15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Designul bucătăriei în stil Provence și trăsăturile sale distinctive

Auzind cuvântul „Provence”, ne imaginăm imediat un oraș francez liniștit, confortabil și simplu. Și nu în zadar, pentru că satele și satele din sudul Franței purtau exact o astfel de atitudine. Toate aceste calități și multe altele se reflectă în stilul de design cu același nume. Îl puteți folosi pentru a decora un întreg apartament sau casă de țară pentru a vă crea „propria Provence franceză”. Dar dacă aveți dubii dacă se potrivește personajului dvs. sau doriți să amestecați mai multe idei într-un apartament, creați un design de bucătărie în stil Provence. 

bucătărie provence

Această cameră este excelentă pentru experimentare..

Simplitatea și deschiderea sunt cartea de vizită a acestei direcții. Țară franceză: un alt nume pentru mișcare vorbește de la sine. Originar din sud-estul țării, a absorbit starea de soare, libertatea Coastei de Azur și simplitatea orașelor locale. Este impregnat de calm și confort, nu există motive țipătoare și tranziții bruște în ea. Potrivit pentru persoanele care doresc să creeze o atmosferă liniștită și confortabilă. Acest lucru se realizează datorită anumitor reguli care alcătuiesc trăsăturile distinctive ale țării franceze.

bucătărie provence

Stilurile europene în designul interior câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul compatrioților noștri.

Casele de pe coasta de sud a Franței și partea montană pun accent pe camera de bucătărie. I s-a alocat o cameră mare, în care există suficient spațiu pentru amplasarea unei zone de lucru extinse și este, de asemenea, obișnuit să alocați o zonă spațioasă pentru o masă. Prin urmare, avem prima caracteristică: bucătăriile pentru acest stil ar trebui să aibă dimensiuni decente și sunt împărțite în 2 zone: de lucru și de oaspeți.

Bucătărie în stil Provence

Un loc special în această serie de tendințe stilistice este ocupat de un stil de casă cald, confortabil și rustic al interiorului – Provence.

Francezii sunt renumiți pentru ospitalitatea lor, ceea ce este binevenit în special în orașele de provincie. Este obișnuit să tratați oaspeții cu mâncăruri delicioase din feluri de mâncare frumoase, aranjând confort maxim. Aceste caracteristici au fost absorbite de direcția corespunzătoare. Prin urmare, vesela și textilele joacă un rol semnificativ. Fiind expuse, ele nu numai că au un scop practic, dar fac și parte din interior..

bucătărie luminoasă în stil Provence

Originare din sud-estul Franței, printre orașele de coastă de pe Coasta de Azur, acest stil a devenit aproape un semn distinctiv al designului francez.

Mai avem câteva caracteristici prin care puteți recunoaște cu ușurință Provence în interiorul bucătăriei..

 • Părțile principale ale camerei (căști, podea, pereți) au nuanțe palide.
 • Iluminatul joacă un rol central. Cameră pentru a găzdui multă lumină naturală și lumină artificială.
 • Mobilierul are un aspect antic: configurația adecvată, scuff-uri etc..
 • Prezența lemnului sculptat și a pieselor forjate din fier.
 • Prezența unui număr mare de dulapuri cu uși și rafturi transparente, comode de bucătărie, mese.
 • Vasele, împreună cu figurine din porțelan sau lut, sunt afișate pe rafturi ca decor; tacamuri decorative populare.
 • Avem o varietate de ierburi și flori uscate; sunt așezate în vase și alte ustensile și, de asemenea, atârnate în jurul camerei.
 • Pereții pot fi tencuiți pur și simplu;
 • Utilizarea grinzilor decorative de tavan este larg răspândită, ceea ce joacă, de asemenea, un rol practic..

Design bucătărie Provence

Toți cei care ar dori să-și decoreze spațiul din bucătărie cu căldura latitudinilor sud-franceze, cu o aromă și o atmosferă deosebită, ar trebui să afle cu siguranță despre particularitățile manifestării stilului Provence în interior..

În general, avem un stil deschis și confortabil care se va desfășura pe măsură ce îl cunoașteți..

Materiale utilizate

Deoarece direcția descrisă este renumită pentru naturalețea sa, trăsătura sa caracteristică este utilizarea materialelor naturale pentru decor, de la flori ca decor și se termină cu o podea din lemn..

