15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Canoane în stil contemporan în interior

Stilul contemporan își are originea la mijlocul secolului al XX-lea, dar este încă relevant în proiectarea diferitelor spații (în case, apartamente și birouri). Minimalismul și interioarele scandinave simple au servit ca bază pentru această direcție de proiectare, iar arhitecții școlii Bauhaus sunt considerați fondatorii săi. Contemporanul a apărut ca răspuns la solicitarea societății de după război, pentru care splendoarea și luxul Imperiului, Barocului și Rococoului, cu o supraabundență de mobilier, detalii, decor și ornamente nu erau relevante. Funcționalitatea, abundența de lumină, confort și confort – ceea ce societatea a cerut la mijlocul secolului al XX-lea este necesară acum, ceea ce face din contemporan (engleză – modernă), un favorit pentru o persoană modernă, cu un ritm de viață rapid și o mare numărul de evenimente din acesta.

Living contemporan contemporan cu canapea măslinie

Prin termenul „contemporan” designerii definesc interioare moderne care nu se încadrează în minimalismul tehnic de înaltă tehnologie sau laconic

Baza stilului

Camera de zi contemporană la țară

Principiile contemporane de design interior se bazează pe comoditate și bun simț

Această direcție interioară „se bazează pe trei piloni”: comoditate, simplitate, funcționalitate.

Living luminos, cu o canapea lângă fereastră, în stil contemporan

Interiorul nu trebuie suprasaturat cu numeroase detalii

În ciuda faptului că cerințele pentru o cameră realizată într-un astfel de stil nu se încadrează într-un cadru clar, există încă câteva reguli care ar trebui respectate.

 1. Simplitatea formelor, concizie și reținere. Mobilier, decorațiuni, corpuri de iluminat, textile din interior – totul ar trebui să fie moderat, toate obiectele cu forme simple. Principiul principal: „Micul înseamnă mult” (utilizarea unei cantități mici de mobilier și obiecte lasă loc pentru spațiu, aer și lumină).
 2. O cantitate mare de lumină în cameră, atât artificială, cât și naturală (pentru ferestre se folosesc soluții simple: perdele cu un singur strat, rulouri din material textil sau nedecorate). Casele sunt proiectate cu un număr mare de ferestre, cu ferestre panoramice și cu mansardă; în apartamente, dacă este posibil, deschiderile ferestrelor sunt extinse.
 3. Funcționalitate. Un număr mare de sisteme de stocare, de preferință ascunse vederii. Toate obiectele de interior își poartă propria încărcătură funcțională, chiar și elementele de decor sunt utilizate în mod normal, cele care au o anumită semnificație pentru proprietari (de exemplu, suveniruri din călătorii iconice).
 4. Zonarea spațiilor. Pentru zonare, se utilizează lumina, culoarea suprafețelor, podiumurile sunt aranjate, zonarea este permisă folosind structuri ușoare, fără greutate (de exemplu, rafturi).
 5. Baie combinată. Combinarea unei băi și a unei toalete vă permite să obțineți un spațiu mai mare, care este indispensabil pentru această direcție. O cabină de duș din sticlă fără palet este mai potrivită aici decât un vas de baie (instalarea sa este acceptabilă în case în care suprafața băilor poate fi impresionantă).
 6. Utilizarea tehnologiei pentru încorporarea mobilierului și a electrocasnicelor.

Camera de zi a unei case private în culori deschise în stil contemporan

Dacă priviți cu atenție, puteți vedea caracteristicile stilului scandinav, minimalismului și constructivismului în contemporan.

Scara către etajul al doilea în sufrageria unei case de țară

Stilul va atrage cu siguranță persoanele care schimbă des interiorul.

Schema de culori caracteristică a stilului contemporan

Acest design interior modern se caracterizează prin culori neutre de fundal (nuanțe de gri, maro, nisip, bej), care permit unei persoane să ia o pauză de ritmul marilor orașe..

Interior în stil contemporan cu gri ca fundal

Nuanțele naturale de gri, nisip sau bej sunt utilizate ca fundal.

Pentru ca camera să nu fie plictisitoare și monotonă, culorile de fundal monocrome sunt diluate cu accente în textile, decorul în culori vii:

 • roșu,
 • albastru,
 • portocale,
 • galben,
 • verde.

