de bucătărie la țară

Este important să dotați bucătăria cu confort și ergonomie maximă, creând o atmosferă care va inspira pregătirea capodoperelor culinare și va servi ca loc de adunare pentru întreaga familie.

În interpretarea modernă a interioarelor bucătăriei de țară, nu sunt adesea utilizate doar rareori, ci tot felul de produse realizate manual:

  • Covoare matlasate și plapumi cu patchwork;
  • Fețe de masă și șervețele ajurate croșetate;
  • Coșuri și cutii de răchită;
  • Perne pentru scaune cu cusături încrucișate;
  • Sculpturi din lemn ca mulaje pe ușile dulapurilor;
  • Perdele cusute manual cu volane, pliuri și jartiere;
  • Huse de lenjerie pentru scaune vechi;
  • Huse pentru scaune tricotate;
  • Buchete uscate de flori sălbatice și „nemuritoare”;
  • Pachete de usturoi și ceapă;
  • Blaturi din lemn masiv;
  • Plăci ceramice pictate manual (pe pereți sau rafturi deschise);
  • Ierburile uscate în ciorchini atârnate de tavan etc..

fotografii de bucătărie la țară

Chiar și un designer începător sau proprietar care dorește să creeze o atmosferă caldă și confortabilă de apropiere de natură poate organiza un interior modern de bucătărie cu elemente în stil rustic..

Atenţie! Muzica country contemporană acceptă lucruri vechi și noi în același cadru. Dar acest stil sofisticat și familiar, confortabil nu ar trebui să amestece aroma diferitelor țări, culturi etnice sau semne de pe diferite continente. Este necesar să aderați la o singură linie recunoscută.

Designerii și decoratorii adaugă uneori adevărate antichități „de la pieptul bunicii” la bucătărie sau chiar cufere în sine, pe care le modernizează sub dulapul de bucătărie. Aceste și alte elemente creează acea atmosferă unică, din cauza căreia interiorul bucătăriei de casă în stil rustic este solicitat într-un mod special. În el, chiar și aparatele de bucătărie moderne se pierd pe fundalul decorului colorat, deși este obișnuit să-l ascunzi..

interior bucatarie la tara

Designul bucătăriei în stil rustic vă permite să adăugați o notă rustică casei, să creați o atmosferă de ușurință, simplitate, să restabiliți liniștea și să vă ajutați să vă relaxați.

În același timp, acest design este atât funcțional, cât și organic, bazat pe materiale naturale, nuanțe și texturi. Poate că așa ar trebui să fie bucătăria de vis, ca în fotografiile reale..

Cum să începeți înființarea unei bucătării la țară: sfaturi de specialitate

Locul de naștere al acestui stil este America. În Europa, Provence, cabanele și stilul colibei rusești rămân cele mai colorate și corespunzătoare vieții satului. Au fost elaborate de mai multe ori de către designeri eminenți pentru a facilita construirea unui concept de interior de bucătărie pentru o țară reală.

idei de bucătărie la țară

Stilul rustic este libertatea morală, absența restricțiilor artificiale și a cadrelor în care suntem obligați să petrecem cea mai mare parte a zilei.

Acest stil este pentru cei care iubesc întâlnirile la domiciliu și gătitul. Elemente de bază ale unei bucătării în stil rustic – vatră și masă.

Dacă este obișnuit în familie să luați prânzul și cina în bucătărie cu conversații inimă-la-inimă, țara este cea mai bună alegere de stil. Construind un interior rustic chiar și într-o bucătărie mică Hrușciov, este important să echipați zona de luat masa.

interior bucatarie stil rustic

Interiorul bucătăriei în stil rustic este alegerea celor care vor să se relaxeze, să ia o pauză de agitația orașului.

Sfat. Chiar dacă aveți o chicinetă (în loc de o masă tradițională cu scaune), puteți da acestui loc o aromă specifică. Acest loc poate fi decorat cu decor de pereți în zona de luat masa, lămpi din fier forjat, vase „simple”.