Masa in stil Provence

Stilul Provence este simplitate și confort, acestea sunt materiale naturale și articole de interior de casă, aceasta este dorința de a crea un mediu confortabil în care toată lumea să fie confortabilă.

Așadar, selectăm mobilier exclusiv din materii prime naturale: lemn și metal. Fără placaj sau PAL, cu atât mai puțin plastic. Această tendință nu-i place sinteticele – nu uitați de ea. Scaunele din fier forjat sau din lemn sunt perfecte. Folosiți, de asemenea, scaune din răchită și noptiere – acestea vor completa atmosfera și vor crea atmosfera unei coaste proaspete și nesfârșite.

bucătărie provence

După ce a absorbit tradițiile de bun gust ale orașelor de coastă din sudul Franței, stilul Provence a devenit un simbol al căldurii și confortului pentru designeri și clienții lor din toate colțurile lumii..

Pentru pardoseală, alegeți piatră sau lemn. Linoleum, care a devenit răspândit în proiectarea apartamentelor, este exclus și acordăm preferință naturaleții. Puteți alege orice variantă de pardoseală din piatră sau lemn: marmură, piatră brută, scândură de parchet etc..

Setul de bucătărie este, de asemenea, întruchiparea naturaleții. 

set din lemn cu o masă mică

Combinațiile de bază din lemn și blat de marmură sunt frecvente.

Glafurile trebuie, de asemenea, să fie realizate din marmură sau alte substraturi autentice. Adesea vedem transformarea acestei părți într-o continuare a blatului. Glafurile obișnuite din plastic sunt excluse.

După cum puteți vedea, accentul este pus pe naturalețe. În lumea modernă, desigur, nu se poate lipsi de sintetice, așa că aici observăm și interferențele sale.. 

design bucătărie provence

Direcția descrisă ne aduce cât mai aproape de naturalețe..

Culoarea este cartea de vizită a stilului

Paleta de bucătărie Provence este prezentată în tonuri ușoare și moi. Acestea creează impresia unei camere „arse de soare”. În general, paleta transmite o dispoziție însorită și fluxul liber al brizei marine. Schema de culori, la fel ca restul detaliilor, susține sloganul principal – simplitate și naturalețe. Prin urmare, aici nu veți vedea motive strălucitoare și idei strălucitoare. În același timp, nu este lipsit de originalitate și nu arată gol și insipid.. 

fotografie bucătărie provence

Datorită combinației competente a nuanțelor centrale inerente „Provence”, se obține un design confortabil, proaspăt și original.

Pentru a forma scala, este selectat un fundal de bază și adăugat cu diverse note suplimentare. Prin urmare, pentru început, decideți pe bază, apoi selectați cel mai potrivit „kit” pentru aceasta. Culorile predominante în viitorul nostru design sunt alb, bej, măslin, lăptos. Albastru, albastru, verde, maro sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă (adesea doar nuanțe deschise).

Interior bucătărie Provence

Se crede că acest stil este ideal pentru o bucătărie situată într-o casă de țară, spațioasă și luminoasă, confortabilă și așa „acasă”.

Deci, spre deosebire de stereotipurile stabilite, interiorul bucătăriei în stil Provence se joacă cu o varietate de culori. Vă prezentăm cele mai profitabile combinații.

Concentrându-ne pe albastru

Albastrul este cel mai bine completat cu nisip. Combinațiile de culori ale țării franceze se bazează pe o împletire naturală și o tranziție lină de nuanțe. Prin urmare, găsim adesea combinații copiate din natură.. 

bucătărie albastră Provence

Combinația dintre albastru și nisip se bazează pe o temă marină, care este strâns legată de această direcție..

De asemenea, albastrul poate fi diluat cu bej sau lăptos, poate completa interiorul cu tavan și podea maro, iar un refectoriu cald este gata. Puteți alege albastru ca fundal (apoi va fi afișat în mobilier sau pereți) și îl puteți adăuga în culori pastelate blânde (blaturi, podea, tavan). Sau concentrați-vă pe albastru cu nisipul principal. 

culoare albastră în bucătăria provence

Ambele opțiuni vor arăta benefice..

Baza albă

Albul este un semn de puritate și libertate. Iar curentul prezentat nu se poate lipsi de el. Poate fi folosit într-o mare varietate de combinații.

bucătărie albă provence

Interiorul în stilul Provence este întotdeauna puțin arhaic – nu există reguli clare în amenajarea mobilierului, a electrocasnicelor, a decorului.

