15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Combinarea culorilor în interior folosind roata de culori

Schema de culori a interiorului este sufletul camerei. Într-adevăr, în toate stilurile, puteți utiliza orice varietate de culori, dar nu toate se „împrietenesc” în limitele oricărui stil. Cum să colectați nuanțele, să le puneți împreună, să ajungeți la soluția perfectă?

cerc de culoare

Combinație de culori (roată de culori)

Combinație avantajoasă

Aducerea unei varietăți de tonuri fără a lua în considerare compatibilitatea lor poate oferi un aspect teribil și lipsit de gust chiar și celor mai scumpe reparații. De la primii pași, nu se poate face fără a înțelege principiul de bază al vopselelor în orice cameră: alegeți schema principală de culori și apoi aplicați complexe de culori. În acest caz, vom lua în considerare regula lui Itten: doar o combinație de mai mult de două culori poate crea o structură armonioasă. Acest lucru va scăpa de o concepție greșită obișnuită atunci când se bazează pe combinația de culori individuale, pierzând din vedere întreaga imagine. A doua regulă spune despre importanța potrivirii tuturor elementelor la același stil..

interior luminos al coridorului în diverse culori

Dormitor luminos

design de dormitor ușor în diferite culori

Dormitor luxos

Bucătărie

Imaginea tradițională este albă și tonurile sale. Multifuncțional, se potrivește perfect în limitele oricărui stil și se comportă bine într-o comunitate de multe culori. Bucătăria albă clară idealizează curățenia și ordinea. În plus, tonul liniștitor al camerei va avea un efect benefic asupra vederii. În alianță cu un număr mic de lucruri expresive, o astfel de cameră este sortită să fie festivă. Cel mai bun set este o bucătărie albă cu elemente roșii sau maro.

Roșu se simte confortabil într-o bucătărie mare. Stimularea apetitului poate fi adăugată la avantajele sale evidente în pereții unei astfel de camere. Dar nu uitați că vopseaua spectaculoasă se poate plictisi în curând. Pentru a scăpa de astfel de dificultăți, este mai bine să adăugați nuanțe pastelate de roșu. Dacă enumerăm culorile care sunt prietenoase cu roșul, acestea sunt alb și negru..

stil de living elegant în diverse culori

Design roz luminos pentru dormitor

design frumos al holului în diverse culori

Interior dormitor

Portocaliu – vesel, portocaliu, radiant. Soluția perfectă dacă doriți ca bucătăria dvs. să rămână caldă, curată și confortabilă. Portocaliul are multe culori de „prietenie”: verde, maro, alb.

În albastru, este avantajos să decorați camerele „fierbinți”. Când bucătăria este întoarsă spre față mai spre nord, este mai profitabil să te îndepărtezi în favoarea culorilor calde, altfel camera va deveni „înghețată” chiar și la temperaturi ridicate. Albastrul este accentuat de galben, portocaliu și alb.

Verde evocă impresii referitoare la o pajiște de vară, o pădure însorită. În ceea ce privește alegerea tonului de bază pentru bucătărie – el este regele. Nuanțele sale delicate calmează inima și stimulează pofta de mâncare. Verde în bucătărie sună magic în compania norilor și a cerului.

interior luminos al camerei în diverse culori

Cameră mare și luminoasă

stil de hol luminos în diverse culori

Cameră mov

Galbenul ca culoare principală este bun atunci când lumina este atent reglată. În caz contrar, camera se va transforma într-un loc deprimant. Cele mai bune „perechi” pentru galben în bucătărie sunt alb, albastru, gri.

Violetul în soliștii din bucătărie este o mișcare foarte îndrăzneață. Acest original scoate întotdeauna spațiul din obișnuit. Violetul poate adăuga prospețime și stil bucătăriei. Această schemă de culori este capricioasă, dar prietenoasă cu note de măsline sau nuanțe de ocru..

interior luminos al camerei în diverse culori

Dormitor luminos

design ușor de living în diverse culori

Dormitor în tonuri roșii

Dormitor

Atunci când alegeți variante de culoare pentru dormitor, este important să înțelegeți că aceasta este o zonă de odihnă, relaxare și somn. Pentru majoritatea lucrătorilor moderni, dormitorul este singurul refugiu din agitația zilei. Nu uitați de acest lucru atunci când alegeți o paletă de culori pentru cameră..

