15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vlastnosti rozloženia a dizajnu kuchyne s balkónom

Kuchyňa s balkónom sa často nachádza v moderných apartmánoch aj v starých budovách. Rozloženie je víťazná možnosť. Umožňuje vám zväčšiť priestor v kuchyni, vďaka čomu bude priestrannejší, atraktívnejší a bude plný svetla. Balkón rozširuje možnosti, pokiaľ ide o interiérový dizajn. Jeho prítomnosť vám umožňuje implementovať originálne dizajnové riešenia. 

kuchyňa so vstupom na balkón

Racionálne a kompetentné používanie zmení kuchyňu na pohodlné miesto plné pohodlia domova.

Prítomnosť balkóna v byte je pre majiteľov obrovským plusom. Môže slúžiť nielen ako miesto na ukladanie vecí, ale môže byť usporiadaný aj ako samostatná obývacia izba. Všetko závisí od plochy miestnosti. Východ na lodžiu môže byť z chodby, spálne alebo inej miestnosti. Najpohodlnejšou možnosťou je kuchynský balkón. V zime bude vynikajúcou náhradou za chladničku.. 

kuchyňa so vstupom na balkón foto

Technik nemôže vždy umiestniť požadované výrobky. Zvlášť, keď ide o prázdniny.

Kuchyňa so vstupom na balkón má nielen plusy, ale aj mínusy. Hlavným z nich je urobiť z miestnosti priechod. Najmä v prípadoch, keď je v byte jediný.

kuchyňa s balkónom

Lodžia je výhodnejšia ako balkón, pretože už má kapitálové múry, na ktoré sa môžete presadiť.

Dizajn kuchyne s balkónom závisí od mnohých faktorov. Nejde len o veľkosť miestnosti, ale aj o to, ako sa bude používať. Moderní dizajnéri ponúkajú veľa nápadov, ktoré nebude ťažké realizovať na balkóne.. 

malá kuchyňa s balkónom

Vďaka tomu bude vyzerať atraktívne a užitočné..

Rekonštrukcia kuchyne týmto spôsobom nie je jednoduchá. V tradičnom usporiadaní miestnosti je to oveľa jednoduchšie. Napriek tomu je kuchyňa s balkónom pohodlnejšia. Hlavnou vecou je správne využiť príležitosti v tejto oblasti. Interiér môžete sfunkčniť kombináciou miestností. Dizajn kuchyne s balkónom vyzerá zaujímavo, je praktický a rozširuje plochu malej miestnosti. Nie je to však potrebné, lodžia bude skvelým miestom na relaxáciu, kreativitu alebo štúdium.. 

kvety na balkóne

Ak ho zaizolujete, potom môžete zrealizovať čerstvé riešenie – krásnu zimnú záhradu.

Ako využiť priestor na balkóne?

Existujú rôzne spôsoby, ako využiť priestor na balkóne. Závisia priamo od požiadaviek majiteľov. Dizajn kuchyne v kombinácii s balkónom je dobrou voľbou pre malý byt. Plocha hlavnej miestnosti sa zväčšuje, je pohodlnejšie v nej variť, jesť a prijímať hostí. Stojí za zváženie, že v tomto prípade sa stratí ďalší priestor..

kuchyňa spojená s balkónom

Predtým, ako sa rozhodnete pre zjednotenie, je potrebné si vytipovať všetky pre a proti takejto myšlienky..

Môžete zachovať celistvosť balkóna, ktorý je dôležitý pre malú kuchyňu. Je potrebné poskytnúť k nemu bezplatný prístup. K tomu pomôžu posuvné dvere. Majú štýlový vzhľad a ľahko sa používajú.. 

kuchyňa s balkónom

Ak sú dvere vyrobené z priehľadného skla, potom naplnia hlavnú miestnosť prirodzeným svetlom..

Funkčný a estetický interiér: na čo sa zamerať pri navrhovaní?

Návrh kuchyne s balkónom musí spĺňať požiadavky majiteľov. Týkajú sa predovšetkým vzhľadu a praktickosti..

kombinácia kuchyne s balkónom

Racionálne využitie časti steny medzi balkónom a kuchyňou.

Aby bola funkčná a estetická, je potrebné vziať do úvahy nasledujúce body.

