15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Grunge štýl vo výzdobe interiéru

Mnohí si môžu mylne myslieť, že je to ďalší štýl, ktorý vznikol a šíril sa vďaka Amerike. To druhé je skutočne pravda, ale prvé interiéry v štýle grunge sa objavili na začiatku 19. storočia vo Francúzsku. Dôvodom bola skutočnosť, že francúzska aristokratická a buržoázna elita bola presýtená luxusným a drahým mestským bývaním a unavená každodenným zhonom. Preto sa začali sťahovať do provincií a malých dedín, aby vybavili útulné rodinné hniezda. Chudobné mestá však nemali vo svojom sortimente drahé dokončovacie materiály, luxusné kusy nábytku a dostatočný počet profesionálnych remeselníkov. Aristokrati sa preto pri zariaďovaní nového obydlia držali klasického štýlu a pokúšali sa obnoviť atmosféru staroveku, ale zároveň používali materiály, ktoré boli lacnejšie a vhodnejšie pre vidiecke podmienky, pričom sa riadili skôr praktickými úvahami. Podarilo sa im nájsť „zlatú strednú cestu“ medzi jednoduchosťou, praktickosťou a solídnosťou interiéru. Následne boli práce aristokratov zaslúžene odmenené vytvorením samostatného smeru: v štýle grunge.

neobvyklý štýl bytu v štýle grunge

Grunge štýl v interiéri

krásny interiér chodby v štýle grunge

Grunge štýl v interiéri miestnosti

svetlá výzdoba spálne v štýle grunge

Tmavé farby v interiéri miestnosti v štýle grunge

Grunge štýl v dizajne: hlavné črty v interiéri

Klasický štýl je nepochybne zásadný pri formovaní štýlu grunge, z ktorého boli prenesené ladné textúry prvkov, symetria predmetov a kvalita materiálov..

Jednoduchosť a otvorený priestor

Jednou z požiadaviek na vytvorenie štýlu grunge je veľké množstvo voľného miesta a svetla a bohužiaľ, malé zatemnené miestnosti s nízkymi stropmi sú pre to nevhodné. Skutočná výzdoba interiéru v tomto štýle bude existovať iba v priestrannej, vysokej a svetlej miestnosti. Kľúčový je dostatok prirodzeného svetla a okrem toho sú malé umelé svetlá ideálne na poskytovanie teplého, mäkkého a rozptýleného svetla..

ľahký dizajn kuchyne v štýle grunge

Svetlý grunge dizajn

krásna výzdoba chodby v štýle grunge

Návrh spálne v štýle grunge

Stávka na prírodné materiály

Dizajn miestností v štýle grunge je charakteristický – použitie prírodných materiálov vo forme tehál, dreva, kameňa, dlaždíc a kovania. Okrem toho je možné prirodzený pôvod materiálu zdôrazniť jeho umelým starnutím.

ľahký štýl obývačky v štýle grunge

Svetlá veľká obývacia izba v štýle grunge

neobvyklý dizajn bytu v štýle grunge

Čokoládová farba v interiéri miestnosti v štýle grunge

svetlý interiér obývačky v štýle grunge

Grunge štýl v interiéri

Vo väčšine prípadov sú steny zdobené murivom, pri maľovaní a opúšťaní textúry alebo sa ich vôbec nedotýkajú, pričom pôvodná verzia zostáva bez povrchovej úpravy. Niekedy používajú rovnaké dosky prírodnej farby, bez maľovania. Strop je často pokrytý dreveným povrchom alebo používajú dekoratívne trámové konštrukcie alebo dosky takmer bez leštenia a majú rôzne dĺžky a šírky..

svetlá výzdoba chodby v štýle grunge

Kombinácia červenej v interiéri miestnosti v štýle grunge

svetlý interiér spálne v štýle grunge

Kuchynský dizajn v štýle grunge

To platí nielen pre dokončovacie materiály, ale aj pre textilné prvky. Tu sú vhodné: ľan, bavlna, hodváb, satén, vlna, príležitostne je možné použiť kožušinu a kožu. Vrátane vo farbách. Mala by sa použiť teplá a nedráždivá farebná schéma. Štandardné farby grunge:

  • biely,
  • čierna,
  • Sivá,
  • Hnedá,
  • námornícka modrá,
  • žlté a všetky neutrálne odtiene týchto farieb.

