15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stil etnic în interiorul unui apartament modern

Printre locuitorii megalopolurilor moderne sunt mulți iubitori de cultură exotică. Cineva este pasionat de dansurile orientale, alții sunt entuziasmați de citirea poeziei japoneze sau de pregătirea bucătăriei mexicane. Nu este necesar să trăiești într-o țară îndepărtată pentru a te așeza conform canoanelor culturii locale. Este ușor să vă transformați apartamentul folosind stilul etnic în interior, chiar și fără o revizie costisitoare. Doar câteva elemente caracteristice, mobilier, lămpi și textile cu modele populare – iar casa se transformă într-un cămin unic. Designerii sugerează să folosească aceleași tehnici pentru a-și sublinia etnia sau pentru a spune despre rădăcinile strămoșilor îndepărtați..

decor luminos al holului în stil etnic

Design de cameră în stil etno

stil de sufragerie ușor în stil etnic

Cameră întunecată în stil etno

Cum să explic popularitatea crescândă a etno în designul interior?

Stilul de viață al țărilor exotice este un fel de romantism care distrage atenția de la viața de zi cu zi. Pasiunea pentru cultura altor continente depășește adesea dincolo de toate granițele și devine un nou mod de viață. Cineva își schimbă religia în islam, învață dansuri indiene sau duce un stil de viață ascetic, precum samuraii japonezi. Dar chiar și fără astfel de extreme, viața altor popoare pare mai atractivă decât mediul lor național. Și designul etnic devine adesea o modalitate de a scăpa de realitatea plictisitoare. Oamenii tind să creadă că undeva „acolo” este mai bun decât „aici”.

Uneori, călătoria într-o țară îndepărtată devine o obsesie și, la fiecare întoarcere la casă, este plină de suveniruri caracteristice unei anumite culturi. Moaștele sau suvenirurile colectate pe continentul negru din Asia îndepărtată de sud-est pot fi „atașate” în mod competent casei alegând un stil etno în designul interior.

frumos design de apartament în stil etnic

Design luminos al camerei în stil etno

dormitor luminos interior în stil etnic

Design neobișnuit al unei camere în stil etno

Nu este necesar să se elaboreze idei de amenajare în culturile din regiunile îndepărtate. Europa are, de asemenea, o aromă multinațională. Conservatorismul englez nu este ca stilul francez Provence sau cabana elvețiană din Alpi. Chiar și stilul colibei rusești din Siberia diferă semnificativ de coliba de stepă ucraineană și casa forestieră din Belarus..

Poate că etnia este cel mai divers stil de interioare, datorită varietății de culturi care poate fi luată ca bază. Adepții Feng Shui echipează adesea casele în stil chinezesc, cu dragoni roșii caracteristici și ventilatoare deschise, ca în fotografie.

interior frumos de bucătărie în stil etnic

Cameră luminoasă în stil etno

design luminos al coridorului în stil etnic

Stil etno în interior

decor frumos al holului în stil etnic

Design de cameră în stil etno

Orice cultură cu obiecte de uz casnic caracteristice poate inspira nu numai designerii, ci și cetățenii obișnuiți să aleagă stilul etnic în interiorul unei camere mici sau a unei case mari. Trăsăturile etnice caracteristice sunt utilizate pe scară largă și în alte stiluri:

 • colonial;
 • eclectism;
 • Art Deco;
 • epocă;
 • țară;
 • în stil eco.

Utilizarea materialelor naturale, a coloranților naturali și a textilelor vibrante tipice etno-ului îi atrage pe designeri și pe clientela lor cu discernământ. Lemnul natural și piatra, bambusul și pluta au venit la decorarea apartamentelor orașului tocmai din habitatul natural al popoarelor antice care și-au păstrat modul de viață. Astăzi, trăsăturile caracteristice ale etno din interior pe un nou val de popularitate.

apartament în stil luminos în stil etnic

Design de bucătărie în stil etno

frumos decor etnic coridor stil

Dormitor frumos în stil etno

Caracteristic stilului etnic

Etno în interior este un concept mixt care include diferite stiluri provenite de la popoare care și-au păstrat identitatea. Fiecare stil este recunoscut și chiar și pentru o persoană neinițiată este clar unde este minimalismul tipic japonez sau scandinav, unde este Provence francez sau stilul african. Dar există caracteristici comune în proiectarea interioarelor etno:

 • mobilier, vesela și textile tradiționale;
 • materiale naturale;
 • imitarea tipificării locuinței;
 • naționalități arhaice recunoscute și aromă unică;
 • reflectarea mentalității unui etnos, a religiei și culturii sale;
 • culori și decor tipic;
 • utilizarea modelelor și ornamentelor caracteristice unei anumite regiuni.

