15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Avantgardný štýl v interiéri moderného bytu

Každý interiér po chvíli začne nudiť, majitelia si zvyknú aj na to najsofistikovanejšie prostredie, chcem niečo radikálne zmeniť. Avantgardný štýl v interiéri je výberom mladých, štýlových a energických ľudí. Je príjemné pozvať hostí do takého domu a byť hrdí na stelesnenie svojich tvorivých schopností. Aj keď je štýl veľmi špecifický a extravagantný, aj tento druh osobného priestoru môže byť harmonický a celkom príjemný. Pri vytváraní interiéru je však dôležité dodržiavať odporúčania odborníkov, aby sa ukázal nielen funkčný a nezabudnuteľný, ale aj celkom pohodlný..

krásny dizajn bytu v avantgardnom štýle

Červená farba v interiéri miestnosti v štýle avantgardy

svetlý štýl obývačky v avantgardnom štýle

Svetlá izba v avantgardnom štýle

neobvyklý interiér chodby v štýle avantgardy

Avantgardná spálňa

Pôvod štýlu

Navonok je tento štýl veľmi špecifický, rozpoznateľný na prvý pohľad. Tu je vhodné všetko, čo nezapadá do rámca klasických kánonov, ako na fotografii avantgardného štýlu v interiéri..

Takýto interiér v obytnom priestore je druhom experimentálnej hry:

  • farebné kontrasty;
  • inovatívne dokončovacie materiály;
  • moderné vybavenie;
  • nábytok neobvyklého tvaru;
  • extravagantný dizajn osvetlenia.

Tento dizajn bytu je plne v súlade s jeho názvom preloženým z francúzštiny. Termín „avantgarda“ pochádza z vojenských pevností, čo znamená „strážca dopredu“. Avantgardný štýl si drží vedúce postavenie už niekoľko desaťročí a presadil sa v umení, móde a interiérovom dizajne.

svetlý dekor spálne v avantgardnom štýle

Súčasný avantgardný dizajn

svetlý interiér chodby v štýle avantgardy

Avantgardná kúpeľňa vo svetlých farbách

Niektoré koncepty dizajnu, ktoré sú pevne zakorenené v moderných štýloch, pochádzajú odtiaľto, ale v tom čase neboli prijaté. Extravagantné návrhy si postupom času získali uznanie ako „inovácie od popredných dizajnérov“, ale toto bol ten „dobre zabudnutý“ starý. Mnoho veľkolepých návrhov vďačí za svoj pôvod avantgardným nadšencom, ktorí kedysi navrhli:

  • rozkladacie pohovky;
  • kyslé farby v textíliách;
  • sklenený nábytok;
  • plastové panely;
  • metalizované tapety;
  • stropné rímsy s diaľkovým ovládaním;
  • čierne samonivelačné polymérové ​​podlahy;
  • zrkadlové stropy atď..

Avantgardný štýl je progresívny sebavyjadrenie, ktoré sa stalo „vizitkou“ takýchto interiérov. Iba dokonale kombinuje „nesúrodé“ farby, textúry a tvary predmetov. Možno to je dôvod, prečo si počítačoví géniovia, návrhári odevov a nábytku, stylisti a filmové hviezdy vybrali pre svoj domov takýto štýl..

svetlý dekor kúpeľne v avantgardnom štýle

Živý avantgardný dizajn

krásna kuchyňa v avantgardnom štýle

Tmavočervená avantgardná miestnosť

neobvyklý dizajn chodby v avantgardnom štýle

Kombinácia bielej a svetlo zelenej v dizajne avantgardnej miestnosti

Charakteristika avantgardného interiéru

Pojem „moderný“ v avantgardnom štýle je do istej miery hypertrofovaný, je to nové chápanie reality s pohľadom do budúcnosti. Považuje sa za príbuzný štýlom ako fúzia a gýč, loft a futurizmus. To je pravdepodobne dôvod, prečo je v niektorých autorových interiéroch ťažké nakresliť čiaru a dať jasnú definíciu toho, aký je štýl, ako na fotografii.

