15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Care ar trebui să fie temperatura din frigider, cum să se determine, cum să se stabilească, un tabel de regimuri de temperatură pentru unele produse.

Toată lumea vrea acasă produse proaspete și gustoase. Pentru a organiza depozitarea, este important să știți care este temperatura în congelatorul frigiderului și pe rafturile acestuia. În caz contrar, mucegaiul poate apărea în interior, iar alimentele se vor deteriora prematur. Dacă urmați recomandările, în orice moment convenabil puteți pregăti o cină cu ingrediente proaspete fără mirosuri străine..

Dacă urmați recomandările, puteți oricând să pregătiți o cină cu ingrediente proaspete fără mirosuri străine.

Dacă urmați recomandările, în orice moment convenabil puteți pregăti o cină cu ingrediente proaspete fără mirosuri străine..

Caracteristici ale regimului de temperatură în frigider-congelator

Afișajul poate seta temperatura de la -1 grade. Multe modele folosesc marcaje internaționale de asterisc pe regulatoare. Fiecare bară arată o schimbare de 6 grade a temperaturii. Pentru majoritatea frigiderelor moderne, -18-20 grade este cel mai bun indicator..

Pentru majoritatea frigiderelor moderne, -18-20 grade este cel mai bun indicator.

Pentru majoritatea frigiderelor moderne, -18-20 grade este cel mai bun indicator..

Nu acționați în mod constant dispozitivul la cea mai mică temperatură posibilă. Dacă rulează la capacitate maximă în fiecare zi, va eșua mai repede. Când congelatorul nu este umplut la capacitate și este rar folosit, este suficientă -14 ° C.

Nu acționați în mod constant dispozitivul la cea mai mică temperatură posibilă.

Nu trebuie să acționați în mod constant dispozitivul la cea mai mică temperatură posibilă..

Chiar dacă ați achiziționat un set minim de produse timp de o săptămână, trebuie să puneți toate articolele perisabile în frigider. Pentru înghețarea rapidă, puteți reduce temperatura la -20 -23 grade. Acest regim de temperatură este optim pentru depozitarea pe termen lung a cărnii sau a semifabricatelor..

Pentru înghețarea rapidă, puteți reduce temperatura la -20 -23 grade.

Pentru înghețarea rapidă, puteți reduce temperatura la -20 -23 grade.

Este convenabil să utilizați modul de înghețare rapidă, în care se formează rapid gheață. În acest caz, temperatura ar trebui să fie între -24 și -32 ° C. Alimentele sunt congelate în 2-3 ore fără a deveni insipide. Acest mod este optim pentru ciuperci, fructe de pădure, amestecuri de legume..

Este convenabil să utilizați modul de înghețare rapidă, în care se formează rapid gheață. În acest caz, temperatura ar trebui să fie între -24 și -32 ° C.

Este convenabil să utilizați modul de înghețare rapidă, în care se formează rapid gheață. În acest caz, temperatura ar trebui să fie între -24 și -32 ° C.

Câte grade ar trebui să fie în congelator

Caracteristicile aparatului de uz casnic depind de model și producător. De obicei, manualul indică temperatura minimă care poate fi creată în congelator. Mulți sunt interesați de câte grade sunt păstrate în congelatorul unui anumit frigider și cum se determină acest parametru. Astfel de caracteristici pot fi recunoscute prin numărul de stele de pe ușă. Dacă compartimentul congelator suportă până la -18 grade, ar trebui să existe trei stele. Când dispozitivul este proiectat pentru -12 grade, puneți două stele.

Dacă compartimentul congelator suportă până la -18 grade, ar trebui să existe trei stele.

Dacă compartimentul congelator suportă până la -18 grade, ar trebui să existe trei stele.

Dacă congelatorul este slab, indicați o stea. Unii proprietari de frigidere găsesc 4 stele pe ușă. La fel ca în cazul celor trei semne, aceasta înseamnă că compartimentul congelator menține o temperatură de minus 18 grade. Diferența este că acest model aparține unei clase diferite.

Unii proprietari de frigidere găsesc 4 stele pe ușă. La fel ca în cazul celor trei semne, aceasta înseamnă că compartimentul congelator menține o temperatură de minus 18 grade.

Unii proprietari de frigidere găsesc 4 stele pe ușă. La fel ca în cazul celor trei semne, aceasta înseamnă că congelatorul menține o temperatură de minus 18 grade..

Standarde de temperatură

În frigider, temperatura variază în diferite zone. Indicatorii încep să se niveleze numai dacă o persoană rareori deschide ușa. Acest lucru se face intenționat, astfel încât pentru fiecare produs să fie posibilă alegerea unei secțiuni cu regimul corect de temperatură..

