15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Eco-style în interior: istorie, fotografii, sfaturi

Utilizarea stilului ecologic în interior a devenit o continuare logică a tendinței unei atenții sporite la protecția mediului și a sănătății cuiva. Acest stil este potrivit pentru cei care doresc să se înconjoare de confort și confort, provocând în același timp daune minime mediului..

coridor ușor în stil eco

Stil eco în interiorul camerei

bogat design ecologic al holului

Interiorul camerei în culori calde într-un stil ecologic

Istoria apariției

Desigur, data exactă a apariției stilului ecologic nu poate fi numită. A apărut relativ recent, pe fundalul altor stiluri moderne, adoptând multe dintre tehnicile și metodele lor. Răspândit la sfârșitul secolului al XX-lea.

Locuitorii orașului, obosiți de civilizația urbană și industrială, au început cu entuziasm să introducă stilul eco în interiorul caselor lor..

interior luminos al camerei eco

Interiorul camerei în stil ecologic

Tatăl stilului eco poate fi numit pe bună dreptate Alvar Aalto, care a construit case chiar pe locul în care cresc copaci, înconjurând trunchiul cu pereți. Creațiile sale sunt un tribut adus respectului uman pentru natură, precum și exemple remarcabile ale combinației armonioase de confort și prietenie cu mediul..

În anii 80-90 ai secolului trecut, când comunitatea mondială a început să acorde din ce în ce mai multă atenție problemelor de mediu, lumea a auzit pentru prima dată numele de „stil eco”. Dorința de conservare a mediului a determinat omenirea să utilizeze materii prime secundare pentru decorarea apartamentelor. Așadar, pe baza stilurilor și ideilor moderne despre conservarea naturii, a apărut stilul ecologic.

frumoasa bucatarie in stil eco

Cameră frumoasă în stil eco

interior de bucătărie eco luminos

Cameră în stil eco

Particularități

Acest stil presupune spații ușoare și aerisite. Încordarea camerei cu mobilier și lumină slabă este pur și simplu inacceptabilă aici. Ferestrele mari, lămpile fluorescente și un minim de mobilier sunt ceea ce aveți nevoie pentru a decora o cameră într-un stil ecologic.

Principiul natural ar trebui să rămână întotdeauna ideea principală. Încercați să utilizați cât mai multe materiale naturale: lemn, lut, cărămidă, pietre, plăci ceramice. Atunci când alegeți o țesătură, acordați din nou preferință bumbacului sau lenjeriei naturale..

frumos design eco camera

Stil frumos de cameră eco

Stilul ecologic din interior presupune culori naturale discrete. Puteți lua ca bază o culoare albă universală și o puteți dilua cu nuanțe pastelate, lemnoase și nisipoase..

Obiectele sălbatice sunt elemente decorative ale acestui stil. Prezența plantelor de interior este o componentă obligatorie a stilului eco. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă deloc că camera ar trebui să semene cu o grădină de flori. Un arbore de ficus sau mai multe flori pe pervaz vor fi suficiente. Un acvariu cu pești va fi un mare plus pentru design..

proiectare ușoară a coridorului eco

Design de cameră ușoară în stil ecologic

hol bogat în stil ecologic

Design de cameră în stil ecologic

Mobilierul din lemn din lemn masiv și ratan, panourile și jaluzelele din bambus, precum și covoarele din răchită din materiale naturale arată interesant în interioarele ecologice.

Natura dictează utilizarea texturilor aspre, a țesăturilor brute. Suprafețele strălucitoare și perfect netede trebuie întâlnite cât mai rar posibil..

interior eco ușor al holului

Stil eco în interior

Eco-stil în diverse locații

Ecostyle este potrivit pentru orice cameră: dormitor, living, bucătărie sau hol. Puteți aranja atât o cameră, cât și întregul apartament. Conceptul de stil ecologic nu este atât de simplu pe cât pare și, pentru ca designul să fie gândit profesional, este mai bine să respectați unele reguli.

