15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum să amenajați un balcon într-un apartament

Aproape fiecare apartament are balcon sau logie. Și cel mai probabil există o grămadă de lucruri care stau acolo, ocupând doar spațiu, așteptând să fie aruncate în gropi de gunoi. Dacă da, atunci este timpul să o faceți chiar acum. Scăpați de povara inutilă a trecutului și, în spațiul liber, creați un loc minunat pentru activitatea dvs. preferată sau amenajați camera cu balcon cu mobilier confortabil. Citiți recenzia de astăzi și aflați cum să decorați un balcon într-un apartament modern, precum și într-o casă la țară.

Pardoseală ceramică verde în interiorul balconului

Dulapurile închise spațioase sunt o modalitate bună de a curăța balconul

Opțiuni de proiectare

Oricare dintre ideile tale poate fi realizată. Aici puteți veni cu o opțiune de design originală, de exemplu:

  • continuarea bucătăriei;
  • amenajare cameră de odihnă;
  • amplasarea unui mic atelier la domiciliu;
  • amenajarea unui dormitor pentru copii pentru un adolescent;
  • Sală de gimnastică;
  • dispunerea grădinii de iarnă;
  • organizarea unei sere;
  • amenajarea unei saune.

Ultimele trei opțiuni par a fi din categoria fanteziei. Dar cu o abordare adecvată pe balcon, chiar și astfel de decizii îndrăznețe pot fi puse în aplicare..

Perdele bej pe un balcon confortabil

Amenajarea balconului depinde direct de funcționalitatea camerei și de dimensiunea acesteia

Toate cele de mai sus pot fi făcute de toată lumea și chiar cu propriile mâini. Este demn de remarcat faptul că alegerea uneia sau altei opțiuni pentru amenajarea balconului dvs. va depinde de dimensiunea camerei. De exemplu, pe un balcon mic al unei clădiri Hrușciov cu cinci etaje, este puțin probabil că va fi posibil să se potrivească un simulator masiv. În acest caz, combinația spațiului balconului cu camera bucătăriei sau a camerei poate fi mai potrivită..

Organizarea unui colț de sport pe balcon

Puteți monta bare de perete și bară orizontală pe aproape orice balcon

Dacă intenționați să instalați orice mașină echipată cu un motor electric, atunci ar trebui să vă gândiți la ferestrele izolante fonic. Să o faci singur nu este dificil..

Organizarea unui atelier pentru croitoreasă pe balcon sau logie

Atelier de croitorie adevărat

Studiu

Pentru cei cărora le place să lucreze în aer curat, puteți face un birou pe balcon. Acest lucru va crea un nou mediu de lucru și, prin urmare, va crește productivitatea..

Amenajarea unui birou la domiciliu pe balconul unei case de tip panou

Biroul mic de acasă se va potrivi chiar și pe un balcon îngust

Atunci când aranjați un mic balcon pentru un studiu, trebuie să începeți reparațiile prin demontarea vechilor placări și pardoseli. Acordați o atenție deosebită materialului podelei pe care intenționați să îl reinstalați. Pe balconul dvs., trebuie să fie neapărat un copac sau derivatele sale. Dacă înălțimea permite, atunci pardoseala trebuie așezată pe bușteni, iar izolația trebuie așezată în spațiul rezultat.

Pentru un mediu de lucru, stilul clasic este cel mai potrivit, cu liniile sale stricte și nuanțele contrastante. Pe peretele lateral, aranjați un raft cu un birou în stil clasic.

Masă clasică de birou pe balconul unei clădiri înalte din cărămidă

Dulapul de pe balcon este convenabil în ceea ce privește iluminarea – nu trebuie să aprindeți lămpile în timpul zilei

Sfat. Dacă este posibil, atunci merită să furnizați un radiator de încălzire. În același timp, înainte de a termina interiorul camerei, conductele de încălzire sunt pre-așezate sub stratul de material..

Proiectarea unui loc de muncă pe balconul unei clădiri cu mai multe etaje

Locul de muncă într-un stil modern

Pe ferestrele balconului, puteți agăța rulouri cu o imagine tipărită corespunzătoare interiorului. În magazine, puteți găsi o mare selecție de diverse opțiuni de imprimare. De la peisaje colorate la linii și forme complexe care se învârt.

Toaletă

O astfel de cameră este perfectă pentru persoanele sofisticate. Această idee este aplicabilă chiar și pentru interiorul unui mic balcon. De mobilier, un scaun înclinat confortabil sau un balansoar este potrivit aici. Mobilierul interior este finisat după propriul gust.