Každý predmet v interiéri z avantgardy je prekvapivý. Ale s úspešnou kombináciou dekorácie, nábytku a doplnkov sa získa veľmi harmonický interiér, v ktorom chcete žiť a tvoriť.

svetlá výzdoba bytu v štýle avantgardy

Avantgardná obývačka

krásny avantgardný štýl obývačky

Avantgarda vo vnútri miestnosti

Avantgardní umelci ponúkajú neuveriteľné kreatívne inštalácie a neuveriteľné architektonické návrhy. Kedysi sa z neho stala Eiffelova veža a môže byť použitý aj v avantgardnom interiéri. Dizajnéri ponúkajú každé desaťročie nové nápady pre tento štýl, ktoré nielenže kráčajú s dobou, ale aj predbiehajú. Aj taký „rebelský“ a extravagantný štýl podlieha určitým kánonom, ktoré načrtávajú jeho charakteristické črty. Vyhnete sa tak zlému vkusu a nevhodným kombináciám..

Avantgardní návrhári interiérov tvrdia, že takéto sebavyjadrenie nie je vhodné len do extravagantného životného prostredia. Je to zaujímavé vo veľkých rekreačných oblastiach moderných nákupných a kancelárskych centier, vo vstupných priestoroch hotelov a recepcií veľkých spoločností s kreatívnym nábytkom pre návštevníkov, ako na fotografii.

svetlý interiér spálne v avantgardnom štýle

Avantgardný dizajn

neobvyklý dizajn kuchyne v avantgardnom štýle

Veľká svetlá obývacia izba v avantgardnom štýle

jasný avantgardný dizajn kúpeľne

Avantgardný štýl v interiéri kuchyne

Štýl je rozpoznateľný ostrými kontrastmi farieb a neočakávaným rozhodnutím formulára, kde je vhodné použiť:

  • opakujúce sa geometrické tvary;
  • sústredné kruhy;
  • abstraktná kresba;
  • neočakávaná textúra povrchov;
  • veľa voľného miesta, kde „niečo chýba“;
  • svetlé pozadie a jasné akcenty;
  • neštandardný výber farieb pri navrhovaní stien, stropov a podláh;
  • veľa malých predmetov úžasného tvaru, ale najväčší objekt by mal mať vynikajúci dizajn.

Z toho, čo stelesňuje avantgardný štýl v interiéri veľkých plôch, nie je všetko vhodné pre malý byt. Napríklad samonivelačná podlaha a lesklý čierny strop s kontrastom bielych stien zužujú miestnosť vertikálne, aj keď to vyzerá elegantne..

neobvyklý štýl kuchyne v štýle avantgardy

Ľahký dizajn obývačky v avantgardnom štýle

krásna výzdoba spálne v avantgardnom štýle

Avantgardný dizajn spálne

Najpopulárnejšie farebné dvojice:

  • zelená a žltá;
  • čierna a biela;
  • čokoláda a striebro;
  • modrá a červená.

Podobná kontrastná „opozícia“ je použiteľná pri výbere farby pre protiľahlé roviny. Vhodné sú experimenty pri kombinovaní nábytku rôznych tvarov pri neočakávanom použití na zónovanie, ako na fotografii.

Funkčné oblasti pre avantgardný interiérový dizajn sú vymedzené viacúrovňovými stropmi, priečkami a podlahami móla. Nábytok by mal byť usporiadaný tak, aby boli viditeľné hranice (akoby za sklom) bez priečok. Napriek tomu, že sú vítané aj sklenené priečky, dosky a police. Prednostne – farebné sklo a plast, závesy z priehľadných tkanín s kovovým leskom. Návrh dokončí pôvodné riešenie osvetlenia, ktoré by malo mať inú farbu pre každú funkčnú oblasť..

