15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bielený dub v interiéri: farby, fotografie

V modernom dizajne sa predpokladá použitie rôznych farieb a odtieňov. Zvláštnu popularitu si získala farba bieleného duba v interiéri. Prírodný materiál sa vyznačuje trvanlivosťou a vysokými technickými vlastnosťami. Má matný reliéfny povrch, vďaka ktorému vyzerá bohato. Rozpočtová možnosť je na trhu dokončovacích materiálov prezentovaná umelo vytvorenými náhradami. Vynikajúca cena – vzhľadom a kvalitou nie sú nižšie ako originál.

krásny biely dub vo výzdobe spálne

Biely dub v interiéri

svetlo biely dub v prevedení obývačky

Dvere z bieleho duba v interiéri miestnosti

jasný biely dub v interiéri kuchyne

Biely dub vo vnútri miestnosti

Sféry a zásady aplikácie bieleného duba

Oblasť použitia bieleného duba je v súčasnosti veľmi široká. Túto farbu nájdete v najneočakávanejších dizajnových riešeniach a interiéroch. Vďaka svetlým farbám dodáva priestoru sofistikovanosť a dekoráciu. Najpopulárnejšie dizajnové prvky sú:

  • podlahy;
  • nábytok;
  • steny;
  • okno;
  • dvere;
  • dekorácia stropu.

jasný biely dub v štýle chodby

Interiér miestnosti s bielym dubom

štýl chodby svetlo biely dub

Veľká krásna obývacia izba s bielym dubom

Farebné riešenia

Bielený dub vo farbách je prezentovaný v širokej škále odtieňov: od svetlo ružového po sivý starobylý dub. V niektorých prípadoch má orgovánový odtieň. Môže byť chladno aj teplo. Pri výbere farby by ste mali venovať pozornosť nasledujúcim bodom.

Osvetlenie priestoru

Takže pre severnú stranu stojí za výber béžový a pieskový odtieň. Ak je slnečno a dobre sa zapĺňa denným svetlom, zvoľte sivé farby..

krásny biely dub v kuchynskom prevedení

Dvere z bieleho duba v interiéri

svetlo biely dub v interiéri chodby

Biely dub v interiéri

jasne biely dubový koridorový štýl

Dizajn miestnosti z bieleho duba

Veľkosť miestnosti

Malý priestor vizuálne zvýši objem sivých a modrých tónov. Pre veľké byty sú vhodné akékoľvek odtiene a všetky druhy kombinácií s inými farbami.

Štýl, v ktorom je interiér vyrobený

Klasický dizajn sa vyznačuje podhodnotením. Prvky výzdoby sú vybrané v prísnych belavých farbách. Vintage je v prvom rade starovek. V tomto prípade je bielený dub zvolený v sivom odtieni alebo umelo starnutý so škrabancami. Štýl high-tech sa vyznačuje svojim moderným charakterom, takže farba môže byť s fialovým odtieňom.

jasný biely dub v dekorácii obývačky

Biely dub vo vnútri miestnosti

krásny biely dub v dizajne obývačky

Nábytok z bieleho duba v interiéri miestnosti

Paleta farieb

Pomocou hry farieb je možné vytvoriť jedinečný interiér. Rovnako dobre vybielený dub sa bude miešať v rôznych odtieňoch. Ak prevláda iba jeden druh farby, oživenie dizajnu pomôže pridanie kontrastov: od ušľachtilej hnedej po karmínovú, bordovú, tyrkysovú. Má perfektnú kombináciu s čiernymi farbami. Môžu to byť celé interiérové ​​položky ako nábytok a krytiny, ako aj malé detaily. Steny môžu byť susediace v tóne alebo kontrastné.

krásna spálňa v štýle bieleho duba

Interiér spálne s bielym dubom

svetlo biely dub v dekore chodby

Interiér obývačky s bielym dubom

jasný biely dub v prevedení chodby

Spálňa s bielym dubom

Použitie dizajnových prvkov z bieleného duba

Svetlý základ z bieleného duba umožňuje použitie aj v najmenších miestnostiach. Nábytok, podlaha, strop v takýchto farbách bude vhodný v miestnosti na akýkoľvek účel. Rovnako dobre sa hodí do bytu aj na vidiecky dom, ale aj do kancelárie. Obývacia izba dodá pocit luxusu, zatiaľ čo kúpeľňa a jedáleň dodajú sviežosť..

kuchynský štýl svetlo biely dub

Dizajn miestnosti z bieleho duba

krásny biely dub vo výzdobe chodby

Interiér miestnosti s bielym dubom

Nábytok vo farbe „bielený dub“ vizuálne vyzerá miniatúrne a má niekoľko výhod:

  • vyzerá dobre v tmavých a malých miestnostiach, vďaka ktorým je ľahší a priestrannejší;
  • hodí sa do akéhokoľvek interiéru;
  • prach nie je viditeľný, čo je dôležité pre praktické gazdinky.

