15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Culori în interiorul unei case sau apartamente moderne

Privind prin ilustrațiile din cataloage și reviste de design interior, mulți sunt surprinși de cât de armonios poate arăta o casă obișnuită atunci când este proiectată corect. Toată lumea ar dori să trăiască într-un astfel de mediu, iar serviciile unui specialist sunt scumpe. Dar chiar și în absența unei educații speciale, puteți crea o atmosferă specială dacă stilul, forma și schema de culori ale interiorului sunt utilizate corect. Va trebui să învățați câteva reguli importante pentru a crea un design inimitabil, care va arăta scump și sofisticat la cel mai mic cost..

interiorul camerei de oaspeți întunecat

Designul camerei luminoase

design luminos al camerei dormitorului

Cameră verde strălucitoare

stil luminos cameră bucătărie

Cameră luminoasă

Ce este important de știut despre alegerea unei culori pentru decorarea unui spațiu de locuit

Pentru a alege corect o imagine la modă, există un cerc special de culori, în care nuanțele sunt selectate conform principiului vecinătății sau opus, ca în fotografie.

Aceleași recomandări sunt potrivite și pentru decorarea unui apartament, dar nu vor funcționa dacă ignorați specificul camerei. Fără iluminarea potrivită și fundalul pereților, efectul dorit nu va funcționa..

cameră întunecată stil cameră

Interior luminos al camerei

design luminos pentru camere de oaspeți

Cameră în tonuri de albastru

interior luminos pentru bucătărie

Dormitor în culori calde

Gama predominantă a spectrului este selectată luând în considerare lumina naturală.

 1. În partea de nord a casei, nuanțele galbene și portocalii compensează lipsa soarelui..
 2. Gama rece a spectrului – tonuri de albastru, liliac, verde va ajuta la îmbunătățirea vizuală a camerei de zi sau a dormitorului din sud.
 3. Iluminarea excesivă din partea de sud-vest absoarbe suprafețele mate ale pereților în nuanțe închise.
 4. Camerele din partea de est părăsesc rapid soarele, dar este compensat de nuanțele delicate bej și piersic ale pereților cu tapet jacquard – un model catifelat pe o bază lucioasă.

Aceste reguli nu numai că vă vor ajuta să reglați iluminarea, ci și să maximizați confortul general. Nu este mare lucru dacă alegeți fundalul potrivit. Restul decorului este destinat să completeze și să reînvie paleta de culori a interiorului. Dacă este necesar, se recomandă reînnoirea tapițeriei mobilierului vechi. Această lucrare simplă poate fi realizată independent sau încredințată specialiștilor, principalul lucru este să alegeți materialul tapițeriei și perdelelor din aceeași gamă. Nu trebuie să aibă aceeași culoare cu pereții, dar trebuie să fie în armonie.

dormitor color stil cameră

Design elegant de cameră

design de cameră de bucătărie întunecată

Amenajarea camerei în culori calde

design luminos pentru bucătărie

Bucătărie luminoasă

Sfat. Dacă tapetul și toate suprafețele sunt monocromatice, merită să reînviați puțin situația cu textile colorate. Pentru tapet cu model, este mai bine să alegeți mobilier monocromatic cu o configurație elegantă, dar corespondența stilistică și echilibrul culorilor sunt importante..

Orice umbră, pe lângă percepția vizuală la nivelul „like-dislike”, are un puternic factor de influență asupra subconștientului. Psihologii atribuie fiecăreia dintre ele proprietăți negative și pozitive, care sunt importante de luat în considerare la alegerea unei palete..

Roșu – pasiune și agresivitate, aceste părți pot fi îmbunătățite sau dezactivate în detrimentul intensității nuanței. Această culoare nu este recomandată persoanelor temperate și prea active care au probleme cu insomnia (datorită supraexcitării sistemului nervos). Pentru ei este recomandată o paletă albastră sau verde..

design cameră color dormitor

Interiorul unei camere mici și luminoase

dormitor luminos interior cameră

Cameră roz

interiorul camerei color

Designul camerei luminoase

O gamă de culori prea strălucitoare pentru o anvelopă de interior sau cu accente individuale, chiar dacă este o culoare preferată, suprasolicită analizorii vizuali. Dar în dormitor, o imagine mare cu un buchet de flori vă va ajuta să vă treziți mai repede și să vă reîncărcați cu un pozitiv înainte de începerea zilei..