Ornamentele și modelele dintr-un astfel de interior nu sunt de obicei utilizate, dar este posibil să se utilizeze texturi naturale (piatră, lemn) sau variații pe tema lumii animale (piei de vacă, zebră, leopard).

În interior, decorate în stil contemporan, folosesc plante vii (o adevărată descoperire pentru designeri este un panou din mușchi natural).

Șemineu și plante vii în camera de zi în culori pastelate

Plantele vii sunt grozave ca accente.

Metode de finisare a suprafețelor

În decor, atunci când creați o cameră în stil contemporan, sunt folosite texturi simple naturale și artificiale, iar combinația lor vă permite să zonați spațiile.

Living spațios în tonuri moderne de gri

Stilul iubește culorile pure, formele laconice și spațiul

Pardoseli

Pentru a decora podeaua, utilizați:

 • laminat, covor, scândură de parchet, pardoseală din plută;
 • plăci de podea în combinație cu o podea caldă (confortul este unul dintre principiile principale în designul interior în această direcție);
 • covoare simple, de obicei cu grămezi lungi.

Pardoseală contemporană din lemn în sufrageria unei case de țară

Placa naturală tratată este excelentă pentru podea.

Laminat asemănător lemnului pe podeaua camerei de zi

Lemnul scump poate fi înlocuit cu laminat din boabe de lemn

Pereți

Pentru înregistrare, puteți alege:

 • pictură sau văruire;
 • tapet;
 • tencuiala decorativa a suprafetelor;
 • finisare cărămidă și piatră;
 • combinație de texturi (piatră, vopsea, tapet, inserții din piatră și lemn).

Decorare monocromatică a pereților în camera de zi a unei case private

Decorarea pereților nu implică culori strălucitoare și modele sau desene variate

Decor de perete în spatele tăbliei cu lemn într-un dormitor în stil contemporan

Varietatea este permisă sub formă de suprafețe lucioase, aspre sau din lemn

Tavan

Atunci când decorați tavanul, este mai bine să acordați preferință suprafețelor plane albe (tehnologia de vopsire sau tavan întins). Structurile din gips-carton sunt utilizate pentru a încorpora iluminatul, elementele complexe și formele de pe tavan nu vor fi adecvate.

Corpuri de iluminat de tavan încorporate în structura de gips-carton

Tavan neted vopsit cu vopsea pe bază de apă

Utilizarea lemnului natural pentru decorarea tavanului în stil modern

Tavan suspendat din lemn natural

Alegerea mobilierului contemporan

Criteriile importante atunci când alegeți mobilierul pentru a crea un interior modern (contemporan) sunt funcționalitatea și costul redus, combinate cu un design atractiv și durabilitate..

Mobilier roșu în interiorul camerei în stil contemporan

Mobilierul modern este combinat cu succes cu elemente decorative și materiale din epocile trecute.

Mobilier confortabil și funcțional într-o cameră de zi în stil contemporan

Atunci când alegeți mobilier, nu atât de multă frumusețe este importantă, ci funcționalitatea.

Cele mai populare mobilier în astfel de interioare:

 1. Mobilier tapițat modular. O canapea din module poate fi ușor transformată în fotolii sau pat.
 2. Transformator de mobilă. De exemplu, o măsuță de cafea care poate fi transformată într-o sufragerie, dulapuri modulare cu o masă extensibilă / pliantă sau un pat principal cu un supliment.
 3. Mobilier încorporat. Dulapuri, podiumuri.
 4. Comode, sertare, canapele.

Mobilierul tapițat este adesea selectat în nuanțe de fundal, moi și discrete, dar este posibil să faci canapeaua un accent luminos (smarald, marsal, galben sau albastru).

Masă transformantă într-o cameră de zi în stil contemporan

Mobilierul care ocupă puțin spațiu și în același timp îndeplinește mai multe funcții este binevenit

Mobilierul pentru dulap, seturile de bucătărie, mesele, paturile pot fi din lemn, sticlă, plastic, piatră, MDF și combinațiile acestora.

Subtilitățile designului bucătăriei

Bucătăria ideală este high-tech, funcțională și ușor de curățat, astfel încât stilul contemporan este cel mai potrivit pentru decorarea acestei camere..

