15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Art Deco în interior: culori, caracteristici, fotografii

Anii douăzeci ai secolului al XX-lea. Timpul marelui Gatsby și un nou stil în designul interior – art deco, întruchipând luxul, bogăția, glamourul. Tot ceea ce lipsea elitei aristocratice, obosită de limitările vieții în timpul Primului Război Mondial și a Marii Depresiuni postbelice, a fost întrupat într-un cadru luxos, articole bogate de decor.

frumos dormitor în stil art deco

Living Art Deco

interior luminos art deco al coridorului

Proiectare Art Deco ușoară

Nașterea stilului

Așa s-a născut Art Deco, care și-a primit numele după expoziția de artă modernă industrială și decorativă de la Paris. Ideile inovatoare de design au devenit imediat la modă: locuințele, restaurantele scumpe și sălile hotelurilor au fost decorate în stilul Art Deco (Art Deco).

El a întruchipat spiritul vremurilor, diferite epoci, evenimente istorice, descoperiri ale vremurilor recente. Interiorul reflectă cercetarea popoarelor antice, a culturilor istorice – indieni maya, triburi africane, azteci.

Chiar la sfârșitul secolului trecut, un nou val a măturat stilul Art Deco, regândit luând în considerare noile posibilități, un nou aspect al interiorului. Art Deco a devenit un stil care combină decorarea scumpă a pereților, materiale bogate din care obiecte de decor, mobilier.

proiectare apartament light art deco

Art Deco în interiorul camerei

frumos design bucătărie art deco

Art Deco în interior

Principalele caracteristici ale Art Deco

Art Deco în interior poate fi descris cu ușurință în două cuvinte – scump și bogat. Mobilier de agrement – doar din piele autentică scumpă, o abundență de oglinzi. Stucuri, sculpturi – toate acestea sunt selectate în mod surprinzător armonios, astfel încât să nu existe kitsch, fantezie – acesta este un lux rafinat, uneori creat de două culori – alb și negru.

Un astfel de interior poate fi găsit în casele muzicienilor, artiștilor, vedetelor de cinema, spectacolului. Stilul se distinge prin unele caracteristici.

interior luminos living art deco

Art Deco în interiorul unui dormitor luminos

hol luminos în stil art deco

Cameră întunecată Art Deco

Spectru de culori

Paletă de culori – vopsele contrastante sau o culoare strălucitoare predominantă. Cel mai adesea – o combinație de negru, alb, argintiu sau ciocolată, cremă.

Culorile luminoase sunt posibile, dar foarte cumpătate – visiniu, roșu, verde, albastru. Opțiuni rafinate – interior alb și maro, o combinație de aur și roșu, negru cu auriu, violet și alb. Stilul art deco se caracterizează prin tehnica „tastelor de pian” – o combinație de culori contrastante largi – la decorarea pereților, a mobilierului.

frumoasa bucatarie in stil art deco

Cameră mare Art Deco luminoasă

interior luminos art deco al apartamentului

Designul camerei luminoase în stil Art Deco

Simetrie strictă, geometrie

Liniile drepte, zig-zagurile, modelul de heringbone, combinate cu îndoituri ascuțite, ornamente geometrice și absența motivelor florale. Gândirea strictă, autosuficiența, armonia caracterizează stilul art deco.

Multe piese de mobilier sunt realizate în formă de trapez – spătarele scaunelor, paturilor, scaunelor, oglinzilor. Se folosesc deseori cadre contrastante, încadrând, repetând contururile suprafeței, care subliniază și mai mult formele geometrice ale obiectelor..

Pasul este o trăsătură caracteristică a Art Deco, care se manifestă ca o reflectare a structurilor multietajate tipice culturilor antice – babiloniene, asiriene, sumeriene. Se manifestă prin piese de mobilier, detalii interioare, adesea combinate cu o altă caracteristică tipică a stilului Art Deco – sunburst.

proiectare hol hol art deco

Living Art Deco

dormitor luminos în stil art deco

Cameră întunecată Art Deco

razele de soare

Multe obiecte interioare se caracterizează prin efectul razelor solare – razele solare. Grinzile în designul Art Deco sunt pretutindeni – tăblii trapezoidale, canapelele combină deseori dungi în trepte, divergente. Razele divergente ale soarelui pot decora o ramă a oglinzii, mulaje din stuc pe tavanul din jurul candelabrului. Perete cu dungi, dungi pe mobilier – toate acestea sunt un efect de rază de soare.

