15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ako vytvoriť niečo neobvyklé z obyčajného? Originálne dizajnové riešenia v interiéri domu a bytu

Domov je naša pevnosť. Byt alebo vidiecky dom, na tom nezáleží. Hlavnou vecou je interiér miestnosti, ktorý plne odráža charakter jeho obyvateľa..

Neobvyklý dizajn modernej obývačky

Všetko je premyslené pravidlami dizajnu – od plánovania až po dekoratívne dekorácie. Ale ak chcete ísť za rámec zavedeného rámca a vytvoriť si svoj vlastný exkluzívny interiér, na implementáciu projektu budete musieť použiť kreatívne opatrenia

Výzdoba domova odráža charakter, zmysel pre humor, náladu. Dom by mal byť nielen krásny, ale aj útulný. Vydajme sa na cestu neobvyklého dizajnu.

Bežný byt s neobvyklým interiérom

Vyrobiť z obyčajného bytu neobvyklý byt nevyžaduje veľa úsilia. Existuje mnoho spôsobov, ako vytvoriť pôsobivý a jedinečný dizajn. Stačí na nudnú pohovku pridať pár svetlých vankúšov a celkový vzhľad miestnosti sa už zmení..

Svetlé kvety na neobvyklých tapetách v obývacej izbe

Neobvyklý interiér najčastejšie potrebujú ľudia, ktorí nie sú naklonení predpísaným tradíciám a stereotypom.

Existujú však aj sofistikovanejšie spôsoby:

  1. Zmena dokončovacích materiálov, zmena podlahy, stropu, lepenie nových tapiet. Vzhľadom na rozmanitosť dokončovacích materiálov môžete z obyčajného bytu vytvoriť jedinečný dizajn.
  2. Meníme obyčajný nábytok za dizajnový nábytok na mieru alebo renovujeme starý.

Dizajnový rebrík so zásuvkami na uloženie drobností

Originálny šatníkový rebrík, do ktorého sa zmestí veľa vecí

Pomocou moderných záclon je možné poskytnúť zaujímavý vzhľad. Štýl úplne obyčajného bytu sa teda dá zmeniť z klasického na japonský. Pridaním vankúšov, hodov, prikrývok alebo pelerín sa obývačka za pár minút premení na minimálne náklady. Textil zohráva pri dekorácii veľkú úlohu.

Pozri tiež: Foto dizajn

Populárne štýly pri vytváraní neobvyklých vzorov

Dizajnéri často používajú na vytváranie neobvyklých interiérov rôzne štýly. Existuje niekoľko najobľúbenejších, ktoré je možné navzájom prepojiť a získať tak jedinečné riešenia na vytváranie projektov..

Štýly pre neobvyklý interiér:

  • avantgarda;
  • pokrokový;
  • pop art;
  • klasický;
  • fúzia.

Betónový strop a neobvyklý čalúnený nábytok v obývačke v avantgardnom štýle

Neobvyklé avantgardné návrhy je možné realizovať nábytkom vyrobeným na mieru

Avantgarda – zároveň môžete kombinovať nesúrodé. Pri vytváraní projektu teda moderné materiály, lesklé povrchy, jasné farby a tlmené tóny spolu skvele vyzerajú. Autor projektu pomocou avantgardy pri tvorbe dizajnu vytvára hladké geometrické tvary a línie, vylučuje množstvo dekorov. Hlavnou dekoratívnou súčasťou je neobvyklý nábytok vo forme geometrických tvarov. Používa sa aj podsvietenie. Dôležitú úlohu zohráva plocha bytu. Aby sa „otočil“, avantgardný štýl potrebuje veľa priestoru, vysoké stropy. Neobvyklosť a originalita sú založené na zariadení. Pohovky v tvare pier, klavíry v tvare koláča – to všetko robí miestnosť neobvyklou a útulnou. Ďalšou avantgardnou technikou je používanie osvetlenia. Svietidlá, stojacie lampy a lustre neobvyklých tvarov dokonale zapadajú do celkového obrazu.

Rozmarný luster v avantgardnej obývačke

Neobvyklý luster sa môže stať vrcholom interiéru.

