15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reguli de proiectare pentru un apartament mic

Chiar și în etapa de planificare a proiectării unui apartament de dimensiuni mici, apar dificultăți asociate cu lipsa spațiului. Designerul trebuie să găsească un compromis pentru a crea un spațiu funcțional și confortabil. În acest caz, devine de obicei necesar să înlocuiți aspectul original cu unul mai acceptabil..

proiectare apartament mic

Spațiul liber, dar bine organizat, stă la baza proiectării unui apartament mic.

Dimensiunea modestă a apartamentului limitează posibilitățile de design. Trebuie să îl abordați în mod realist și să abandonați stiluri pretențioase precum baroc sau rococo, preferând mansardă, minimalism, fuziune.

mic apartament în stil scandinav

Fericirea nu este în metri pătrați, principalul lucru este că casa este confortabilă și confortabilă.

Extinderea localului

Există tehnici speciale care vă permit să economisiți spațiu în apartament, precum și să creați efectul vizual al măririi suprafeței camerei..

proiect de apartament mic

Dacă tratați corect reamenajarea și schimbați corect designul apartamentelor interioare de dimensiuni mici, întreaga zonă disponibilă poate fi organizată corespunzător..

Cea mai comună opțiune pentru o extindere radicală a spațiului este reamenajarea. Opțiunea de a amplasa bucătăria în aceeași cameră cu camera de zi este populară. De asemenea, puteți demola peretele dintre toaletă și baie, puteți mări suprafața acestuia utilizând coridorul sau înlocuiți baia cu un duș.

baie într-un apartament mic

Majoritatea proprietarilor de apartamente mici își doresc cu adevărat să-și îmbunătățească condițiile de viață și să profite la maximum de fiecare colț al apartamentului lor.

Când planifică o casă, în zadar, mulți oameni nu iau în calcul loggia. Conectându-l la spațiul de locuit, puteți câștiga metri pătrați suplimentari, care cu siguranță nu vor fi de prisos într-un apartament mic.

Dacă sunteți mai puțin hotărât, atunci este mai bine să refuzați astfel de măsuri drastice.. 

art deco într-o garsonieră

Metodele vizuale vă vor ajuta, care extind spațiul doar vizual..

Prima regulă a designului apartamentelor mici este nuanțele deschise. Trebuie să le acordați preferință atât la alegerea finisajelor, cât și la cumpărarea mobilierului. Pentru ca camera să nu devină impersonală, este necesar să diluați fundalul deschis cu accente luminoase și inserții întunecate..

proiectarea unui apartament cu o cameră

Înainte de a elabora un proiect de design pentru interiorul unui apartament, ar trebui să analizați totul cu mare atenție..

Proporțiile greșite ale camerei pot fi, de asemenea, corectate. Aici, asistenții noștri vor fi dungi orizontale, cu care puteți prelungi unul dintre pereți, și dungi verticale care pot ridica tavanul..

Un truc câștig-câștig ar fi utilizarea de oglinzi și suprafețe lucioase.. 

oglinzi în designul apartamentelor

Aceste elemente nu numai că vor mări vizual camera uneori, dar o vor face și mai luminoasă..

Aruncați mobilierul masiv. Înlocuiți-l cu modele ușoare și grațioase. Utilizați lumini încastrate în loc de candelabre de tavan. În general, o atenție specială ar trebui acordată iluminării. La urma urmei, cu cât camera este mai luminată, cu atât pare mai spațioasă..

iluminarea unui mic apartament

Există multe modalități de a îmbunătăți și a corecta aproape orice situație..

Amintiți-vă că fațadele goale ale rafturilor și dulapurilor îngreunează spațiul. Prin urmare, ușile de sticlă sau rafturile deschise vor arăta mai bine la locul lor..

rafturi în locul unei partiții

Problema creșterii spațiului din apartament trebuie rezolvată într-un mod cuprinzător atât prin metode arhitecturale, cât și prin proiectare.

Folosim spațiul în mod eficient

Proprietarii caselor mari nici măcar nu se gândesc la cât de inept își petrec spațiul de locuit. În proiectarea unui apartament mic, o astfel de extravaganță este inacceptabilă. Prin urmare, este necesar să scapi de tot ceea ce nu este folosit, ci doar așternu camera..

interior pentru un apartament mic

Asigurați-vă că urmați întregul proces în toate etapele sale, deoarece rezultatul final ar trebui să vă placă..

