15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plinta albă în interior: fotografii, sfaturi

Utilizarea plintelor în interior are o istorie lungă. O casă sau un apartament modern nu poate fi imaginat fără utilizarea fileurilor de podea și tavan. Aceste elemente nu sunt doar practice, ci și estetice, ele adaugă completitudine și ajută la ajustarea percepției vizuale a spațiului din cameră. Plinta albă din interior este potrivită pentru o varietate de soluții de design și este foarte populară pentru majoritatea decoratorilor.

soclu luminos din lemn în interiorul camerei

Plinte de culoare albă deschisă în design

plinta de aluminiu ușoară în interiorul apartamentului

Perete cu plinte albe

plinte din ceramică albă în interiorul casei

Plinta albă în interior

Rolul plintelor în interiorul camerei

Una dintre ultimele elemente de reparare este instalarea fileurilor. Mulți oameni cred că sunt folosiți pentru un singur scop – pentru a închide îmbinările dintre pereți și podea sau tavan. De fapt, are mult mai multe funcții..

Funcții practice:

  • închide golurile și îmbinările dintre pereți și podea sau tavan;
  • este un suport pentru pardoseli precum linoleum sau covor;
  • devine un canal de cablu pentru cablare.
  • „Cizma” este necesară pentru a preveni apariția murdăriei pe părțile inferioare ale pereților.

Instalarea fileurilor în scop decorativ este utilizată pe scară largă în renovarea apartamentelor și a caselor. Diferite tipuri, culori, forme și materiale vă permit să dați interiorului un aspect finit sau să adăugați note de design special.

plintă din plastic alb în interiorul apartamentului

Perete cu plinte albe

soclu luminos din ldf în interiorul camerei

Plinte de culoare albă deschisă în design

Cum să alegi o plintă

Astăzi, pe piața construcțiilor sunt prezentate diferite tipuri de fileuri. Ele diferă unele de altele în mulți parametri, de exemplu, prin locație, după material, după scop și după alți parametri. Pe care este mai bine să îl alegeți, vom afla mai departe în articolul nostru..

Fileurile de podea sunt realizate din lemn, plastic sau MDF. Înainte de apariția produselor din plastic pe piață, fileurile de lemn erau cele mai frecvente. Nu și-au pierdut relevanța acum. Lemnul este cel mai ecologic material, durata de viață a acestuia este de la 15 la 25 de ani. Pentru fabricare, ei iau de obicei o gamă de molid, cedru sau pin. Este posibil să acoperiți astfel de produse cu lacuri sau pete, precum și să le vopsiți în orice culori, în funcție de schema generală de culori..

plinta de polistiren usor in interiorul casei

Plinta albă în interior

soclu alb din lemn în interiorul apartamentului

Perete cu plinte albe

plintă ușoară din aluminiu în interiorul casei

Plinte de culoare albă deschisă în design

Sunt folosite pentru încadrarea pardoselilor acoperite cu laminat sau parchet, precum și pentru scândurile naturale. Prețul este de obicei mai mare decât pentru produsele din plastic, ceea ce duce la o scădere a popularității în ultimele decenii.

Plastic – sunt ușor de instalat. Chiar și un începător se poate descurca cu fixarea lor. Greutatea acestor produse este mică, dopurile, îmbinările de colț și îmbinările sunt vândute împreună cu ele. Gama de culori este prezentată într-o gamă largă, toată lumea poate alege culoarea și textura la discreția lor. Nu este nevoie de colorare și îngrijire specială, spre deosebire de cele din lemn. În plus, canalele interne permit instalarea cablurilor și astfel creează o ordine suplimentară. În ceea ce privește dezavantajele, este posibil să se observe o rezistență scăzută și o durabilitate redusă, orice lovitură poate provoca fisuri și fracturi. Astfel de panouri sunt practice pentru o pardoseală acoperită cu laminat, plăci ceramice, linoleum, covor, nu trebuie utilizate pentru parchet sau plăci de lemn.

Fabricate din MDF, acestea sunt nepretențioase la întreținere, nu atrag praful, sunt destul de ieftine, dar, ca și plasticul, nu sunt foarte durabile. Le este frică de umezeală, cu umezeală excesivă se deformează și necesită înlocuire.

Metal – rar folosit, fabricat din aluminiu sau oțel inoxidabil, utilizat mai des în încăperi cu umiditate ridicată și cu probabilitate mare de contaminare. În apartamentele moderne, acestea sunt instalate în băi, bucătării și holuri..

plinte din ceramică strălucitoare în interiorul camerei

Plinta albă în interior

plinta de polistiren stralucitor in interiorul apartamentului

Perete cu plinte albe

Profilul podelei are o înălțime de 5 până la 10 cm, cel mai popular este de 6 cm. Vă permite să închideți toate îmbinările și nu reduce vizual înălțimea pereților. Plinele late de 8-10 cm în interior, de regulă, sunt fabricate din plastic și sunt utilizate în încăperi mari, cu tavan înalt. Dă măreție. Suprafața sa poate fi netedă sau decorată cu proeminențe, picioare sau modele. Proiectarea internă poate include rutare pentru fire și chiar sisteme de încălzire.