Fusion je štýl, ktorý sa neopakuje dvakrát. Je ťažké nájsť podobný dizajn inde. Hlavným bodom pri vytváraní dizajnu miestnosti je, aby bolo zariadenie kombinované do jedného celku. K stelesneniu myšlienok dizajnu dochádza kvôli dekorácii, nábytku, výtržnostiam farieb, vinobraniu, podkroviu. Autor projektu pomocou fúzie môže bezpečne používať plast a drevo, drevo a kov, sklo a kožušinu. Jedno dokonale ladí s druhým a vytvára celkovo originálny projekt. Najdôležitejšie je hádať s farebnou kombináciou. Napríklad, ak sú nábytok, dekor svetlé farby, výzdoba miestnosti sa vykonáva vo svetlých tlmených tónoch. Podkrovie a vintage sa perfektne kombinujú. Obývacia izba s murovanými a kovovými lampami, zariadená komodami, truhlicami. Pripojením nekompatibilného môžete vytvoriť také útulné a pohodlné miesto, kam nebudete chcieť odísť. A hladká kombinácia tlmených a žiarivých odtieňov vytvára harmóniu farieb.

Moderný dizajn obývačky v štýle fúzie

Fusion spája rôzne smery v dizajne domu, ktoré by mali byť vnímané ako celok

Interiér kuchyne v štýle Fusion so skleneným nábytkom

Nábytok z priehľadného skla a staré svietidlo

Pop art je odvážny štýl v dizajne. Svetlé farby v povrchových materiáloch, dekor. Napríklad staré záznamy môžu byť použité ako ozdoba. Bude to druh panelu a namiesto obyčajnej vázy môžete použiť ozdobenú nádobu alebo fľašu. V štýle pop -artu autor projektu vytvára dizajn na základe osobných preferencií klienta. Napríklad v Kalifornii je dom Flintstonovcov. A na vytvorenie detských izieb používajú pirátsky alebo priestorový dizajn..

Pop -artový dizajn obývačky

Jasné sýte farby a neuveriteľné farebné kombinácie v interiéri štýlu pop art

Pop -artová jedálenská časť

Pop-artové zariadenie používa princíp minimalizmu

Niekoľko nápadov na vytvorenie interiéru v byte na mieru

Obývacia izba je miestom, kde sa večer schádzajú hostia a domácnosti. Miestnosť by mala byť pohodlná a útulná. Aby bol dizajn mimoriadny, je potrebné kombinovať dekoratívny nábytok, jas v povrchových materiáloch, paneloch, mozaikách a pridať dekor. Nepreháňajte to, inak sa miestnosť zmení na múzeum podivných vecí. Ak sú steny svetlé, šťavnaté, potom je lepšie vybrať nábytok v tlmených tónoch..

Originálny rozprávkový luster v interiéri obývačky

Exkluzívny luster, ktorý premení miestnosť na rozprávkový les

Konferenčný stolík s neobvyklými hranolmi vo vnútri miestnosti

Sklenené hranoly tohto stolu vymaľujú obývaciu izbu žiarivými farbami.

Pôvodné okno do obývačky v tvare hodín

Obývacia izba s oknom vo forme starožitných hodín

Spálňa je miestom samoty, oddychu od vriaceho rytmu života. Malo by zapadať do celkového obrazu, ale nemalo by byť ako izba duševného pacienta. Je potrebné dokončiť výzdobu v prísnych farbách, pokojne, ale zároveň pridať neobvyklosť. Stoličky majú tvar pohárov na víno, neobvyklú posteľ, zrkadlový strop, fotografickú tapetu s 3D efektom.

Úžasný dizajn spálne s vlastnou kúpeľňou

V spálni môžete dať mimoriadnu kúpeľňu, napríklad z lepeného dreva

Detská izba je zosobnením detských koníčkov. Pirátske lode, princezné hrady, vesmírna loď, lesná chata. To všetko je stelesnené vďaka moderným svetlým dokončovacím materiálom, dizajnérskym predmetom na mieru. Hlavnou vecou nie je to preháňať s farbami, pretože spálňa dieťaťa by mala byť aj spálňou. Miesto, kde môžete pokojne zaspať a nič nebude rušiť ani otravovať. Miestnosť by mala hladko zapadnúť do štýlu bytu.