Caracteristici ale bucătăriei contemporane:

 1. Combinând o zonă de bucătărie cu o zonă de luat masa sau combinând o bucătărie cu un living. Această tehnică vă permite să obțineți mai mult spațiu, dar îl puteți zona cu ajutorul unui podium, pe care poate fi amplasată o zonă de luat masa, iluminarea separată a zonelor sau diferite materiale de finisare (sau o combinație a acestor tehnici).
 2. Seturi de bucătărie cu fronturi netede și accesorii ascunse.
 3. Set tip insulă cu blat încorporat.
 4. Ghișeu de bar.
 5. Echipamente de bucătărie cu aparate încorporate.
 6. Utilizarea unui număr mare de surse de lumină (tavan, lămpi deasupra zonei de luat masa, blat de bar, suprafață de lucru, iluminare decorativă a setului cu cască).
 7. Decor de șorț de bucătărie (panouri de sticlă).

Perete de cărămidă în designul bucătăriei moderne-living

Fațadele albastre ale setului de bucătărie arată frumos pe fundalul cărămizii

Este important să vă gândiți la umplerea funcțională a dulapurilor și să asigurați accesibilitatea pas cu pas a tuturor zonelor bucătăriei pentru gătit (depozitarea alimentelor, pregătirea și pregătirea acestora), pentru a economisi timp pentru gătit.

Set de bucatarie cu finisaj inchis la culoare si scaun rosu

Toate ustensilele de bucătărie se află la câțiva pași, ceea ce este convenabil și reduce timpul de gătit

Caracteristicile amenajării băii

Interiorul băii în stil contemporan se caracterizează prin gama sa calmă de culori, texturi care nu sunt standard pentru această cameră (lemnul sau un perete metalic ar fi potrivit aici), dușuri din sticlă încorporate, vase de toaletă suspendate și bideuri, și mobilier încorporat. Folosind texturi nestandardizate pentru decor, nu trebuie să renunțați la plăcile din gresie ceramică sau porțelanică mai familiare și mai practice pentru finisare (gri, nisip, maro, tonuri de granit), chiuvete și căzi din piatră naturală.

Cabină de duș contemporană în baie

Baia îmbină rafinamentul și modernitatea

Cadă în stil retro cu mixer neobișnuit

Instalarea sanitară neobișnuită poate deveni o caracteristică a interiorului băii.

Robinetele sau accesoriile precum încălzitoarele de prosoape, uscătoarele pentru mâini sau suporturile pentru hârtie igienică pot fi accentuate în oțel cromat sau colorate. Numeroase produse de igienă din aceste băi sunt ascunse de vedere în diferite sisteme de depozitare încorporate.

Design contemporan de living

Livingul în stil contemporan arată foarte avantajos, pentru amenajarea acestei camere trebuie respectate următoarele recomandări:

 1. Pentru a echipa o zonă de recreere confortabilă cu o canapea mare și confortabilă, un șemineu electric sau modern (instalat în apartamente și case), un tun de șemineu (deoarece instalarea în apartamente este problematică, acestea sunt potrivite pentru interiorul casei, au un aspect atractiv și pot cald în iarna rece).
 2. Un număr mare de surse de lumină pentru a crea ambianțe diferite în cameră.
 3. Ca mobilier pentru hol, utilizați dulapuri modulare formate din rafturi deschise (pe care puteți așeza cărți, suveniruri și rame foto) și dulapuri închise (unde, de exemplu, puteți ascunde televizorul).
 4. Decor. Fotografiile de pe pereți, picturile fără rame, pictura modernă vor arăta bine în sală. De asemenea, puteți decora camera de zi cu perne și plante de apartament colorate..
 5. Ferestre panoramice mari și mai bune. Dacă este posibil, merită să extindeți cât mai mult deschiderile ferestrelor, o cameră cu fereastră mică sau fără ferestre nu va corespunde stilului ales.

Ferestre panoramice mari în camera de zi în stil contemporan

Stilul contemporan este spațiu și multă lumină. Cea mai bună opțiune sunt ferestrele panoramice fără perdele

Decor simplu pentru ferestre

Interiorul, realizat în stil contemporan, nu are loc pentru perdele grele, lambrequins și compoziții de țesături multistrat. Cel mai adesea, ferestrele sunt fie pur și simplu lăsate deschise, fie, dacă este necesar, sunt decorate cu rulouri din material textil, jaluzele, jaluzele romane, perdele din țesături simple (lenjerie, viscoză, bumbac, țesături mixte).