Profilurile de tavan sunt concepute pentru a ascunde îmbinările dintre tavan și pereți, în plus, vă permit să finalizați designul, să controlați vizual zona și să dați un stil special.

Moldurile de tavan au o istorie veche de secole, palatele monarhilor au fost decorate cu mulaje de ipsos timp de multe secole, mai târziu similare, dar au apărut mulaje mai puțin masive în apartamente din timpul construcției lui Stalin. Odată cu sosirea construcției planificate și similare în țara noastră, mulajele din stuc au fost abandonate timp de mulți ani. Designerii moderni s-au orientat din nou către mulaje și stucuri în urmă cu 10-15 ani și le-au readus din nou la popularitatea lor de odinioară..

plinte din plastic ușor în interiorul camerei

Plinte de culoare albă deschisă în design

soclu alb din ldf în interiorul casei

Plinta albă în interior

plinte din aluminiu strălucitor în interiorul camerei

Perete cu plinte albe

Fileurile pentru tavane sunt realizate din diverse materiale, cel mai ieftin este spuma. Formele din spumă pot fi achiziționate de la orice magazin de hardware la prețuri foarte mici, cu toate acestea, au o serie de dezavantaje. Acestea sunt foarte fragile, chiar și o ușoară presiune poate lăsa o amprentă asupra lor. Acestea trebuie acoperite suplimentar cu chit și vopsite, altfel vor absorbi praful și se vor murdări foarte repede. Datorită fragilității lor, ele nu pot fi spălate, în plus, sunt de scurtă durată..

Fileurile din polistiren nu sunt mult mai scumpe decât fileurile din polistiren. Principala lor diferență este că sunt durabile și în același timp destul de flexibile, de obicei sunt fabricate în alb, nu necesită colorare suplimentară.

soclu alb din lemn în interiorul casei

Plinte de culoare albă deschisă în design

plinte din plastic alb în interiorul casei

Plinta albă în interior

Formele de tavan din lemn aparțin unui segment scump și nu toată lumea le poate permite. Sunt foarte grele, deci instalarea lor este destul de laborioasă, toate îmbinările trebuie tăiate manual și chiar greșeli minore pot distruge aspectul. Ele sunt, de asemenea, susceptibile la putrezire și la apariția ciupercilor, cu umiditate ridicată și devin rapid inutilizabile..

Formele decorative, modelele din stuc și fileurile sunt cele mai des utilizate în soluțiile de proiectare atunci când decorați pereții. În aceste scopuri, acestea sunt de obicei realizate din clorură de polivinil, sunt decorate cu elemente decorative sau cu relief, pot fi convexe sau concave. Astfel de fileuri sunt perfecte pentru decorarea ramelor, nișelor de perete și sunt utilizate atunci când lucrați cu panouri de perete și plăci ceramice..

O varietate de culori și texturi vă permite să întruchipați chiar și cele mai îndrăznețe idei de design.

soclu ușor din ldf în interiorul camerei

Perete cu plinte albe

soclu ușor din ldf în interiorul casei

Plinte de culoare albă deschisă în design

soclu luminos din lemn în interiorul apartamentului

Plinta albă în interior

Soluții de interior

Exemple de plinte de plafon alb și podea din interior se găsesc din ce în ce mai mult în proiectele designerilor. În cazul în care un astfel de finisaj este adecvat și cu ce este combinat, să ne dăm seama mai departe.

Un soclu alb în interior, combinat cu pereți sau podele întunecate, oferă claritate, delimitează spațiul și indică o anumită rigoare. Această culoare pentru profilul podelei va fi soluția ideală pentru apartamentele în stil clasic. Se va potrivi perfect cu o ușă albă și va da un aspect elegant..

Fileurile albe sunt adesea instalate în camere luminoase, cum ar fi stilul suedez. Se potrivesc bine cu nuanțe deschise ale podelei și pereților, măresc vizual spațiul fără a se concentra pe linii clare.

soclu de spumă albă în interiorul camerei

Plinte de culoare albă deschisă în design

plinte din ceramică strălucitoare în interiorul casei

Perete cu plinte albe

Percepția vizuală a camerei depinde de lățimea plintei albe din interior, dacă culoarea albă este în contrast cu pereții și podeaua, trebuie să acordați atenție zonei și înălțimii pereților. În încăperile mici și înguste, cu pereți joși, trebuie să le selectați pe cele joase, acest lucru va asigura păstrarea spațiului și nu îl va reduce. Dacă camera este mare și pereții sunt înalți, puteți folosi o plintă albă largă..

Pentru camere în culori deschise, se poate folosi o plintă albă de orice lățime, deoarece nu va introduce restricții asupra percepției vizuale a interiorului..