Să începem prin a-l folosi singur. Aceasta se referă la colorarea componentelor principale într-o culoare dată. Selectăm mobilier alb, gresie, tencuim pereții, adăugăm perdele potrivite – s-a dovedit a fi o cameră destul de sterilă. Pentru a-i dilua severitatea, adăugați o podea maro, blaturi în aceeași nuanță și diverse detalii mici în culori pastelate deschise. Principalul lucru nu este să exagerați. În țara franceză, se utilizează o combinație de 2-3 culori, cu posibila adăugare a unei cantități mici de încă două. 

design bucătărie provence

Când lucrați cu alb, respectați regula mediei aurii.

Să vorbim despre „vecinii” profitabili. Albul este regele mingii, dar poate acționa nu numai singur. Combinația de alb și fistic arată grozav. Deci, notele verzi sunt adăugate la baza sterilă, care o fac mai moale și mai confortabilă. Datorită fisticului intercalat, obținem un design proaspăt și confortabil.

Bej. Această culoare va face, de asemenea, o potrivire excelentă cu albul. Un bun adaos ar fi adăugarea de nuanțe de produse din cupru sau alamă (poate fi utilizată pentru decorațiuni din fier forjat sau baza scaunelor).

decor de bucătărie provence

Un astfel de tandem va face camera luminoasă și spațioasă..

Versatilitatea bejului

Bejul este o bază excelentă pentru orice altă nuanță. Este benefic să îl combinați cu tonuri similare, creând un interior ușor, delicat și spațios. De asemenea, va fi un fundal excelent pentru evidențierea oricărui ton. De exemplu, combinația de măsline și bej reprezintă peisajul natural al ierbii îngălbenite de soare într-o plantație de măslini.. 

bucătărie provence culoare măslin

Transferând această gamă în bucătărie, veți obține o căldură călduroasă, rustică simplă și, în același timp, urbană progresivă..

Puteți enumera la nesfârșit combinații pentru Provence franceză, dar toate se bazează pe un anumit model. Trebuie să alegeți o bază pentru fundal și să o diluați cu diferite nuanțe suplimentare. În acest caz, toate culorile din combinații ar trebui să fie calde (cu excepția albastru și verde), deschise și moi.

Decorăm bucătăria în stil Provence

Acum să trecem la partea practică și să luăm în considerare modelele de funcționare a fluxului prin exemple. Deci, de ce avem nevoie pentru asta??

Detalii Material Culoare
Bucate porţelan Bej, alb; decorați cu diferite modele
Căști Blaturi din lemn, marmură Bej, albastru, lăptos
Mobila Metal, lemn natural Alb, măslin, fistic
Textile Doar țesături naturale Maro, sfoară, in.
Podele Parchet, laminat, lemn, piatră Maro închis, cărămidă, bej

Design bucătărie Provence

În funcție de culoare și materialul utilizat, puteți crea o altă dispoziție.

Deci, cu ajutorul acestei direcții, suntem capabili să creăm o atmosferă proaspătă de libertate sau o atmosferă confortabilă, caldă și familiară. Să începem!

Decor de tavan

În interiorul caselor din sudul Franței de mult timp, care au devenit progenitorul stilului Provence, spațiul mansardei a rămas deschis. Mansarda în sine era absentă și acoperișul era vizibil din interior, adică toate grinzile de susținere. După ce au suferit unele modificări, acest detaliu s-a scurs în curentul format.

Bucătărie în stil Provence

Unul dintre semnele distinctive ale decorării tavanului în orice tip de țară este utilizarea grinzilor din lemn pentru tavan..

Acest decor este folosit în case private, unde este posibil să lăsați mansarda nemascată. Cu manevrarea corectă a elementelor de fixare și o acoperire bună a acoperișului, aceasta este o mișcare sigură, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la un acoperiș care scapă sau resturi care cad de pe grinzi. În designul modern, un astfel de decor arată destul de organic și neobișnuit, alcătuind o trăsătură distinctivă a direcției propuse.

grinzi de tavan în bucătăria Provence

Dacă înălțimea tavanului permite, atunci utilizarea acestei tehnici de design va fi opțiunea ideală pentru a recrea un design autentic cu un farmec special al unei case de țară..