• Cel mai rece loc este lângă congelator, care la rândul său este instalat în partea de sus sau de jos. Această zonă este potrivită pentru carne, pește și alte alimente care se strică rapid..

Această zonă este potrivită pentru carne, pește și alte alimente care se strică rapid.

Această zonă este potrivită pentru carne, pește și alte alimente care se strică rapid..

• Este mai cald pe ușă – de la +5 grade. Temperatura depinde de frecvența de deschidere. Aici puteți afișa limonade, șampanie sau maioneză.

Este mai cald pe ușă - de la +5 grade. Temperatura depinde de frecvența de deschidere. Aici puteți afișa limonade, șampanie sau maioneză.

Este mai cald pe ușă – de la +5 grade. Temperatura depinde de frecvența de deschidere. Aici puteți afișa limonade, șampanie sau maioneză.

• Rafturi medii – produsele stocate la +4 grade sunt lăsate pe ele. Aici puteți pune lapte, chifle, cârnați, fructe.

• Rafturi medii - produsele stocate la +4 grade sunt lăsate pe ele. Aici puteți pune lapte, chifle, cârnați, fructe.

• Rafturi medii – produsele stocate la +4 grade sunt lăsate pe ele. Aici puteți pune lapte, chifle, cârnați, fructe.

• Zona de prospețime – prezentă doar într-un frigider modern. Într-un recipient special, temperatura este menținută de la +6 la +8 grade. Este mai bine să lăsați verdele aici.

• Zona de prospețime - prezentă doar într-un frigider modern. Într-un recipient special, temperatura este menținută de la +6 la +8 grade. Este mai bine să lăsați verdele aici.

• Zona de prospețime – prezentă doar într-un frigider modern. Într-un recipient special, temperatura este menținută de la +6 la +8 grade. Este mai bine să lăsați verdele aici.

Perioada de valabilitate a produselor

Acest parametru depinde de temperatura menținută în frigider..

În intervalul de la -10 la -20 ° C – produsele pot fi la frigider timp de 2-3 luni.

De la 0 la +9 ° C – o lună și jumătate până la două luni.

+4-0 ° C – 35-60 zile.

De la +5 la +10 grade – 20-45 de zile.

+11-15 ° C – de la două săptămâni la 30 de zile.

Cerințele pentru termenul de valabilitate și condițiile de depozitare sunt formate de SanPiN. Alimentele perisabile trebuie păstrate la o temperatură de +4 +/- 2 ° C.

La ce temperatură sunt depozitate

Pentru majoritatea produselor, regimul optim de temperatură este de + 2- + 5 grade. Puteți face cunoștință cu normele pentru fiecare tip din listă.

1. Fructe – de la +4 la 8.

2. Fructelor exotice nu le place frigul, deci nu trebuie puse la frigider.

3. Legume crude – de la +4 la 6, fierte – +5.

4. Carnea proaspătă trebuie păstrată la o temperatură de +1 grade. Dacă termometrul scade sub zero, acesta va îngheța. Când termometrul depășește trei grade, produsele din carne încep să se deterioreze..

5. Cârnați și cârnați – de la plus doi la cinci.

6. Supe și supe – +4 ° C.

7. Prăjituri cu smântână sau smântână – de la -1 la + 3 ° C.

8. Pește proaspăt – + 2-0, fructe de mare: +5 grade. Pește fiert sau prăjit – +4 grade, fructe de mare tratate termic – + 6 ° C.

9. Mese gata – 2-4 ° C cu semnul plus.

10. Brânză de casă sau de cumpărături – de la +3 la cinci.

11. Lapte și produse lactate fermentate – de la 1 grad, dar nu mai mare de cinci.

12. Ouă de pui – de la +1 la +5, prepeliță – + 3-0.

13. Cumpărați sosuri – după deschidere: + 1-4 ° C. Nedeschis: + 6-0 ° C

14. Pâine – + 4-5 grade.

Un termometru poate fi folosit pentru a verifica valoarea temperaturii. Trebuie așezat pe o farfurioară și așezat în compartimentul din mijloc. După cinci minute, trebuie să verificați rezultatul. La modelele moderne, un termometru este încorporat, iar rezultatele măsurătorilor sunt afișate pe afișaj.

Un termometru poate fi folosit pentru a verifica valoarea temperaturii.

Un termometru poate fi folosit pentru a verifica valoarea temperaturii..

Produse din carne

Dacă carnea este gătită în zilele următoare, poate fi lăsată pe raftul frigiderului. Puiul refrigerat se păstrează cel mult o zi. Pentru depozitarea pe termen lung, carcasa de pui trebuie așezată în congelator, aici poate sta până la un an. Șunca se va deteriora mai devreme, durata lor de valabilitate este de 9 luni. Carnea roșie, cum ar fi carnea de vită, durează până la cinci zile la frigider.