Combinația dintre plinte albe și uși albe este clasică. Dar pentru a dilua un astfel de design ușor, este necesar să se introducă contraste de culoare. De exemplu, culoarea pereților sau a podelei sau elemente decorative luminoase: mobilier, accesorii, panouri și picturi pe pereți.

plinta de plastic usoara in interiorul apartamentului

Plinte de culoare albă deschisă în design

plinta albă din aluminiu în interiorul camerei

Plinta albă în interior

plinta de plastic usoara in interiorul casei

Perete cu plinte albe

Pentru tavan, cel mai adesea apelează la baghete albe. În funcție de soluțiile de interior, lățimea și designul acestora variază. Plințe albe subțiri se potrivesc stilurilor moderne. Dacă doriți să conferiți camerei dvs. un aspect clasic sau să întruchipeze stilul baroc, puteți atașa în siguranță plințe largi albe cu sau fără ornamente..

Formele de tavan colorate sunt montate rar, deoarece trebuie combinate complet cu culoarea pereților sau a tavanului, dacă nu intenționați să le schimbați de fiecare dată când schimbați tapetul sau vopsiți pereții, este mai bine să refuzați opțiunile de culoare.

soclu alb din ldf în interiorul camerei

Plinte de culoare albă deschisă în design

plinte ceramice ușoare în interiorul camerei

Plinta albă în interior

Cinci reguli pentru partea ușoară a plintelor albe

Când utilizați o plintă albă, rețineți următoarele reguli.

  • Ar trebui să fie nu numai estetic frumos, ci și practic. Alegeți materiale ușor de curățat și care nu absorb murdăria și praful.
  • Culoarea trebuie să fie în armonie cu alte culori din decor sau să devină un contrast; nu trebuie să alegeți o plinte albă dacă nu se potrivește cu culoarea pereților, podelei și ușilor.
  • Gândiți-vă la caracteristicile funcționale, dacă trebuie să ascundeți firele de ochi, alegeți fileuri cu canale de cablu.
  • Alegeți materialul din care este confecționată plinta albă, în funcție de pardoseală.
  • Soclul alb nu trebuie să reducă spațiul camerei, să acorde atenție lățimii sale și să aleagă în funcție de înălțimea pereților și a zonei.

Video: Instalarea unei plinte din plastic alb pentru vopsire

50 de fotografii cu exemple de plinte albe în interior:

soclu luminos din ldf în interiorul fotografiei casei plinte din ceramică albă în interiorul imaginii camerei soclu ușor din plastic în interiorul apartamentului fotografie soclu de spumă albă în interiorul imaginii casei plinta de aluminiu ușoară în interiorul imaginii apartamentului soclu luminos din lemn în interiorul camerei foto soclu ușor din ldf în interiorul imaginii camerei soclu de spumă albă în interiorul apartamentului fotografie plinte din plastic luminos în interiorul imaginii casei soclu luminos din lemn în interiorul apartamentului fotografie plinte din ceramică albă în interiorul imaginii casei plinte din aluminiu ușor în interiorul camerei fotografie soclu de spumă albă în interiorul imaginii camerei soclu luminos din ldf în interiorul fotografiei apartamentului plinte ceramice ușoare în interiorul casei fotografie soclu alb din aluminiu în interiorul imaginii camerei soclu ușor din plastic în interiorul casei foto soclu luminos din lemn în interiorul imaginii apartamentului soclu alb realizat din aluminiu în interiorul casei foto soclu de spumă ușoară în interiorul imaginii camerei soclu ușor din ldf în interiorul fotografiei apartamentului plinte din plastic alb în interiorul imaginii casei soclu luminos din lemn în interiorul imaginii casei soclu alb realizat din plastic în interiorul camerei foto plinte de polistiren ușor în interiorul apartamentului fotografie plintă ceramică ușoară în interiorul imaginii apartamentului plinta albă din aluminiu în interiorul imaginii casei soclu luminos din ldf în interiorul camerei foto plinte din plastic luminos în interiorul camerei plinta de aluminiu ușoară în interiorul casei fotografie soclu alb din lemn în interiorul apartamentului fotografie soclu luminos din ceramică în interiorul casei foto soclu alb din ldf în interiorul imaginii apartamentului plinte din ceramică strălucitoare în interiorul imaginii casei soclu ușor din ldf în interiorul camerei foto plinte din aluminiu alb în interiorul apartamentului fotografie soclu de spumă ușoară în interiorul imaginii casei soclu luminos din plastic în interiorul casei foto soclu de spumă albă în interiorul casei fotografie soclu ușor din lemn în interiorul imaginii camerei soclu luminos din ldf în interiorul imaginii apartamentului plinte din plastic ușor în interiorul camerei plinte de ceramică strălucitoare în interiorul camerei fotografie soclu alb din ldf în interiorul imaginii casei plinte din aluminiu ușor în interiorul camerei plinte de plastic ușoare în interiorul imaginii apartamentului soclu alb din ldf în interiorul camerei foto soclu din spumă strălucitoare în interiorul casei fotografie plinta de aluminiu ușoară în interiorul imaginii casei plinte din ceramică albă în interiorul camerei fotografie

Previous Post
Stor klocka i interiören: foton, vyer
Next Post
أنواع عدادات البار للمطبخ: الخيارات والأحجام والمواد والإكسسوارات الأنيقة وصور التصميم