15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Art Deco în interior: design, fotografii, sfaturi

Stilul Art Deco din interior este o artă absolută. Designul camerelor folosește grația liniilor și formelor, luxul prevalează asupra minimalismului și funcționalității. Un astfel de interior este întotdeauna recunoscut, chiar dacă este făcut conform tuturor canoanelor. Tradus din franceză, termenul înseamnă „artă decorativă”, de unde provine această direcție. Acest stil de decorațiuni interioare a fost solicitat de aproape un secol, fără a-și pierde relevanța. Astăzi, Art Deco (așa cum se pronunță în maniera franceză) este în creștere în popularitate, fiind supus unor regândiri și întruchipări prin noi materiale de finisare, mobilier și textile.

design frumos de casă în stil art deco

Frumos dormitor art deco

interior luminos al camerei în stil art deco

Interiorul camerei art deco

Istoria stilului artei

Termenul „Art Deco”, ca stil de decor interior, a apărut imediat după apariția conceptului, care a fost inspirat la începutul secolului al XX-lea – după expoziția de la Paris. Expoziții de artă decorativă contemporană (la acea vreme) și modele de producție industrială de succes în 1925, precum și modul în care au fost prezentate, au făcut o strălucire.

La evenimentul internațional, Internationale des Arts Decoratifs Industriels et Modernes, au participat multe țări în care au fost propuse modele inovatoare. Imediat după expoziție, conceptul „a intrat” în designul interior. Acest lucru este justificat – după dominarea modernității plictisite și a clasicilor plictisiți, toată lumea căuta o idee mai interesantă..

apartament in stil chic in stil art deco

Design de cameră art deco

proiectare casă ușoară în stil art deco

Interiorul camerei art deco

După Primul Război Mondial, ideea de economie și practic a început să se retragă în uitare, iar conceptul de interioare în stil Art a prins rapid în clădiri rezidențiale și restaurante scumpe din Franța. Literalmente, o duzină de ani mai târziu, în Europa și America, au conceput tot ceea ce doreau să expună publicului. Acest lucru a fost facilitat de cercurile aristocratice, boemii creativi și inteligența bogată. Cetățenii bogați, care până în acest moment erau obligați să ascundă antichități și opere de artă scumpe, le-au expus în cele din urmă în apartamente de lux..

După război, luxul a fost considerat irelevant, funcționalismul și constructivismul au predominat, apoi a venit arta pop. Eleganța designului interior în spiritul Art Deco a fost amintită abia la sfârșitul secolului al XX-lea. Pe un nou val de popularitate, Art Deco modern a ajuns în zilele noastre, după ce a absorbit vechile tradiții și noi materiale de finisare. Astăzi, în spiritul stilului francez, interioarele de statut sunt concepute pentru personalități „media”.

stil luminos al unui apartament în stil art deco

Living luminos în stil art deco

interior luminos al camerei în stilul artelor deco

Design dormitor art deco

Alături de opere de artă autentice, schițele artiștilor contemporani sunt, de asemenea, acceptabile într-o nouă înțelegere. În interiorul planului bugetar, ca imitație, sunt folosite chiar și amprente de picturi celebre și imitații de materiale naturale scumpe – piele ecologică, laminat sub wenge, gresie porțelanată cu efect marmură și chihlimbar. În cataloage puteți găsi întotdeauna nu numai mobilier real în stilul Art Deco al maeștrilor francezi și italieni, ci și o stilizare mai accesibilă.

interior frumos al casei în stil art deco

Interior Art Deco

design de cameră elegant în stil art deco

Dormitor Art Deco

Interior la modă în stil art deco: caracteristici, legi și caracteristici recunoscute

Văzând spațiile de locuit decorate cu rafinament și grație deosebite, mulți sunt interesați de ce este art deco în designul interior? Art Deco-ul modern este divers, s-a îndepărtat în mare măsură de conceptul original, pierzând chiar și „semnul” principal – este Sunburst sau razele soarelui, ca și cum ar pătrunde prin textura materialelor.