De ce scăpăm? Cum să scapi
Albume foto vechi Vom digitiza toate fotografiile și le vom stoca pe suport electronic
Depozit de lucruri inutile pe balcon Aruncăm toate lucrurile inutile, izolăm balconul, îl combinăm cu camera, organizăm un loc de muncă sau o zonă de recreere pe el
Baterii din fontă Înlocuim cu radiatoare, pentru o eficiență mai mare, instalăm un perete cu folie care reflectă căldura
Prag îngust Demontăm, instalăm un analog metal-plastic, echipăm sub masă, tejghea de bar sau zonă de recreere
Zona de bucătărie Îl înlocuim cu mobilier pliabil sau o consolă retractabilă

Refuzăm mobilierul standard

Atunci când decorați interiorul unui apartament mic, trebuie să vă gândiți în afara cutiei, înlocuind mobilierul obișnuit cu modele mai funcționale și tehnologice. Salvarea spațiului ocupat vă va ajuta:

  • Mese transformatoare;
  • Dulapuri-paturi;
  • Paturi mansardate;
  • Paturi supraetajate;
  • Canapele extensibile.

pat dulap în interior

Fără excepție, toate proiectele de design ale apartamentelor mici sunt subordonate a două obiective: extinderea vizuală a spațiului de locuit și îmbunătățirea funcțională a acestuia.

Pe lângă design-urile ergonomice gata făcute, puteți găsi și alte soluții pentru optimizarea spațiului..

În loc de dulapuri și rafturi, folosim module suspendate. Nu ocupă spațiu suplimentar și dau viață zidurilor.

amenajari interioare apartamente

Pentru un apartament mic, designul interior trebuie dezvoltat în conformitate cu anumite reguli..

Să renunțăm la noptiere în favoarea dulapurilor înalte. Aceeași cantitate de spațiu este cheltuită pentru ei, dar sunt mai spațioși..

Intrarea în cameră poate fi bătută prin plasarea rafturilor pe ambele părți ale acesteia și agățarea unui raft deasupra.

proiectare apartament mic

Utilizați numai obiecte de interior mari și mobilier voluminos în mediu..

Înlocuiți scaunele și scaunele cu otomane. Sunt mai convenabile, sunt ușor de împins sub masă și adăpostesc și sertare pentru depozitarea lucrurilor..

Dacă vă confruntați cu o alegere între un pat confortabil și un dulap mare, atunci nu ar trebui să căutați compromisuri. Ieșirea va fi un pat de podium care combină funcțiile ambelor articole..

podium pat în interior

Dă preferință nuanțelor deschise de mobilier și materialelor de finisare.

Culori potrivite

Interiorul luminos este cu adevărat perfect pentru designul unui apartament mic, dar nu ar trebui să pictați pereții într-o culoare albă monotonă. Mai multe culori trebuie adăugate și, de obicei, 2 sau 3 nuanțe. Perechea se va potrivi mai bine în interior într-un stil clasic, iar cele trei – într-un design mai casual..

proiectarea unui apartament cu o cameră

Nu vă lăsați purtați cu detalii decorative și accesorii mici.

O bază trebuie aleasă o culoare. În el se vor vopsi majoritatea pereților, tavanului și, eventual, podelei. Aceasta este de obicei cea mai deschisă culoare din combinație..

Al doilea este ales mai luminos. Face camera mai adâncă, mai versatilă și mai interesantă. Poate fi folosit pentru decorarea mobilierului, a unui perete sau a unei ferestre.. 

interiorul unui apartament mic

Această culoare ar trebui să difere de culoarea de bază în saturație, dar în același timp s-ar putea suprapune cu aceasta..

A treia culoare este reprezentată doar de detalii: elemente de mobilier, rafturi, covoare, perne și altele. De obicei este cel mai întunecat. Uneori, chiar și negru este folosit ca el. Aceste componente fac interiorul unui mic apartament mai expresiv și mai luminos..

fotografie cu designul unui apartament mic

Combinația de culori trebuie aleasă foarte atent..

Designerii recomandă decorarea spațiilor unui apartament mic în proporție de 60:30:10. Culorile cele mai întunecate ocupă 10% din spațiu și sunt situate în partea din spate a camerei, cele deschise acoperă cea mai mare parte a zonei și sunt situate în exterior.

proiectarea unui apartament cu o cameră

Designerii sugerează utilizarea perdelelor ușoare pentru ferestre.

Luați în considerare cele mai reușite combinații de culori

Baza (1 culoare) Accente (2 culori) Supliment (3 culori)
Lactic Bej Galben strălucitor, stacojiu, portocaliu
Bej deschis Ciocolată Coral, portocaliu, alb
Bej deschis Teracotă Chihlimbar, roz aprins
Lactic Piersică Portocaliu, verde, teracotă, ciocolată
Cenușă Citric Alb, verde deschis, cărămidă
Albastru deschis Verde deschis Alb, sidef, albastru, smarald
Citric Turcoaz Culoare lemn închis, verde deschis, portocaliu
Fildeş cireașă Liliac, galben, lemn închis la culoare
Sidef Chihlimbar Albastru închis, alb ca zăpada, albastru-negru
Roz deschis Liliac palid Fucsia, violet aprins, albastru pal
Cenușă Albastru moale Alb ca zăpada, albastru, frasin, teracotă
Piersică Lemnos Ciocolată, aurie, lapte
Șampanie Maro Roșu, visiniu, vinete

În proiectarea apartamentelor de dimensiuni mici, pot avea loc experimente de culoare, dar este mai bine să vă abțineți de la combinații contrastante și monocrome..

