15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sfaturi pentru alegerea unui design pentru o bucătărie mică de 5-6 metri în Hrușciov

Mai devreme sau mai târziu, fiecare proprietar al unei clădiri Hrușciov vine să modernizeze o bucătărie mică de 5-6 mp. Acest pătrat, ca și pe vremuri, nu este întotdeauna suficient. Acest lucru se simte în special cu achiziționarea de noi aparate de bucătărie și mobilier. Înainte de a începe renovarea, este recomandabil să vă gândiți la funcționalitatea fiecărui metru pătrat, folosind sfatul designerilor experimentați implicați în reorganizarea apartamentelor Hrușciov..

bucătărie 5 pătrate

Proiectarea unei mici bucătării în apartamente cu un aspect vechi (de la 5 metri pătrați și mai mult) este o provocare pentru orice designer.

Esența problemei lucrărilor de reparații într-o bucătărie mică

Sfatul potrivit căruia înainte de a dobândi ceva nou este necesar să scăpați de vechiul din mica bucătărie Hrușciov rămâne cel mai relevant. Aici, nu numai că nu există spațiu suplimentar, chiar și pentru o trecere liberă nu există suficient câțiva centimetri lățime, dacă există mobilier de dulap. Deși mobilierul încorporat este puțin mai scump la chemarea comandantului decât bucătăria finită, aceasta este soluția cea mai rațională pentru a atașa toate ustensilele de bucătărie.. 

proiectare bucatarie 6 mp

Aceasta este o oportunitate de a ocupa toate colțurile și planurile verticale, ca în fotografie..

O mică bucătărie Hrușciov de 5-6 „pătrate” a fost moștenită de mulți ca o „moștenire” sovietică. Dar atunci când nu există nicio alternativă, trebuie să vă adaptați la aceste condiții. Este dificil să faci mai multe imagini fără reamenajare cu demolarea zidurilor, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Prin urmare, majoritatea locuitorilor unui astfel de „hrușchob” urban trebuie să se ocupe de reorganizarea spațiului. 

bucatarie 5 mp

În ciuda lipsei de spațiu, este întotdeauna posibil să faci chiar și un mic colț pentru a găti ospitalier și confortabil..

Mulți oameni știu că „Hrușciov” se numesc apartamente urbane de dimensiuni mici, în principal în case cu panouri, unde majoritatea zidurilor sunt portante. Este foarte dificil să obțineți permisiunea pentru reamenajarea lor. Dacă totul funcționează, puteți combina doar două camere adiacente și atașați un balcon. Dar apartamentul nu se va mări. Un proiect de proiectare bine gândit al unei bucătării de 5 metri în Hrușciov ar trebui să includă o astfel de oportunitate.

Atenţie! Casele de cărămidă sunt deseori cedate de către autoritățile orașului pentru demolări, deoarece termenul de implementare a acestora a expirat. Nu are rost să investești în reparații scumpe ale imobilelor de urgență, chiar dacă reușești să obții un permis!

Design de bucătărie scandinavă

Atunci când efectuați reparații în Hrușciov, este necesar să calculați dimensiunea fiecărui articol și locația sa la cel mai apropiat milimetru..

Principala problemă a acestor apartamente este imaginea „jefuită” a bucătăriei și a băii din hol și coridoare. Toate atributele bucătăriei trebuie plasate în această zonă limitată:

  1. Frigider;
  2. Aragaz;
  3. Spălat;
  4. Alte aparate de uz casnic (mașină de spălat vase sau mașină de spălat);
  5. Unități de bucătărie pentru prelucrarea și gătitul alimentelor;
  6. Dulapuri și rafturi (pentru depozitarea alimentelor, a vaselor și a altor ustensile de bucătărie);
  7. Suprafata de lucru.

interior bucatarie 6 mp

5-6 mp metri, trebuie să montați rezervoare de depozitare, mobilier de bucătărie și aparate de uz casnic.

Este dificil să se condenseze într-o bucătărie de 5 mp umplută la limită, dar designul atent și funcționalitatea apartamentului Hrușciov pot face minuni. Totul depinde de stilul de viață al proprietarilor de locuințe de dimensiuni mici. Nu este necesară o mașină de spălat vase într-o familie mică. De asemenea, nu este nevoie de o sobă mare cu cuptor dacă gătesc puțin..  

