15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puncte pro și contra utilizării pardoselilor laminate în interior

Pe vremuri, majoritatea caselor aveau podele din lut sau ciment. Lemnul era, de asemenea, obișnuit. Toți aveau propriile avantaje și dezavantaje. Arborele este foarte apreciat chiar și în acest stadiu de dezvoltare. Prețul său ridicat împiedică adoptarea pe scară largă. Cu toate acestea, acum există omologi mai ieftini, dar mai degrabă de înaltă calitate și puternici, care s-au justificat în procesul de funcționare și au câștigat o mare popularitate. Deci, parchetul laminat este utilizat pe scară largă în interiorul oricărui spațiu..

Laminat în interiorul unui spațiu de locuit modern

Laminatul este prezentat de produse de diverse calități, soluții texturate și paletă de culori

Ce este

Laminatul este o pardoseală pe bază de celuloză și plăci de fibre dense. Se compune din 4 straturi:

  1. Purtător. Rolul stratului de susținere este realizat de plăci de fibră. Acesta îndeplinește funcțiile principale ale acoperirii: izolare fonică, izolare termică. O încuietoare este tăiată în acest strat, cu ajutorul căruia sunt fixate plăcile laminate. Starea întregii plăci depinde de calitatea stratului suport..
  2. Stabilizator. Acesta este stratul inferior de sub scândura de lemn. Este proiectat pentru a întări și stabiliza stratul de bază, protejându-l de deformare. Și, de asemenea, poate servi ca izolație termică suplimentară dacă i se aplică un strat adecvat..
  3. Decorativ. Acest strat este compus din celuloză de înaltă calitate și oferă un model consistent.
  4. Superior. Efectuează funcții de protecție, constă din rășini melaminice sau acrilice. Clasa laminatului depinde de rezistența și grosimea sa, adică oferă un indicator al rezistenței la uzură.

Toate aceste straturi sunt legate între ele sub presiune ridicată, ceea ce asigură rezistență și durabilitate ridicate ale plăcii..

Părțile principale ale panoului laminat

Structura plăcilor laminate

Laminat pentru gresie pe podeaua bucătăriei

Panourile laminate sunt produse de obicei sub formă de dreptunghiuri cu un raport de aspect de 1: 9 sau 1: 6, mai rar se găsesc plăci pătrate.

Avantajele și dezavantajele unei astfel de acoperiri

Laminatul interior este un material utilizat pe scară largă. Are mai multe avantaje decât dezavantaje. Cu toate acestea, există unele. Să începem cu pozitivele.

  • Ieftinătate. Datorită faptului că stratul principal nu este o placă din lemn masiv, ci constă din materiale presate din PAL, producătorii pot reduce semnificativ costul.
  • Ușor de instalat. Există un dispozitiv de blocare pe stratul principal al plăcii, care asigură plăcile una de cealaltă. Astfel, metoda de instalare este foarte simplă și vă puteți ocupa de această sarcină fără ajutorul unui profesionist..
  • Gamă largă de. Datorită popularității sale, parchetul laminat este produs în cantități mari; producătorii pot oferi o alegere pentru fiecare gust. Principalul avantaj al aspectului este că acest material vă permite să imitați culoarea bazelor naturale..

Laminat gri în designul unei camere moderne

Mai presus de toate, laminatul este apreciat pentru capacitatea sa de a simula diferite acoperiri.

Dezavantajele includ higroscopicitatea materialului. Baza plăcii este așchii de lemn, care absorb bine umezeala. Dacă vărsați o cantitate mare de apă pe ea și nu o îndepărtați la timp, placa se poate deforma. Din acest motiv, nu vom găsi laminat în interiorul băii..

Reguli de bază de selecție

Pentru a alege laminatul potrivit pentru orice cameră, trebuie să respectați anumite reguli de selecție. Mai întâi, aflați-vă bugetul și explorați toate opțiunile. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza cataloagele magazinelor online.