ľahká chodba v avantgardnom štýle

Svetlá kúpeľňa v avantgardnom štýle

neobvyklý dizajn bytu v avantgardnom štýle

Avantgardný dizajn čokoládovej miestnosti

krásny interiér obývačky v avantgardnom štýle

Svetlá obývacia izba v avantgardnom štýle

Odporúčania špecialistov na výzdobu priestorov

Avantgardná dizajnová obývačka je priestor, kde môžete popustiť uzdu svojej fantázii. Nezabudnite však, že by mal byť vysledovaný kompletný koncept – s pozadím, kontrastmi a jasnými akcentmi. Pôvodná myšlienka by mala byť viditeľná, odôvodňujúca výber v prospech avantgardy. Pri rozpočtovom riešení stojí za to zamerať sa na originálne tapety, plastový nábytok v jedálni, mäkkú pohovku jasných farieb a neobvyklé svetelné zariadenia..

neobvyklý interiér chodby v štýle avantgardy

Avantgardný štýl v interiéri obývačky

ľahká dekorácia obývačky v avantgardnom štýle

Avantgardný dizajn spálne

V spálni pod avantgardou sú posteľ a šatník základom neobvyklého tvaru a farby. Napríklad lietadlo na spanie (namiesto postele) je pódium s veľkým ortopedickým matracom a čiernou bielizňou. Zrkadlové dlaždice pred posteľou a na strope budú vyzerať originálne. Viac neštandardných prístupov k dizajnu čela postele a výberu svetlých fasád vstavanej skrine. Život dodá veľká palma vo vani alebo stojan so zbierkou rastlín alebo veľké akvárium s čiernymi rybami.

Vhodná je aj avantgarda v interiéri kuchyne, najmä po prestavbe a doplnení balkóna. Pri zdobení tradičných zón stojí za to hľadať neštandardné prístupy. Niektoré si môžete požičať v štýle high-tech a loft. Vstavané domáce spotrebiče vyzerajú dobre v kombinácii s krásnymi čiernymi fasádami skrinkového nábytku a veľkými chrómovými úchytkami. Stôl a stoličky na tenkých elegantných nohách neočakávaného tvaru, ale mali by byť pohodlné, s mäkkými sedadlami. Kreatívne riešenie doplní dizajnér.

jasný dizajn chodby v štýle avantgardy

Veľká svetlá izba v avantgardnom štýle

krásny bytový štýl v avantgardnom štýle

Avantgardná spálňa

neobvyklý dekor spálne v avantgardnom štýle

Avantgardný štýl v interiéri miestnosti

Avantgardný štýl v interiéri škôlky alebo miestnosti teenagera? Prečo nie? Čierny strop s imitáciou hviezdnej oblohy, volumetrické inštalácie, ozdobné panely, fototapety s optickými ilúziami alebo filmové postavy trhajúce murivo. Alternatívne riešenia zahŕňajú originálne farby stien, efektný nábytok a domáce plyšové hračky namiesto vankúšov..

V kúpeľni je avantgardný štýl najprijateľnejší, keď chcete neobvyklé inštalatérske práce, napríklad čiernu toaletu a umývadlo a sklenenú vaňu. Originalitu môžete pred hosťami predviesť vo výbere obkladových dlaždíc a samonivelačnej podlahy s 3D vzorom – žraloky, delfíny alebo koralové záhrady.

jasný dizajn chodby v štýle avantgardy

Súčasný avantgardný dizajn

svetlý interiér kuchyne v avantgardnom štýle

Svetlý dizajn miestnosti v štýle avantgardy

Dotváranie celkovej harmónie obytného priestoru je avantgardným interiérovým štýlom v obývacej izbe. Práve z „vešiaka“ sa môže začať celé toto „divadlo“ extravagantného bytu. Stojí za to ukázať predstavivosť pri výbere „stúpajúcich stropov“ a svetelných panelov na podlahe, ktoré sa zapnú, keď po nich chodia. Malý priestor – nízke náklady na originálne úpravy. Môžete si dovoliť nástenné svietniky vo forme faklí odrazených v zrkadlovej stene alebo panoramatické tapety s výhľadom na Paríž alebo New York.