Nu este suficient să atârnați o oglindă sau un ceas de perete într-un cadru în formă de rază, deși este destul de posibil. Interiorul ar trebui să fie suficient de spațios și “udat” cu lumină, datorită diferitelor tehnici de proiectare:

 • fitinguri cromate sau aurite;
 • cristale pentru corpuri de iluminat și decorațiuni pentru ferestre;
 • plăci de oglindă și oglinzi într-un design elegant;
 • suprafețe lucioase;
 • strălucire și dungi sub formă de lumină solară pe tapet, tapițerie, picturi, textile pentru ferestre;
 • suveniruri și accesorii din sticlă într-un mod special care refractează lumina.

design elegant de apartamente în stil art deco

Interiorul unei camere mari în stil art deco

stil casă ușoară în stil art deco

Cameră mare în stil art deco

Mobilierul pentru proiectarea unui apartament în stil art deco a fost mult timp dezvoltat, dar puteți alege un alt model, principalul lucru este grația formelor și tapițeria luxoasă. Pot fi multe din interior, dar nu ar trebui să aglomereze camera. Un set sau set este afișat de-a lungul pereților, ca o insulă sau simetric, dar în orice ar trebui ghicit conceptul general de mobilier. Mobilierul diferit ar trebui să fie funcțional și să se completeze reciproc în design, chiar dacă sunt realizate într-un mod diferit..

Acest stil este gândit până în cele mai mici detalii și respectă anumite principii urmate de designerii care lucrează în acest domeniu:

Art Deco este un stil decorativ dominat de artă și luxul decorării. De preferință:

 • marmură și granit lustruit;
 • suprafețe lăcuite și lucioase;
 • sidef și lăcuire;
 • oglinzi și sticlă;
 • cristal și cristale;
 • suprafețe metalice netede;
 • specii valoroase de lemn;
 • fildeș, blană și piele (reptile și pitoni, piele de vițel pătată, zebră și leopard).

Un joc de culori, dar culorile emoționale și contrastante sunt subordonate unui singur fundal al unei nuanțe naturale. De preferință, culoarea lemnului natural, laptele și ciocolata neagră, contrastul alb-negru și accentele aurii.

interior frumos al camerei în stilul artelor deco

Dormitor luxos art deco

stil luminos al camerei în stilul artelor deco

Cameră mare și luminoasă în stil art deco

Geometrie în interior:

 • forme dreptunghiulare de mobilier sunt combinate organic cu grație curgătoare;
 • linii înfășurate și în zig-zag în decor;
 • dungi și ornamente cu contururi neobișnuite;
 • pătrate, cercuri, romburi și triunghiuri într-o compoziție complicată.

Adevăratul art deco din interior este un sentiment de lux, prosperitate și bunăstare. Dar acest lucru nu ar trebui exprimat în lucruri scumpe și antichități, deși prezența sa nu este exclusă. Mai important este conceptul general de estetică, ca în exemplul foto.

design de apartamente ușoare în stil art deco

Interiorul camerei art deco

interior frumos al casei în stilul artelor deco

Dormitor luminos în stil art deco

Art deco-ul modern este eclectic, prin urmare, în diferite opțiuni de design, prevalența trăsăturilor caracteristice a unuia dintre stiluri este vizibilă:

 • clasice retro;
 • modern;
 • motive etnice;
 • stil colonial;
 • tehnologii moderne.

Măștile africane și ikebana japoneză, fanii chinezi și tobele etnice, ca și coastere, pot „coexista în pace” aici. Pentru un astfel de interior, nu merită să colecționați colecții din întreaga lume, dar vazele chinezești și ecranele japoneze, miniaturile de lac negru ale Palekh și covoarele persane sunt potrivite ca decor..

frumos design camera de artă deco

Cameră albă art deco

interior luminos al casei în stil art deco

Cameră confortabilă în stil art deco

Împrejurimile generale pot fi completate de meșteșuguri moderne și rareori evidente din epoca egipteană și antică (sau imitație). Rame și un fundal întunecat pentru obiecte de culoare deschisă sunt adesea folosite în interior, ca și în expozițiile expozițiilor. Un rol important este acordat instrumentelor muzicale și „principiului„ pianului de coadă ”- contrastele alternante, cum ar fi tastele albe și negre.