 1. Dintre toate culorile, dormitorul se înțelege cel mai bine cu bejul. Oferă ocazia să odihnească ochii, să înveselească inima, să se relaxeze bine. În rolul tonului principal, este foarte confortabil, deoarece va crea o pereche din întreaga varietate de culori. Cele mai bune truse: alb, negru, maro și verde.
 2. Un dormitor în mov este o soluție predominant feminină. Cea mai liberă și mai îndrăzneață dintre flori. Pentru ca dormitorul să nu arate plictisitor, albul, maro în culori deschise sunt mai bine combinate cu mov..
 3. Un dormitor verde este un semn al optimismului și al veseliei proprietarului său. Se va juca perfect împreună cu trezirea timpurie. Prospețimea și strălucirea vor inspira un început ușor de zi și vor adăuga atenție și energie gândurilor. Într-o versiune strălucitoare, puteți atașa alb, galben, maro deschis. Verdeul saturat este servit favorabil de maro, albastru, bej gros.
 4. Un dormitor în albastru este alegerea romanticilor care visează la un ocean cald sau la rai. Albastrul de la postul principal din dormitor creează o atmosferă de relaxare, alungă o dispoziție mohorâtă, ameliorează tensiunea. Schema de culori albastre din dormitor câștigă cu alb, roșu și maro.
 5. Dormitorul maro reprezintă o abordare tradițională. Se potrivește perfect cu verde, bej, negru.
 6. Negrul pentru dormitor este o soluție neobișnuită. Dacă nu vă este teamă că negrul va presuriza psihologic – mergeți la el. Albul și nuanțele de maro îi pot reduce influența negativă în dormitor..

stil chic de sufragerie în diverse culori

Dormitor albastru deschis

interior frumos al camerei în diverse culori

Interior luminos al camerei

Sufragerie

Putem spune că sufrageria este semnul distinctiv al casei. Spațiul unei astfel de camere rezolvă mai multe probleme simultan:

 • invitat și festiv;
 • cameră pentru întâlniri de seară;
 • teatru acasă confortabil.

Culorile acestei camere sunt importante. Iar camera de zi este deosebit de solicitantă pentru selectarea paletei..

 1. O cameră de zi în bej este soluția perfectă. Designul culorilor contrastante nu va avea succes, este mai profitabil să alegeți tonuri apropiate. Bejul arată grozav cu detalii maro.
 2. Gri, ca fiind cel mai important în designul interior al camerei de zi, nu este o opțiune foarte obișnuită. Principalul lucru atunci când lucrezi cu el sunt semitonurile. Nuanțele clare vor da o stare de grație, dar griul închis se poate transforma cu ușurință într-un imn al plictiselii și al descurajării. Griul de toate culorile este mai aproape de portocaliu..
 3. Tonurile verzi bogate nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Cele mai bune perechi pentru el sunt maro, alb, galben.
 4. Liliacul este festiv și aerisit. Bej, maro se corelează perfect cu această schemă de culori.
 5. Violet în sufragerie va arăta nobil. Nuanțele întunecate vor adăuga o vacanță spațiului, iar cele clare – magie. În sufragerie, sună frumos cu roșu, roz, portocaliu.
 6. Dacă agitația culorilor principale ale sufrageriei s-a oprit în roșu, nu uitați să fiți atenți. Începe cu ușurință să „strivească” și să enerveze. Este mai bine să combinați roșu cu acestea: maro, bej, auriu, negru.
 7. Livingul albastru este decorat cu naturi flegmatice în mod tradițional. Într-o performanță redusă, el poate seta tema camerei la nesfârșit, deoarece este simplu și tacticos. Albastrul arată bine cu roșu, bej.

design de dormitor luminos în diferite culori

Dormitor frumos luminos

interior luminos al holului în diverse culori

Dormitor alb strălucitor

Roata florilor

Nu există culori incompatibile în natură. Este cel mai ușor să analizăm sistemele de culori folosind metoda cercului Itten, care este de obicei folosită pentru organizarea culorilor. Are la bază un triunghi de culori: albastru, galben și roșu, – din diluarea căruia se creează întregul spectru. De exemplu, părțile egale albastru și galben creează verde, galben și roșu – portocaliu, roșu și albastru – violet. Doisprezece culori interioare sunt suficiente pentru noi.

Toate nuanțele au un antagonist. Galbenul este violet, albastru este portocaliu, roșu este verde. Ansamblurile de astfel de culori interioare sunt foarte interesante, deși trebuie utilizate cu precauție. Este mai bine să combinați fără impurități, fără a adăuga gri. Decorul deosebit de sofisticat este realizat atunci când este utilizat în țesături.

frumos stil de coridor în diverse culori

Dormitor luminos

interior elegant de hol în diverse culori

Cameră în tonuri de albastru

Cercul vă permite să împărțiți gama de culori în culori reci și calde. După cum puteți vedea, influența culorilor în perechile complementare este reciprocă. Pentru a adăuga căldură sau răcoare interiorului, trebuie să măriți unele dintre nuanțe cu proprietățile corespunzătoare. Particularitatea verde este că nu o puteți numi nici caldă, nici rece, acest lucru se datorează combinației dintre culorile din interior. Antipodul său este roșu, cel mai puternic din punct de vedere energetic. Pe fundalul verde, se deplasează vizual în prim plan, iar influența sa asupra privitorului este multiplicată. Un astfel de cuplu foarte pitoresc poate revigora interiorul cel mai trist, dacă raportul este respectat corect pentru a evita luminozitatea și iritarea excesivă..