Design de cameră Art Deco

frumos design de coridor art deco

Art Deco în interiorul camerei de zi

Strălucire și luciu

Lacul, metalul, suprafețele lustruite, luciul, o mulțime de oglinzi sunt trăsături caracteristice ale unui interior Art Deco. Oglinzi – în cadre elegante scumpe, gresie, mobilier cu elemente oglindite – toate acestea creează o iluzie, un joc de reflecții, raze solare care se reflectă în oglinzi.

Interiorul ar trebui să strălucească, să uimească – de unde dragostea pentru oglinzi, suprafețe naturale lustruite. Dacă se alege o structură de tensiune pentru tavan – numai lucioasă, dacă pereții sunt finisați cu tapet – atunci doar scump, strălucitor, dacă țesături – apoi brocart, mătase, satin, satin.

Materiale scumpe – piele de crocodil, stingray, țesături scumpe – tafta, brocart, mătase, alte țesături strălucitoare: toate acestea, combinate cu strălucire și luciu, creează o atmosferă de sărbătoare, lux, bogăție.

interior luminos dormitor art deco

Cameră luminoasă în stil art deco

hol frumos în stil art deco

Design frumos de cameră art deco

Motive etnice

Reflectarea culturii popoarelor antice, amprente de animale care transmit spiritul safariului african (fildeș, piei de animale africane), sidef, motive egiptene, ornamente orientale scumpe – trăsături caracteristice Art Deco.

În anii 20 ai secolului trecut, acest lucru a fost asociat cu multe descoperiri arheologice – descoperirea mormântului lui Tutankhamon, studiul culturii Romei Antice, Greciei Antice, Aztecilor, Mayașilor, popoarelor africane.

În designul Art Deco, acest lucru s-a reflectat în utilizarea materialelor care imită piei de animale, utilizarea obiectelor decorative din fildeș, sculpturi în maniera clasică greacă și romană..

coridor ușor în stil art deco

Proiectarea unei camere mari și luminoase în stil art deco

design luminos de bucătărie art deco

Art Deco în interiorul camerei de zi

Decor interior Art Deco

Materialele naturale sunt alese pentru a decora camera în stil Art Deco:

  • specii valoroase de lemn;
  • Piele originală;
  • sticlă;
  • metal – cromat sau aurit;
  • os prelucrat.

Având în vedere că principalul lucru din Art Deco este mobilierul, decorul, iar pereții servesc doar ca fundal, nu trebuie să vă lăsați lăsați cu finisaje colorate, cu model, astfel încât să puteți alege vopsele mate, tencuială texturată pentru finisare.

interior frumos din sufragerie art deco

Design Art Deco

frumos interior bucatarie art deco

Living Art Deco

Pentru pereți, pictura este potrivită, tapet – simplu, într-o bandă largă, cu un ornament, un model geometric. Culoarea „în zigzag” va fi originală.

Pardoseala ar trebui să fie lucioasă, deci este mai bine să alegeți parchet pentru aceasta sau plăci ceramice mari sau strălucitoare din piatră naturală..

dormitor în stil art deco ușor

Hol Art Deco roz

design luminos hol art deco

Proiectarea coridorului Art Deco

Tavanul este în stil Art Deco – cu turnare stuc, iluminare, pe mai multe niveluri. Toate acestea arată cel mai bine în camerele cu tavane înalte, dar stilul art deco necesită spațiu; în camerele mici cu tavane joase, este puțin probabil că va fi posibil să recreăm o potrivire stilistică completă. Formele geometrice pot fi accentuate cu borduri de tavan.