Dacă carnea este gătită în următoarele zile, poate fi lăsată pe raftul frigiderului.

Dacă carnea este gătită în zilele următoare, o puteți lăsa pe raftul frigiderului..

Când mielul sau carnea de vită sunt tăiate în bucăți mici, la -18 grade nu se strică timp de 4 luni. Bucățile mari pot zace până la șase luni. Carnea fiartă se păstrează pe raft cel mult patru zile. Acest lucru se aplică atât puiului KFC, cât și cărnii de vită. Carnea tocată în stare răcită durează 2 zile, într-o perioadă înghețată de prospețime durează până la patru luni.

Puiul refrigerat se păstrează cel mult o zi

Puiul refrigerat se păstrează cel mult o zi

Ouă de pui la congelator

Mulți oameni cred că gustul ouălor de pui se deteriorează după îngheț. Un alt argument este că atunci când îngheață, lichidul se extinde, astfel încât conținutul poate rupe coaja. Mâncarea poate conține coji mici, care sunt greu de îndepărtat. De fapt, problemele pot fi evitate bătând ouăle într-un recipient. În acest caz, durata de valabilitate a produsului este lungă – până la un an..

Un alt argument este că atunci când îngheață, lichidul se extinde, astfel încât conținutul poate rupe coaja.

Un alt argument – atunci când îngheață, lichidul se extinde, astfel încât conținutul poate rupe coaja.

“Important!” Ouăle își păstrează aroma atunci când sunt congelate. Dar este recomandabil să înghețați doar gălbenușurile, deoarece proteinele pot schimba consistența.

Produse din pește

Semifabricatele sunt de obicei depozitate la zero grade nu mai mult de două zile, ca și alte alimente perisabile. Dacă temperatura minimă admisibilă într-un congelator existent este de -18 grade, acestea se pot păstra proaspete până la șase luni. Peștele tăiat poate fi păstrat la frigider pentru aceeași perioadă de timp. Puteți depozita file de pește sau carne tocată timp de trei până la patru luni..

Fileurile de pește sau carnea tocată pot fi depozitate timp de trei până la patru luni.

Puteți depozita file de pește sau carne tocată timp de trei până la patru luni..

Pentru a preveni ruperea peștelui, puteți adăuga sare, care va servi drept conservant. De asemenea, ar trebui să acordați atenție produselor semifabricate din ambalaje sigilate, acestea durează mai mult. La vânzare puteți găsi seturi de supă, găluște și clătite cu umplutură de pește. Sunt depozitate în congelator cel mult o lună..

La vânzare puteți găsi seturi de supă, găluște și clătite cu umplutură de pește. Sunt depozitate la congelator cel mult o lună.

La vânzare puteți găsi seturi de supă, găluște și clătite cu umplutură de pește. Sunt depozitate la congelator cel mult o lună..

Medicamente

Majoritatea medicamentelor sunt păstrate la temperatura camerei. Dacă medicamentul este păstrat numai la temperaturi scăzute, acest lucru trebuie indicat în instrucțiuni. Se poate indica faptul că medicamentul trebuie lăsat într-un loc răcoros. Aceasta înseamnă că poate rezista la temperaturi de până la +15 grade. Fondurile care trebuie puse în frigider sunt stocate la + 2-8 grade.

Fondurile care trebuie puse în frigider sunt stocate la + 2-8 grade.

Fondurile care trebuie puse în frigider sunt stocate la + 2-8 grade.

Există medicamente care necesită îngheț la -15 grade. Congelarea este realizată la temperaturi sub -18 grade. Unguentele și supozitoarele sunt cel mai bine așezate pe raftul din mijloc, în timp ce poțiunile lichide sau soluțiile de injecție pot fi lăsate pe ușă..

“Informații suplimentare!” Medicamentele din fiole sau sticle de sticlă nu trebuie lăsate în congelator.

Posibilitățile frigiderelor moderne

Tehnologia ultimilor ani are adesea funcții suplimentare care fac stocarea alimentelor mai convenabilă. Înainte de a cumpăra un frigider convențional, ar trebui să știți mai multe despre capacitățile acestuia. Cel mai adesea, producătorii adaugă următoarele caracteristici.

Fără îngheț – datorită prezenței ventilației, rafturile sunt suflate, iar înghețul nu se poate forma pe pereți.

Dezghețare automată – dezghețare automată.

Fără îngheț - datorită prezenței ventilației, rafturile sunt suflate, iar înghețul nu se poate forma pe pereți.

Fără îngheț – datorită prezenței ventilației, rafturile sunt suflate, iar înghețul nu se poate forma pe pereți.

Camera zero sau zona de prospețime este o cutie separată, temperatura în interiorul căreia este aproape de zero. Dacă puneți verdeață, șuncă sau fructe aici, acestea se vor păstra proaspete.

