15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dezvoltăm un design funcțional și elegant al unui mic Hrușciov

Costul locuințelor spațioase, cu mai multe camere, este în afara graficelor, în special într-un oraș mare. Din acest motiv, vechii Hrușciov sunt încă foarte solicitați. Sunt accesibile. Un număr mare de astfel de apartamente au fost construite în fiecare oraș important. Apartamentele de la Hrușciov au făcut mult timp obiectul multor anecdote datorită dimensiunii lor modeste și a aspectului inconvenient. Cu toate acestea, pentru familiile tinere, acestea sunt practic singura modalitate de a-și găsi propriul „colț” retras. Imperfecțiunile camerei pot fi tratate cu ajutorul tehnicilor moderne de proiectare. Un design bine ales al lui Hrușciov vă va permite să obțineți un rezultat excelent. Cum să alegeți stilul, mobilierul, schema de culori potrivită pentru Hrușciov este descris mai detaliat în acest articol..

Covor alb pe podea maro

Interiorul unui Hrușciov cu două camere în culori albe ca zăpada

Apartamentul lui Hrușciov: caracteristici de amenajare

Ce este tipic pentru un apartament Hrușciov? Prima trăsătură caracteristică este uniformitatea. Aspectul apartamentelor este absolut identic în întreaga clădire. A doua caracteristică este dimensiunea sa mică. Dimensiunile modeste devin un adevărat obstacol în procesul de amenajare. Este destul de dificil să potriviți tot ce aveți nevoie pe 30-46 de metri pătrați. A treia trăsătură caracteristică a caselor Hrușciov este aspectul incomod. Camerele sunt de obicei alăturate și au tavan jos.

Canapea gri în sufrageria Hrușciov

Într-un spațiu mic, este foarte dificil să combinați un design frumos cu o distribuție optimă a spațiului.

Determinarea funcționalității

Cea mai populară opțiune pentru astfel de apartamente este cu două camere. Puteți face un design practic al unui apartament cu două camere în Hrușciov fără ajutorul designerilor profesioniști. Principalul lucru este să determinați corect funcționalitatea casei, să distribuiți zone, să alegeți un stil.

Masă de luat masa în fața ferestrei în Hrușciov

În primul rând, este important să se decidă dacă va avea loc o reamenajare radicală în apartament sau dacă va fi suficient să se limiteze la zonare

Reparațiile trebuie efectuate în etape. Prima etapă de lucru este de a determina funcționalitatea apartamentului. Este necesar să întocmiți un plan detaliat al fiecărei camere, marcând zonele funcționale necesare. Numărul, tipul acestora va depinde de nevoile fiecărei familii individuale. Apartamentul poate găzdui un dormitor, birou, cameră de zi, sufragerie, grădiniță.

Sfat! Asigurați-vă că ați desenat un plan grafic al apartamentului. Pe o foaie de hârtie, este necesar să marcați cu precizie locația comunicațiilor, a mobilierului, a pereților despărțitori și a altor elemente interioare. Apoi, lucrările de reparații în apartament vor dura mai puțin timp..

Planul de reamenajare al unui Hrușciov cu două camere

Pentru o familie cu un copil – împărțirea unei camere mari într-un dormitor și o cameră de zi

Pregătirea pentru reamenajare

După ce s-au decis asupra principalelor zone funcționale, mulți proprietari ajung la nevoia de a schimba radical spațiul – reamenajarea. Această soluție va rezolva problema unui deficit de metri pătrați. Camerele pot fi combinate, mărite cu un balcon, separate prin pereți despărțitori.

Paravan alb într-un studio

Orice reconstrucție a zidurilor într-o clădire cu mai multe etaje necesită aprobarea inspectoratului de locuințe.

Această soluție are mai multe dezavantaje:

 • Reamenajarea necesită permisiunea oficială. Va trebui să pregătim un proiect, să studiem o mulțime de documentație tehnică. Unele ziduri nu pot fi demolate din motive de securitate. Din acest motiv, puteți obține un refuz..
 • Costuri mari în numerar. Demontarea unui perete, cumpărarea de echipamente noi (de exemplu, o capotă puternică) necesită finanțe.