Un stil caracterizat prin lux, amploare, implică multă lumină. Pentru camera de zi, este mai bine să alegeți un candelabru de lux așezat pe o priză de ipsos. Puteți crea un sistem de iluminare pe mai multe niveluri folosind corpuri de iluminat strălucitoare din oțel, cupru, sticlă.

sufragerie în stil art deco ușor

Art Deco în interior

frumos interior art deco al coridorului

Frumos dormitor Art Deco

Mobilier în design art deco

Pentru tot luxul inerent Art Deco, mobilierul cu forme simple este prezent în interior. Piesa centrală de mobilier din dormitor este un pat confortabil, cu o tăblie înaltă, adesea trapezoidală, cu picioare cromate.

Pentru camera de zi, cel mai bine este să alegeți o canapea mare, fotolii din piele naturală, țesătură scumpă. Pot avea o formă trapezoidală sau seamănă cu un butoi. Acestea pot fi completate fie cu o măsuță cu blat din sticlă. Dacă zona de living permite, sau locuința are o sufragerie separată, o bucătărie spațioasă, aveți nevoie de o masă mare, scaune confortabile. Acestea trebuie să fie în armonie cu mobilierul tapițat..

design de sufragerie art deco ușor

Living luminos în stil Art Deco

interior luminos art deco al apartamentului

Interiorul casei art deco negru

bucătărie în stil art deco luminoasă

Design de cameră Art Deco întunecat

Buffetele, sifonierele, dulapurile decorate cu incrustări și pictură vor fi adecvate. Mobilierul trebuie să fie din lemn, cu suprafețe lăcuite, lustruite. Stilul de imitație artificială nu acceptă.

Piele de zebră pe podea, sculpturi, afișe de epocă, oglinzi, podea, vase de masă – toate aceste detalii completează interiorul art deco – un interior care vorbește despre lux, dar nu țipă despre el și, prin urmare, arată armonios și modern.

Video: stil Art Deco în interior. Caracteristici de stil

50 de fotografii cu idei de design interior Art Deco:

fotografie de bucătărie în stil art deco ușoară luminos art deco interior cameră de zi imagine frumoasa imagine art deco hol hol fotografie de dormitor în stil art deco luminos frumoasa imagine de design apartament art deco fotografie art deco ușoară pe coridor interior imagine frumoasă pe hol în stil art deco imagine de design luminos dormitor art deco fotografie luminoasă în stil art deco fotografie interioară ușoară art deco frumoasa imagine de design bucatarie art deco fotografie de design luminos dormitor art deco frumoasă imagine coridor în stil art deco fotografie art deco ușoară din living luminos art deco interior hol hol frumoasă fotografie de design apartament art deco frumoasă fotografie de design coridor art deco luminos art deco interior cameră de zi fotografie frumoasa fotografie art deco pe hol imagine de apartament în stil art deco ușor lumină art deco interior cameră de zi imagine frumoasă fotografie dormitor în stil art deco luminos art deco design hol hol imagine interioară luminoasă a apartamentului art deco fotografii frumoase de design bucătărie art deco fotografie de apartament în stil art deco luminos art deco interior coridor imagine fotografie frumoasă pe hol în stil art deco imagine de design luminos dormitor art deco imagine de hol în stil art deco ușor fotografie luminoasă de design art deco frumoasa fotografie interior bucatarie art deco luminos art deco design coridor imagine fotografie de apartament în stil art deco ușor frumoasa poza interioara dormitor art deco imagine interioară ușoară art deco fotografie luminoasă de design bucătărie art deco frumoasa poza living stil art deco fotografie strălucitoare pe coridor în stil art deco frumoasa fotografie de design hol hol art deco imaginea interioară a dormitorului luminos art deco imagine art deco lumina hol hol fotografie interioară luminoasă art deco frumoasă fotografie de bucătărie în stil art deco imagine interioara dormitor luminos art deco frumoasa imagine de design coridor art deco fotografie de sufragerie în stil art deco ușoară imagine strălucitoare coridor stil art deco imagine de bucătărie în stil art deco ușor

Previous Post
DIY blomsterpottdekor
Next Post
كيف تصنع تصميم حوض السمك الأصلي؟