krásny dizajn kuchyne v štýle grunge

Grunge v interiéri miestnosti

neobvyklý štýl chodby v štýle grunge

Tmavé tóny v dizajne miestnosti grunge

neobvyklý dizajn chodby v štýle grunge

Kuchynský dizajn v štýle grunge

Na rozdiel od prísneho klasického smeru sa však štýl grunge v interiéri vyznačuje prevahou demokracie v materiáloch aj v kusoch nábytku. Vďaka tomu je možné vytvoriť skutočný individuálny dizajn v štýle grunge, pretože v blízkosti praktického a pevného nábytku sa môže nachádzať lacný stôl jednoduchého tvaru a v ňom môže visieť drahé starožitné zrkadlo v kovovom ráme aktualizovaná kúpeľňa. Jeden z kľúčových konceptov: všetko zjednodušiť.

krásny interiér bytu v štýle grunge

Grunge štýl v dizajne

svetlý štýl obývačky v štýle grunge

Veľká obývacia izba v štýle grunge

Na čo by ste mali myslieť pri zariaďovaní priestoru v štýle grunge?

V interiéri by nemali byť jasné náznaky sociálneho postavenia majiteľa. Tiež namiesto obrazov v pozlátených rámoch môžete bez neho zavesiť obyčajnú krajinu alebo portréty..

svetlá výzdoba chodby v štýle grunge

Tehlová stena v dizajne obývačky v grungeovom štýle

ľahký dizajn spálne v štýle grunge

Elegantný dizajn obývačky v grungeovom štýle

neobvyklý interiér kuchyne v štýle grunge

Svetlý dizajn miestnosti v štýle grunge

Grunge štýl v interiéri spálne

  1. Pri zdobení spálne stojí za to ešte viac zdôrazniť jej expresivitu pomocou kombinácií rôznych textúr. Mnohostranný a neobvyklý obraz pomôže vytvoriť textilné tapety, maľované tehlové murivo, drevené panely a kvetinovú kresbu.
  2. Pri výbere nábytku sa dáva prednosť najpraktickejšiemu a najpohodlnejšiemu, najlepšie z prírodného dreva. Nie je potrebné byť obmedzený iba na miesto na spanie, môžete tiež vytvoriť malú oblasť na komunikáciu alebo prideliť malý pracovný priestor..
  3. Aby ste vytvorili skutočne útulnú a pokojnú atmosféru minulých rokov a moderny, ktorá prišla súčasne, používajte elegantné doplnky ako žiarovky alebo svietniky s kovanými prvkami, tienidlá vyrobené z tkanín, koberce, rôzne dekoračné vankúše , deky v rovnakých farbách s interiérom, ale v rozumnom množstve … Patrí sem aj starožitný nábytok, prvky zlátenia, patiny, gravírovanie, kresba, zvýraznenie romantického obrazu v spálni..

krásna výzdoba bytu v štýle grunge

Kresba na stenu v dizajne miestnosti v štýle grunge

ľahký koridor v štýle grunge

Krásny grunge dizajn

Grunge štýl v interiéri obývačky

  1. Priestor obývačky v štýle grunge je takmer úplne naplnený vzduchom, nie je v ňom zbytočný nábytok a hlavnú časť miestnosti zaberajú iba hlavné, použité položky. Nevyhnutne prítomnosť priestorov na komunikáciu alebo relaxáciu.
  2. Steny môžu byť dokončené akýmkoľvek materiálom, ktorý sa vám páči, alebo môžete použiť tapety, drevené alebo bambusové panely na dekoráciu, textilné krytiny. Pravidelné maľovanie na stenu tu môže byť rovnako vhodné. Pre veľké miestnosti je výhodnejšia kombinácia niekoľkých povrchových úprav, napríklad maľované tehlové murivo a prírodný kameň.
  3. Podlahu je možné pokryť bežnými drevenými doskami aj parketami, laminátom, čo významne prispeje k vytvoreniu tohto veľmi domáceho pohodlia..
  4. Je dôležité vedieť, že štýl grunge v interiérovom dizajne neumožňuje prítomnosť excesov pod rúškom štukových prvkov na stenách ani prítomnosť veľmi fantastických detailov..
  5. Všeobecné zastavenie obývačky grunge je formované vytvorením dvojíc predmetov. Štandardný priestor na sedenie v priestranných izbách je možné nahradiť kombináciou niekoľkých kresiel, pohoviek, puzdier, spojených konferenčným stolíkom alebo krbom.