Proiectarea unui balcon izolat cu zonă de relaxare

Cameră elegantă, cu o saltea pe podea pentru relaxare

Decorarea pereților balconului cu piatră decorativă asemănătoare cărămizii

Patul suspendat este la fel de bun ca un balansoar

Camera de odihnă ar trebui, cu tot aspectul său, să fie propice relaxării unei persoane. Pentru aceasta, stilul Provence ar trebui să se așeze pe balconul dvs. Trăsăturile sale distinctive sunt:

  • combinații moi de tonuri de culoare în interiorul camerei;
  • utilizarea umerașelor florale din metal pe pereți și tavane;
  • detaliile mici ale elementelor interioare trebuie să se suprapună cu schema generală de culori;
  • flori și plante care cresc din abundență în sudul Franței (și anume, de acolo a venit Provence în vremea noastră).

Interiorul balconului în spiritul Provence

Loc confortabil pentru relaxare pe un balcon de 4 metri pătrați

Pălărie maro deschis pe un perete albastru de balcon

Decorațiuni în spiritul Provencei franceze

Margarete de câmp pe balconul unui apartament din oraș

Podeaua este acoperită cu covor verde intens

Dacă lățimea balconului permite, atunci puteți așeza un pat aici sau puteți cumpăra un scaun pliant. Un pat suplimentar este echipat cu veioze de noapte. De-a lungul unuia dintre pereți, puteți agăța ghivece cu aranjamente florale sau puteți echipa un raft articulat prin plasarea ghivecelor cu plante și alte elemente decorative, concepute pentru a spori șederea confortabilă a vizitatorilor într-un astfel de colț.

Interiorul unui balcon confortabil al unui apartament modern

Atmosfera potrivită pentru o cină romantică

Design elegant al balconului cu propriile mâini

Masă frumoasă și scaune vieneze, iar pe perete hortensii în ghivece frumoase

Proiectarea unui balcon îngust în stil Provence

Rafturile deschise pe peretele final sunt potrivite și pentru stilul Provence

Micile elemente decorative ale interiorului de pe balconul dvs. pot fi realizate manual. Acestea pot fi diverse aranjamente florale cu flori artificiale și păsări din lumea animală. Stilul Provence vă va permite să vă dezvăluiți talentele la maximum.

Gradina de iarna

O grădină de iarnă pe balcon va crea o atmosferă uimitoare în casa ta. Desigur, puteți dezvălui pe deplin ideea unei grădini de iarnă numai pe balconul spațios al unei căsuțe rurale. În funcție de varietatea predominantă de vegetație, va trebui să glazurați un astfel de balcon cu ferestre largi și, probabil, chiar să faceți o structură înclinată vitrată sub forma unei vitralii în loc de tavan. Dar chiar și cu un balcon mic, puteți amenaja interiorul pentru o grădină de iarnă.

Jaluzele romane în grădina de iarnă de pe balcon

Atunci când organizați o grădină de iarnă pe balcon, este necesar să vă gândiți nu numai la izolație și iluminare, ci și la protecția împotriva razelor solare puternice

Important! Atunci când alegeți plante pentru balcon, luați în considerare locația balconului în raport cu punctele cardinale. Cu o iluminare bună, puteți alege plante iubitoare de lumină. Dimpotrivă, odată cu amplasarea nordică a balconului, merită să plantați florile corespunzătoare..

Liana în interiorul balconului din Hrușciov

Grădinăritul vertical economisește spațiu și arată spectaculos

Dacă apartamentul dvs. are o logie spațioasă, atunci acesta este un plus imens. O logie cu vegetație densă care se întinde de-a lungul a două camere va crea o atmosferă de mister și prospețime în camerele dvs..

Plantele mici sunt cel mai bine agățate pe pereții logiei. Plantează flori cretate, întinzându-și lăstarii de-a lungul unui șir întins de-a lungul întregii camere și așează palmieri mari și verzi în colțurile loggiei.

Ghivece suspendate cu plante de interior pe peretele balconului

Dacă nu există suficient spațiu, plantele sunt așezate în ghivece sau pe rafturi pe pereții laterali ai balconului.

Lămâi de interior și alte plante în grădina de iarnă de pe balcon

Grădina de iarnă de pe balcon va încânta privirea tot timpul anului

O opțiune interesantă ar fi dispozitivul unui pat de flori mic sau plantarea unui gazon verde. Când amenajați un astfel de colț verde, vă puteți distra simțind arome de flori, precum și juca minigolf.

Cel mai bine este să separați loggia de spațiul de locuit cu uși glisante largi de sticlă. Acestea sunt instalate în locul unei partiții de perete. Textura sticlei este selectată în moduri diferite, ceea ce vă permite să obțineți efecte vizuale diferite.