  • Od dverí, ktoré vedú na balkón, je pohyb studeného vzduchu silnejší ako od okna. To sa vysvetľuje rozmermi konštrukcie. V zimnom období to môže obyvateľom spôsobiť nepríjemnosti. Problém je možné vyriešiť, ak je jedálenský a pracovný priestor chránený pred prúdmi vzduchu a prievanom umiestnením na odľahlé miesto..
  • Nezasklený balkón je možné využívať iba v letnej sezóne. Je vhodné na ňom zorganizovať rekreačnú oblasť, kde si môžete vychutnať slnečné lúče a čerstvý vzduch. Na použitie ako špajza je potrebné zaskliť a izolovať.

kuchyňa na balkóne s rastlinami

Bude to dobrá alternatíva k suterénu, dielni alebo zimnej záhrade..

  • Zdobením kuchyne a balkónovej steny, ktorá susedí s miestnosťou, podobnými materiálmi alebo v rovnakom štýle môžete získať zaujímavý efekt. Priestor sa zväčší a bude pôsobiť harmonicky, celistvo.
  • Správny výber záclon. Vhodné sú rolety vyrobené z umývateľnej textílie. Upevnite ich priamo nad dvere a okno, ktoré sa otvárajú na balkón. 

rolety v kuchyni

Kompozícia bude vyzerať štýlovo, vďaka čomu bude interiér elegantný.

Otvor môže byť usporiadaný rôznymi spôsobmi. Na to sa dobre hodí barový pult. Dekorácia, podobne ako oblúk alebo poloblúk, urobí dizajn kuchyne kombinovaný s balkónom originálnym.

otvor medzi kuchyňou a balkónom

Táto možnosť sa vám môže páčiť, pretože barový pult je možné použiť aj ako malý jedálenský stôl..

Aký je rozdiel medzi balkónom a lodžiou?

Z kuchyne je prístup nielen na balkón, ale aj na loggiu. Pred vybavením ďalšieho priestoru stojí za to zistiť, či existujú rozdiely medzi týmito štruktúrami. To vám umožní vyhnúť sa mnohým chybám pri opravách a racionálne využívať priestor..

kuchyňa s balkónom kombinovaná

Kombinácia kuchyne a balkóna s úplnou demoláciou steny.

Rozdiel Balkón Loggia
Pripojenie na stenu vyčnieva vzhľadom na fasádu budovy je v jednej rovine s fasádnou stenou
Dizajn existujú tri otvorené strany, ktoré vyčnievajú do ulice, jedna strana ohraničuje byt. tri strany sú zatvorené a jedna ide iba von.
Možnosti usporiadania Má obmedzenú nosnosť. Je potrebné glazovať, izolovať. Skvelé príležitosti na usadenie sa.
Námestie Kompaktná miestnosť, ktorá je zaistená plotom a trámovým systémom. Jeho veľkosť je obmedzená. Obmedzené iba architektonickými vlastnosťami domu.
Spoľahlivosť Relatívne bezpečný dizajn. Úplne bezpečná miestnosť.

Miesto na odpočinok

Každá hostiteľka sníva o kútiku, kde by mohla sama relaxovať so svojimi myšlienkami, pokojne piť čaj a užívať si sledovanie svojho obľúbeného filmu. Obývacia izba alebo spálňa tieto požiadavky nespĺňa. Balkón je skvelým miestom na usporiadanie malého posedenia. Na to stačí nainštalovať minimálnu súpravu: pohovku, stojacu lampu a televízor. 

konferenčný stolík na balkóne

Ak je priestor obmedzený, urobí to stolička a konferenčný stolík..

Pokiaľ ide o interiérový dizajn, sú vhodné štýly ako orientálne, čínske a japonské. Vďaka nim bude miestnosť neobvyklá. Môžete ju doplniť kuchyňou zariadenou v klasickom aj modernom štýle.

návrh kuchyne s balkónom

Keď získate ďalšie metre štvorcové na úkor balkóna, môžete si kúpiť konferenčný stolík s kreslami a zariadiť si miesto na odpočinok na balkóne!

Usporiadanie útulného priestoru je možné na balkóne bez izolácie. Využíva sa hlavne v letných mesiacoch. Umiestnite malý stôl a dve prútené stoličky. Otvorený plán vyzerá esteticky, ak je vonkajšia dekorácia steny vykonaná správne, existujú kované prvky a žiarovky. 

balkónový dizajn

Pitie čaju vonku je dvakrát tak chutné.