Variațiile moderne ale stilurilor tradiționale se reflectă în casele milionarilor, dorind de vremurile lor fericite din copilărie și în apartamentele orășenilor inteligenți. Stilistica este considerată destul de democratică, deoarece copiază modul de viață arhaic al unor popoare întregi care există de mii de ani pe marginea supraviețuirii..

interior luminos al bucătăriei în stil etnic

Design cameră de zi în stil etno

frumos stil etnic stil dormitor

Design cameră de zi în stil etno

stil luminos de apartament în stil etnic

Stil etno în interiorul camerei

Acest design poate fi realizat cu un buget mic sau poate construi un bungalou de lux pe propria insulă tropicală. Totul depinde de scara cu care stilul etnic va fi creat în interior. Pentru o renovare bugetară a unui living sau dormitor, este suficient să pictați pereții într-o culoare caracteristică și să umpleți camera cu un decor tipic. Uneori totul începe cu o singură narghilea, filmul tău preferat și hobby-ul pentru dansuri orientale, dar treptat casa se transformă într-un fel de harem al sultanului cu toate împrejurimile..

Cel mai adesea, etnicii sunt aleși de:

 • personalități creative și „boemi”;
 • reprezentanți ai unei anumite culturi care nu doresc să se asimileze în mediul urban;
 • iubitorii de călătorii pe distanțe lungi;
 • oameni a căror profesie este asociată cu frecvente călătorii de afaceri în regiuni îndepărtate;
 • etnografi (cercetători ai culturilor antice);
 • indivizi care gravitează spre exotic;
 • iubitorii căldurii, confortului și inviolabilității tradițiilor familiale.

Stilul etnic a revenit la modă și este utilizat pe scară largă nu numai pentru casele lor. Există multe exemple încântătoare de design de restaurante și cafenele, cluburi de noapte și magazine, saloane de înfrumusețare și saloane narghilea..

design ușor de cameră de zi în stil etnic

Dormitor luxos în stil etno

dormitor în stil deschis în stil etnic

Stil etno în interior

Soluții de proiectare de bază

Etnie autentică

Imitarea exactă a culturii unui anumit popor, în măsura în care este disponibilă prin mijloace moderne. Designul tematic a fost folosit de mult în străinătate pentru restaurantele „rusești” și studiourile de dans arab. Adepților etniei nu li se recomandă să ia libertăți, ci să urmeze tradițiile populare în casa lor. Merită să studiați mai întâi ce ar trebui să fie:

 • decorarea pereților, podelelor și tavanelor;
 • tipul focarului și lămpilor;
 • culoarea textilelor și covoarelor;
 • ustensile și vase de bucătărie caracteristice.

design luminos de living în stil etnic

Design de cameră în stil etno

interior frumos al coridorului în stil etnic

Cameră luminoasă în stil etno

Etno-mix

Un fel de eclecticism, în care sunt folosite obiecte decorative din diferite culturi sau fără o apartenență pronunțată. Motive populare precum broderia sau ceramica pictată manual au fost folosite de diferite popoare. Amestecul diferitelor culturi a fost utilizat pe scară largă în cultura hippie și budoar boem al stilului creativ boem shabby chic. Kitsch-ul și eclecticismul folosesc astăzi asemenea tehnici, iar coloniștii europeni anteriori și-au proiectat hacienda în acest fel..

Decor etnic în interior

Accent pe motivele populare. Este mult mai ușor să folosiți elemente individuale, parțial mobilier și textile decât să imitați complet vechea amenajare a locuințelor în conformitate cu toate canoanele unui anumit popor. Cu un astfel de design, libertățile sunt permise și numai anumite obiecte vor accentua atracția față de etnie. Aceasta este o opțiune bugetară, în care, de exemplu, o masă joasă, perdele cu un model de bambus și caractere pe pereți – alegerea în favoarea stilului japonez.

decor ușor de apartament în stil etnic

Design frumos al unei camere în stil etno

stil etnic luminos stil coridor

Stil etno în interior

Soiuri tipice de stil etnic în interior

Stilul african este cel mai exotic în ceea ce privește decorul, dar cel mai natural în ceea ce privește culorile. Acestea sunt alb-negru, teracotă și verdeață, culoarea nisipului deșert și a florilor tropicale. Pentru decor, ei folosesc imitația de piei de zebră, batik vopsit, măști africane, crocodili umpluți, ulcioare mari ca vaze de podea sub o pană de păun.

Minimalismul japonez este un amestec de urbanism modern și etnie asiatică. Acești oameni cultivă reținerea în proiectarea caselor lor, deoarece acolo în orice moment totul poate fi spălat de un tsunami. Mobilierul scăzut și lipsa paturilor sunt tipice, în locul cărora puteți construi un podium cu iluminare și o saltea modernă mare. Geisha în imagini și panouri, o masă pentru ceremonia ceaiului, bonsai, sakura pe fațada unui dulap, ikebana, tatami, hieroglife, tapet din bambus – design tipic japonez.

design de dormitor ușor în stil etnic

Design neobișnuit al unei camere în stil etno

interior frumos de living în stil etnic

Cameră luminoasă în stil etno

Cultura chineză ne este cel mai bine cunoscută pentru regulile feng shui, ventilatoare, dragoni, porțelan rafinat, statuete agitate de înțelepți, felinare de hârtie și mătăsuri chinezești strălucitoare. Toate aceste atribute ale culturii antice sunt adecvate în designul etnic..

