15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dizajn jednoizbového bytu 37 m2. m. a možnosti rozloženia

Už dávno nie je štandardom, že byty v moderných, nových budovách sú priestranné a svetlé. Ale staré budovy stále stoja, napríklad Chruščov. Tieto obytné miestnosti sú známe svojou skromnou veľkosťou. Ak kompetentne pristúpite k oprave, môžete z týchto metrov štvorcových vytvoriť útulné hniezdo.

Interiér garsónky s rozlohou 37 štvorcov s ozdobnou priečkou

Pri zdobení malého bytu je ťažké použiť štandardné dizajnové techniky, ale zaujímavejšia je implementácia úlohy

Malý jednoizbový byt, bez ohľadu na to, koľko ľudí v ňom žije, by mal obsahovať niekoľko priestorov na odpočinok a prácu. Kompetentný dizajn jednoizbového bytu s rozlohou 37 metrov štvorcových je praktický a funkčný.

Návrh jednoizbového bytu vo svetlých farbách

Hlavný priestor je rozdelený na tri časti – spálňu, obývaciu izbu a kanceláriu alebo na dve časti – obývaciu izbu a spálňu

Prestavba sa môže líšiť v závislosti od toho, kto v miestnosti žije.

Spálňa + obývačka Populárna, jednoduchá možnosť, ktorá nevyžaduje drahé investície. Bude to stačiť na nákup pohovky, ktorá navyše „splní“ úlohu miesta na spanie. Ak chcete dať posteľ, je lepšie ju definovať tenkou priečkou, obrazovkou. Táto možnosť rozloženia vám odnesie vzácne metre štvorcové..
Spálňa + kuchyňa + obývačka Táto možnosť poskytuje demoláciu stien, iba jeden spoločný priestor. Pracovné oblasti sú zvýraznené dekoráciou stien, stropom, podlahou, svetlom. Kuchynský nábytok rozmiestňujeme pozdĺž jednej steny, spaciu časť je lepšie umiestniť čo najďalej od nej.
Obývačka + spálňa + pracovňa Zložitá možnosť prestavby by mala byť kancelária praktická a pohodlná. Môžete oddeliť obrazovku alebo tenkú priečku. Nie je potrebný veľký priestor na sedenie, v kuchyni si môžete posedieť s hosťami a pohovka a stojanová lampa vám stačia na sledovanie filmu, čítanie knihy..
Obývačka + spálňa + škôlka Možnosť pre rodiny s deťmi. Psychológovia jednomyseľne tvrdia, že dieťa by malo mať, aj keď malé, ale vlastný priestor na hry, minúty samoty a štúdium. Najlepšou možnosťou sú multifunkčné nábytkové komplexy. Zahŕňajú kompletné miesto na spanie, priehradku na triedy, hračky, šatník.

Dispozičná schéma garsónky

Rozloženie s posteľou pri okne

Dispozícia jednoizbového bytu 37 m2 s rozdelením miestnosti na zóny

Rozloženie s posteľou vo výklenku

Schéma prestavby odnushki s prenosom oddielov

Ak posuniete priečky, v kuchyni sa objaví miesto pre jedálenský kút.

Odporúčania pre rýchlu a lacnú prestavbu

Keď je návrh jednoizbového bytu premyslený a odsúhlasený, začínajú sa rekonštrukčné práce. Aby sa miestnosť nepreťažila, nemali by ste inštalovať veľa oddielov, je lepšie si kúpiť mobilné obrazovky, kedykoľvek je možnosť odísť do práce alebo odpočívať.

Relaxačná časť s pohovkou v štúdiovom apartmáne

Nestačí len prideliť roh pre každú zónu, musíte miestnosť naplánovať tak, aby bol voľný priestor a pohodlie bývania sa zvýšilo

Ak sú stropy vysoké, zvažuje sa možnosť inštalácie pódií, montážnych výklenkov.

Pódiové zónovanie štúdiového bytu v šedých tónoch

Ak to výška stropov dovoľuje, spací priestor je možné prideliť pódiu

Lineárne usporiadanie kuchyne v štúdiovom apartmáne

Predĺžená kuchyňa sa môže zdať nepohodlná, ale všetko príslušenstvo a vybavenie do nej zmestíte pozdĺž jednej steny

Pri zónovaní jednoizbového bytu môžete „hrať“ s odtieňmi. Hlavnou vecou nie je to preháňať. Malá miestnosť nemá rada svetlé a tmavé odtiene. Tóny by mali byť ľahké, navzájom kombinované. Uprednostňujú sa rôzne dokončovacie materiály. Podlaha v kuchyni a v hlavnej miestnosti musí byť odlišná. Steny môžete ozdobiť rôznymi materiálmi, v jednej oblasti vymaľovať, v druhej prelepiť.