Reguli de organizare spațială

Organizarea spațiului limitat și proiectarea unei mici bucătării de 5-6 metri în Hrușciov devine adesea o „durere de cap” pentru proprietari. Dar dacă abordați acest proces în mod creativ, puteți beneficia de fiecare metru pătrat..

bucatarie foto 5 mp

Experții recomandă să ne amintim câteva recomandări utile..

MASA

1. Amenajarea suprafeței de lucru Cât mai aproape de chiuvetă și aragaz, de preferință între ele
2. Instalare frigider Aproape de suprafața de lucru și chiuvetă, dar nu lângă aragaz, pentru a nu se încălzi
3. Dulapuri și rafturi de perete Umpleți colțurile și suprafețele verticale cât mai mult posibil – până în tavan
4. Amplasarea aragazului cu gaz Este imposibil direct la fereastră, astfel încât perdelele să nu ardă, tirajul să nu sufle flacăra
5. Masă și scaune (scaune), masă Scaune suprapozabile mai bune pentru a curăța ca fiind inutile, blatul mesei este mic, poate fi înlocuit cu orice plan pliabil și retractabil
6. Cutii și dulapuri Umple toate nișele de mobilier încorporat
7. Fereastra Mai bine combinați cu un blat
opt. Mobila de bucatarie Adânc, funcțional, compact.

Sfat. Este important să vă gândiți la ergonomia mobilierului de bucătărie, astfel încât mâinile să nu obosească atunci când prelucrați produsele, să nu fiți nevoit să ajungeți la fiecare lucru mic de pe rafturile dulapurilor. Utilizați dispozitive de închidere pentru a preveni lovirea ușilor și șinelor pentru a plasa vase și ustensile de bucătărie.

Principalul „dușman” al bucătăriei mici de la Hrușciov este aglomerația. Este important să vă gândiți la toate până la cele mai mici detalii și să scăpați de toate articolele care sunt necesare literalmente o dată pe an, sau chiar mai rar. Acestea trebuie să fie atașate la mezanin în coridor, pe balcon sau într-un alt loc care servește ca depozit.. 

bucătărie 6 mp idei

Acest lucru va ajuta la eliberarea mai multor dulapuri, rafturi și sertare..

În încăperile mici, mobilierul de tipul transformatoarelor și al planurilor rabatabile, ca în culoarul unui compartiment, este binevenit. Aceste scaune sunt retractate (pliate) atunci când nu sunt utilizate. Sunt foarte convenabile dacă sunt realizate conform tuturor regulilor – un alt mod de a economisi spațiu în proiectarea unei bucătării cu 5 mp. în Hrușciov. Dar este mai bine să faceți „scaune” improvizate pe un picior (bara telescopică) – nu ezitați, nu vă vor dezamăgi din cauza greutății.

Într-o bucătărie mică, de multe ori trebuie să renunți la masă. Nu este neobișnuit ca familia să ia prânzul sau cina în sufragerie sau în hol în timp ce se uită la televizor.. 

design bucatarie 6 mp in culori deschise

În acest caz, singura masă este un dulap cu o suprafață de lucru, dar este incomod să mănânci acolo..

Sfat. Pentru a avea un loc unde să-ți pui picioarele, este important să ai o nișă sub blat. Pentru aceasta, un prag de fereastră mărit la dimensiunea unui blat sau un plan de extragere ascuns sub suprafața de tăiere a mobilierului de bucătărie este potrivit..

Dacă nu există unde să puneți mașina de spălat și frigiderul, acestea sunt scoase pe coridor sau pe holul adiacent bucătăriei. Nu este foarte convenabil, dar puteți obține spațiu suplimentar pentru un design modern de bucătărie în Hrușciov 5 mp..

bucătărie set 6 metri pătrați

Într-o bucătărie mică, este posibil, fără a aduce atingere suprafețelor de lucru, să plasați un număr mare de dulapuri, făcând unele dintre ele de la podea la tavan.

Important! O bucătărie confortabilă nu va fi făcută de un frigider sau de o mașină de spălat, ci de accesorii de bucătărie frumoase, decor de ferestre și alte atribute selectate cu gust. Acestea sunt tablouri și farfurii decorative, fețe de masă tricotate și șervețele din dantelă, nuanțe originale și iluminare mistică.

Metode pentru extinderea vizuală a spațiului limitat al bucătăriei Hrușciov

Puteți transforma zona unei mici bucătării în diferite moduri..