Interiorul camerei comune din Hrușciov după renovare

Design modern al vechiului Hrușciov

Dacă nu există probleme cu banii, dificultățile în obținerea unui permis nu sunt înfricoșătoare, puteți începe să vă pregătiți pentru reamenajare. Pentru a face acest lucru, este necesar să curățați complet apartamentul de mobilier vechi, să demontați finisajul vechi. Următorul pas este studierea documentației tehnice, întocmirea unui plan de reamenajare cu o nouă locație a zidurilor.

Living + sufragerie – o soluție rațională pentru interior

Metrele pătrate ale unui Hrușciov standard cu două camere nu sunt uneori suficiente pentru a realiza toate ideile proprietarilor. În acest caz, combinarea mai multor încăperi poate ajuta. O soluție bună ar fi combinarea livingului cu sufrageria..

Schema unui Hrușciov cu două camere înainte și după combinarea unei bucătării și a unei camere

Combinând bucătăria și camera într-o bucătărie-living

Urme din vechiul perete de pe tavanul bucătăriei din Hrușciov

Procesul de unificare, urmele vechii partiții sunt încă vizibile pe tavan

Masă de sufragerie în bucătărie-living

Zona de luat masa după renovare

Utilizați următoarele sfaturi atunci când faceți acest lucru:

 1. Este obișnuit să zonezi spațiul living-sufragerie cu mobilier. O masă mare poate servi drept despărțitor. De asemenea, zonele pot fi evidențiate cu pardoseală. În sufrageria-bucătărie, gresia este așezată de obicei, în camera de zi – laminat, covor.
 2. Când combinați un living cu o sufragerie, puteți utiliza stilul clasic. Clasicele vor fi accentuate de o frumoasă masă din lemn, perdele cu mai multe straturi, finisaje șic. Designul modern va fi, de asemenea, adecvat. Stiluri de minimalism, hi-tech, vor ajuta spațiul să devină mai spațios, mai funcțional.
 3. Ar trebui să existe un minim de mobilier în camera combinată. Încercați să păstrați un sentiment de spațiu.

Pat în Hrușciov în spatele unei pereți despărțitori de sticlă

Idee neobișnuită de zonare – pereți glisante între dormitor și sufragerie

Design Hrușciov după combinarea bucătăriei cu camera de zi

După combinarea camerelor, se obține un studio deschis, în care este dificil să recunoaștem locuințele sovietice tipice

Cum se face fără reamenajare?

Dacă reamenajarea nu este disponibilă din diferite motive, puteți face fără ea. Măriți vizual spațiul, faceți-l mai funcțional, următoarele recomandări vă vor ajuta:

 1. Structurile din gips-carton vă vor ajuta să sculptați puțin spațiu suplimentar de depozitare. Din gips-carton, puteți construi o partiție, un perete fals, un raft, nișe, rafturi. Este destul de ușor să lucrați cu acest material, chiar și fără experiență practică..
 2. Puteți crește vizual volumul unei camere folosind o ușă arcuită. Arcul vă permite să obțineți un efect uimitor. După cele mai conservatoare estimări, acesta mărește vizual camera cu un sfert..
 3. Ușile, pereții despărțitori, ușile din mobilier trebuie să fie glisante.
 4. Soluția ideală a problemei ar fi alegerea unui design modern pentru Hrușciov. Tendințele stilului modern nu primesc excesul de decor și mobilier. Sunt armonioase, au o paletă de culori adecvată.
 5. Suprafețele lucioase, oglindite ale pereților vor ajuta la creșterea volumului. Asigurați-vă că includeți o acoperire de perete în oglindă în proiectul dvs. de design..