stil eco bogat al camerei

Cameră luminoasă în stil ecologic

frumos design eco bucatarie

Cabină de duș în stil ecologic

Dormitor în stil ecologic

  1. În proiectarea plafoanelor, ar fi mai bine să se abandoneze tensiunea și structurile pe mai multe niveluri. Este mai bine să lăsați această parte a camerei cât mai simplă și ușoară posibil..
  2. Tavanele tencuite sau vopsite în culori deschise vor funcționa. În stil ecologic, este adecvat să folosiți grinzi decorative din lemn..
  3. Alegeți o podea din lemn sau asemănătoare lemnului. Lăsați laminatul popular pentru alte ocazii. Covoarele de răchită din bambus sau banane, covorașele din fibră de plante vor fi un mare plus..
  4. Pentru interiorul dormitorului, este mai bine să alegeți pereți de culoare pastel moale, este permisă utilizarea tapetului din plută sau a panourilor din lemn.
  5. Stilul ecologic din interior implică utilizarea culorilor naturale. Este recomandabil să vă concentrați asupra tonurilor lemnoase: detaliile verde, măslin și verde deschis vor oferi dormitorului o atmosferă de liniște și armonie.
  6. Acordați o atenție deosebită ferestrelor. În mod ideal, designerii recomandă mărirea deschiderilor ferestrelor, ceea ce va face încăperea și mai spațioasă și mai luminoasă. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci o opțiune excelentă ar fi extinderea pervazului ferestrei. Această soluție interesantă va crea un loc suplimentar pentru relaxare în dormitor, unde va fi atât de plăcut să citești cartea ta preferată sau să te uiți doar la orașul întins mai jos..
  7. Stilul eco din interior impune unele restricții în alegerea mobilierului. Abundența structurilor din plastic și metal nu va arăta foarte adecvat, de aceea este recomandabil să le minimizați utilizarea în interior. Dă preferință paturilor din lemn, scaunelor din răchită și mobilierului din ratan.
  8. Alegeți textile din materiale naturale. Puteți folosi țesături din bumbac, in sau cambric de aceleași culori naturale. Designul perdelelor nu trebuie să fie complicat, pentru a nu împovăra camera. Jaluzelele sau jaluzelele romane, precum și perdelele din bambus se vor potrivi perfect în interiorul dormitorului în stil ecologic.

coridor interior luminos eco

Cameră luxoasă în stil ecologic

stil frumos de cameră eco

Cameră confortabilă în stil ecologic

Bucătărie ecologică

Principiile decorării pereților, tavanului și podelei din bucătărie sunt aceleași ca și în dormitor: culori deschise și utilizarea materialelor naturale. În plus, pentru pereți pot fi folosite plăci mozaic. Pentru pardoseală sunt preferabile plăcile ceramice, deoarece suprafața din lemn este mai puțin ușor de curățat.

  1. Peretele de lucru este adesea realizat din cărămizi sau piei de sticlă.
  2. Setul de bucătărie este din toate punctele de vedere comandat din lemn. Plăcile de piatră artificială sunt de obicei utilizate ca suprafețe de lucru..
  3. Detaliile decorative ale interiorului joacă un rol important. Fii responsabil pentru alegerea felurilor de mâncare. Ar trebui să fie plăcut din punct de vedere estetic și este mai bine să-l așezați pe rafturile deschise ale dulapului, deoarece ustensilele de bucătărie în stil ecologic fac parte din designul general. Plantele și florile din vazele de porțelan arată minunat.

interior ușor ecologic al coridorului

Cameră luminoasă în stil ecologic

design de coridor eco luminos

Dormitor mare în stil ecologic

Camera de zi în stil ecologic

Stilul ecologic din interiorul apartamentului se reflectă în designul camerei de zi. Designul acestei camere trebuie gândit cu mare grijă, deoarece camera de zi este camera centrală a casei, unde se adună adesea oaspeții și membrii familiei..

Este foarte important să nu treceți linia fină dintre minimalism și asceză. Camera trebuie să fie cât mai spațioasă posibil, dar totuși să rămână confortabilă și confortabilă..

bucătărie bogată în stil eco

Cameră luminoasă în stil ecologic

Confortul va contribui la crearea de mobilier tapițat scăzut, acoperit cu o țesătură netedă, precum și perne decorative, covoare și lămpi. O varietate de modele și materiale vă permite să vă arătați imaginația aici. Lămpile interesante din lemn și alte materiale naturale vor adăuga o oarecare originalitate designului camerei de zi.

În proiectarea camerei, se recomandă utilizarea de flori și plante naturale, acvarii, ornamente din țesături și tapete care seamănă cu elemente ale naturii, precum și cu șeminee biologice. În plus, biocaminele și plantele mari în ghiveci sunt utilizate de obicei la zonarea camerelor, de exemplu, pentru a separa bucătăria de camera de zi într-un studio. Decorarea pereților cu imagini de fundal foto care prezintă diverse peisaje pare interesantă.

proiectare ușoară a holului eco

Cabină de duș în stil ecologic

interior ușor de bucătărie eco

Design de cameră în stil ecologic

Pentru a depozita lucrurile în sufragerie, este logic să achiziționați coșuri speciale din răchită sau containere din lemn. Astfel de aparate vor avea o încărcătură funcțională și se vor potrivi, de asemenea, în interior ca element decorativ care aduce estetică designului general al apartamentului..

O soluție elegantă care economisește spațiu vor fi ușile glisante, arcurile, dulapurile.