Materialele naturale din decor sunt baza conceptuală pentru interiorul unei bucătării în stil rustic cu ecouri ale unui mod de viață rustic. Astăzi, nimeni nu face tencuială cu lut, nu văruiește pereții cu var și cretă, dar o alternativă modernă va face față cu succes acestei sarcini – tencuială gata făcută și vopsea acrilică albă.

idei de interior bucatarie de tara

Acest stil nu-i place nimic luminos, pretențios, strălucitor..

Pe fundalul pereților care imită varul, lemnul și piatra arată avantajos, chiar dacă este un înlocuitor sintetic bugetar. Odată, lemnul și piatra din mediul rural erau cele mai accesibile materiale de construcție, ele fiind folosite și în decor..

decorarea bucătăriei la țară

Materialele naturale și stilul rustic sunt inseparabile.

Idei pentru mobilier modern pentru o bucătărie de țară

O bucătărie cu vatră este inima oricărei gospodării. În vremurile anterioare, în diferite țări, bucătăria satului era decorată cu o sobă rusească, un șemineu mare cu gresie sau un șemineu cu glugă ceramică. Astăzi toată lumea din apartament are o sobă cu gaz cu hota de extractie, un cuptor cu microunde sau o sobă electrică..

imitația unui aragaz într-o bucătărie de la țară

Utilizarea lemnului și a pietrei creează un interior rustic de casă recunoscut.

Este recomandabil să stilizați locul pentru tratamentul termic al alimentelor ca o sobă rustică sau să construiți un șemineu fals în care să poată fi plasate aparatele de uz casnic. Înfruntarea cu plăci potrivite va ajuta, de exemplu, la o placă într-o floare și la conturul „aragazului” sub „piatra sălbatică”.

decorarea bucătăriei la țară

În prezent, finisarea pietrei a devenit o opțiune mai accesibilă din punct de vedere economic, pentru acoperirea suprafeței..

Astăzi, linoleum sau un laminat protejat cu un model care să se potrivească texturii lemnului va face față perfect sarcinii de pardoseală rezistentă la umiditate. De asemenea, este mai bine să aranjați tavanul cât mai simplu posibil, cu o imitație de var. Un design mai stilizat al bucătăriei în stil rustic va fi completat de grinzi de lemn sau imitația lor goală.. 

grinzi în bucătăria de la țară

Grinzile cu goluri în interior pot decora comunicațiile, pot conduce un cablu electric și alte fire.

Deși semnul distinctiv al stilului este ecoul vieții satului, munca „neîndemânatică” este nepotrivită aici. Textură aspră, rustică – oricât doriți. Lemnul natural netesut și țesutul de viță de vie pot fi utilizate pe spătarele scaunelor înalte și pe orice decor. Frumusețea laconică va fi adăugată de o față de masă ajurată (fără pânze de ulei!) Și o vază de porțelan cu un buchet uscat sau flori sălbatice (în funcție de sezon).

design de bucatarie de tara

La decorarea unei bucătării în stil rustic, se folosesc de obicei nuanțe naturale: pământ, scoarță, nisip, frunze, iarbă, câmp de grâu, pietre, cer și nori..

Dacă aveți o dorință și imaginație, puteți umple interiorul bucătăriei cu un stil rustic modern, îi puteți oferi un farmec specific francez sau puteți recrea decorul din copilăria țării dvs. Desigur, acest lucru se face cu adevărate „replici retro” sub formă de finisaje din lemn natural, mobilier antic și textile din pieptul bunicii..

Amenajarea unei bucătării urbane pentru o țară rustică

Casele rurale din Europa și America au fost construite la scară mare, unde exista mult spațiu liber. Apartamentele din oraș, spre deosebire de casele de țară, sunt private de imagini, în special bucătăriile lui Hrușciov. Dar există multe în comun între amenajarea unei case private și a unui studio, unde zona de bucătărie este combinată cu camera de zi.. 

bucătărie rustică în studio

Studio de bucătărie în stil rustic – ideal, ca în fotografie.

Dacă bucătăria nu diferă într-o abundență de lumină și spațiu liber în culoare, nu ar trebui să renunțați la această idee. Decorul selectat cu atenție și extinderea vizuală a spațiului compensează acest dezavantaj..

Important! Singurul lucru pe care merită să-l renunți sunt oglinzile și suprafețele lucioase, care sunt deplasate în stil rustic..

ferestrele bucătăriei la țară

Nu există restricții privind amplasarea mobilierului.