Oglindă mare de podea într-un cadru din lemn

Folosiți oglinzi pentru a extinde vizual spațiul

Uși glisante pe un cadru de lemn cu sticlă

Ușile glisante economisesc spațiu și arată elegant

Zonarea camerelor: idei optime

Proiectarea practică a lui Hrușciov fără reamenajare poate fi realizată folosind tehnici de zonare. Acestea vă vor permite să împărțiți condiționat spațiul în zone. Zonarea condiționată se poate face folosind următoarele tehnici:

 • Mobila. Rafturile de trecere, canapeaua, bibliotecile pot fi folosite ca separatoare de cameră. Aceasta este o zonare destul de discretă, care vă permite să utilizați fiecare metru pătrat cu beneficii..
 • Tipul de finisare. Puteți zonifica alegând diferite materiale de finisare pentru zone. Pereții bucătăriei sunt mai bine cu faianță, pereții sufrageriei – cu tapet. Apoi, chiar și fără o partiție, spațiile vor fi împărțite vizual..
 • Iluminat. Iluminatul spot modern a devenit activ utilizat ca metodă de zonare. Lămpile vor ajuta la separarea dormitorului de sufragerie, de sufragerie de bucătărie. De obicei sunt așezate pe tavan. Pentru un efect mai mare, se recomandă alegerea lămpilor de diferite forme, culori în fiecare zonă separată..

Tavan întins lucios în bucătărie-sufragerie

Zonarea cu diferite niveluri de tavan

Separarea zonei de dormit de camera comună cu ajutorul unui raft deschis

Rack-partiție ca un separator de spațiu

Stiluri de design adecvate

Nu toate direcțiile de stil sunt potrivite pentru amenajarea interiorului unui apartament Hrușciov. Opțiunile cele mai optime, caracteristicile lor caracteristice sunt indicate în tabel:

Numele stilului Trăsături specifice
Clasic Dacă în familie a izbucnit o dezbatere aprinsă despre alegerea stilului, acordați preferință clasicilor. Această direcție nu își pierde relevanța de-a lungul anilor, este universală, se poate adapta la orice gust. Stilul clasic se caracterizează prin: culori deschise în decor, mobilier din lemn, textile scumpe, perdele șic.
Loft Acest design elegant și modern se potrivește familiilor tinere. Loftul este un descendent al stilului industrial. Se caracterizează prin: zidărie în decorarea camerelor, culoare gri deschis, mobilier din lemn, oțel.
High Tech Hi-tech este un design modern în toate formele sale. Această direcție de stil este caracterizată de materiale de finisare moderne: marmură, sticlă, tencuială decorativă. Electrocasnice, mobilier cu forme neobișnuite vor juca un rol imens în interior..
Provence Direcția delicată franceză Provence va fi o alegere bună pentru o femeie singură, o familie tânără cu un copil. Provence este prietenos cu mediul, nuanțe deschise, mobilier vintage, imprimeu floral.

Camera de zi Hrușciov în stil Provence

Simplitatea și rafinamentul interiorului în stilul Provence

Cameră în stil mansardă în Hrușciov

Loftul este potrivit pentru cei care iubesc experimentele și tendințele modei.

Minimalism – interior modern și armonios al lui Hrușciov

Mulți experți pentru Hrușciov recomandă alegerea unui design modern practic, minimalist. Minimalismul este un subset de stiluri contemporane. Acesta are ca scop construirea celui mai funcțional și confortabil spațiu.

Covor cu cărbune lung

Pentru a nu reduce vizual spațiul, folosiți culori deschise pentru decor.

Pictând peretele gri al sufrageriei

Pentru contrast, agățați imagini pe pereți.

Important! Principala condiție pentru minimalism este absența elementelor inutile..

Vechi birou sovietic în proiectarea lui Hrușciov

Adăugați o notă de aromă în interiorul dvs., cum ar fi un fier de călcat antic sau un birou vechi

Uși încorporate în garderobă gri deschis

Dulapul încorporat cu uși care se potrivesc cu decorul pereților va fi aproape invizibil și nu va aglomera spațiul

Proprietarii trebuie să-și reconsidere nevoile, să scape de mobilierul și lucrurile vechi inutile. Spațiul nu trebuie să fie plin de elemente decorative. Ar trebui să existe puține obiecte în cameră. Albul va ajuta la mărirea vizuală a spațiului mic. Se folosește de obicei pentru decorarea pereților și tavanelor. Mobilierul ușor va arăta grozav pe un fundal alb. Puteți cumpăra o masă de sticlă. Astfel de mobilier va părea să se dizolve pe fundalul finisajului alb. O iluminare bună este o trăsătură caracteristică a minimalismului. Ar trebui să fie multă lumină. Este necesar să folosiți spoturi, o varietate de aplice, candelabre.

