15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Návrh jednoizbového Chruščova. Prestavba, zónovanie a výzdoba priestorov

V súčasnej dobe nie je malé bývanie minulosťou. Mnoho rodín ho kupuje za nízku cenu, dostáva ho ako dedičstvo, nie každý má možnosť okamžite si kúpiť priestranné byty. Mnohí sa nerozčuľujú a podarí sa im vyvinúť funkčný a módny dizajn pre jednoizbový Chruščov, v ktorom žijú 3-4 ľudia a každý má dostatok priestoru.

dizajn jednoizbového Chruščova

Asi najpodivnejšie, najnepraktickejšie a často logicky vzpierajúce sa usporiadanie bolo vykonané počas Chruščovovho cenovo dostupného programu bývania..

spôsob plánovania Chruščov

V dôsledku celkových úspor a chýb pri plánovaní budov si mnoho našich krajanov stále „užíva“ plody vtedajšej stavby..

Chruščovovci sú „preslávení“ svojimi malými miestnosťami. Aby boli väčšie, umožní to nadhodnotenie stropu. Je žiaduce, aby strop a steny boli zdobené svetlými farbami. Tým sa priestor vizuálne rozšíri. Môžu byť hladké alebo zvislé pruhované.

svetelný dizajn jednoizbového Chruščova

Jednoizbové „dielo architektúry a stavebníctva“ je nevyhnutné bez prestavby.

Okná je možné preskočiť, ponechať ich bez závesov, pomôže to vpustiť do miestnosti viac svetla. Ak chcete zdobiť, budú vhodnejšie obyčajné záclony alebo možnosti s paralelnou potlačou..

fotografia Chruščovovho návrhu

Bez ohľadu na to, aký široký je okenný parapet, nemusíte sa preplniť, je lepšie ho premeniť na stôl alebo policu.

Pôvodný interiér jednoizbového domu Chruščov znamená veľký počet priečok. Nie je to relevantné, ani praktické. Steny sú absorbérmi vzácneho voľného priestoru, správnym rozhodnutím by bolo odstrániť nepotrebné prvky. Je potrebné pripomenúť, že v procese prestavby existuje možnosť poškodenia nosných konštrukcií budovy, najskôr musíte nakresliť plán požadovaných zmien, predložiť ich miestnym ZINZ, získať oficiálne povolenie.. 

prestavba Chruščova

Ak je stena nosná a chcete rozšíriť priestor, môžete jednoducho odstrániť dvere, ktoré sú v ňom umiestnené, rozšíriť otvor.

oprava jednoizbového Chruščova

S pomocou kompetentného dizajnu a zručných opráv môže byť aj taký skromný priestor útulný, pohodlný, pohodlný a vzhľadovo atraktívny..

V procese vytvárania dizajnu pre jednoizbový Chruščov a prestavby je zakázané:

  • Odstráňte už nainštalované vetracie systémy (dá sa posilniť iba inštaláciou klimatizácie);
  • Vyčistite, zatvorte voľný prístup k plynovým potrubiam;
  • Presuňte kúpeľňu.

čierny nábytok

Chruščov s pohodlným a praktickým interiérom je pre našich krajanov oveľa atraktívnejšou možnosťou ako prenajatý, aj keď štandardný, jednoizbový byt.

Základy osvetlenia

Pri plánovaní interiéru jednopokojového Chruščova je dôležité správne umiestnenie osvetľovacích prvkov. Malo by byť veľa svetla. Pri zónovaní nie je potrebné zavesiť hlavný luster, postačia reflektory. Žiarovky môžu mať rôzne farby a odtiene, s ich pomocou môžete hrať na kontrastoch stien, stropu, nábytku.

útulná prestavba Chruščova

Je dôležité určiť možnosti využitia poskytnutého počtu metrov štvorcových s maximálnym prínosom, praktickosťou a racionalizmom..

osvetlenie jednoizbového Chruščova

V jednej existujúcej miestnosti je potrebné zariadiť rekreačné a pracovné priestory, jedálenský kút, pretože v malých kuchyniach spravidla nie je miesto pre jedálenskú skupinu.

Na strop sú umiestnené LED svetelné prvky, ktoré sa zapínajú oddelene, zvýrazňujú hlavné časti miestnosti svetlom, zatieňujú niektoré rohy bytu.

priečka v garsónke

Kompaktná veľkosť vašej „odnushky“ umožní použitie drahých dokončovacích materiálov vysokokvalitnej výroby pri zachovaní rámca cenovo dostupného a demokratického rozpočtu.

Štýl a farby v interiéri

V poslednej dobe sú malé jednoizbové Chruščov zariadené v škandinávskom štýle. Hlavnou výhodou je použitie iba svetlých farieb, ktoré vizuálne rozširujú priestor. Na dekoráciu tiež berú do úvahy štýl Provence, minimalizmus..

minimalizmus v jednopokojovom Chruščove

Môžete získať esteticky atraktívny, štýlový a praktický dizajn „Chruščova“ bez toho, aby ste zničili rodinný rozpočet.

Pri navrhovaní miestnosti sa okrem odtieňov svetla aktívne používajú aj zrkadlá..

zrkadlá v jednopokojovom Chruščove

Ktorá z možností bude pre vášho „Chruščova“ najvhodnejšia, závisí od geometrických parametrov obývačky, veľkosti úžitkových priestorov a vášho rozpočtu na prestavbu a obnovu.