Bucătăria ar trebui să aibă ferestre mici, dar fără rame din plastic și iluminare puternică. Rame din lemn mai bune, iar dacă sunt din plastic, atunci din lemn stratificat.

Lumina difuză moale, lămpile semi-antice elegante, cu becuri înghețate, vor fi cea mai bună soluție, indiferent de dimensiunea bucătăriei. Pentru stilul de țară, abajurele mari sunt, de asemenea, selectate în imitație a lucrărilor manuale – realizate din bețe din lemn și răchită țesută, care atârnă deasupra mesei de luat masa..

decor bucătărie la țară

Stilul se bazează pe materiale de finisare. Acestea ar trebui să fie doar naturale, în ultimă instanță – să imite naturale.

Într-o bucătărie spațioasă, puteți oferi un aspect de insulă, când în centrul camerei există o masă de lucru cu aragaz și glugă. O masă mare cu scaune poate fi, de asemenea, așezată în centru, mai ales atunci când o familie numeroasă se adună adesea în acest loc.

Mobilier de bucatarie in stil rustic

Să ne amintim situația din casele satului bunicilor noastre. Erau bănci și cufere, rafturi și un bufet în loc de dulapuri sau bufeturi, dar astăzi trebuie să aranjați undeva aparatele și consumabilele de uz casnic. Aspectul frigiderului, aragazului și chiuvetei ar trebui să arate simplu și îngrijit, fără suprafețe cromate și lucioase. Astăzi nu ar trebui să existe o mulțime de dulapuri de bucătărie tradiționale și dulapuri de perete..

set de bucatarie la tara

Aparatele electrocasnice moderne cu suprafețe și elemente cromate, arată grozav pe un fundal din lemn.

Este de preferat mobilierul modern deschis sub formă de rafturi sau rafturi. Nișele și compartimentele pot fi umplute cu obiecte stilizate:

  • Cutii și coșuri de răchită;
  • Ustensile de bucătărie antice;
  • Mâncăruri din ceramică;
  • Suveniruri și decor realizat manual.

Puteți cumpăra mobilier gata făcut în stil rustic, care este oferit într-un sortiment din cataloage. Dar nu ar trebui să ocupe spațiul principal – o bucătărie liniară setată de-a lungul pereților sau 1 colț echipat. În spatele fațadelor din lemn (sau imitației) sunt ascunse unelte moderne de fast-food, cu butoane, afișaje și mânere cromate..

căști în stil country

Designul bucătăriei în stil rustic implică un șorț căptușit cu piatră, cărămidă sau gresie.

Sfat. Este mai bine să abandonați modelele pe două rânduri, preferând rafturile deschise în locul dulapurilor voluminoase. Alegeți „bucătării” în stil rustic, cu rafturi și dulapuri deschise, pentru a le umple cu vase rustice colorate.

Paletă de bucătărie rustică

Alegerea nuanțelor de bază pentru crearea unui interior de bucătărie în stil rustic depinde de direcția stilistică principală. Câmpurile deschise din Provence sunt caracterizate de câmpuri de lavandă, plantații de măslini și țărmuri mediteraneene. 

țară cu cască color

Schema de culori în acest caz ar trebui să includă aceste nuanțe în finisaj..

Dacă decorarea bucătăriei este medie, fără referință teritorială, este mai bine să alegeți nuanțe asociate cu copilăria rurală:

  • Alb;
  • Lactic;
  • Galben;
  • Bej;
  • Nisip;
  • Teracotă;
  • Maro;
  • Roșu;
  • Verde;
  • Albastru;
  • Gri;
  • purpuriu.

interior bucatarie la tara

Bucătăriile cu pereți acoperiți cu tencuială sau vopsite în culori deschise arată foarte atrăgătoare.

Baza paletei pentru țară este nuanțele calmate de tonuri naturale. Este mai bine să rămâneți la o combinație de 3-4 culori dintr-o gamă rece sau caldă, cu 1-2 accente strălucitoare în decor. Chintzul colorat pe perdele și fețele de masă din țesătură poate fi singura modalitate de a „dilua” o paletă calmă. Jaluzele în stil rustic – cec, buline, dungi, motive florale și alte specimene clasice de culoare. 

design de bucatarie de tara

Toate nuanțele ar trebui să fie în armonie cu culoarea principală a lemnului..