Cameră pentru copii în Hrușciov

Este obișnuit să se echipeze o cameră pentru copii într-un apartament Hrușciov în cea mai mică dintre camere. De obicei, este combinat cu camera de zi. Această soluție vă permite să economisiți spațiu, să monitorizați întotdeauna copilul în timpul jocurilor..

Proiectarea unui living cu un pătuț pentru un nou-născut

În timp ce copilul este mic, este suficient să selectați un colț confortabil și să închideți pătuțul cu perdele în timpul somnului

Organizarea unei zone pentru copii într-un apartament cu o cameră

Când copilul va crește, va avea nevoie de spațiu personal.

Dacă există doi copii, atunci una dintre camere le aparține complet. În acest caz, este important să zonați corect spațiul camerei pentru a oferi copiilor o conviețuire confortabilă. Părinții trebuie să aleagă un stil universal. Direcția clasică cu o paletă de culori deschise este ideală.

Colț pentru copii în camera comună

Pat supraetajat cu cutii de depozitare pentru jucării

Un set de mobilier pentru copii pentru două fete

Pat dublu cu pat extensibil

Este mai bine să cumpărați un pat supraetajat. Acest lucru vă va ajuta să economisiți spațiu. Este important să lăsați suficient spațiu în grădiniță pentru jocuri active; dacă este posibil, ar trebui să echipați un colț de sport. O astfel de decizie îi va ajuta pe bebeluși să se dezvolte corect, să crească sănătoși..

Video: o prezentare generală a interiorului unui adevărat Hrușciov cu două camere

Design Hrușciov – 50 de fotografii

Proiectarea holului în panoul Hrușciov Tavan în relief într-un living în stil clasic Suprafața podelei din scândură lăcuită Canapea roșie într-un living mic Design cameră de zi în nuanțe pastelate Accente negre în camera albă Bucătărie luminoasă, cu pereți albi Jaluzele romane pe fereastra bucătăriei Set de bucatarie cu fronturi mov Perne portocalii pe o canapea gri Zonarea unei camere cu perdele de frânghie Televizor negru într-un cadru roșu Zonarea spațiului cu o partiție decorativă Podium cu un pat extensibil în interiorul camerei de zi Canapea din piele într-o cameră albă Colț pentru copii în camera de zi a unui studio Masă de ceai pe balconul Hrușciov Oglindă într-un cadru negru pe un perete alb Masă mică de luat masa cu blat rotund Proiectarea unei bucătării moderne-living Covor portocaliu în zona pentru copii din camera comună Zona de zi într-un studio Tapet realist pe peretele sufrageriei Nișă pentru televizor pe peretele sufrageriei Ghișeu de bar în loc de masă Perne galbene pe canapea albă Pardoseala din lemn maro inchis Lămpi negre deasupra barei Scaun roșu la birou Covor colorat pe podea albă Rafturi pentru tablouri și decorațiuni Despărțitor de cărămidă între bucătărie și sufragerie Camera de zi în stil clasic cu covor pe podea Masuta de cafea neagra cu o suprafata lucioasa Tavan întins negru Decor perete gol cu ​​picturi Canapea de colț gri închis Bucătărie rustică-living Covor alb-negru cu modele geometrice Perete verde în bucătărie-sufragerie Canapea roșie în sufragerie gri Culoare galbenă în designul camerei de zi Dulap glisant cu uși oglindite Design cameră de zi în culori închise Loc de muncă în camera de zi Interiorul unui studio mic Zona de luat masa în negru Cabină de duș într-o baie mică Bibliotecă ca separator de spațiu

Previous Post
Inredning av ett vardagsrum i ett modernt privat hus
Next Post
تصميم غرفة معيشة صغيرة – أسرار المصممين