15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Opțiuni de bucătărie cu patină

Mobilierul cu patină câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul cumpărătorilor din întreaga lume. Pentru iubitorii de interior unic, există multe opțiuni pentru un set de bucătărie cu patină decorativă din care să alegeți pentru fiecare gust, design și buzunar. Bucătăria clasică în culori deschise cu patină arată mereu actualizată.

Mobilierul cu patină câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul cumpărătorilor din întreaga lume.

Mobilierul cu patină câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul cumpărătorilor din întreaga lume..

Caracteristicile patinei

Patina își ia numele dintr-un proces natural. Obișnuia să fie numele unei plăci pe articole din cupru și bronz. Ca urmare a deteriorării minore, suprafața a fost acoperită cu microfisuri, datorită cărora culoarea a dobândit o luminozitate și o saturație speciale. Acest fenomen poate fi văzut pe antichități vechi..

Patina își ia numele dintr-un proces natural.

Designerilor le-a plăcut acest efect și au început să „îmbătrânească” lucrurile în mod artificial. Pentru aceasta se folosește o patină decorativă. Spre deosebire de patina naturală, aceasta nu afectează negativ metalul, ci transformă lemnul într-un element decorativ la modă..

Designerilor le-a plăcut acest efect și au început să „îmbătrânească” lucrurile în mod artificial.

Designerilor le-a plăcut acest efect și au început să „îmbătrânească” lucrurile în mod artificial.

Avantajele și dezavantajele patinei în bucătărie

Patina nu are niciun efect asupra funcționalității produsului. Nu strica produsul original. Pe lângă modificările externe, patina are următoarele proprietăți.

 • Oferă protecție suplimentară. Este foarte durabil. În plus, este acoperit cu mai multe straturi de lac deasupra pentru a-l fixa. Acoperirea triplă face fațada mai puternică.
 • Patina este ușor de întreținut și foarte practică de utilizat.
 • Mobilierul acoperit cu patină capătă o sofisticare deosebită. Acest lucru conferă designului un chef, îl face unic..
 • Platina este utilizată la restaurarea mobilierului care și-a pierdut aspectul nobil de odinioară.

Cu toate acestea, există și dezavantaje ale patinei..

 • Se aprinde foarte ușor și rapid. Orice chibrit ne-stins poate arde o bucătărie întreagă la pământ în câteva minute. Această nuanță este deosebit de importantă pentru proprietarii de sobe pe gaz. Dispozitivele inflamabile se recomandă să fie instalate în încăperi separate sau departe de produsele cu patină..
 • Bucătăria, în interiorul căreia s-a folosit mobilier cu patină, este foarte sensibilă la stresul mecanic. Orice deteriorare gravă sau presare poate deteriora iremediabil acoperirea..

Soiuri de patină

Pentru a obține efectul cerut asupra mobilierului, designerii au venit cu o schemă specială de culori, combinată cu anumite mobilier. Culoarea stratului de acoperire trebuie să fie potrivită cu produsul. Mai des decât altele, se folosesc culorile metalelor. Ele dau mobilierului efectul luxului și bogăției de odinioară. Există și alte opțiuni. Dacă se dorește, cumpărătorul poate comanda mobilier cu aproape orice finisaj care se potrivește unui anumit model..

Pentru a obține efectul cerut asupra mobilierului, designerii au venit cu o schemă specială de culori, combinată cu anumite mobilier.

Pentru a obține efectul cerut asupra mobilierului, designerii au venit cu o schemă specială de culori, combinată cu anumite mobilier.

Auriu sau argintiu

Timp de secole, aurul și argintul au fost considerate un semn de lux și bogăție. Mobilierul cu un luciu auriu sau argintiu arată nobil, este la mare căutare în rândul consumatorilor. Acest lucru se datorează efectului său uimitor..

Timp de secole, aurul și argintul au fost considerate un semn de lux și bogăție.

Timp de secole, aurul și argintul au fost considerate un semn de lux și bogăție..