Este imposibil să faci o astfel de mutare într-un apartament. Prin urmare, grinzi false sunt utilizate pentru înlocuire. Ele nu servesc unui scop practic, ci servesc doar ca decorațiuni. În acest caz, cultul naturaleții trebuie încălcat, deoarece materialele naturale vor cântări plafonul, creând o sarcină suplimentară. În apartamente, pentru a imita grinzile, se folosesc produse din PAL, deghizate în copac sau vopsite într-o singură culoare. Trebuie amintit că utilizarea gips-cartonului și a plasticului nu este permisă.

grinzi decorative de tavan

Este dificil să faci o astfel de decorație în cadrul unui apartament standard, dar într-o casă de țară cu o bucătărie spațioasă, acest design va arăta mai mult decât adecvat..

Alegerea mobilierului

În acest caz, există posibilitatea de a utiliza numai materiale naturale – nu o ratați. Eliminați plasticul, MDF-ul, PAL-ul etc..

Bucătărie Provence din materiale naturale

Cu neutralitatea paletei generale, puteți alege orice culori pentru a decora cea mai vulnerabilă suprafață din spațiul bucătăriei – zona de lucru.

Mobilierul pentru bucătăria franceză are unele particularități. Alcătuiește cea mai mare parte a designului, deci ar trebui să poarte o sarcină semantică. Deci setul de bucătărie este selectat în conformitate cu următoarele recomandări.

 • Naturaleţe. Alegeți lemnul, în cazuri extreme, materiale de cip de înaltă calitate.
 • Fără luciu. Suprafețele setului de bucătărie sunt mate. Același lucru se aplică părților sale mici, cum ar fi mânerele. Sunt preponderent din alamă. O excepție poate fi masa de masă dacă este din marmură..
 • Este necesar să „îmbătrâniți” mobilierul. Setul cu cască poate fi fisurat artificial, abrazat, ciobit.
 • Culoare solida. Folosiți culori deschise sau culori de măslin, albastru, lemn natural.

zidărie în bucătăria provence

Putem spune cu siguranță că prin culoarea și designul setului de mobilier puteți „recunoaște” stilul Provence printre multe alte opțiuni de țară.

Apropo de restul mobilierului, acesta poate prezenta și semne de bătrânețe. Cu toate acestea, nu exagerați. O atenție deosebită este acordată scaunelor. Pot fi din lemn, răchită sau forjate. O caracteristică distinctivă pentru această tendință sunt scaunele cu spătar înalt și un scaun confortabil, deoarece confortul este primul.. 

scaune pentru bucătărie provence

Aici aveți ocazia de a vă visa: muzica country acceptă în general ideile originale de design.

Dulapurile de bucătărie trebuie să aibă mai multe rafturi, deschise sau vitrate. Un număr mare de rafturi și dulapuri de perete sunt, de asemenea, binevenite. Acestea conțin vase care ar trebui să fie expuse publicului.. 

idei de decor bucatarie provence

Articolele decorative sunt expuse pe rafturi: figurine, ghivece de lut, pungi de in etc..

Confort în lucrurile mărunte

Designul bucătăriei în stil Provence presupune prezența diferitelor lucruri mici care creează confortul în cameră.

Este cunoscut faptul că adepții acestei mișcări adoră să afișeze feluri de mâncare. În designul modern, vesela decorativă este adesea utilizată în acest scop. Se potrivește pe rafturi și bufeturi. De asemenea, puteți observa amplasarea plăcilor decorative pe pereți, uneori chiar și pe tavan..

bucate provence bucătărie

Ca alternativă la nivelul superior al dulapurilor de bucătărie (uneori parțial), rafturile deschise pot servi.

În general, se acordă multă atenție ustensilelor de bucătărie. Există o varietate de materiale aici: alamă, cupru, bronz. De obicei, aceste produse poartă doar o încărcătură decorativă, sunt lustruite până la strălucire și atârnate deasupra mesei de lucru. De asemenea, ustensilele de bucătărie sunt confecționate din porțelan, lut nepătat, ceramică. Cel mai adesea este folosit pentru decorare. Urcele sau vasele pentru lapte sunt folosite ca vaze pentru flori vii sau uscate. În timp ce produsele din sticlă sau ceramică sunt folosite pentru alimente.