Fantázii sa medze nekladú, ktorá si v avantgardnom dizajne bytu nájde dôstojnú aplikáciu. Dôležitou podmienkou je, aby sa majitelia v takom prostredí cítili príjemne. Je to štýl pre tých, ktorí sú unavení tradičnými riešeniami a nudnými miestnosťami bez známok holistického dizajnu..

Video: Avantgardný dizajn interiéru miestnosti

50 fotografií avantgardných návrhov interiérového dizajnu:

krásny dizajn chodby v štýle avantgardnej fotografie svetlý interiér spálne v avantgardnom štýle svetlý apartmán v štýle avantgardného obrázku neobvyklý dekor chodby v štýle avantgardnej fotografie svetlý interiér kúpeľne v avantgardnom štýle krásny štýl obývačky na fotografii v avantgardnom štýle ľahký dizajn kuchyne na fotografii v avantgardnom štýle neobvyklý kuchynský dekor v štýle avantgardného obrázku svetlý dekor spálne v štýle avantgardnej fotografie jasný štýl chodby v štýle avantgardného obrázku krásny interiér kúpeľne na fotografii v avantgardnom štýle neobvyklý dizajn chodby v štýle avantgardného obrazu krásny dizajn bytu na fotografii v avantgardnom štýle svetlý interiér obývačky v avantgardnom štýle neobvyklá výzdoba bytu na fotografii v avantgardnom štýle svetelný dizajn obývačky v štýle avantgardného obrázku neobvyklý kuchynský dekor v štýle avantgardnej fotografie svetlý interiér chodby v štýle avantgardnej fotografie avantgardný obrázok v štýle spálne neobvyklý interiér kúpeľne na fotografii v avantgardnom štýle svetlý štýl kuchyne avantgardný obrázok krásny dizajn chodby v štýle avantgardného obrázku svetlý dekor chodby v štýle avantgardnej fotografie neobvyklý dizajn obývačky v štýle avantgardnej fotografie byt v svetlom štýle v štýle avantgardného obrázku svetlá výzdoba kúpeľne na fotografii v avantgardnom štýle krásny interiér spálne v avantgardnom štýle svetlý interiér bytu v štýle avantgardného obrazu neobvyklý štýl chodby v štýle avantgardnej fotografie jasný dizajn kúpeľne na fotografii v avantgardnom štýle krásny avantgardný obrázok do obývačky krásna výzdoba kuchyne v štýle avantgardnej fotografie jasný štýl chodby v štýle avantgardného obrázku svetlý interiér spálne v štýle avantgardnej fotografie neobvyklý štýl kuchyne v štýle avantgardnej fotografie svetlý dizajn bytu v avantgardnom štýle svetlý dekor chodby v štýle avantgardného obrázku krásny interiér spálne na fotografii v avantgardnom štýle ľahký kuchynský dekor na fotografii v avantgardnom štýle neobvyklý interiér obývačky na fotografii v avantgardnom štýle svetlý dekor chodby v štýle avantgardného obrázku krásny dizajn chodby v štýle avantgardnej fotografie svetlý interiér kúpeľne na fotografii v avantgardnom štýle neobvyklý dizajn spálne v štýle avantgardného obrázku svetlá chodba v štýle avantgardného obrázku krásny dekor chodby v štýle avantgardnej fotografie neobvyklý interiér bytu v štýle avantgardného obrazu kuchyňa v ľahkom štýle v štýle avantgardnej fotografie živý dizajn kúpeľne v avantgardnom štýle krásna výzdoba obývačky na fotografii v avantgardnom štýle

Previous Post
Bas-relief-bilder i det inre av lägenheten: fördelar, foto
Next Post
Отличителни черти на неокласическия стил