Notă! Decorul și designul „artă” sunt printre cele mai semnificative descoperiri ale secolului al XX-lea. Hoteluri și expoziții, apartamente de lux și restaurante sunt concepute în acest stil. Un exemplu izbitor – decorul filmului cult de Federico Fellini „La Dolce Vita”, și acesta este hotelul Regina Baglioni.

stil de artă deco chic

Frumos dormitor art deco

design elegant de casă art deco

Design elegant de cameră art deco

Mobilierul este ușor, luxos și funcțional, este convenabil să-l folosiți, în ciuda tapițeriei chic din mătase, catifea, blană naturală sau piele exotică de animal. Într-un apartament spațios, zona de luat masa, indiferent de aspect, arată mai mult ca un restaurant de elită decât un loc obișnuit pentru a mânca. Ar trebui completat de un set de mese elegant, cu o masă mare și scaune cu spate ovale. Decorul original va completa luxul iluminării generale și locale, ca în fotografie.

Există din ce în ce mai mulți adepți ai acestui stil, chiar și în rândul persoanelor cu venituri medii. Există mulți intelectuali creativi și cunoscători ai esteticii printre cei care aleg stilul art deco în interior. Este preferat de personalități consacrate, ale căror gusturi s-au format mult timp sub influența hobby-urilor asociate artei. Ca un tribut adus modei, aceasta este alegerea femeilor bogate pentru un budoar pentru selfie-uri, colecționari de antichități și călători bogați, care ridică obiecte de interior în stil art deco. Un decor similar este comandat de un designer pentru casele oamenilor bogați care doresc să atașeze în mod organic antichități și opere de artă în spațiul lor personal..

interior luminos al camerei în stil art deco

Interesant design de cameră art deco

stilul luminos al apartamentului în stilul artelor deco

Cameră luminoasă în stil art deco

Sfat. Pentru o soluție independentă, nu transferați obiecte inconsistente într-o cameră sau colț. Este mai bine să începeți cu selecția tapetului și a tavanelor suspendate din sufragerie sau dormitor. Apoi, trageți mobilierul tapițios grațios din sufragerie cu o țesătură de lux. Completați zona de luat masa cu o natură moartă, înlocuiți corpurile de iluminat și perdelele, adăugând câteva accesorii caracteristice Art Deco.

Avantajele designului în acest stil:

 • luxul vizibil este în armonie în conceptul de design;
 • utilizarea materialelor naturale cu o textură interesantă;
 • posibilitatea aplicării organice a operelor de artă și a electrocasnicelor moderne;
 • multă lumină și spațiu liber atunci când umpleți camera cu o mulțime de obiecte;
 • mobilierul este funcțional și practic, în ciuda luxului și a rafinamentului;
 • gama atentă și combinația de modele;
 • combinație competentă de suprafețe lucioase și iluminat.

Chiar și un design interior art deco bugetar arată elegant, extravagant și luxos, dar nu pretențios, datorită esteticii generale.

design elegant de casă în stil art deco

Interiorul camerei de zi în stil art deco

interior elegant al camerei în stilul artelor deco

Living luxos în stil art deco

proiectare casă ușoară în stil art deco

Frumos dormitor art deco

Specificul designului camerelor funcționale

 1. Interiorul unui hol art deco nu ar trebui să fie întunecat. Chiar dacă este o cameră îngustă. Efectul vizual al extinderii pereților se face datorită peretelui oglindit, a pardoselii ușoare sub textura materialelor naturale și a iluminării atentă.
 2. În designul dormitoarelor, arta trebuie simțită în toate, de la grația patului mare până la picturile în stil nud (nuditate). Mobilier fără colțuri ascuțite, doar raționalizat. Pielea reală a animalelor este binevenită pe podea lângă pat.
 3. Interiorul unei bucătării Art Deco se caracterizează prin utilizarea mobilierului de dulap cu o fațadă frumoasă, de preferință furnir lăcuit, lucios sau lustruit din specii valoroase de lemn. Iluminat – candelabre mari cu lentile în loc de nuanțe practice. Aparatele de uz casnic sunt adecvate, dar trebuie să aibă un design decent..
 4. Art Deco în baie este menit să încânte. Rezervoare mari de o formă originală și abordări non-standard ale iluminatului sunt adecvate, obiectele utilitare sunt ascunse în spatele ușilor în nișe și dulapuri.
 5. Interiorul camerei de zi în stilul „artă” este apoteoza luxului și a prosperității, unde totul este potrivit, subliniind statutul și bogăția proprietarilor. Este important cât de scump este amenajat mobilierul, cu ce accesorii sunt în armonie, cum este decorată fereastra și cu ce sunt decorate pereții..