Un contur grațios alb-negru de conținut erotic vă va ajuta să vă conectați la comunicarea soțului. Iar imaginile naturii, elementele marine sau cascadele vă vor ajuta să vă relaxați înainte de culcare.

proiectare cameră dormitor întunecat

Dormitor luminos

interior luminos al camerei de oaspeți

Dormitor în tonuri roșii

design luminos de hol

Design de cameră luminos

Imaginea selectată trebuie să fie în armonie cu combinația generală de nuanțe atunci când alegeți schema de culori a interiorului. Este de dorit să nu existe mai mult de 5-6 dintre ele, unde unul este fundalul, celălalt este un contrast armonios..

Când vine vorba de alegerea nuanțelor contrastante, alb-negru nu sunt neapărat menite. Alternativă excelentă atunci când este asociat:

 • roz – visiniu;
 • liliac – violet;
 • bej – wenge (maro închis cu nuanțe);
 • ciocolata cu lapte;
 • piersica – smarald;
 • albastru “acvamarin” – albastru intens.

Sfat. Contrastele liniare cu liniile orizontale vor extinde vizual spațiul, în timp ce cele verticale vor ridica vizual plafoanele. Blocuri de culoare și pereți separați într-o culoare diferită – o tehnică dovedită pentru zonarea spațiului și identificarea accentelor în conceptul general.

design culoare hol

Bucătărie colorată

culoare cameră cameră interior

Interiorul camerei în verde

Cum să alegeți schema de culori în interior, dacă aveți nevoie de mult spațiu „liber”? Alternativ, mobilierul tapițat ar trebui să se amestece cu culoarea pereților. Mobilierul pentru dulap este înlocuit cu mese, rafturi sau rafturi din sticlă.

Unele verdeață vie și un acvariu vor înviora camera „rece”. Umplerea cu energie pozitivă.

Mobilierul din piele albă (sau piele artificială) arată luxos pe fundalul pereților și podelelor ușoare, cu decor colorat, ca în fotografie.

stil de cameră ușor pe hol

Interior luminos al camerei

dormitor întunecat interior cameră

Cameră luminoasă

Reguli de bază pentru alegerea unei palete

Fundalul (pereți, tavan) – de preferință nuanțele deschise și întunecate sunt compensate de mobilier și textile ușoare. Podelele ar trebui să fie mai întunecate, din punct de vedere psihologic oferă o senzație de stabilitate și stabilitate.

Contrastele sunt destinate să dilueze mediul monocrom plictisitor..

Culorile însoțitoare oferă o armonie de culori pentru interioare în orice stil.

Accentele luminoase sunt concepute pentru a atrage atenția asupra zonei funcționale, pentru a crea starea de spirit sau pentru a sublinia dependențele proprietarilor.

cameră în stil întunecat

Designul camerei

cameră luminoasă cameră interior

Cameră mare, gri

Gamma echilibrată este furnizată prin selectarea unei părți a spectrului. Dar, de asemenea, în nuanțe contrastante există prezența nuanțelor reci sau calde:

 • „Fuchsia” poate avea o proporție mare de roz sau liliac, roșu, albastru sau violet;
 • „Menta” – verde deschis rece, verde deschis și anason sunt considerate nuanțe mai calde, tonul „măr verde” – neutru.

Preferințele personale sunt adesea întruchipate în selecția culorilor din interior, dar acest lucru nu trebuie abuzat. Dacă soțul este împotriva unui dormitor roz sau liliac, puteți alege un fundal gri-roz sau neclar albastru-liliac de perdele cu pereți albi, adăugând flori interioare de nuanța dvs. preferată.

stil luminos cameră bucătărie

Cameră albă

culoare cameră stil cameră

Cameră mare și luminoasă

Cum este selectată schema de culori în interior pentru un anumit stil

Alegerea stilului ar trebui să fie dictată de confortul personal și nu de imaginea care vă place și nu va fi posibil să repetați complet întregul design..