  1. Metoda de raționalitate este de a îndepărta dulapurile și dulapurile vechi voluminoase, prin instalarea de mobilier încorporat compact și ușor.
  2. Metoda funcționalității este de a lăsa numai articolele necesare în bucătăria Hrușciov, încercând să le aranjăm cât mai compact posibil.
  3. Metoda iluziei vizuale – alegeți culori deschise în decorul camerei, utilizați linii orizontale și verticale care „împart” pereții tapetului foto, un voal ușor pe ferestre (lumină și spațiu maxim).
  4. Metoda de zonare – dacă este planificată reamenajarea, faceți o alocare rezonabilă a spațiului, astfel încât totul să fie la îndemână.
  5. Metoda conceptului de proiectare – cu ajutorul stilului și decorului bine alese, faceți din bucătăria mică în Hrușciov o cameră modernă și elegantă.

proiectare bucatarie 6 mp

Într-o bucătărie mică, fiecare centimetru de spațiu liber este important, deci aici este foarte important să proiectați corect un set de bucătărie.

În timpul reparațiilor într-o cameră mică, este indicat să alegeți nuanțe deschise, „oglindire” sau suprafețe lucioase, astfel încât să existe mai multă lumină. Este mai bine să abandonați țesătura elastică și structurile suspendate atunci când reparați tavanul, acestea vor ocupa, de asemenea, 10-20 cm de spațiu. 

interior bucatarie 6 patratele

Așezați mobilierul de dulap doar pe un perete, în timp ce ocupați colțurile, astfel încât bucătăria va părea mai largă.

Este mai bine să faceți un decor interesant pe un perete liber. În proiectul de proiectare a unei bucătării de 5 metri în Hrușciov, se poate oferi un finisaj de perete liber interesant pentru a crea iluzia unui perete „demontat”. Tapetul foto cu o panoramă a unui oraș mare sau ieșirea în natură vă va ajuta în acest sens. Unora le plac iluziile spațiale, colajele foto și mozaicurile..

Secretele remodelării bucătăriei 5,5 mp m în Hrușciov

Reamenajarea apartamentelor mici cu demolarea pereților despărțitori secundari în mediul de proiectare este considerată una dintre cele mai bune metode de modernizare.

interior frumos al unei mici bucătării

Nu vă fie teamă să plasați rafturile sau o parte închisă a mobilierului prea sus.

Nu se poate să nu ne gândim la faptul că acestea sunt case vechi – nu este sigur să se facă „restructurare globală” în ele. Dar, scăpând de peretele secundar, puteți extinde puțin bucătăria:

  • Combinați cu un living alăturat;
  • „Tăiați” la câțiva metri de coridorul sau holul adiacent;
  • „Măriți” filmările prin unirea cu zona balconului izolat sau a logiei;
  • Pentru a reface Hrușciov într-un apartament de tip studio, lăsând o parte a pereților sub formă de arcade, pereți despărțitori retractabili și laterale cu rafturi, care vor ajuta la păstrarea „cadrului” principal al apartamentului.

Sfat. Dacă proprietarul apartamentului nu este specialist în construcții și renovări, nu trebuie să vă angajați în remodelarea apartamentului. În etapa inițială a lucrărilor de reconstrucție, este mai bine să încredințați firme specializate în construcții. 

design original de bucatarie

Apoi, puteți completa designul unei bucătării de 5 metri într-un mic Hrușciov cu propriile mâini.

Fiind angajat în transformarea unui apartament fără o reamenajare „mare”, puteți extinde ușile sau schimba culoarele, astfel încât camerele să nu fie accesibile. Unele apartamente din vechiul parc de locuințe nu au balcoane, în special la etajele inferioare..

Sfat. Dacă doriți, puteți scoate compartimentul de sub fereastra bucătăriei și introduceți ușa balconului.

proiectare bucatarie 6 mp

Nu uitați să instalați sticlă securizată și bare metalice pe balconul improvizat – protecție împotriva oaspeților neinvitați.

Dar va exista un loc unde puteți ieși să fumați sau să respirați aer proaspăt fără a părăsi apartamentul. Nu se va putea face un balcon mare în acest fel, dar forma sferică a zăbrelei va da suficient spațiu pentru uscarea hainelor și plantarea plantelor de balcon.

Cum să deghizați o coloană, chiuvetă și aparate de bucătărie?

Există foarte puțin spațiu în bucătăria mică Hrușciov, dar trebuie alocată echipamentelor cu gaz:

  • Tejghea;
  • Încălzitor de apă pe gaz;
  • Aragaz cu cuptor sau gratar;
  • Hota de evacuare cu ondulație.

echipament bucatarie 6 mp

Culoarea albă va mări vizual o mică bucătărie îngustă.