Pri výbere odtieňov nábytku v obývacej izbe musíte venovať pozornosť všetkým prvkom dizajnu: nemali by byť vyrobené v rovnakej farebnej schéme. V opačnom prípade interiér stratí svoju útulnosť. Vynikajúca kombinácia farby bieleného dubu bude o dva alebo tri odtiene tmavšia so svetlými stenami a podlahami. Dávajte tiež pozor na teplotu farebných kombinácií. Ak sú steny studené, nábytok by mal byť vyrobený v teplých farbách. A naopak.

svetlo biely dub v interiéri spálne

Dizajn miestnosti z bieleho duba

jasný biely dub vo vnútri chodby

Biely dub v interiéri spálne

svetlý biely dub v kuchynskom prevedení

Biely dub vo vnútri miestnosti

Bielený dub v interiéri jedálne je nielen estetickou stránkou problému, ale aj praktickou. Pracovné dosky vyrobené z tohto druhu materiálu sú odolné a neboja sa vlhkosti, ktorá má nepopierateľný význam..

Bielený dub si získava na obľube pri výrobe podláh. K týmto typom podláh patria laminátové a parketové podlahy. Mnohí neponáhľajú používať laminát z bieleného duba v interiéri, pričom uvádzajú nedostatok praktickosti, pokiaľ ide o starostlivosť. Je to zavádzajúca predstava, pretože povlak má vrchnú vrstvu, ktorá zabraňuje usadzovaniu prachu. Hlavnými technickými ukazovateľmi laminátových podláh sú vysoká kvalita a estetika. Dub je silný a trvanlivý druh dreva a po špeciálnom spracovaní získava jedinečnú štruktúru. V tejto súvislosti je tento typ podlahy obzvlášť trvanlivý a zahŕňa použitie schodísk, verand a otvorených terás. Medzi hlavné pozitívne vlastnosti laminátu patria:

  • jednoduchosť inštalácie – podlahu je možné položiť nezávisle, bez toho, aby ste sa museli uchýliť k službám majstra;
  • šetrnosť k životnému prostrediu – akýkoľvek druh má špeciálne označenie E1, ktoré potvrdzuje túto vlastnosť;
  • odolnosť voči slnečnému žiareniu – laminát nezmizne a zachováva si svoje farebné vlastnosti po dlhú dobu;
  • požiarna bezpečnosť – svedčí o prirodzenosti komponentov, ktoré tvoria panely;
  • odolnosť proti vlhkosti – je zaistená použitím lisovanej drevovláknitej dosky;
  • Odolnosť voči oderu – označené v stupňoch 1 až 5 a poskytuje odolnosť voči oderu a poškriabaniu.

svetlo biely dub vo vnútri chodby

Nábytok z bieleho duba v interiéri miestnosti

krásny biely dub vo výzdobe obývačky

Biely dub vo vnútri miestnosti

Okrem rozmanitosti farebnej palety je laminát rozdelený podľa typu vzorov:

  • single -strip – vytvára ilúziu dedinského domu;
  • dvojpásový – simuluje krátke podlahové dosky;
  • trojprúdový – vzhľadovo podobný parketám;
  • dlaždice – používané v kuchyni a na chodbe;
  • dizajn – môže byť reprezentovaný akýmkoľvek vzorom.

Kritériom pre výber a použitie laminátovej podlahy z bieleného dubu v interiéri je správna kombinácia farby a tepelnej palety celej miestnosti..