Laminat în interiorul holului unei case private

Întregul laminat este împărțit în clase – numărul din marcaj indicând rezistența la uzură a stratului de acoperire. Cele mai răspândite sunt clasele 32 și 33, ca fiind cele mai durabile

Important! Este necesar să calculați imediat toate costurile pentru a evita situațiile neprevăzute..

Laminat maro deschis în sufragerie în culori pastelate

Grosimea laminatului variază în intervalul de 8-12 mm, dacă camera este prevăzută pentru a găzdui mobilier greu, este mai bine să alegeți cele mai groase panouri

Concentrați-vă pe calitatea produsului. Desigur, este recomandabil să alegeți produse de înaltă calitate pentru a evita consecințele neplăcute. Cu toate acestea, puteți găsi modele durabile și bine dovedite pentru un preț mai mic. Amintiți-vă, un preț ridicat nu înseamnă întotdeauna o calitate bună..

Laminat maro-gri în dormitorul unei familii tinere

Pentru un dormitor, este logic să luați un laminat gros care nu este de clasă pentru camerele cu trafic mediu

Cameră albastră pentru copii, cu parchet laminat

Pentru camera copiilor, se recomandă utilizarea de acoperiri marcate cu simbolul siguranței mediului.

Luați în considerare, de asemenea, un alt factor – funcția camerei. Dacă sunteți în căutarea pardoselilor laminate pentru bucătăria dvs., amintiți-vă că aceasta este camera cea mai folosită. Podeaua de aici poate fi inundată cu apă sau substanțe lipicioase. Din acest motiv, alege modele întunecate, a căror textură va fi destul de mare. De asemenea, monitorizați cu atenție instalația, aceasta trebuie să fie de înaltă calitate, astfel încât, în cazul apei vărsate, acoperirea să nu se deformeze. Acum mai multe despre selecția aspectului.

Diferențe de textură

În primul rând, să selectăm tipul de pardoseală. Laminatul din interiorul unui spațiu de locuit poate fi neted sau texturat. Prima opțiune este împărțită în aspect mat și lucios. Nu doar aspectul său depinde de aceste caracteristici, ci și percepția sa tactilă. Textura poate fi, de asemenea, diferită. Cea mai comună imitație a lemnului natural. Cu toate acestea, puteți găsi textura unei pietre sau cărămizi..

Laminat roșu lucios

Pardoseala laminată lucioasă arată grozav, dar se zgârie ușor și chiar și cea mai mică murdărie este vizibilă pe ea

Laminat cu imitație de plăci ceramice pentru bucătărie

Laminat pentru gresie în interiorul bucătăriei-sufragerie

Fotografie laminat maro texturat

Laminat texturat cu imitație de lemn prețios

Trebuie remarcat faptul că versiunea cu o textură netedă este mai convenabilă de curățat. Praful și murdăria sunt înfundate în pliurile de relief, astfel încât a doua opțiune de acoperire va trebui curățată mai des și mai bine..

Culoarea contează

Trecem la luarea în considerare a celui de-al doilea factor principal de selecție. Culoarea joacă un rol important în orice cameră. Pentru început, merită luate în considerare funcțiile camerei. În bucătărie, este mai bine să puneți un laminat întunecat, este posibil cu o imitație a lemnului natural. Puteți alege alte opțiuni care se potrivesc stilului camerei, dar este de dorit ca pardoseala din bucătărie să fie de culoare închisă..

Laminat ușor în interiorul sufrageriei unei case de țară

Laminatul ușor extinde vizual spațiul camerei

Proiectarea unei camere de zi a unei case private cu un laminat de culoare închisă

Laminatul de culoare închisă adaugă condiment la decorul clasic și înnobilează camera

Canapea crem pe laminat gri

Cu cât podeaua este mai întunecată, cu atât este necesară mai multă iluminare. Acest lucru se aplică atât luminii artificiale cât și celei naturale.

Desigur, concentrați-vă pe stilul general al camerei. Laminatul ar trebui să fie o continuare a direcției stilului și să respecte toate legile tendinței alese. În tendințele moderne, atât modelele deschise, cât și cele întunecate sunt populare. Alegerea depinde în principal de preferințele dvs. de gust și de practicitatea culorii pentru o anumită cameră..