Stil etno arab sau oriental – lux și strălucire, realizat în principal prin textile, o multitudine de perne din satin pe o canapea joasă, o narghilea și vitralii cu un model caracteristic. Strâns legat de el este stilul marocan, care a absorbit cultura maurilor și a triburilor nomade. Sunt potrivite covoarele persane, copertinele din țesături, vasele de argint și ulcele cu mânere grațioase pe tăvi scumpe.

Stil indian – aceleași culori strălucitoare, textile scumpe, multe culori strălucitoare în vaze. Imitația acestei culturi – figurine de elefanți și zei cu multe arme, pene de păun și piei de tigru, portrete ale vedetelor de cinema indiene, o colecție de borcane de ceai. Orice lucru care seamănă cu o țară unică poate fi folosit în decor.

frumos decor de apartamente în stil etnic

Design de cameră în stil etno

design de bucătărie în stil etnic luminos

Stil etno în interior

Conservatorismul englez este un stil tipic european care nu se va demoda niciodată. Un clasic consacrat cu canapele din piele Chesterfield și dulapuri din lemn natural, perdele stratificate și șervețele tricotate, sfeșnice delicate și portrete de familie încadrate.

Printre stilurile europene, cele mai populare sunt Provence franceză, cabane elvețiene și Biedermeier german – soiuri etnice de țară. Mobilier brut artizanal, textile simple cu flori mici, o mulțime de flori sălbatice și poze tipice din mediul rural. Minimalismul scandinav este o întruchipare reținută a mentalității nordice moștenite din cultura varangilor, unde totul este simplu, ușor și confortabil.

hol în stil luminos în stil etnic

Cameră frumoasă și luminoasă în stil etno

frumos decor de sufragerie în stil etnic

Stil etno în interiorul camerei

interior luminos al coridorului în stil etnic

Design frumos al unei camere în stil etno

Din etno-ul american, ne-am obișnuit cu stilul country al Vestului Sălbatic, cu atributele sale de ferme de cowboy, precum și cu desene de la wigwams de la mexicani și indieni..

Stilul modern din New York a absorbit o etnie veche bună, un nou urbanism și mansardă, dând naștere unei fuziuni eclectice și contemporane. Pentru idei și mai interesante pentru decorul original al apartamentului dvs., consultați galeria noastră foto.

Video: stil etno în interior

50 de fotografii cu idei de design de apartamente în stil etno:

bucătărie în stil ușor în fotografie în stil etnic design frumos al holului în imagine în stil etnic decor luminos al coridorului în stil etnic dormitor luminos interior în stil etnic fotografie frumos apartament în stil etnic fotografie design luminos al camerei de zi în stil etnic interior luminos al holului în fotografie în stil etnic decor luminos camera de zi în stil etnic imagine frumos decor de bucătărie în stil etnic fotografie dormitor interior frumos în stil etnic coridor în stil luminos în fotografie în stil etnic design de apartamente ușoare în stil etnic bucătărie în stil luminos imagine în stil etnic frumos decor de apartament în stil etnic fotografie design ușor al holului în stil etnic interior luminos al camerei de zi în stil etnic fotografie coridor de stil frumos în fotografie în stil etnic design de dormitor ușor în imagine în stil etnic interior frumos din sufragerie în stil etnic decor luminos de apartament în stil etnic fotografie decor ușor al holului în tablou în stil etnic frumos design de coridor în fotografie în stil etnic interior luminos al unui apartament în stil etnic fotografie frumos stil coridor imagine stil etnic design de bucătărie luminos în stil etnic fotografie decor frumos pe hol în imagine în stil etnic dormitor decor luminos în stil etnic fotografie interior luminos al camerei de zi în stil etnic apartament în stil ușor în fotografie în stil etnic interior frumos al holului în fotografie în stil etnic design de coridor luminos în stil etnic frumos stil etnic decor dormitor imagine design de dormitor ușor în stil etnic fotografie sufragerie interioară luminoasă în stil etnic hol frumos în stil etnic decor luminos al coridorului în fotografie în stil etnic interior luminos al bucătăriei în stil etnic frumos stil etnic living design imagine bucătărie în stil luminos în stil etnic fotografie design ușor al holului în fotografie în stil etnic imagine frumoasă decor de apartament în stil etnic dormitor în stil luminos în fotografie în stil etnic coridor interior luminos, în stil etnic frumos interior bucătărie în stil etnic fotografie dormitor stil luminos imagine stil etnic decor ușor al holului în fotografie în stil etnic frumos design cameră de zi în stil etnic fotografie dormitor luminos interior în stil etnic imagine interior frumos de sufragerie în stil etnic fotografie bucătărie în stil ușor imagine în stil etnic

Previous Post
Vilka regler gäller för utformningen av en liten balkong
Next Post
كيفية استخدام ورق الحائط في الداخل