Vitrare panoramică într-un dormitor luminos, cu un pat întunecat

Ferestre panoramice în interiorul dormitorului

Este interesant să bateți fereastra cu ajutorul unui pervaz larg, care va fi un loc minunat pentru relaxare. Un astfel de pervaz va înlocui perfect o masă, iar în spațiul de sub ea puteți organiza cutii și rafturi pentru depozitare – o alternativă la un studiu în apartamente mici.

Design interior contemporan în stil contemporan

Stilul contemporan din interior are mulți admiratori în întreaga lume și combină funcționalitatea locuințelor, care este atât de necesară pentru o persoană modernă, cu confortul casei, există un loc pentru detalii și lucruri mici drăguțe, spre deosebire de minimalismul tradițional. sau de înaltă tehnologie ultramodernă.

Zona de luat masa în bucătăria modernă-living

Este necesar să se creeze o compoziție interioară integrală de elemente de mobilier elegante care să îndeplinească funcții bine definite

Abajururi de răchită din lămpi în bucătăria modernă

Pentru stilul contemporan, lămpile în formă de fantezie sunt potrivite.

Utilizarea materialelor simple în decor vă permite să modificați rapid o casă enervantă (pur și simplu prin revopsirea pereților), ceea ce în ritmul actual al vieții este un mare plus, precum și utilizarea de materii prime la prețuri accesibile pentru mobilier (MDF, plastic , sticlă, lenjerie, bumbac).

O abundență de culori deschise, neutre, materiale naturale și plante vii din interior fac posibilă relaxarea deplină în propria casă sau apartament, lucrând fructuos la birou.

Video: secrete ale stilului contemporan

Fotografii de interioare contemporane

Decorarea peretelui din sufragerie cu piatră naturală Mobilier de măsline în interiorul camerei de zi Tapet întunecat în decorarea camerei contemporane Pat negru în garsonieră Zonă de luat masa contemporană în bucătărie Cameră de design contemporan Mobilier negru într-un living luminos Masuta de cafea de casa dintr-o teava de profil Sistem de depozitare pentru așternutul sub pat Plante vii în interiorul băii Mobilier modular într-o cameră de zi în stil contemporan Lampă de podea roșie și mobilier negru Mobilier tapițat din piele neagră Insulă de bucătărie în centrul camerei Iluminat contemporan pentru dormitor Imitație de lemn laminat într-un dormitor în stil contemporan Decorarea pereților în camera de zi cu lemn natural Blat de lucru din oțel inoxidabil și unități de bucătărie verzi Amenajarea camerei de zi a unei case private în stil contemporan Ferestre franceze din interiorul sufrageriei Blat de piatră în baie Perne decorative cu modele geometrice Perdele întunecate într-un dormitor taupe Living modern în stil retro Mocheta lungă pe podeaua sufrageriei Masa din sticla in livingul modern Interiorul unei camere luminoase a unei case de țară Proiectare cameră de zi privată Radiator negru pe un perete alb Cadă albă pe un perete maro Culori luminoase în interiorul sufrageriei unei case private Interior în stilul minimalismului în sufrageria unei case de țară Dormitor în culori pastelate într-o casă privată Radiator de încălzire în interiorul unei camere de zi Pat elegant în dormitor lângă mare Decor interior contemporan Nucile de cocos pe masă în sufrageria unei case private Decorare perete living cu picturi Amestecarea tendințelor stilului în interiorul camerei de zi Design cameră de zi în tonuri de gri Zona de luat masa cu o masă rotundă pentru o familie numeroasă Decorarea interiorului camerei de zi cu perne colorate Pictând peste capul patului Masa de masa neagra intr-o bucatarie minimalista Iluminat contemporan pe hol Șemineu în camera de zi cu ferestre panoramice Perne frumoase pe patul din dormitor Canapea cu tapițerie din catifea în sufrageria unei case de țară Elemente în stil retro într-un living modern Culoare galbenă în interiorul dormitorului

Previous Post
Vi väljer en öppen spis för det inre av vardagsrummet
Next Post
ديكور غرفة الأطفال أمر حساس!