Miesto na pestovanie kvetov

Skleník na balkóne je originálnym usporiadaním. Môžete obdivovať krásne kvitnutie rastlín, zeleninu a okopaniny môžete pestovať po celý rok. 

kvety na balkóne

Hlavnou vecou je poskytnúť im optimálne podmienky..

Pre rastliny je dôležitá teplota a svetlo. Preto je izolácia povinná. Slnečné lúče preniknú bez prekážok, ak je balkón úplne zasklený. Denné svetlo prispieva k rastu a rozvoju obyvateľov miestnosti.

balkónový dizajn s kvetmi

Toto nastavenie vám umožní vytvoriť romantický kútik medzi zeleňou a kvetmi..

V tomto prípade sú vhodné priehľadné dvere. Umožní vám to premýšľať nad zimnou záhradou bez vstupu na jej územie. Bude to pôsobiť dojmom, že v kuchyni sú rastliny. Interiér dopĺňa jedálenský stôl a stoličky. V miestnosti panuje úprimná atmosféra, ktorá napomáha pitiu čaju.

Úložná miestnosť na balkóne

Umiestnenie potrebných predmetov do malého bytu nie je jednoduché. V takom bývaní nie je dostatok miesta pre sklad, kde sú uložené veci a pracovné príslušenstvo. Balkón pomôže pri riešení tohto problému.. 

regály na balkóne

Sú tu umiestnené police, skrinky a ďalší nábytok, v ktorom sú uložené drobnosti..

Najprv musí byť izolovaný a potom vybavený stojanmi. Pred zvedavými očami ich môžete skryť dverami. Vhodné sú drevené alebo plastové konštrukcie ako harmonika alebo šatník. Ľahko sa používajú a zaberajú minimum miesta. Vďaka uzavretým regálom bude miestnosť úhľadná a dodá estetický vzhľad.

šatníky na balkóne

Regály sa používajú na skladovanie zeleniny, ovocia, konzervovania a rôznych pomôcok..

Ako vybaviť dielňu na kuchynskom balkóne?

Workshop je špeciálnym miestom pre majiteľa. Tu môže robiť to, čo miluje. Nájsť pre neho oblasť v modernom byte je dosť ťažké. Zvlášť, ak ide o malé bývanie. Balkón sa stáva skutočnou spásou. 

dizajn dielne na balkóne

Ak v ňom zorganizujete vykurovací systém, stane sa z neho plnohodnotná miestnosť..

Napriek svojej neštandardnej konfigurácii a malým rozmerom sa z neho môže stať pohodlná dielňa. Interiér premyslený do detailov harmonicky doplní kuchyňu. Syn bude môcť robiť to, čo miluje, pod dohľadom matky, ktorá pripravuje večeru.

Dielenský balkón

Fasáda nábytku by mala zodpovedať štýlu miestnosti.

Stôl ako šatník je ako stvorený do dielne. Pomôže skryť kreatívny neporiadok pred zvedavými očami. Nainštalované police a pripevnené predmety sú zatvorené. To všetko vám umožní harmonicky kombinovať výrobnú časť so štýlom, ktorý je vybraný pre dizajn kuchyne..

Originálne dizajnové riešenia

Kombinácia kuchyne a balkóna je dobrou šancou na to, aby bola miestnosť funkčnejšia a krajšia. Určite by ste to mali využiť. Jeho usporiadanie zahŕňa vykonanie niekoľkých krokov. Najprv je izolovaný balkón, potom sú odstránené dvere a okno. Samotný otvor môže zostať neporušený. Tento obrázok nie je neobvyklý, pretože je lacnejší.

kuchyňa spojená s fotografiou z balkóna

Otvor môžete vybaviť ako barový pult, jedálenský nábytok.

Existuje aj iná možnosť kombinácie. Pracovisko je vyvezené na lodžiu. Nachádza sa tam aj potrebná komunikácia.. 

Ak sú balkón a kuchyňa kombinované, prvý je nevyhnutne izolovaný. Na tento účel použite vhodné materiály na steny, podlahu. Balkón je zateplený a zasklený. Je vybavená teplá podlaha alebo je vytiahnutá vykurovacia batéria.

kuchyňa s balkónom v byte

Je realistické to urobiť, hlavnou vecou je získať povolenie od príslušných orgánov..

Čo je potrebné na prestavbu balkóna?