Acest tratament arată mai eficient pe suprafețele „clasice”: alb, maro sau negru. Este de dorit ca mobilierul să fie inițial mat. Suprafața lucioasă reflectă întregul efect al patinei, deoarece acoperirea în sine este mată, în combinație cu luciul este aproape invizibilă.

Acest tratament arată mai eficient pe suprafețele „clasice”: alb, maro sau negru.

Acest tratament arată mai eficient pe suprafețele „clasice”: alb, maro sau negru.

Contrast

Acest efect celebru este folosit pentru a accentua punctele culminante din interior. Se folosesc tonuri de aur, argint, bronz sau cupru. O compoziție specială se aplică tuturor părților proeminente, după care maestrul acoperă stratul anterior cu patinare. Acest finisaj face ca elementele modelate să arate originale..

Acest efect celebru este folosit pentru a accentua punctele culminante din interior.

Acest efect celebru este folosit pentru a accentua punctele culminante din interior..

Craquelure (crackle)

Această metodă a apărut relativ recent. Pentru a „îmbătrâni” mobilierul în acest fel, producătorii folosesc un lac special – craquelure. Caracteristica sa deosebită izbitoare este că, după uscare, apar mici fisuri de plasă la suprafață..

Pentru a „îmbătrâni” mobilierul în acest fel, producătorii folosesc un lac special - craquelure.

Pentru a „îmbătrâni” mobilierul în acest fel, producătorii folosesc un lac special – craquelure.

Următorul pas ar trebui să fie foarte atent, fără a deteriora stratul anterior, aplicați deasupra și fixați patina contrastantă. După toate manipulările, produsul este acoperit cu un lac special care îl protejează de daune..

Următorul pas ar trebui să fie foarte atent, fără a deteriora stratul anterior, aplicați deasupra și fixați patina contrastantă.

Următorul pas ar trebui să fie foarte atent, fără a deteriora stratul anterior, aplicați deasupra și fixați patina contrastantă.

Opțiuni de culoare bucătărie cu patină

Orice decizie de proiectare trebuie să se bazeze pe mediul din camera în care va fi plasat produsul. Antichitatea artificială este spectaculoasă, dar nu se va potrivi cu fiecare interior, ca să nu mai vorbim de suprafața mobilierului..

Orice decizie de proiectare trebuie să se bazeze pe mediul din camera în care va fi plasat produsul.

Orice decizie de proiectare trebuie să se bazeze pe mediul din camera în care va fi plasat produsul..

Culorile prea strălucitoare, vizibile, distrag atenția de la evidențierea delicată și o fac invizibilă. De aceea, înainte de a comanda, proprietarul produsului trebuie să decidă asupra paletei principale pentru a evita inconsecvențele culorilor..

Culorile prea strălucitoare, vizibile, distrag atenția de la evidențierea delicată și o fac invizibilă.

Culorile prea strălucitoare, vizibile, distrag atenția de la evidențierea delicată și o fac invizibilă.

alb

Pentru acoperirea cu o floare decorativă, suprafețele ușoare sunt cele mai des utilizate. Acest fapt devine clar după examinare: orice patină pare deosebit de rafinată asupra lor. Patina albastră, verde sau violet va arăta grozav pe o cască albă.

Patina albastră, verde sau violet va arăta grozav pe o cască albă.

Patina albastră, verde sau mov va arăta grozav pe o cască albă.

Albul este considerat culoarea de bază și orice nuanță pare plăcută din punct de vedere estetic. Alegerea culorii depinde de multe caracteristici: preferințele clientului și designul camerei. O bucătărie în tonuri albe arată prezentabilă, dacă celelalte elemente sunt și tonuri discrete, delicate.

Albul este considerat culoarea de bază și orice nuanță arată plăcută din punct de vedere estetic.

Albul este considerat culoarea de bază și orice nuanță arată plăcută din punct de vedere estetic..

Negru

Mobilierul întunecat reduce vizual camera, deci nu va fi o soluție excelentă pentru fiecare cameră. Dacă există multă lumină și spațiu în cameră, atunci mobilierul întunecat și vizibil nu va cântări interiorul și nu va “zdrobi”. Dacă încă se folosește mobilier negru, atunci patina va decora doar.