Camera zero sau zona de prospețime este o cutie separată, temperatura în interiorul căreia este aproape de zero.

Cameră zero sau zonă de prospețime – o cutie separată, a cărei temperatură în interiorul acesteia este aproape de zero.

Super congelare – funcția este concepută pentru a îngheța o cantitate mare de alimente într-o perioadă scurtă de timp. Efectul este obținut printr-o scădere bruscă a temperaturii sub 19 grade.

Super congelare - funcția este concepută pentru a îngheța o cantitate mare de alimente într-o perioadă scurtă de timp.

Super congelare – funcția este concepută pentru a îngheța o cantitate mare de alimente într-o perioadă scurtă de timp.

Supercooling – similar modului anterior, dar în acest caz mâncarea este răcită, nu congelată. Acest lucru este convenabil atunci când trebuie să răciți rapid o varietate de alimente, de exemplu, șampanie sau salate..

Supercooling - similar modului anterior, dar în acest caz mâncarea este răcită, nu congelată.

Supercooling – similar modului anterior, dar în acest caz mâncarea este răcită, nu congelată.

Există două tipuri de zone de prospețime – umedă și uscată. Un punct important – este destinat alimentelor perisabile care nu sunt concepute pentru a fi congelate. Dacă gazda cumpără mărar sănătos, nu se va usca și se va ofili câteva zile..

Există două tipuri de zone de prospețime - umedă și uscată.

Există două tipuri de zone de prospețime – umedă și uscată.

“Notă!” O zonă proaspătă umedă este potrivită pentru verdeață; aici frunzele delicate de salată nu se vor usca. Uscat este destinat cărnii și măruntaielor, în acest caz, produsele vor fi răcite, dar nu congelate.

Masa de depozitare a alimentelor

Pentru a afla exact cât sunt stocate diferite tipuri de alimente și în ce condiții, puteți consulta tabelul din instrucțiuni sau de pe internet, care prezintă termenul de valabilitate recomandat.

Oferă indicatori medii. Prin urmare, este recomandabil să aflați suplimentar data de expirare pe ambalaj..

Pentru a afla exact cât sunt stocate diferite tipuri de alimente și în ce condiții, puteți privi tabelul din instrucțiuni sau de pe internet, care prezintă termenul de valabilitate recomandat.

Pentru a afla exact cât sunt stocate diferite tipuri de alimente și în ce condiții, puteți consulta tabelul din instrucțiuni sau de pe internet, care prezintă termenul de valabilitate recomandat.

Sfaturi utile

Cel mai important lucru este să alegeți un pachet sigilat care să nu permită trecerea umezelii. Dacă intenționați să puneți multe alimente în congelator, cel mai bine este să pregătiți frigiderul. Pentru a face acest lucru, temperatura de pe termostat este redusă cu o zi înainte de a cumpăra alimente. La 24 de ore după marcare, puteți readuce regulatorul în poziția sa anterioară.

Cel mai important lucru este să alegeți un pachet sigilat care să nu permită trecerea umezelii.

Cel mai important lucru este să alegeți un pachet sigilat care să nu permită trecerea umezelii..

Fructele se pot scurge la dezghețare, deci este mai bine să le puneți în pungi cu încuietoare. Înainte de a pune legumele în congelator, este indicat să coborâți legumele în apă clocotită timp de un minut. Deci nu își vor pierde aroma și culoarea. Dacă aveți nevoie să înghețați supa sau bulionul, majoritatea gospodinelor vă vor recomanda să o preparați..

Fructele se pot scurge la dezghețare, deci este mai bine să le puneți în pungi cu încuietoare.

Fructele se pot scurge la dezghețare, deci este mai bine să le puneți în pungi cu încuietoare.

Laptele pasteurizat poate fi congelat, dar smântâna nu poate, deoarece tinde să se coaguleze. Carnea este mai bine conservată într-o formă tăiată; este mai bine să păstrați carcasa de pui separat de măruntaiele. De asemenea, se recomandă îndepărtarea oaselor.

Carnea este mai bine conservată într-o formă tăiată; este mai bine să păstrați carcasa de pui separat de măruntaiele.

Carnea este mai bine conservată într-o formă tăiată, este mai bine să păstrați carcasa de pui separat de măruntaiele.

Ieșire

Urmând instrucțiunile pentru introducerea alimentelor în frigider, veți evita stricarea alimentelor înainte de data de expirare. Dacă temperatura este reglată corect, alimentele nu vor fi congelate sau uscate. Iar consumul de energie va fi redus.

Video: Reguli pentru depozitarea alimentelor în frigider

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας σε ξύλινο σπίτι με επιλογές για στιλιστικές λύσεις
Next Post
Jaký je rozdíl mezi interiérem a designem pokoje teenagera?