Podlaha a strop budú vyzerať organicky v rovnakej farebnej schéme v kombinácii s nábytkom z popola, smrekovca, mahagónu. Tmavé obklady stien dodajú interiéru kontrast. Pri použití všetkých dizajnových prvkov v bledých farbách svetlé doplnky pomôžu zriediť atmosféru..

krásny biely dub v prevedení chodby

Dizajn miestnosti z bieleho duba

svetlo biely dub v štýle spálne

Biely dub v dizajne miestnosti

žiarivo biely dub v dekore chodby

Krásny interiér miestnosti s bielym dubom

Pri použití dverí z bieleného duba v interiéri by ste mali vziať do úvahy celkovú kompozíciu miestnosti, alebo hrať naopak. Dvere vyzerajú zaujímavo v kombinácii bieleného duba a tmavých materiálov. Dvere so sklenenými vložkami, s elegantnou rytinou alebo fotografiou pomôžu vizuálne zväčšiť priestor úzkych chodieb. Pre malé miestnosti stojí za to vybrať dvere, ktoré sú pevné s podlahou. Tým sa priestor vizuálne zväčší. Opačné farby bieleného duba vytvoria opačný efekt..

svetlo biely dub v dekorácii spálne

Dizajn miestnosti z bieleho duba

štýl chodby svetlo biely dub

Biely dub v interiéri

Voľba dizajnu a štýlu je vecou vkusu každého. Bielený dub v interiéri je obojstranne výhodnou možnosťou pre veľké aj malé priestory. Svetlé farby prispievajú k vizuálnemu zvýšeniu priestoru a dodávajú sofistikovanosti. Extravagantnejšie odtiene dodávajú interiéru exkluzivitu. To vám umožní navzájom kombinovať akékoľvek dizajnové riešenia a je vhodné na použitie v priestoroch na rôzne účely.

Video: Biely dub v interiéri

50 fotografií príkladov bieleho duba v interiéri:

krásny obrázok obývačky v štýle bieleho duba žiarivo biely dub v dekore chodbovej fotografie svetlo biely dub v prevedení chodbovej fotky jasný biely dub v interiéri kuchynského obrázku krásny biely dub v dizajne fotky spálne obrázok obývačky v svetlom bielom štýle dub jasný biely dub v dekore fotografie spálne krásny biely dub v interiéri obrazu na chodbe svetlo biely dub v dekore kuchynskej fotky obrázok v štýle svetlo bielej dubovej chodby krásny biely dub v interiéri obrázku spálne žiarivo biely dub v prevedení fotografie chodby krásny biely dub v prevedení chodbovej fotky svetlo biely dub v interiéri kuchynského obrázku jasný biely dub v štýle fotografie z obývačky svetlo biely dub v dekore chodbového obrázku krásny biely dub v interiéri chodby foto obrázok obývačky v jasne bielom dubovom štýle krásny biely dub na obrázku dekorácie spálne jasný biely dub na fotografii dizajnu kuchyne svetlo biely dub v interiéri obrázku obývačky jasný obraz spálne v štýle duba krásny biely dub v interiéri obrázku obývačky svetlo biely dub v dekore chodbovej fotky svetlý biely štýl kuchyne v štýle dub svetlý biely dub na obrázku dekorácie kuchyne krásny biely dub v interiéri fotografie spálne žiarivo biely dub v štýle chodbovej fotky jasný biely dub v dekore obrázku obývačky svetlo biely dub v dizajne obrázku do obývačky krásny biely dub v dekore chodbovej fotky svetlo biely dub v prevedení obrazu chodby svetlo biely dub v interiéri kuchyne foto krásna fotka spálne v štýle bieleho duba jasne biely dub v dekore obrazu na chodbe svetlo biely dub v prevedení fotografie chodby krásny biely dub v dizajne fotky do obývačky svetlo biely dub na obrázku dekorácie spálne jasný biely dub vo vnútri fotografie chodby krásny obraz v štýle chodby z bieleho duba jasný biely dub v interiéri kuchyne foto krásny biely dub v obrázku do obývačky jasne biely dub na obrázku dizajnu spálne fotka v štýle jasnej bielej dubovej kuchyne krásny obrázok v štýle chodby v bielom dubu svetlo biely dub v dekore fotografie do obývačky krásny biely dub v interiéri kuchyne foto svetlý biely obrázok spálne v štýle dub jasný biely dub v dizajne chodbovej fotografie krásna fotka obývačky v štýle bieleho duba

Previous Post
Arcuri în interior: tipuri, materiale, fotografii
Next Post
Tipy pro výběr průchozího designu interiéru obývacího pokoje