Mobilierul întunecat reduce vizual camera, deci nu va fi o soluție excelentă pentru fiecare cameră.

Mobilierul întunecat reduce vizual camera, deci nu va fi o soluție excelentă pentru fiecare cameră..

Setul va capata o pofta speciala si sofisticare daca este decorat cu patina aurie, argintie sau alba. Mobilierul care se potrivește cu culoarea patinei va fi un punct culminant special în interior..

Mobilierul care se potrivește cu culoarea patinei va fi un punct culminant special în interior.

Mobilierul care se potrivește cu culoarea patinei va fi un punct culminant special în interior..

Bej, fildeș

Bucătăriile albe cu patină, realizate în culori blânde, discrete, sunt potrivite pentru camerele în stil Provence. Această direcție implică practic prezența mobilierului cu prezența unei patine.

Bucătăriile albe cu patină, realizate în culori blânde, discrete, sunt potrivite pentru camerele în stil Provence.

Bucătăriile albe cu patină realizate în culori blânde și discrete sunt potrivite pentru camerele în stil Provence.

Bucătăriile clasice pot fi, de asemenea, decorate cu patină bej sau fildeș. Modelele rustice folosesc patină gri, verde, aurie și albastră. Clasicii sunt favorizați în mod favorabil de nuanțele argintii.

Bucătăriile clasice pot fi, de asemenea, decorate cu patină bej sau fildeș.

Bucătăriile clasice pot fi, de asemenea, decorate cu patină bej sau fildeș.

gri

Mobilierul nedescriptibil poate deveni luminos și accentuant dacă i se aplică o patină suplimentară. Orice culori strălucitoare arată armonios pe un ton gri. Pentru o astfel de procesare, este mai bine să alegeți o cască mată..

Mobilierul nedescriptibil poate deveni luminos și accentuant dacă i se aplică o patină suplimentară.

Mobilierul nedescriptibil poate deveni luminos și accentuant dacă i se aplică o patină suplimentară..

Verde

Se spune că verdele se calmează. De preferat pentru decor nu este o culoare verde strălucitor, ci nuanțe „delicate”. Decorarea se realizează în culori pastelate: alb, albastru, gri și bej compoziție.

De preferat pentru decor nu este o culoare verde strălucitor, ci nuanțe „delicate”.

De preferat pentru decor nu este o culoare verde strălucitor, ci nuanțe „delicate”.

roșu

Atunci când alegeți un set cu cască cu patină, nu este necesar să acordați preferință nuanțelor luminoase și sfidătoare, cea mai bună soluție ar fi un roșu moale.

Atunci când alegeți o cască cu patină, nu este nevoie să acordați preferință nuanțelor luminoase, sfidătoare, cea mai bună soluție ar fi un roșu moale.

Atunci când alegeți un set cu cască cu patină, nu este necesar să acordați preferință nuanțelor luminoase și sfidătoare, cea mai bună soluție ar fi un roșu moale.

Dacă culoarea este prea „sfidătoare”, patina va fi invizibilă. Mai mult, va părea de prisos și va indica o lipsă de gust la client. Pentru o cască roșie, alegeți de obicei un finisaj alb, auriu, negru sau gri. Chiar și maro are loc.

Pentru o cască roșie, alegeți de obicei un finisaj alb, auriu, negru sau gri.

Pentru o cască roșie, alegeți de obicei un finisaj alb, auriu, negru sau gri..

Adăugare competentă la unitățile de bucătărie cu patină

Chiar și interiorul cel mai sofisticat și unic poate fi făcut fără gust prin accente mici. Când achiziționați o bucătărie cu patină, trebuie să aveți grijă de restul decorului camerei. Cu ajutorul accesoriilor, puteți sublinia atât mobilierul „antic”, cât și strica complet aspectul acestuia.

Chiar și interiorul cel mai sofisticat și unic poate fi făcut fără gust prin accente mici.