Este mai bine să alegeți mobilier dintr-un lemn masiv solid, cu cele mai laconice contururi și materiale de înaltă calitate..

coridor bogat în stil ecologic

Stil eco în interior

frumos design eco hol

Design elegant de cameră în stil ecologic

Propriul tău designer

Pentru a decora interiorul unui apartament într-un stil ecologic, nu este deloc necesar să recurgeți la serviciile unui designer profesionist. Trebuie doar să dai frâu liber imaginației și să urmezi câteva sfaturi.

Verde ca bază

Dacă doriți să creați un interior ecologic, atunci va trebui să vă înarmați cu vopsele și țesături verzi. Vopsind unul dintre pereți în verde, împrăștiind perne verzi în fețe de pernă făcute cu propriile mâini pe canapea și așezând cu grijă florile preferate în ghivece de lemn pe pervaz, veți fi deja cu un pas mai aproape de râvnitul design al unei camere în eco -stil.

stil de cameră eco luminos

Stil eco în amenajarea camerei

Pietre în decor

Pietricelele aduse de la mare vor fi folosite la crearea unui interior ecologic. Îl puteți folosi pentru a decora vaze, sfeșnice, rame foto și alte lucruri. Dacă vă gândiți la o scară mai mare și sunteți gata pentru o soluție radicală pentru a crea un interior în stil ecologic, decorați o parte a peretelui cu pietre naturale și așezați pietre mai mari pe podea printre plante.

interior bogat de bucătărie ecologic

Cameră mare, luminoasă, în stil ecologic

design eco luminos pentru hol

Stil eco în interiorul camerei

Folosind tapet foto

Alegeți un peisaj sălbatic care vă place, comandați picturi murale și așezați-le pe unul dintre pereți. O astfel de tehnică simplă vă va permite să fiți transportat dintr-o metropolă zgomotoasă la coasta oceanului sau chiar în jungla densă..

design bogat de bucătărie eco

Stil eco într-o cameră luminoasă

interior bogat ecologic al camerei

Cameră luminoasă în stil ecologic

Stilul eco este armonie

Estetica stilului ecologic din interior nu este singurul său avantaj. Designul apartamentelor în stil ecologic vă permite să vă relaxați atât corpul, cât și sufletul. Oferă emoții plăcute, înstrăinând o persoană de agitația orașului și învăluind-o cu calm și armonie cu lumea naturii..

Video: stil eco în interiorul apartamentului

50 de fotografii cu idei de design de apartamente în stil ecologic:

frumoasa poza de hol eco interior fotografie de coridor cu design ecologic luminos fotografie bogată în cameră în stil ecologic imagine ușoară bucătărie eco interior imagine bogată pe hol fotografie de bucătărie în stil eco ușoară imaginea coridorului interior luminos frumoasă fotografie de proiectare a camerei eco fotografie de hol în stil eco luminos frumoasa imagine interioara a coridorului fotografie bogată în design de bucătărie eco imagine ușoară a camerei în stil eco imagine ecologică hol hol interior imagine bogată a coridorului interior interior imagine de coridor bogat în stil eco fotografie de proiectare a bucătăriei ecologice luminoase frumoasă fotografie de hol în stil eco imagine ușoară pentru designul camerei eco imagine interioară bogată a camerei eco fotografie hol ușoară în stil eco frumoasă imagine de coridor cu design ecologic fotografie interioară de bucătărie eco luminoasă fotografie de bucătărie eco ușoară frumoasă imagine de coridor în stil eco interior bogat ecologic din hol imagine interioară luminoasă a camerei eco fotografie cameră ușoară în stil eco imagine coridor luminos în stil eco frumoasă fotografie interioară bucătărie eco fotografie eco luminoasă pe hol fotografie de coridor bogat în stil eco imaginea luminoasă a holului cu design ecologic frumoasa poza interioara de bucatarie eco fotografie ușoară de proiectare a camerei eco fotografie bogată în bucătărie în stil eco imagine ușoară a coridorului interior interior frumoasa poza de design a camerei eco foto bogată pe coridorul interior eco imagine de hol ușoară în stil eco fotografie bogată în stil eco în hol imagine luminoasă a coridorului cu design ecologic frumoasă fotografie cameră în stil eco imaginea luminoasă a designului camerei eco frumoasa fotografie de hol cu ​​design ecologic imagine de bucătărie în stil eco ușoară Imagine interioară luminoasă a bucătăriei eco frumoasa fotografie de coridor interior eco frumoasa fotografie de bucatarie in stil eco imagine interioară bogată a bucătăriei eco fotografie de coridor interior luminos

Previous Post
Proiectarea bucătăriei cu încălzitor de apă pe gaz: de unde să începeți renovarea și cum să economisiți spațiu?
Next Post
Дизайн на спалня 15 кв. м. с различни оформления