Cum să creați iluminarea potrivită

Într-un apartament mic, iluminatul joacă un rol imens. Atât sursele de lumină naturală, cât și cea artificială trebuie să fie bine gândite.

design interior scandinav

Combinați diferite surse de lumină (și multe dintre ele).

Cheia succesului în proiectarea unui apartament mic este ferestrele. Ar trebui să fie cât mai mulți dintre ei posibil și ei înșiși ar trebui să fie cât mai mari posibil. Nu le cântăriți cu copertine grele și țesături grele. Aruncați perdelele voluminoase. Modelele de design roman, jaluzelele sau perdelele de lumină sunt perfecte aici..

Gândiți-vă la iluminat, astfel încât să se răspândească în fiecare colț al camerei. 

design modern de apartamente

Nu lăsați pereți umbriți și instalați reflectoare mici, dacă este necesar.

Nu subestimați importanța proiectării iluminatului. Alegerea potrivită nu numai că va economisi spațiu și îl va extinde vizual, dar va susține și stilul general al micului dvs. apartament.

În niciun caz nu atârna un candelabru pandantiv într-o cameră cu tavan jos, altfel riscați să vă bateți capul. Și nu va arăta atât de impresionant pe cât ar părea.. 

lămpi într-un apartament mic

Alegeți dintre plafoane compacte, aplice de perete îngrijite sau modele încastrate.

5 idei originale pentru un apartament mic

  1. Raft de perete. Un astfel de design va servi ca o partiție care separă o zonă de alta, dar în același timp nu va irosi inutil spațiul pe care îl ocupă..

    rafturi de perete în interior

    Raftul de perete este foarte funcțional, deoarece un număr mare de lucruri diferite se vor potrivi pe el.

  2. Cameră de depozitare transformată. Această parte a casei este încă un alt spațiu subevaluat, care este în zadar uitat. Dacă scoateți ușile, acesta va face un studiu minunat..
  3. Draperii peste pat. Cu ajutorul acestui lucru, puteți separa zona dormitorului de sufragerie fără a cheltui suplimentar spațiu liber..
  4. Ghișeu de bar ca separator de cameră. Acest detaliu va separa bucătăria de orice altă zonă, va înlocui masa..

    blat de bar în interior

    Blatul barului va deveni un element elegant al interiorului dumneavoastră.

  5. Peretele oglinzii. Care este ideea ta despre o clasă de balet? Majoritatea oamenilor o imaginează ca pe o cameră imensă plină de spațiu și lumină. De fapt, aceasta este de obicei o cameră mică standard situată într-o clădire foarte obișnuită, de multe ori nici măcar concepută pentru astfel de activități. Efectul unui pătrat gigant este creat datorită pereților oglindi, fiecare dintre aceștia mărind vizual camera de 2 ori.

    perete oglindă în design

    Pentru proiectarea unei camere mici, puteți utiliza și această tehnică, care se potrivește perfect aici..

Un apartament mic nu este deloc un verdict pentru design. 

amenajare cameră mică

Sfaturile noastre vă vor ajuta să creați un cuib cald și confortabil chiar și în cel mai mic spațiu..

VIDEO: Design interior confortabil pentru apartamente mici.

50 de idei de design pentru un apartament mic:

art deco într-o garsonieră amenajarea interioară a unui apartament mic amenajarea interioară a unui decor mic de apartament amenajarea interioară a unei mici fotografii de apartament amenajări interioare ale unui apartament mic idei foto amenajarea interioară a unui proiect foto de apartament mic amenajarea interioară a unui living mic apartament amenajări interioare ale unui apartament mic idei amenajări interioare ale unui apartament mic idei amenajări interioare ale unui apartament mic idei de design amenajări interioare ale unui apartament mic idei foto amenajarea interioară a unei bucătării mici amenajarea interioară a unui proiect de apartament mic amenajări interioare ale unui apartament mic idei moderne design interior modern al unui apartament mic amenajarea interioară a unui dormitor de apartament mic amenajare interioară a unui dormitor mic apartament fotografie amenajarea interioară a unui apartament mic proiect elegant amenajare interioară a unui studio mic amenajare interioară a unui studio mic amenajarea interioară a unei băi de apartament mic amenajare interioară a unui mic apartament în Hrușciov proiectare apartament design compact de apartamente fotografie de design apartament proiectare garsonieră garsoniera design 25 mp proiectare garsonieră proiectare apartament mic proiectare studio mic proiectare apartament mic proiectarea unui apartament cu o cameră amenajare apartament 35 mp proiectarea unui apartament cu două camere amenajari interioare apartamente amenajari interioare apartamente proiectare apartament mic fotografie de design apartament idei de amenajare a apartamentelor mici interiorul unui apartament mic design compact de apartamente design mic apartament aspect original design original apartament proiect de apartament mic mic apartament în stil scandinav stil mansardă într-un apartament mic garsonieră 35 mp proiectare studio apartament trucuri de proiectare pentru apartamente mici

Previous Post
Nyttige hjemmemøbler: en benk på soverommet
Next Post
Jak vybrat design velké kuchyně?