Chiar și interiorul cel mai rafinat și unic poate fi făcut fără gust prin accente mici.

Perdele

Sunt selectate pentru mobilier cu patină, deoarece este accentul principal. Dacă tonurile sunt neutre, atunci pot fi completate cu perdele de aproape orice culoare..

Dacă tonurile sunt neutre, atunci pot fi completate cu perdele de aproape orice culoare.

Dacă tonurile sunt neutre, atunci pot fi completate cu perdele de aproape orice culoare..

Într-o bucătărie roșie, verde, perdelele potrivite vor fi armonioase. Perdelele luminoase sunt întotdeauna relevante. Mobilierul alb merge mai bine cu produsele luminoase. Prea mult alb în cameră îl face „fără chip” și monoton.

Într-o bucătărie roșie, verde, perdelele potrivite vor fi armonioase.

Într-o bucătărie roșie, verde, perdelele potrivite vor fi armonioase.

O bucătărie clasică cu patină implică perdele fără model sau cu un model discret, potrivit. Pentru o bucătărie în stil Provence, perdelele de culoare pastel cu accente proeminente sub formă de modele sunt perfecte..

O bucătărie clasică cu patină implică perdele fără model sau cu un model discret, potrivit.

O bucătărie clasică cu patină înseamnă perdele fără model sau cu model discret, potrivit..

Tapet

Pentru decorarea tapetului, trebuie folosite tonuri neutre pentru a nu distrage atenția de la mobilierul patinat. Sunt acceptabile și modele necomplicate..

Pentru decorarea tapetului, trebuie folosite tonuri neutre pentru a nu distrage atenția de la mobilierul patinat.

Pentru decorarea tapetului, trebuie folosite tonuri neutre pentru a nu distrage atenția de la mobilierul cu patină..

Podea și tavan

Bucătăriile în culori deschise cu patină fac posibilă crearea unor opțiuni interesante. Pot fi combinate atât cu nuanțe neutre, cât și cu nuanțe strălucitoare. Este mai bine să folosiți alb pentru tavan. Acest lucru va mări vizual camera și va ridica tavanul. Orice set de căști se potrivește alb.

Bucătăriile în culori deschise cu patină fac posibilă crearea unor opțiuni interesante.

Bucătăriile în culori deschise cu patină fac posibilă crearea unor opțiuni interesante.

Principala regulă atunci când decorați tavanul, care este aplicabilă oricărui stil, este că ar trebui să fie mai ușoară decât restul elementelor din cameră. Culoarea setului cu cască poate fi luată ca bază, dar este cu câteva tonuri mai deschise.

Principala regulă atunci când decorați tavanul, care este aplicabilă oricărui stil, este că ar trebui să fie mai ușoară decât restul elementelor din cameră.

Regula principală atunci când decorați tavanul, care este aplicabilă oricărui stil – ar trebui să fie mai ușoară decât restul elementelor din cameră.

Orice vopsea și textură pot fi utilizate pentru pardoseală. Principalul lucru este că podeaua nu intră în contrast puternic cu mobilierul din cameră..

Orice vopsea și textură pot fi utilizate pentru pardoseală.

Orice vopsea și textură pot fi utilizate pentru pardoseală.

Şorţ

Distanța dintre unitățile de perete și suprafața mobilierului trebuie să îndeplinească două criterii:

 • usurinta de curatare si spalare;
 • similitudinea materialelor cu setul cu cască.

captură inteligentă

Învelișul trebuie să fie rezistent la umiditate și ușor de curățat. În caz contrar, șorțul va deveni foarte curând neprezentabil. O soluție excelentă ar fi tapetul lavabil, placarea cu piatră, ceramica.

Acoperirea trebuie să fie rezistentă la umezeală și ușor de curățat.

Învelișul trebuie să fie rezistent la umiditate și ușor de curățat..

Masa si scaune

Căștile Patina arată excepțional de bine față de mesele și scaunele din lemn. Aceste elemente se pretează și îmbătrânirii. Cu această soluție, puteți crea impresia că toate elementele provin din aceeași epocă. Pentru încăperile în care se folosește stilul Provence, scaunele din răchită sunt potrivite.