Zónovanie jednoizbového bytu pomocou podlahy

Na malom priestore sú nevhodné jasné farebné prechody a rôzne povrchové úpravy, je lepšie oddeliť zóny rôznymi podlahovými krytinami alebo len kobercom.

Zónovanie so zástenou jednoizbového bytu o rozlohe

V jednoizbovom byte by mala priečka zaberať minimum miesta. Dobrým riešením sú dvere s tenkou obrazovkou

Barový pult a pracovisko v štúdiovom apartmáne s rozlohou 37 metrov štvorcových

Na pracovisko potrebujete asi dva metre štvorcové, aby sa naň zmestil stôl, stolička a stojan

Osvetlenie hrá obrovskú úlohu. S jeho pomocou môžete skryť škaredé rohy bytu, zvýrazniť stred. Je lepšie umiestniť osvetľovacie zariadenia pre každú zónu zvlášť. Objemný luster zaberie veľa miesta, vizuálne zníži strop, takže je lepšie uprednostniť bodové osvetľovacie zariadenia. V niektorých zónach bude stačiť 1-2, v iných je potrebné viac svetla, napríklad v obývacej izbe.

Osvetlenie v garsónke

Príklad úspešného osvetlenia odnushka

Akcentačné osvetlenie v priestore na spanie jednoizbového bytu

Statívna stojanová lampa poskytuje akcentačné osvetlenie, čo naznačuje, že z tejto oblasti sa v noci stáva spálňa

Výber štýlu miestnosti

Je povolený akýkoľvek štýl dizajnu malého jednoizbového bytu, hlavnou vecou nie je to preháňať.

  • Niektoré módne trendy „milujú“ veľkú stopáž, veľký nábytok, veľké množstvo doplnkov, to je na malých záberoch neprijateľné.
  • Čím jednoduchší je štýl, tým pohodlnejšie a praktickejšie bude vyzerať malé bývanie. Môžu byť zdobené v štýle podkrovia, minimalizmu, hi-tech.
  • Niektoré „staromódne“ apartmány majú balkón. Vďaka nemu získajú ešte niekoľko vzácnych metrov štvorcových. Ak je možné balkón izolovať, zariadia tam kanceláriu alebo ju spoja s kuchyňou. Ak izolácia nie je možná, zorganizujte skladovanie sezónnych predmetov, nástrojov.

Kuchynský dizajn pre štúdiový apartmán v škandinávskom štýle

Priestrannosť, rovné čiary a kontrastné farby – vhodný interiér v štýle škandinávskeho minimalizmu pre moderných mladých ľudí

Štúdiový apartmán v modernom štýle

Moderný dizajn, ktorý kombinuje rôzne materiály a textúry, zdôrazňuje exkluzivitu interiéru a vytvára atmosféru tajomstva a dokonca aj malej nedbalosti

Návrh bytu s rozlohou 37 metrov štvorcových v štýle minimalizmu

Pre malý byt je vhodnejšie zvoliť štýly, ktorým chýbajú početné dekorácie.

Zariadenie, dokončovanie, výzdoba

  • Zložité vzory preťažujú interiér, zmenšujú miestnosť. Je lepšie, ak sú povrchy hladké, prírodné tóny, pokojné.
  • Ak chcete jasný prízvuk, môžete to urobiť na jednej zo stien..
  • Uprednostňuje sa, aby bol nábytok multifunkčný a kompaktný. Modulárne prvky fungujú dobre. Napríklad posteľ alebo pohovka s veľkými vstavanými zásuvkami, vstavanými skriňami, posuvnými stolmi.
  • Bez príslušenstva sa nezaobídete, ale nie veľmi. Dokonale “plnia” úlohu jasných akcentov. Neodporúča sa zavesiť na okná závesy s ťažkými závesmi, urobia interiér ťažkým, otvor nebude viditeľný. Absencia závesov je skutočná, táto technika urobí miestnosť jasnou, v miestnosti bude viac prirodzeného svetla. Môžete zavesiť žalúzie, roletová verzia závesov bude stačiť.

Zónovanie štúdiového bytu s policami na knihy

Posteľ je možné skryť za poličky s knihami

Okenný parapet ako lavička v jednoizbovom byte panelového domu

Musíte použiť každý centimeter využiteľnej plochy, dokonca aj parapet

Aj s minimálnymi nákladmi nie je ťažké vybaviť aj ten najmenší byt. So správnym prístupom zvládnete všetko sami. Základ myšlienky je prevzatý z časopisov, zo špeciálnych stránok s dizajnom. Existujú profesionáli, ktorí radia online, navrhnú, ktoré dokončovacie materiály a nábytok sú vhodnejšie, ako to zariadiť a kde zvýrazniť akcenty. Konečný výsledok závisí iba od predstavivosti a želaní majiteľa bytu. So silnou túžbou môžete svoj domov premeniť za niekoľko týždňov.