Există 2 moduri de a le masca într-un design de bucătărie într-o clădire Hrușciov de 5 mp. cu frigider și alte echipamente:

  1. Ascundeți-vă în spatele ușilor fațadelor mobilierului de bucătărie;
  2. Lasă-l deschis, decorându-l într-un mod original.

Important! Pentru ca hota să ocupe mai puțin spațiu în bucătărie, se recomandă să nu dobândiți un clopot tradițional, ci o formă înclinată. Acest lucru este convenabil atunci când vă aplecați peste aragaz pentru a pregăti mâncarea și este mai compact.

Este foarte convenabil să ascundeți echipamentele cu gaz în spatele ușilor dulapurilor de bucătărie. Dar orice specialist va spune că este mai bine să faceți tăieturi în ele pentru a monitoriza indicatorii. Încălzitorul de apă pe gaz și lemnul mobilierului sunt incompatibile. 

Design de bucătărie scandinavă

Trebuie să vă gândiți la alegerea materialului în avans sau să lăsați coloana deschisă, dar gândiți-vă la ce va fi adiacent.

Sfat. În timpul reparațiilor, nu uitați să faceți izolație de înaltă calitate la aragaz. Impermeabilizarea este necesară lângă chiuvetă. Plăcile voluminoase pot fi înlocuite cu un modul compact cu 2 ganguri – economisește spațiu.

Cum să îmbunătățiți iluminarea unei mici bucătării?

O schemă de culori bine aleasă și iluminarea zonelor locale funcționează întotdeauna „plus” dacă trebuie să lucrați cu extinderea spațiului.

Atenţie! În timpul reparației, merită să înlocuiți vechile cabluri și echipamente de urgență care nu pot face față încărcăturii aparatelor electrocasnice moderne.

bucatarie 6 mp iluminat

Proiectarea suprafețelor (în special a pereților, a textilelor pentru ferestre) trebuie făcută în nuanțe deschise.

Atunci când alege corpurile de iluminat, el se concentrează pe stilul de design și funcționalitatea bucătăriei.

  1. Este foarte convenabil atunci când suprafața de lucru este iluminată de diode fixate pe fundul dulapurilor de perete, ca în fotografie.
  2. Într-o bucătărie modernă, o bandă cu diode arată bine în jurul perimetrului tavanului sau în cadrul mobilierului dulapului.
  3. Când cumpărați o lampă de tavan, renunțați la un candelabru voluminos care ocupă mult spațiu. Excepția este o nuanță mare care coboară spre centrul mesei..
  4. Dacă interiorul unei bucătării mici are un colț și o masă, zona de luat masa ar trebui să fie iluminată de o lampă compactă cu o nuanță practică ușor de curățat..
  5. Încercați să echipați toate corpurile de iluminat cu lămpi economice..

bucatarie 6 mp cu bar

Strălucirea ușoară care se joacă la suprafață va oferi camerei o dispoziție ușoară, ușoară și însorită, ca în fotografie..

Opțiunea ideală ar fi o fereastră mare în care intră multă lumină naturală. Dacă este posibil să extindeți deschiderea ferestrei sau să înlocuiți cadrele cu una mai ușoară, asigurați-vă că o folosiți. Decoruri de perdele sau ferestre – ușoare, realizate din țesături translucide, care se spală ușor și nu necesită călcare.

perdele în bucătărie 6 mp

Designul perdelelor și perdelelor ar trebui să evidențieze și să decoreze discret această parte a bucătăriei, dar în niciun caz să nu împiedice pătrunderea soarelui.

Decorarea suprafeței lavabile: șorț și zonă de lucru

La renovarea unei bucătării, chestiunea caracterului practic este pe primul loc. Fiecare gospodină știe cât durează curățarea. Cu cât materialele de placare sunt mai practice, cu atât este mai ușor să curățați bucătăria..

bucatarie 6 mp

O bucătărie mică în Hrușciov va necesita o abordare non-standard atunci când alegeți mobilier.

Nu vă fie teamă de nuanțe albe sau deschise de bej, gri și albastru. Dacă este din plastic neted pe tavan sau materiale din faianță în decorarea pereților și podelelor, curățarea nu durează mai mult decât în ​​alte culori. În plus, placarea ușoară arată inițial „curată”.