Decorurile complementare ale culorilor interioare pot fi stresante atunci când sunt aplicate în cele mai profunde nuanțe. Există o tehnică care le înmoaie oarecum duetul fără a distruge reciprocitatea. Pentru a face acest lucru, nu diametrul, ci colegul său este adăugat liderului din cercul de flori. Astfel de perechi sunt considerate cât mai îndepărtate posibil..

frumos stil de coridor în diverse culori

Dormitor luminos

design de cameră elegant în diverse culori

Dormitorul în roșu

„Uniuni” armonioase conexe

În decoruri, combinația contrastantă de nuanțe interioare este considerată cea mai atrăgătoare și mai colorată. În plus față de ele, există uniuni conexe, unde puteți ghici o combinație mai câștigătoare.

Nuanțele conexe sunt situate pe sectoarele adiacente ale cercului: galben și lămâie, violet și roz, verde și albastru. De obicei, duetele sunt suficiente pentru amenajarea interioară, dar triurile oferă mai multă libertate pentru a atinge idealul..

interior luminos al livingului în diverse culori

Cameră luminoasă pentru copii

stil de dormitor luminos în diverse culori

Dormitor luminos

Foaie de trișare „culori prietenoase”

Combinația corectă de culori în designul interior este fundamentul decorului perfect. Cu această foaie de înșelăciune, nu puteți greși niciodată atunci când proiectați ceva..

 • Perechi complementare. Combinație de culori opuse ale cercului.
 • Triade. Conexiunea a trei culori situate la intervale egale de culori.
 • Pătrate. Patru tonuri echidistante unele de altele.
 • Similar. Grupuri de 2 până la 3 culori adiacente.
 • Complet separat. Conexiuni de culori aproape opuse.

stil luminos de living în diverse culori

Proiectarea unui dormitor mare și luminos

design elegant de hol în diverse culori

Dormitor în culori calde

Iluminat

Pentru prezentarea corectă a gamei de culori, este necesar să se ia în considerare dispunerea iluminării:

 • nu ar trebui să existe tranziții ascuțite de la umbră la lumină, strălucire puternică – toate acestea dăunează ochilor și obosesc psihicul;
 • lăsați zonele puternice și slabe de lumină să corespundă tonalității culorilor;
 • iluminatul trebuie să se potrivească cu tipul camerei.

stil frumos de dormitor în diverse culori

Dormind în culori calde plăcute

interior elegant de sufragerie în diverse culori

Interior camera de zi

design luminos de hol în diverse culori

Cameră luminoasă

Spațiul este tridimensional, iar trasarea iluminării de către podele va evidenția adâncimea spectrului. Se știe că lumina conține toate culorile, iar capacitatea de a poziționa corect suprafețele reflectorizante va ajuta la realizarea magiei transformării luminii într-un basm colorat.

Video: Sfaturi pentru designeri. Schema de culori perfectă pentru bucătărie

50 de fotografii cu exemple de culori diferite în interior:

stil luminos al camerei de zi în diferite culori foto proiectare ușoară a holului în diferite culori imagine interior frumos al camerei în diverse culori foto interior elegant al coridorului în diferite culori imagine dormitor în stil luminos în diferite culori imagine design luminos al camerei de zi în diferite culori ale fotografiei stil chic al camerei în diferite culori imagine frumos interior al holului în diverse culori fotografie frumos design dormitor în diferite culori imagine stil șic al coridorului în diverse culori fotografie design luminos al coridorului în diferite culori ale fotografiei dormitor luminos interior în diferite culori imagine interior frumos de cameră în diferite culori imagine design șic al holului în diferite culori ale fotografiei stil luminos al camerei de zi în diferite culori ale fotografiei interior luminos al camerei de zi în diferite culori imagine frumos design al holului în diverse culori fotografie coridor în stil luminos în diferite culori imagine design luminos al dormitorului în diferite culori ale fotografiei interior luminos al coridorului în diferite culori foto interior elegant al camerei în diferite culori imagine hol stil luminos în diferite culori imagine frumos design dormitor în diverse culori fotografie interior frumos din sufragerie în diverse culori foto stil luminos dormitor în diferite culori imagine amenajare cameră luminoasă în diferite culori imagine design elegant al coridorului în diferite culori ale fotografiei interior luminos al camerei de zi în diverse culori foto hol stil luminos în diferite culori imagine stil frumos al holului în diverse culori fotografie interior elegant al coridorului în diferite culori imagine frumos design dormitor în diferite culori imagine interior luminos al camerei în diferite culori foto design ușor al camerei de zi în diferite culori foto stil de dormitor elegant în diferite culori imagine stil luminos al holului în diferite tonuri foto interior luminos al coridorului în diferite culori imagine design elegant de cameră de zi în diferite culori imagine design luminos al camerei în diferite culori foto stil frumos de sufragerie în diferite culori imagine stilul elegant al holului în imagini de diferite culori dormitor luminos interior în diferite culori fotografie interior frumos al holului în diferite culori imagine design elegant de dormitor în diferite culori ale fotografiei sufragerie în stil luminos în diferite culori imagine stil de cameră frumos în diferite culori imagine interior elegant al coridorului în diverse culori foto design ușor de cameră de zi în diferite culori imagine design ușor al holului în diferite culori foto stil de dormitor elegant în diferite culori imagine

Previous Post
Fönsterinredning utan mycket kostnad och ansträngning
Next Post
اختيار تصميم البلاط المناسب في المطبخ