Căștile Patina arată excepțional de bine față de mesele și scaunele din lemn.

Căștile Patina arată excepțional de bine față de mesele și scaunele din lemn.

Aparate de bucatarie

Mobilierul cu patină nu este potrivit pentru toate aparatele de uz casnic. Tehnologia modernă va părea „extraterestră” pe fundalul restului mobilierului. Pentru o bucătărie cu un accent atât de luminos, este mai bine să achiziționați modele încorporate care nu vor arăta prea pretențioase..

Mobilierul cu patină nu este potrivit pentru toate aparatele de uz casnic.

Mobilierul cu patină nu este potrivit pentru toate aparatele de uz casnic.

Acestea vor fi ascunse în spatele restului de mobilier. Culoarea dispozitivelor ar trebui să fie discretă. Albul este ideal pentru camere luminoase, metalic pentru roșu, verde și negru..

Albul este ideal pentru camerele luminoase, în timp ce metalicul este ideal pentru roșu, verde și negru.

Albul este ideal pentru camere luminoase, metalic pentru roșu, verde și negru..

Iluminat

Dacă bucătăria nu este pe partea însorită, atunci ar trebui instalată o iluminare suplimentară.

Dacă bucătăria nu este pe partea însorită, atunci ar trebui instalată o iluminare suplimentară.

Dacă bucătăria nu este pe partea însorită, atunci ar trebui instalată o iluminare suplimentară.

Interior bucatarie cu patina

În încăperile în care se folosește mobilier cu patină, clasicul sau Provence vor fi potrivite. Mobilierul din frasin și stejar este bun, seturile de colț sunt potrivite.

În încăperile în care se folosește mobilier cu patină, clasicul sau Provence vor fi potrivite.

În încăperile în care se folosește mobilier cu patină, clasicul sau Provence vor fi potrivite.

Clasic

Spațioase, pline de lumină și aer, bucătăriile ușoare clasice cu patină sunt întotdeauna asociate cu bogăția și aristocrația. Pentru bucătării este necesar să alegeți dulapuri „înalte” care ating plafonul.

Spațioase, pline de lumină și aer, bucătăriile clasice cu patină sunt întotdeauna asociate cu bogăția și aristocrația.

Spațioase, pline de lumină și aer, bucătăriile ușoare clasice cu patină sunt întotdeauna asociate cu bogăția și aristocrația.

Nu este doar spațios și practic, ci și „ridică” vizual plafonul. Există, de asemenea, căști combinate. Dar este important să știți când să măsurați și să nu folosiți un număr mare de decorațiuni, sculpturi.

Nu este doar spațios și practic, ci și „ridică” vizual plafonul

Nu este doar spațios și practic, ci și „ridică” vizual plafonul

Provence

Pentru acest stil, puteți utiliza nu numai culorile mate, ci și accesoriile artistice luminoase. Efectul „vopselei peeling” este adecvat – trosnituri. Această procesare este considerată a fi mai scumpă..

Pentru acest stil, puteți utiliza nu numai culorile mate, ci și accesoriile artistice luminoase.

Pentru acest stil, puteți utiliza nu numai culorile mate, ci și accesoriile artistice luminoase..

Patinați-vă în bucătărie

Pentru a adăuga rafinament bucătăriei dvs. cu patină, trebuie parcurși 7 pași:

 1. mai întâi trebuie să măcinați fațada folosind o mașină cu bob de 180 de discuri;
 2. tratați în continuare cu pata de lemn dintr-o sticlă de pulverizare;
 3. următorul pas este aplicarea lacului autoamorsant;
 4. după 1-2 ore, râșnirea;
 5. pulverizarea patinei;
 6. măcinarea cu șmirghel;
 7. produsul finit trebuie lacuit.

Video: Bucătărie cu patină

50 de idei foto pentru unități de bucătărie cu patină

Previous Post
Bröllopsglas dekoration: val av material, tekniker, mästarklasser
Next Post
التنظيف الفعال لموقد الغاز