Fundalul principal este peretii albi sau tapetul lavabil cu un mic model floral. Pardoselile din lemn închis la culoare sau piatră oferă impresia de soliditate și stabilitate. Iar plafonul luminos va „deschide” spațiul limitat al unui apartament din oraș.

bucătărie rustică în apartament

Forma mobilierului trebuie să fie cât mai simplă posibil, chiar oarecum aspră..

Textile și accesorii în stilul rustic al interiorului bucătăriei

Țara este un stil pentru cei care iubesc artizanatul, dar nu știu unde să-și atașeze capodoperele. Dacă te uiți la cele mai bune exemple de viață reală a satului, au existat niște perdele, fețe de masă și șervețele lucrate manual..

decor bucătărie la țară

Proiectarea bucătăriei în stil rustic implică utilizarea unui număr mare de obiecte decorative mici, care sunt foarte utile și adecvate la îndemână..

Astăzi se întoarce moda croșetatului de filet – modelul se formează prin umplerea ferestrelor goale în formă pătrată. Perdelele tricotate cu model de plasă vor fi un decor exclusiv pentru bucătăria dvs. în stil rustic.

Pe rafturile deschise, este recomandabil să așezați șervețele cu o margine de dantelă croșetată. Colțul bucătăriei va fi decorat cu perne cu broderii în cruce, trandafirii erau la modă acum 50 de ani. 

exemple de decor bucătărie de țară

Tapiserii și broderii încadrate manual și alte picturi de casă pe textile sunt un plus excelent pentru bucătăria dvs. elegantă.

Am selectat cu atenție exemple foto de interioare care reflectă atmosfera inimitabilă în acest stil colorat pentru a inspira vizitatorii site-ului.

VIDEO: Exemple de design de bucătărie în stil rustic.

50 de opțiuni pentru designul original al bucătăriei în stil rustic:

bucătărie în stil rustic set de bucatarie stil rustic alb decor bucătărie în stil rustic fotografie decor bucătărie în stil rustic decor rustic bucatarie idei foto idei de decor bucatarie in stil rustic design de bucatarie in stil rustic fotografie de bucătărie în stil rustic idei de design bucatarie in stil rustic design de bucatarie in stil rustic fotografie de bucătărie în stil rustic idei de design bucatarie in stil rustic bucătărie în stil rustic acasă fotografie de bucătărie în stil rustic decor de bucătărie în stil rustic fotografie decor bucătărie în stil rustic design foto bucătărie în stil rustic fotografie de bucătărie în stil rustic design foto bucătărie în stil rustic fotografie de bucătărie în stil rustic idei foto de bucătărie în stil rustic bucătărie în interiorul fotografiei în stil rustic fotografie interioară bucătărie în stil rustic tonuri de albastru de bucătărie în stil rustic idei de bucatarie in stil rustic idei de decor bucatarie in stil rustic idei de decor bucatarie in stil rustic idei de design bucatarie in stil rustic idei de design bucatarie in stil rustic idei de design bucatarie in stil rustic idei de design bucatarie in stil rustic foto stil bucatarie idei foto idei bucatarie stil rustic interior idei de interior bucatarie stil rustic idei de planificare a bucătăriei în stil rustic interior bucatarie stil rustic fotografie interioară bucătărie în stil rustic idei de interior bucatarie stil rustic interior bucatarie stil rustic interior bucatarie stil rustic bucătărie în stil rustic proiect de bucatarie in stil rustic bucătărie în stil rustic spațioasă bucatarie in stil rustic moderna bucătărie în stil rustic elegantă lumină de bucătărie în stil rustic bucătărie în stil rustic confortabilă bucătărie în stil rustic în casă bucătărie în stil rustic într-un apartament bucatarie in stil rustic in culori deschise

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας σε ξύλινο σπίτι με επιλογές για στιλιστικές λύσεις
Next Post
Jaký je rozdíl mezi interiérem a designem pokoje teenagera?