Combinând stilul și pardoseala în mod corect

Am menționat că textura și culoarea laminatului ar trebui să se potrivească cu stilul camerei. Vă oferim să dezasamblați stiluri populare în designul spațiilor de locuit moderne și să alegeți pardoseala potrivită pentru acestea..

Stil Culoare Textură
Provence Culoare stejar decolorat Efect lemn, laminat teșit
Țară Modele întunecate imitând lemnul natural Imitația unei acoperiri de scândură, așezarea „punții”
Etno-stiluri orientale Preferința pentru lemnul ușor Textura este similară cu pardoseala din bambus sau sisal; laminat „sub piele”
Cabana Modele ușoare din nuc sau frasin Acoperire groasă, canelată
Minimalism Cea mai bună opțiune este albul Suprafață netedă mată sau lucioasă
High Tech Stejar gri, alb Nu există limite, dar este mai bine să alegeți o structură netedă.

Interior dormitor minimalist cu tavan laminat

Laminatul poate fi folosit și pentru decorarea pereților sau a tavanelor

Acum vom selecta un laminat pentru fiecare stil și le vom analiza în detaliu legile și combinațiile..

Destinații de epocă

Suprafețele îmbătrânite sunt semnul distinctiv al stilurilor vintage. Acest lucru se aplică oricăror lucruri, sex, inclusiv. Prin urmare, modelele de laminat în vârstă artificială vor prinde rădăcini aici. O suprafață ușoară cu pete gri va ajuta la transmiterea acestui efect cel mai bine..

Design dormitor stil Provence cu parchet laminat

Stejar decolorat într-un dormitor în stil vintage

Laminat sub stejarul vechi din interiorul sufrageriei unei case private

Pentru a decora o cameră în stil rustic, nu aveți nevoie de costuri ridicate și pretențiozitate. Pentru o cameră de zi, o imitație a unei scânduri de stejar ponosite este potrivită.

Provence și țara aparțin acestei categorii de stiluri. Ele se disting prin simplitate și confort, într-o oarecare măsură grosolănie. Pentru Provence, cea mai bună opțiune ar fi un laminat texturat în culoarea stejarului alb. Dar și opțiunile întunecate arată grozav, mai ales dacă le adăugați o notă de antichitate. În țară, este mai bine să vă concentrați pe naturalețe și să alegeți modele întunecate pentru a se potrivi cu culoarea și textura lemnului natural.

Eco-destinații

În designul modern, tendințele tind să fie naturale, astfel încât tendințele ecologice sunt foarte relevante. În proiectarea lor, ar trebui să încercăm să subliniem pe cât posibil orientarea ecologică. Pentru pardoseli, în acest caz, este mai bine să selectați modele care să fie cât mai apropiate ca aspect de lemnul natural..

Dormitor modern în stil ecologic, cu parchet laminat

Pentru o pardoseală în stil ecologic, un laminat este utilizat sub un copac sau sub o piatră, de preferință fără a evidenția cusăturile dintre panouri.

În această categorie, pot fi identificate cele mai populare destinații – stil ecologic și cabane. Pentru prima, este adecvat un laminat de culoare închisă. Combinat cu culori strălucitoare și bogate pe pereți, va crea cea mai bună combinație pentru stilul ecologic.

Parchet laminat într-o casă privată în stil cabană

Pardoseala în stil cabană ar trebui să imite plăcile solide cu efect patină.

Decorarea podelei în camera de zi cu laminat din lemn de frasin

Laminat în culoarea lemnului de frasin

Cabana elvețiană întruchipează un stil simplu și grosolan. Este o combinație de piatră și lemn. Pereții sunt de obicei în nuanțe întunecate. Pentru pardoseli, este mai bine să selectați modele mai luminoase și mai ușoare. Nucul ușor funcționează cel mai bine..

Exotic la modă

Modelele existente de laminat permit soluții exotice îndrăznețe. În acest moment, stilurile etnice orientale sunt populare: chineză și japoneză. Se aplică și unele tendințe din Orientul Mijlociu.