Stilul Provence în bucătărie

Este încurajată utilizarea unui număr mare de figurine: figurinele îngerilor, oamenilor, cocoșilor, găinilor și altor simboluri ale satului sunt comune.

În general, Provence „iubește” foarte multe lucruri mici.

 • Utilizarea pungilor decorative de in cu un fel de broderie este larg răspândită. Ele servesc, de asemenea, unui scop practic. Ierburile aromatice sunt puse în ele și folosite ca odorizant natural..
 • Perne, perdele și o mulțime de șervețele vor evidenția legile de bază ale stilului și ospitalitatea gazdei.
 • Pe rafturi puteți vedea o varietate de sticle, borcane de baloane, coșuri, vase.
 • Pereții sunt atârnați cu ciorchini de ierburi uscate, adesea un pachet de usturoi sau ceapă.
 • O varietate de piese forjate sunt binevenite: sfeșnice, figurine etc..

Aranjament de bucătărie Provence

Folosește-ți lucrurile tale preferate, fii creativ în toate modurile posibile.

Iluminat

Lumina joacă un rol important. În stilul prezentat, observăm utilizarea ferestrelor mari. Scopul lor este să umple camera cu lumina zilei. Dacă este posibil, ar trebui să măriți numărul de ferestre. Sunt o sursă de cantitate mare de lumină, iar tonurile palide ale camerei își vor aduce partea: vor extinde camera și o vor face mai luminoasă..

Seara, luminile artificiale susțin suficientă iluminare. Un element obligatoriu este un candelabru. 

candelabru bucatarie provence din fier forjat

Adesea este falsificat și destul de masiv..

Într-un apartament, acest element poate fi înlocuit cu o modificare mai modernă. Dacă înălțimea tavanelor permite, urmați tradiția direcției și obțineți un candelabru pe o suspensie lungă.

Lumina suplimentară trebuie să fie prezentă în cameră. Fiecare colț al camerei nu este lăsat fără atenție. Urmăm sloganul fluxului: cu cât mai multă lumină, cu atât mai bine. Mai mult, lămpile pot fi variate și absolut nepotrivite una pentru cealaltă. În general, acest stil poate fi numit haotic, deoarece combină incompatibilul, în timp ce personifică grația și rafinamentul..

lămpi de bucătărie provence

O atmosferă în care nu vrei să te grăbești nicăieri, ci doar să te bucuri de mâncăruri delicioase și de o companie plăcută în cercul gospodăriilor sau al oaspeților invitați – aceasta este o carte de vizită în stil Provence..

Deci, dacă v-ați săturat de sintetice moderne și luciu, această opțiune de design a spațiului de bucătărie va fi o vindecare pentru dvs., creând o atmosferă confortabilă și caldă..

VIDEO: Bucătărie în stil Provence – 60 de opțiuni.

Design de bucătărie în stil Provence – 50 de idei de interior:

bucătărie provence bucatarie provence bej decor bucătărie provence idei de decor bucatarie provence design bucătărie provence design bucătărie provence șorț de bucătărie provence fotografie bucătărie provence fotografie bucătărie provence design fotografie bucătărie provence design idei foto bucătărie provence bucătărie provence fotografii interioare bucătărie provence fotografii interioare idei de bucătărie provence idei de decor bucatarie provence Bucătărie Provence cu rafturi deschise idei de decor bucatarie provence proiectare idei bucatarie provence idei de design bucatarie provence bucatarie provence idei interior bucătărie provence idei interioare idei de design bucatarie provence bucatarie provence ikea bucatarie provence interior bucătărie provence fotografie interioară bucatarie provence interior bucatarie provence de la ikea bucătărie luminoasă provence bucătărie provence zidărie decor de bucătărie provence iluminat bucătărie provence finisaj bucătărie provence articole de decor din bucătăria provence Bucătărie Provence cu rafturi Bucătărie Provence design modern Bucătărie Provence interior modern Bucătărie Provence design elegant Bucătărie Provence design elegant Bucătărie Provence interior elegant Bucătărie Provence interior elegant bucătărie ușoară provence bucătărie provence design ușor textile din bucătăria provence Bucătărie Provence în tonuri albe Bucătărie Provence într-o casă la țară Bucătărie Provence în casă Bucătărie Provence în casa ta Bucătărie în stil Provence design ușor bucătărie provence

Previous Post
Röd färg i interiören
Next Post
تصميم غرفة لفتاة مراهقة بأسلوب عصري