krásna výzdoba spálne v štýle grunge

Svetlý grunge dizajn

neobvyklý štýl chodby v štýle grunge

Jasné sýte farby v interiérovom dizajne v štýle grunge

svetlý interiér kuchyne v štýle grunge

Návrh obývačky v grungeovom štýle

Nábytok v štýle grunge interiéru – od kufra po biedermeier

Pri výbere je potrebné zamerať sa na klasický nábytok bez nadmerného luxusu. Jeho úlohou je spájať generácie, byť funkčné a poskytovať pohodlie. Kreslá, pohovky, pufy v štýle 60. rokov, otvorené police a police z dreva alebo so zasklievacími prvkami, komody, stolíky a nočné stolíky vo svetlých farbách. Drevo je často vyberané ako hlavný materiál s vysokou pevnosťou..

neobvyklý dizajn obývačky v grungeovom štýle

Dizajn miestnosti v štýle grunge

svetlý interiér chodby v štýle grunge

Grunge štýl v interiéri

Pretože by mal byť priestor naplnený denným svetlom, nemali by ste si vyberať tmavé a nepreniknuteľné záclony, je lepšie obmedziť sa na jednoduchú textúru, jeden tón a prírodné zložky v kompozícii. Večer zahŕňajú malé žiarovky, lustre, svietniky, stojacie lampy, kde je možné na kované alebo bronzové podstavce umiestniť atraktívne tienidlá..

Video: Interiérový dizajn v štýle Grunge

50 fotografií príkladov interiérového dizajnu v štýle grunge:

svetlá výzdoba spálne na fotografii v štýle grunge krásny obrázok grunge v štýle kuchyne neobvyklý dizajn obývacej izby na fotografii v štýle grunge ľahká vnútorná chodba v štýle grungeového obrázku krásny dizajn chodby v obrázku v štýle grunge svetlý interiér bytu v štýle grungeovej fotografie neobvyklý obrázok grunge v štýle kuchyne ľahká výzdoba spálne na fotografii v štýle grunge krásna vnútorná chodba na fotografii v štýle grunge svetlá obývacia izba v obrázku v štýle grunge svetlá výzdoba chodby na fotografii v štýle grunge neobvyklý dizajn bytu v štýle grungeového obrázku svetlá výzdoba bytu v štýle grungeového obrázku neobvyklý štýl obývačky v fotografii v štýle grunge krásny dizajn kuchyne v fotografii v štýle grunge svetlá vnútorná chodba v štýle grunge obrázku neobvyklý interiér spálne v obrázku v štýle grunge jasný dizajn chodby na fotografii v štýle grunge svetlá výzdoba chodby na fotografii v štýle grunge nádherný obrázok grunge v štýle spálne svetlý interiér obývačky v fotografii v štýle grunge neobvyklý dekor chodby v štýle grungeového obrázku krásny dizajn kuchyne v obrázku v štýle grunge svetlý štýl bytu na fotografii v štýle grunge krásny interiér bytu v štýle grungeovej fotografie ľahká kuchyňa v štýle grunge neobvyklý dizajn spálne v štýle grungeového obrázku jasný dizajn chodby na fotografii v štýle grunge neobvyklý interiér obývačky v štýle grungeového obrázku ľahká výzdoba obývačky v fotografii v štýle grunge krásny obrázok v štýle chodby v grunge chodba neobvyklého štýlu na fotografii v štýle grunge krásny interiér spálne v obrázku v štýle grunge jasný dizajn kuchyne v obrázku v štýle grunge ľahký bytový dekor na fotografii v štýle grunge svetlý štýl chodby v štýle grunge neobvyklý interiér bytu v štýle grungeového obrázku krásny dizajn chodby na fotografii v štýle grunge svetlá obývacia izba v obrázku v štýle grunge neobvyklý kuchynský dekor na fotografii v štýle grunge svetlý interiér bytu v štýle grungeového obrázku krásny štýl spálne na fotografii v štýle grunge jasný dizajn chodby v štýle grungeového obrázku krásny interiér obývačky v obrázku v štýle grunge svetlá chodba na fotografii v štýle grunge ľahký dizajn kuchyne v fotografii v štýle grunge neobvyklý bytový dekor v štýle grungeového obrázku neobvyklá výzdoba spálne na fotografii v štýle grunge svetlý interiér bytu v štýle grungeovej fotografie svetlá výzdoba chodby na fotografii v štýle grunge

Previous Post
Sivé záclony v interiéri: tajomstvá poskytovania nenápadného bohatstva a úctyhodnosti
Next Post
Gardiner-tråde i køkkenet-valg, pleje, gør-det-selv produktion