Zdobenie interiéru jednoizbového bytu

Dekor môže byť: drevený nábytok, čalúnenie pohovky, vankúše, plagáty alebo obrazy

Projekt moderného štýlu bytu

Dispozícia jednoizbového bytu pre jednu osobu

Dispozičné riešenie – miestnosť je rozdelená na štúdio a spálňu

Jedáleň a sedačka v interiéri jednoizbového bytu na 37 námestiach

Štúdio má priestor na posedenie a jedáleň. Ten druhý, ak je to potrebné, môže byť použitý ako pracovný priestor

Spacia časť v jednoizbovom štúdiovom apartmáne

Spálňa je od štúdia oddelená sklenenou priečkou

Dispozícia garsónky s oddelenou kuchyňou

TV je umiestnená oproti pohovke a kuchyňa je v zadnej časti miestnosti, vedľa spálne

Plánovanie kombinovanej kúpeľne odnushki

Rozloženie kúpeľne (pohľad zhora)

Interiér kombinovanej kúpeľne v jednoizbovom byte

Umývadlo, práčka, toaleta, sprcha – všetko sa zmestilo a dokonca ponechal priestor na voľný pohyb

50 fotografií nápadov na najlepšie dizajnové riešenia

Čerstvé kvety v interiéri jednoizbového bytu Dizajn v štýle podkrovného jednoizbového bytu Tmavé farby v dizajne jednolôžkovej izby Dekoratívna priečka v dizajne jednej miestnosti Rozdelenie na zóny v jednoizbovom byte Hojdacia sieť v interiéri jednoizbového bytu 37 námestí Interiér úzkej miestnosti v jednej miestnosti Biela farba v dizajne jednoizbového bytu Sivý strop v interiéri jednej miestnosti Jednoizbový dizajn Kombinovaná izba v jednej miestnosti s plochou Svetlé akcenty v dizajne jednoizbového bytu Štúdiový apartmán v bielom Zónovanie jednoizbového bytu s pohovkou Poličky nad pohovkou v štúdiovom apartmáne Lesklý náter fasád nábytku v jednej miestnosti panelového domu Neónové osvetlenie pod stropom v štúdiovom apartmáne Jasné svetlo v jednoizbovom byte Kuchyňa v sivých tónoch v štúdiovom apartmáne Sklenená priečka v panelovom dome odnushka Drevo v interiéri jednoizbového bytu Fialová farba v interiéri jednoizbového bytu Štúdiový apartmán v starom Chruščove Hranatá plocha v jednoizbovom byte tehlového domu Čierne steny a biela pohovka v jednej miestnosti panelového domu Množstvo lesklých a sklenených povrchov v interiéri jednej miestnosti Priehľadná priečka v dizajne jednoizbového bytu Rohová pohovka v hosťovskej časti odnushka Osvetlenie v dizajne jednoizbového bytu Podhľady v malej miestnosti osvetlenie Zónovanie miestnosti v jednej miestnosti s priečkou Kontrastné farby v dizajne jednoizbového bytu Svetlé vankúše v interiéri jednoizbového bytu Pódium v ​​dizajne jednoizbového panelového domu Čiernobiely interiér štúdiového bytu Tehlová stena v dizajne jednoizbového bytu v budove s novým dispozičným riešením Svetlá kuchyňa v štúdiovom apartmáne Dekorácia chodby v jednoizbovom byte Interiér jednoizbového bytu vlastnými rukami Osvetlenie zón v jednoizbovom byte novej dispozície Plnohodnotné zrkadlo v jednoizbovom byte Štúdiový apartmán 37 m2 v priemyselnom štýle Drevo v interiéri priestoru na spanie jednej miestnosti Sivé závesy na okne v štúdiovom apartmáne Interiér úzkej miestnosti v jednej miestnosti panelového domu Odtiene hnedej v interiéri jednoizbového bytu Svetlá izba po rekonštrukcii v jednoizbovom byte so starým dispozičným riešením Spálňa vo výklenku štúdiového bytu Jedálenský stôl v kuchyni štúdiového bytu Kuchynský dizajn v bielej farbe v jednej miestnosti panelového domu

Previous Post
Kontorsutrymmeorganisationsregler: användbara riktlinjer för arbetsgivare
Next Post
نهج كفء لتصميم شقة من ثلاث غرف