Pri zmene rozloženia balkóna musíte vedieť, že na túto prácu je potrebné povolenie. Za jeho vydanie sú zodpovedné špeciálne orgány. Ak máte po ruke príslušné dokumenty, môžete kombinovať kuchyňu a balkón. 

dizajn kuchynského balkóna

Prestavba bude legálna a nebudú s ňou žiadne problémy pri predaji domu ani v iných prípadoch..

Predpokladá prítomnosť:

  • Dokončený projekt prestavby bývania;
  • Písomná susedská dohoda;
  • Povolenie podpísané týmito organizáciami: ZINZ, SES, štátny dozor a architektonický úrad;
  • Akt o zmene plánu bytu.

Je dôležité poznamenať, že prvou otázkou, ktorú treba vyriešiť, je demolácia múru. Ak je to nosné, potom musí byť otvor ponechaný, odstránené sú iba dvere a okno. V tomto prípade samozrejme rozšírenie oblasti nebude fungovať. Napriek tomu sa vyčnievajúca časť dá ľahko premeniť na moderný barový pult alebo pracovisko..

Nenosnú stenu je možné ľahko demontovať. Výsledkom je, že priestor miestností sa stáva jedným celkom.. 

prestavba kuchyne s balkónom

Dá sa to zariadiť akýmkoľvek spôsobom.

Príprava týchto dokumentov vyžaduje veľa času a úsilia. Ak ich nemáte, obráťte sa na spoločnosť, ktorá sa špecializuje na riešenie týchto problémov. Všetko urobí sama a v krátkom čase. Takéto služby budú znamenať dodatočné finančné náklady..

Balkón je dôležitou súčasťou každého domu. Môže sa zmeniť na útulnú miestnosť, miesto na relaxáciu alebo prácu. Ak je kuchyňa malá, je vhodné ju skombinovať s lodžiou. To umožní rozšíriť priestor, krásne ho vybaviť, urobiť funkčnejším a naplniť ho komfortom..

VIDEO: Dizajn kuchyne kombinovaný s balkónom.

50 nápadov na plánovanie a dizajn kuchyne s balkónom:

balkónový a kuchynský dizajn balkónová kuchyňa kuchyňa s balkónom návrh kuchyne kuchyňa s balkónom kuchyňa s balkónovým dizajnom kuchyňa s balkónovým dizajnom kuchyňa s balkónom doma kuchyňa s balkónom foto kuchyňa s fotografickými nápadmi na balkón kuchyňa s nápadmi na balkón fúzna kuchyňa kuchyňa s nápadmi na fotografie z balkóna kuchyňa s balkónom kuchyňa s balkónom kuchyňa s balkónom kombinovaná kuchyňa s balkónom kombinovaná kuchyňa spojená s lodžiou kuchyňa s balkónom v bielej farbe kuchyňa s kombinovaným dizajnom balkóna kuchyňa spojená s fotografiou z balkóna kuchyňa spojená s fotografiou z balkóna kuchyňa spojená s fotografiou z balkóna kuchyňa spojená s balkónom kuchyňa kombinovaná s nápadmi na balkón kuchyňa spojená s balkónom kuchyňa kombinovaná s balkónovým dizajnom kuchyňa kombinovaná s balkónovým dizajnom kuchyňa spojená s fotografiou z balkóna kuchyňa kombinovaná s dizajnovou fotografiou balkóna kuchyňa kombinovaná s nápadmi na fotografie z balkóna kuchyňa kombinovaná s fotografiou interiéru balkóna kuchyňa kombinovaná s balkónovou zostavou kuchyňa kombinovaná s nápadmi na balkón kuchyňa kombinovaná s nápadmi na fotografie z balkóna kuchyňa kombinovaná s nápadmi na dizajn balkóna kuchyňa spojená s balkónom kuchyňa kombinovaná s balkónovou výzdobou kuchyňa kombinovaná s balkónom kuchyňa kombinovaná s balkónom moderné nápady kuchyňa kombinovaná s balkónom moderného dizajnu kuchyňa spojená s balkónom v dome kuchyňa spojená s balkónom v interiéri kuchyňa spojená s balkónom v byte kuchyňa spojená s balkónom v modernom interiéri kuchyňa spojená s balkónom Kuchyňa v modernom štýle kombinovaná s balkónom kuchyňa spojená s balkónom rozšírenie kuchyne o balkón vyvádzanie z jedálenského priestoru na lodžiu

Previous Post
Piros szín a konyha belsejében: jelentés, befolyás, ki illik
Next Post
تصميم غرفة البلياردو في منزل خاص