Žiarivá tapeta na stenu detskej izby

Novinka na trhu – svetelné tapety potiahnuté špeciálnou akrylovou farbou

Pôvodná detská izba so schodiskom do podkrovia

Herňa s maľovaným stromom a vstupom do podkrovia

Kuchyňa je miestom na varenie, preto je jej hlavnou súčasťou pohodlie. Nezvyčajnosť je možné vytvoriť pomocou dekoru, moderných povrchových úprav. Tabuľky, stoličky neštandardného tvaru, dekoračné prvky z riadu, osvetlenie.

Interiér kuchyne v úžasnom štýle s geometrickými prvkami

V interiéri kuchyne dajte prednosť nábytku efektného tvaru a neobvyklého sfarbenia.

Kúpeľňa je búrkou fantázie. Môžete sa prechádzať vďaka moderným dokončovacím materiálom. Len si predstavte kúpeľňu uprostred vĺn rozbúreného oceánu. A to je celkom možné vďaka samonivelačným podlahám s 3D efektom. Steny sú upravené tak, aby pripomínali tropický les, piesočné pláže, hornaté prostredie. To všetko je doplnené zrkadlami, osvetlením, modernou inštaláciou.

Originálne umývadlo v neobvyklom dizajne kúpeľne

Škrupina v tvare mušle

Nástenná dekorácia v kúpeľni so živými rastlinami

“Živá” stena zelených rastlín

Eklektický interiér pre zberateľov a zberateľov

Eklekticizmus je túžba sústrediť záujmy všetkých svojich obyvateľov do obývačky. Takáto miestnosť sa zvyčajne robí vo svetlých farbách a na stenách sú zavesené zbierkové predmety. Hlavnou vecou nie je to preháňať, inak si za celou touto rozmanitosťou nemusíte všimnúť samotnú rekreačnú oblasť. Najlepšie je sústrediť rekreačnú oblasť v centre, zariadenie, dokončovacie práce vo svetlých prírodných tónoch a rozmiestniť drahé veci po celom obvode na otvorené police alebo zavesiť na stenu, ako je uvedené vyššie..

Zbierka ikon na stene obývačky súkromného domu

Príklad excentrického dizajnu v zberateľskej obývačke

Uzavreté regály v vášnivej zberateľskej obývačke

Nezvyčajná policová jednotka pre domáci zber

Krb sa používa ako dekoratívny prvok miestnosti a ako budova, ktorá dodáva teplo. Mantel navyše slúži ako miesto pre rodinné fotografie, dekoračné predmety. Zimný večer pri krbe bude nielen teplý, ale aj útulný. Praskajúce palivové drevo a plamene sú upokojujúce a tiež vytvárajú úžasnú atmosféru. Krby dokonale zapadajú do vidieckeho štýlu.

Krb v obývacej izbe vidieckeho domu s exkluzívnymi povrchovými úpravami

Pôvodný dekor krbu v obývacej izbe

Jasné farby sa zriedka používajú na zdobenie spální, ale dopriať si vzburu farieb na výzdobu obývačky je skvelou možnosťou. Steny jasných farieb sú perfektne kombinované s bohatými farbami v dekoratívnych prvkoch. Môžete kombinovať červenú, modrú, oranžovú farbu súčasne. Pruhovaná pohovka s vankúšmi v rôznych farbách sa hodí k tyrkysovým stenám a na okná môžete zavesiť závesy, aby zodpovedali vankúšom. Je lepšie vydržať podlahu v prísnych tónoch, bude stačiť hnedá alebo čokoládová. Ak nechcete, aby boli steny modré alebo tyrkysové, môžete si vybrať pokojné tóny, ale objednať neobvyklé prostredie. Takže v obývacej izbe, zdobenej drevom, pohovky v jasne oranžových odtieňoch vyzerajú skvele.

Herňa v eklektickej obývačke

V eklektickej obývačke bude grand piano alebo biliardový stôl vyzerať skvele. Kombinácia výnimočných v prostredí, dizajne a hracom priestore vytvára miesto pre pasívny a aktívny odpočinok v jednom priestore..

Klavír v obývacej izbe s exkluzívnym interiérom

Každá vec v tejto obývačke sa dá nazvať umeleckým predmetom.