Laminat de culoare deschisă pe podeaua sufrageriei în stil japonez

Pentru decorarea spațiilor în stiluri orientale, se produc panouri laminate cu imitație de bambus sau sisal

Design cameră de zi în stil oriental cu pardoseală laminată

Deasupra pardoselii laminate se poate amplasa un covor scurt

Pentru a recrea indicațiile japoneze și chinezești, sunt potrivite opțiunile ușoare cu o teșitură. Vor crea o imitație bună a pardoselilor din sisal sau bambus. Pentru idei mai exotice, există un laminat care imită pardoseala din piele. Are o suprafață mată ușor aspră și creează o atmosferă exotică interesantă în cameră..

Tendințe moderne

Nu există restricții speciale în direcțiile moderne. Dar majoritatea celor mai noi stiluri tind să fie simpliste. Prin urmare, pentru minimalism, hi-tech, cubism și pop art, sunt potrivite modelele albe netede. Puteți alege alte opțiuni de lumină. Dar, în general, parchetul laminat în interiorul direcțiilor stilistice moderne este utilizat fără restricții, dar în conformitate cu regulile de selecție de mai sus.

Laminat cu imitație de lemn natural în designul camerei de zi

Diferite nuanțe naturale de pardoseală sunt potrivite pentru o cameră în stil modern: lemn natural, bumbac, cuarț, glazură, nisipos, migdale

Interior de living de înaltă tehnologie cu laminat gri

Imitația de stejar ușor este excelentă pentru un apartament de înaltă tehnologie

Laminat maro închis în interiorul unei camere de artă

Pardoseală maro închis în studioul de artă

Fotografii de interioare cu laminat în diferite culori

Flori de liliac pe podea laminată maro Laminat cu decor într-un dormitor rustic Laminat închis la culoare într-o cameră de la țară Laminează în sufragerie în stil eco Coridor cu scări într-o casă privată Laminat maro în designul camerei copiilor Laminat rezistent la umiditate în baie Camera de zi în stil minimalist, cu parchet laminat Laminat închis într-o cameră de zi cu pereți albi Acoperire lucioasă pe podea în grădiniță Studio interior cu parchet laminat Panouri laminate cu îmbinări vizibile Fotoliu negru pe laminat texturat Scaune din lemn și laminat maro deschis Cameră frumoasă pentru copii pentru un băiat Decor din perete laminat în dormitor Interior de bucătărie alb, cu podea maro Folosirea pardoselii laminate pentru decorarea pereților Camera de zi într-un apartament de oraș cu zid de cărămidă Bucătărie combinată living într-o casă privată Canapea roșie pe podea din panouri Canapea albă în living cu laminat Imitație de lemn vechi în pardoseală Parchet laminat în camera de zi Combinația de mobilier întunecat cu podea maro Parchet laminat mat Interior camera de zi în culori roșii și maro Podea laminată într-o casă de țară Canapea întunecată cu perne roșii Interior dormitor femeie tânără în culori pastelate Combinația de culori negru și gri în interiorul camerei de zi Living luminos cu laminat de 32 grade Laminat în interiorul bucătăriei-sufragerie al unei case private Masa vintage pe covorul din sufragerie Interiorul camerei băieților adolescenți Înregistrarea sufrageriei unei case de țară Laminat într-o bucătărie rustică-cameră de zi Rezervați rafturi pe podea laminată Masa de masa cu fata de masa pe podea Masa din lemn pe parchet laminat Studio în stil mansardă, cu pereți albi Laminat cu imitație de parchet din lemn fin Laminat periat și pereți verzi Laminat cu model de stejar pe podea în sufragerie Laminat negru în camera de zi a unei case private Mobilier negru într-un living luminos Laminat alb în camera de zi a unei case private Imitație de scânduri ponosite pe podea în sufragerie Laminat cu finisaj din lemn natural Mobilier tapițat în sufrageria unei case de țară

Previous Post
Hur man vackert dekorerar en vägg med fotografier
Next Post
لماذا يخرج الفرن في موقد الغاز: الأسباب الرئيسية وطرق حلها