frumos stil cameră de artă deco

Cameră luminoasă în stil art deco

interior luminos al apartamentului în stil art deco

Interiorul camerei art deco

Pentru a crea propria dvs. versiune de Art Deco în interiorul unui apartament, nu aveți nevoie de mulți bani, este mai important să vă puneți tot sufletul și dragostea pentru frumusețe. Este suficient să urmezi conceptul și sfaturile profesioniștilor fără teama experimentelor îndrăznețe. Interiorul artei în interpretarea autorului este o combinație de antichități preferate, picturi, mobilier și suveniruri originale într-un cadru modern. Fiecare articol ar trebui să fie util în aplicare sau să decoreze o anumită zonă funcțională. Armonia este importantă în toate, la fel ca în exemplele din galeria noastră foto.

Video: stil Art Deco în interior. Caracteristici de stil

50 de fotografii cu exemple de stil Art Deco în interior:

design luminos al camerei în stil art deco fotografie imagine elegantă în stil casă art deco interior frumos al unui apartament în stil art deco design de apartamente ușoare în fotografie în stil art deco frumoasa casa deco poza de arta in stil interior de cameră elegant în fotografie în stil art deco interior luminos al camerei în stilul imaginii de artă deco apartament în stil luminos în fotografie în stil art deco proiectare casă ușoară în imagine stil art deco interior luminos al apartamentului în stilul fotografiei de artă deco imagine frumoasă stil art deco de casă design de cameră elegant în fotografie în stil art deco interior frumos al unui apartament în stil art deco fotografie proiectare cameră luminoasă în stil art deco apartament în stil luminos, în stil art deco interior șic al casei în stilul fotografiei de artă deco design de apartament luminos în tablou de artă în stil deco interior frumos de cameră în fotografie în stil art deco stil casă ușoară în fotografie stil art deco design de casă elegant în imagine stil art deco interior luminos al apartamentului în fotografie în stil art deco frumos stil cameră cameră deco artă imagine interior luminos al unui apartament în stil art deco fotografie frumoasă de artă în stil deco house design de cameră elegant în stil art deco interior luminos al camerei în fotografie în stil art deco design elegant apartament în stil art deco fotografie poză de artă în stil deco light house design luminos al camerei în fotografie în stil art deco interior frumos al casei în stilul tabloului de artă deco apartament în stil luminos în fotografie în stil art deco imagine stil artă deco casă stil cameră în stil luminos în imagine în stil art deco interior luminos al casei în stilul fotografiei de artă deco frumos design de apartament în imagine stil art deco design de cameră elegant în fotografie în stil art deco apartament în stil luminos, în stil art deco fotografie art deco stil casă frumoasă interior luminos al apartamentului în stilul imaginii de artă deco proiectare cameră luminoasă în fotografie în stil art deco frumos stil apartament deco artă imagine interior elegant al camerei în stil art deco design luminos al casei în stil art deco fotografie interior luminos al camerei în stil art deco fotografie design elegant apartament în stil art deco fotografie de artă deco stil luminos de casă interior luminos al camerei în stil art deco design elegant apartament în stil art deco fotografie design luminos al casei în fotografie în stil art deco frumoasa poza in stil camera art deco

Previous Post
Hur man dekorerar en vägg i ett rum med egna händer: de bästa inredningsidéerna
Next Post
ورق حائط للمطبخ: نظرة جديدة على التصميم