Fiecare stil are propria sa culoare sau paletă „trump”:

 • materiale naturale și verde verde – stil ecologic;
 • mansardă, urbanism – toate nuanțele de gri;
 • kitsch-ul și eclecticismul acceptă un amestec de incongruență;
 • clasic – culori pastelate deschise;
 • vintage și retro – culori moi contrastante;
 • în modern și postmodernism, se folosesc nuanțe de visiniu, maro și cremos;
 • high-tech – detalii metalice, argintii și cromate, cu un contrast de suprafețe plastice strălucitoare;
 • Stilul Provence și mediteranean – albastru, lavandă și măslin în prioritate;
 • selecția culorilor într-un interior minimalist se limitează la tonuri deschise, discrete, cu accente contrastante minore;
 • Arabă și unele stiluri orientale – culori strălucitoare ale textilelor pe fundalul unei palete naturale de nisip;
 • stilurile etnice iau în considerare pasiunile vechi ale popoarelor indigene, dar prioritatea este teracota, lemnul și culorile naturale;
 • stiluri istorice – nuanțe pastelate deschise cu includerea accentelor albastre și aurii;
 • Grunge francez, shabby chic și boho chic combină bine un fundal calm și accente strălucitoare.

Starea generală și rafinamentul mobilierului depind de alegerea culorilor din interior, indiferent de stil. Oaspeții judecă gustul gazdelor după paleta din decorul camerei de zi și al holului.

În baie și toaletă, o paletă „apă” albastru-albastră va fi naturală. Dar poți face ceva extravagant.

design întunecat al camerei de oaspeți

Cameră cu lumină albastră

stil hol colorat

Interiorul camerei

Bucătăria este o zonă de confort pentru gazdă și numai ea poate alege în ce mediu va fi mai distractiv să gătești mâncare.

În creșă, nu exagerați cu culori strălucitoare, pentru a nu deranja psihicul copiilor..

Dormitorul este un spațiu privat, puteți alege culoarea preferată, dar ar trebui să se calmeze înainte de culcare și să ofere o senzație de siguranță și siguranță.

Și mai multe ilustrații bune despre selecția culorilor din interior – în galeria noastră foto.

50 de fotografii cu idei de amenajare a camerei în diverse culori:

fotografie interioară a camerei de oaspeți întunecate imagine luminoasă în stil cameră de bucătărie imagine luminoasă de design a holului dormitor color cameră foto interioară imagine întunecată cameră cameră întunecată fotografie color cameră cameră bucătărie fotografie luminoasă pe hol în cameră imagine luminoasă a camerei de oaspeți camera luminoasa camera foto interioara imagine întunecată a camerei dormitorului întunecat imagine interioară a camerei color fotografie stil bucătărie ușoară culoare dormitor cameră design imagine cameră întunecată fotografie stil cameră fotografie interioară luminoasă dormitor luminos cameră stil imagine fotografie interioară luminoasă a bucătăriei fotografie color camera design camera poza interioara a holului intunecat fotografie stil bucătărie întunecată imagine color design cameră de oaspeți imagine luminoasă în stil hol de cameră lumină cameră cameră fotografie interioară imagine luminoasă a camerei dormitorului cameră întunecată imagine stil cameră fotografie luminoasă de proiectare cameră hol imagine luminoasă a camerei de oaspeți dormitor luminos cameră stil imagine fotografie întunecată pe hol fotografie interioară luminoasă a bucătăriei lumină cameră cameră stil imagine dormitor întunecat cameră imagine interior fotografie luminoasă de design a camerei de oaspeți cameră luminoasă imagine de design cameră fotografie interioară luminoasă a camerei de oaspeți imagine stil bucătărie întunecată lumina hol hol camera de proiectare imagine camera color camera interior foto imagine în stil dormitor întunecat imagine întunecată a camerei de oaspeți imagine luminoasă în stil cameră de bucătărie fotografie luminoasă a camerei de bucătărie fotografie luminoasă în stilul camerei de oaspeți cameră de dormitor întunecată fotografie interioară camera de culoare camera design de imagine cameră luminoasă cameră stil fotografie imagine color în stilul camerei de oaspeți culoare bucatarie camera interior imagine fotografie luminoasă a camerei dormitorului fotografie întunecată cameră cameră întunecată

Previous Post
Funktioner av fällbara köksstolar
Next Post
نظام Low Frost في الثلاجات الحديثة: إيجابيات وسلبيات