Atenţie! Luciul (orice culoare) reflectă mai multă lumină, dar prezintă mai multe zgârieturi după curățare cu produse de uz casnic abrazive.

set de bucatarie lucios

O bucătărie modernă nu necesită un număr mare de dulapuri, doar câteva rafturi pe perete și rafturi deschise pentru vase mari.

Atunci când alegeți materiale de țiglă pentru designul bucătăriei de 5m2 în Hrușciov, nu utilizați blocuri mari și desene mari. Cu ei, o cameră mică va părea și mai mică. Ideal pentru placarea unui șorț de bucătărie – plăci mozaic mici.

șorț în bucătărie 6 mp

Pentru dulapurile de perete, este mai bine să utilizați ușile care se deschid în sus și nu în lateral, deoarece acestea nu ocupă deloc spațiu util.

Pereții nu trebuie să fie monocromatici, dar sunt preferate nuanțele deschise. Calitatea materialelor de acoperire depinde de posibilitățile financiare, dar toate suprafețele trebuie să fie practice la curățare. Pardoselile cu gresie nu trebuie să fie alunecoase, din motive de siguranță – alegeți cu o textură aspră. 

laminat ușor în bucătărie

O opțiune bună pentru bucătărie este un laminat ușor rezistent la umiditate.

Locul în care trebuie să măcelăriți carne, să curățați legumele și să tăiați alimentele suculente se murdărește adesea. Aici va trebui să renunțați la tapet, tencuială texturată și panouri decorative din materiale greu de curățat..

Sfat. Se recomandă deschiderea unui decor interesant în relief cu un lac incolor în mai multe straturi.

amplasat în bucătărie 6 mp

Cel mai adesea este necesară curățarea în zona de lucru, astfel încât alegerea finisajelor este cea mai importantă aici..

Amintiți-vă că o bucătărie mică Hrușciov are „plusul” său – o suprafață mică. Puteți economisi materiale de finisare alegând plăci, blaturi și fațade mai luxoase. Acest lucru va ajuta la transformarea lui Hrușciov dincolo de recunoaștere, ca în fotografiile noastre..

bucatarie mica 6 mp

Sfaturile din acest articol vă vor ajuta să faceți față cu succes transformării celei mai mici bucătării..

VIDEO: Proiecte și proiectarea unei mici bucătării.

50 de idei de design pentru o bucătărie de 5-6 mp metri:

tonuri galbene în design bucătărie 6 mp design bucatarie tapet verde de 6 mp design luminos de bucatarie 6 mp opțiuni de proiectare a bucătăriei 6 mp design bucatarie set albastru 6 mp design bucatarie 6 mp laminat inchis la culoare design bucatarie 6 mp in culori deschise design bucătărie ușoară 6 mp design elegant de bucătărie 6 mp combinatie si design bucatarie 6 mp renovare și proiectare bucătărie 6 mp design de bucătărie atent 6 mp reguli de iluminat și design bucătărie 6 mp design bucatarie pardoseala de tigla de 6 mp iluminat și design bucătărie 6 mp amenajare și proiectare bucătărie 6 mp design excelent de bucatarie 6 mp proiectare bucatarie 6 mp iluminat amenajare bucatarie 6 mp decorare tavan amenajare bucatarie decor 6 mp design bucatarie 6 mp cu tavane intinse design bucatarie 6 mp albastru proiectare bucatarie 6 metri patrati design bucatarie 6 mp cu rafturi proiectare bucatarie 6 mp idei foto design bucătărie 6 metri pătrați fotografie design bucatarie 6 patrate bucătărie 5-6 metri pătrați bucatarie 6 mp proiectare bucatarie 6 mp proiectare bucatarie 6 metri patrati design bucatarie 6 mp modern design bucatarie 6 mp in verde design bucatarie 6 mp din stejar masiv amenajare bucătărie tavan de 6 mp proiectare bucătărie 6 mp în Hrușciov design bucatarie 6 mp combinat cu living design bucatarie 6 mp cu living proiectare bucătărie 6 mp în Hrușciov design bucatarie set 6 mp proiectare bucatarie 6 metri patrati proiectare bucatarie 6 mp proiectare bucatarie 6 mp provence design bucatarie frigider de 6 mp in dulap design bucatarie 6 mp Scandinav proiectare bucatarie 6 mp provence amenajare bucatarie mansarda de 6 mp set de bucatarie bej culoare albă în designul bucătăriei bucătărie modernă

Previous Post
Hur man utrustar ett Feng Shui -kök
Next Post
Soverom interiørdesign: i hvilken stil skal du lage et soverom?