Svetlé, takmer šialené farby v dizajne obývačky

V takej obývačke to rozhodne nebude nuda.

Let fantázie pri vytváraní originálneho dizajnu nemá hranice. Absencia stien – rozširuje priestor, umožňuje vybrať originálne prostredie, svetelné prvky, dekor.

Pôvodný interiér obývačky s mimoriadnymi predmetmi

Svetlé farby dodal obývačke pestrý koberec, na ktorom je „konferenčný stolík“

Zmes rôznych štýlov v interiéri obývačky

Kontrastná obývačka, ktorej interiér bol vytvorený zo zmesi Provence a secesie

Pri vytváraní neobvyklého interiéru pre byt alebo dom vychádzajte iba z vlastných preferencií. A potom bude dom odrážať vnútorný svet toho, kto v ňom žije. A váš pobyt bude pohodlný a útulný. Neobmedzujte sa vo fantáziách, vytvárajte nepredstaviteľné, kombinujte nesúladné. Všetko je možné vďaka skúseným dizajnérom, rôznym dokončovacím materiálom. Aj z malého skromného domova si môžete urobiť izbu, ktorá je jedinečná svojou krásou a dizajnom..

Video: prehľad futuristického dizajnu skutočného bytu

Fotografie: 50 fotografií s úžasnými nápadmi

Vintage mapa sveta na podlahe obývačky Neobvyklá kombinácia farieb v obývacej izbe Pôvodný dizajn regálov v dizajne miestnosti Dizajnový nábytok v modernej obývačke Neuveriteľný interiér pôvodnej obývačky Zdobenie miestnosti volumetrickým nápisom v červenej farbe Strom v prevedení rozprávkovej miestnosti Farebné trapézy na fasádach šatníkových skríň v pôvodnej obývačke Šachové motívy pri zdobení obývačky Kostkovaný a voštinový v interiérovom dizajne Veľkolepý dizajnový nábytok v obývacej izbe Autorské dekorácie v bielej miestnosti Originálna kombinácia kontrastných odtieňov v miestnosti s krbom Kreslený čalúnený nábytok v dizajne obývačky Zrkadlová stena v miestnosti s neobvyklým dizajnom Nábytok z farebných kociek v priestrannej obývačke Žlté kreslo originálneho dizajnu v miestnosti s purpurovými stenami Pestrý panel urobte si sám do obývačky Priečky s otvormi vo vnútri miestnosti Obraz v štýle umeleckého dekoru nad kreslom v obývacej izbe Hladké línie v dizajne obývačky v minimalistickom štýle Detská izba so svetlým dizajnom Fantastická posteľ v obyčajnom byte Dekorácia detskej izby podľa kreslených postavičiek Detská izba v štýle pop art Kreslo vo forme dlane vystupujúcej z podlahy spálne Mexický štýl v dizajne detskej izby Fantastické potrubie v neobvyklej kúpeľni Portréty na stene kúpeľne Neuveriteľný interiér obývačky Obývacia stena zo zelených rastlín v obývačke Pestré farby v kuchyni v štýle Provence Realistická tapeta s 3D efektom na stene obývačky Obývacia izba so svetlými vankúšmi v štýle pop art Podlaha v miestnosti s 3D efektom Drevené trámy v neobvyklej obývačke Vidiecky dom s priehľadnými stenami Malý balkón pokrytý čerstvými kvetmi Nástenná dekorácia obývačky v štýle bridlicovej dosky Mix viacsmerových štýlov v jednej miestnosti Fototapeta s realistickým vzorom v obývačke Sivý betón v dizajne kuchyne bytového domu Farebné stoličky a oranžové povrchy v interiéri obývačky Plávajúca posteľ v spálni mestského bytu Tekutá podlaha v interiéri miestnosti DIY rozbitá stena z preglejkových dosiek Stromy v interiérovom dizajne Delfín na podlahe v kúpeľni Živé rastliny na stene obyčajného bytu

Previous Post
Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας για κορίτσι. Στυλιστικός σχεδιασμός
Next Post
Työtason koristelu: sisustusmenetelmät, materiaalit ja suunnittelijoiden ideat