Camera copiilor

O cameră cu balcon este potrivită pentru o cameră pentru copii. În clădirile noi, acum sunt proiectate balcoane largi și spațioase. O astfel de cameră îndeplinește toate cerințele referitoare la dimensiuni atunci când mobilează interiorul cu mobilier și elemente decorative..

Organizarea spațiului în camera copiilor de pe balcon

Camera copiilor de pe balcon va fi un adevărat avantaj pentru un apartament mic

Casă de jucărie pe un balcon mobilat

Balconul poate fi transformat într-o zonă de joacă

Stilul unei astfel de camere poate fi complet diferit. Atât designul interior tematic, cât și clasicul modern sunt potrivite aici..

Atunci când alegeți un stil clasic, ar trebui să se acorde preferință tonurilor fine, care se potrivesc unul cu celălalt. Accentele țipătoare nu ar trebui să fie aici.

Interiorul unui balcon rezidențial în stil clasic

Decorarea balconului în stil clasic pentru un adolescent

Realizarea unei camere pentru copii pe loggia

Amenajarea spațiului pentru copii într-un stil modern

Când plasați un balcon într-o cameră pentru copii, o sală de sport va fi o soluție bună. Instalați barele de perete cu bara transversală în partea de sus. De la mobilier, un fotoliu sau un mic otoman pentru citirea cărților este potrivit aici..

Proiectarea unui balcon spațios cu o zonă de joacă

Peretele suedez trebuie fixat pe peretele principal

Bionica în designul balconului

Dacă loggia se învecinează cu una dintre camere, atunci există o opțiune de a combina aceste camere. Îndepărtați complet partiția și decorați partea ferestrei a balconului într-un stil natural modern “Bionics”. Acest stil reflectă pe deplin esența lumii naturale din jurul nostru – contururi netede, culori naturale naturale în interiorul camerei.

Grup de mese neobișnuit cu un design armonios

Design futurist al zonei de luat masa bionice

Stilul bionic implică repetarea formelor naturii. Deci, fereastra balconului orientată spre stradă poate fi refăcută sub formă de celule de albine (fagure de miere). De asemenea, dacă planurile nu includ o dezmembrare completă a peretelui camerei, atunci puteți face mai multe găuri de formă arbitrară și puteți obține o compoziție arhitecturală interesantă. Din vegetație, tulpinile de bambus verde vor arăta interesante.

Video cu idei moderne de proiectare a balconului

Foto: 50 de idei pentru o amenajare practică a balconului

Garnitură de balcon cu lambriuri din lemn Pereții roz ai balconului din apartamentul fetei Interiorul balconului în stilul minimalismului Bancă din lemn pentru relaxare pe balcon Perdele de bambus pe ferestrele balconului Masă mică de sticlă pe balcon Hamac cu balcon cu lambriuri din lemn Proiectarea unui studiu pe un balcon îngust Masă pliabilă pentru balcon Decorarea balconului în verde Balcon cu ferestre din podea până în tavan într-un apartament modern Design balcon în stil Art Nouveau Interiorul balconului rustic Rafturi originale pentru depozitarea cărților pe balcon Ghișeu de bar pe balconul unei clădiri cu mai multe etaje Decor în balcon în stil mansardă Balcon modern cu fereastră arcuită Jaluzele romane în alb Canapea mică cu perne confortabile Canapea din lemn cu perne moi Scaune de plastic într-un balcon îngust Loc pentru ceai de seară pe balcon Lămâi pe un balcon vitrat Locul de muncă pentru un copil de vârstă școlară Buchet frumos pe masă albă Canapea mică cu tapițerie colorată Buchet de trandafiri pe o măsuță de cafea Cușcă cu păsări pe balconul unei case de panouri Balcon atașat cu loc de muncă Lipirea pereților balconului cu tapet de vinil Laptop pe o masă maro din PAL laminat Design balcon în stil modern Șemineu imitație în designul balconului Scaune de bar cu scaune moi Pardoseală ceramică pe balconul vitrat Uși glisante între balcon și living Scaun de birou pe un balcon rezidențial Proiectarea unui balcon confortabil într-un apartament cu trei camere Rafturi din cutii vechi de lemn Rame roșii pe balconul unei clădiri înalte Un colț de animale sălbatice pe balconul unui apartament din oraș Scaun balansoar cu pelerine de blană Canapea mică pe un balcon mic Decor de perete de balcon cu imitație de zidărie Frigider cu două compartimente pe balconul apartamentului Decorarea balconului în culori deschise Perne verzi pe un perete de lemn Scaun de birou negru Scaune de bar Crimson

Previous Post
Badrumsdesign med hörnbadkar
Next Post
ملامح الديكور الداخلي لغرفة المعيشة بألوان فاتحة