Najbežnejšie používanou farbou v jednopokojovom Chruščove je biela. Je to ideálna možnosť pozadia, ktorá vizuálne zväčšuje miestnosť takmer dvakrát. Ak chcete rozmanitosť a jas, stačí ho zriediť o 2-3 šťavnatejšie odtiene. Napríklad veľká neutrálna pohovka s množstvom svetlých vankúšov, farebnými obrazmi na stenách, svojráznymi konferenčnými stolíkmi. 

pohodlný dizajn bytu

Akcenty môžu miestnosti dodať osobnosť. Nepoužívajte však príliš veľa jasných farieb..

vizuálne rozšírenie priestoru

Môžete skúsiť použiť známu dizajnérsku techniku ​​šetrenia miesta – kdekoľvek je to možné, použite modulárny nábytok a zostrojte skladacie mechanizmy.

Ako správne usporiadať nábytok

Pred kúpou nábytku pre malý jednoizbový byt musíte vypracovať predbežný plán, ktorý ukazuje usporiadanie a využíva každý voľný centimeter. Všetky interiérové ​​položky, ktoré neboli v minulom roku použité, je najlepšie zlikvidovať.. 

jednoizbový byt v Chruščove

V malej miestnosti by malo byť čo najmenej odpadu..

Pokyny pre distribúciu nábytku.

  • Ak je pohovka pri stene, priestor nad ňou môže byť vyplnený stojanom alebo poličkou..
  • Aby sa ušetrilo voľné miesto v strede miestnosti, do voľných rohov je možné nainštalovať skrinky na mieru..
  • Ak je chodba veľmi malá, potom namiesto skriniek na stenách môžete zavesiť niekoľko políc.

Ak je v miestnosti nainštalovaný nový nábytok, je lepšie aktualizáciu opravy aktualizovať. V opačnom prípade bude nové oblečenie zdôrazňovať iba ošarpané steny alebo podlahu..

modulárny nábytok v Chruščove

Rozkladacia pohovka je cez deň kľúčovým kusom nábytku v obývačke a organizuje posedenie a v noci sa zmení na miesto na spanie..

Zónovanie jednopokojového Chruščova

Všetky jednoizbové Chruščov sú malé, ale dajú sa tiež pohodlne prežiť pomocou prestavby.

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je odstrániť všetky možné steny a priečky. Štúdiový apartmán je ideálny. Tu musíte kompetentne vykonať zónovanie, rozdeliť priestor.

garsónka v Chruščov

Používajte rohové pohovky, ktoré poskytujú dostatok miesta na sedenie (a niektoré modely sa dajú rozložiť a stať sa z nich priestranné miesto na spanie a relaxáciu) a zároveň zaberajú málo miesta..

usporiadanie nábytku v Chruščove

Praktickosť takýchto pohoviek spočíva v jednoduchosti použitia..

So správnym prístupom môžete vytvoriť neobmedzený počet zón pre prácu a odpočinok. Je vhodnejšie, ak existuje minimálny počet dverí, to znamená dve: pri vchode a v kúpeľni.

Ak rodina 3 alebo viac ľudí žije v jednoizbovom byte, bude pohodlnejšie, ak budú oblasti pre prácu a odpočinok navzájom oddelené. Na to môžete použiť podlahovú poličku, obrazovku, tenkú priečku.

priečky v garsónke

Štúdiový apartmán je progresívny, štýlový a moderný.

Pohlavie zohráva pri zónovaní rovnako dôležitú úlohu. Na to sa používajú dokončovacie materiály: dlaždice, laminát, drevo.

Osvetlenie v Chruščove

Konštrukcia jednopokojového Chruščova, najmä štúdia, predpokladá individuálne osvetlenie pre každú zónu. Dodáva interiéru atmosféru, umožňuje každému členovi rodiny venovať sa svojej práci alebo relaxovať bez rušenia ostatných..

svetlo v garsónke

Aby miestnosť vyzerala väčšia, farba stien by mala byť svetlejšia ako podlahy (výrazne), ale o niečo tmavšia ako tón stropu..

Bodové svetlá namontované v strope vám umožnia zvýrazniť každú zónu. Hlavný luster môže byť, ale ak to nie je potrebné, potom neprítomnosť nijako nepokazí interiér.

Ideálne, ak má hlavná miestnosť viac okien. Môžu byť rozšírené, aby sa zvýšilo množstvo prirodzeného svetla v miestnosti..  

spôsoby organizácie priestoru

Biela farba má veľa odtieňov a ktorýkoľvek z nich môžete použiť ako základný odtieň na povrchovú úpravu povrchov..

Nuance dizajnu interiéru

Moderné technológie umožňujú spríjemniť život aj v malom jednoizbovom byte. V móde je jednoduchosť a minimalizmus. Napríklad pred niekoľkými rokmi bol v každom dome televízor na podstavci. Teraz to nie je relevantné, môže stáť na závesnom stojane alebo byť pripevnené k stene. To vám umožní výrazne ušetriť miesto.

neoklasicizmus v garsónke

Pri zdobení malých priestorov je najlepšie nepoužívať viac ako tri základné farby. Toto pravidlo je staré ako svet, ale bolo testované mnohými skutočnými projektmi..

Ak je rodina malá, potom nie je potrebné kupovať veľké kuchynské chladničky a mrazničky. Teraz existujú dokonca aj modely, ktoré je možné nainštalovať do rohu miestnosti. Alebo si kúpte horizontálny model, ktorý navyše plní úlohu police alebo stolovej dosky.

prestavba bytového štúdia

Je lepšie nepoužívať tapety alebo iný dekoratívny materiál s veľkou potlačou..

Návrh funkčných oblastí

Spálňa Na umiestnenie spálne je 6-8 m². m. Môže byť pridelené buď oddelene, alebo to môže byť pohodlná pohovka počas dňa, posteľ v noci. Posteľ môžete navyše oddeliť šatníkovou skriňou. Na podlahu položte mäkký koberec.
Obývačka Zaberá hlavnú časť miestnosti. Televízor je možné zavesiť na stenu, stolík je možné umiestniť k stene, ak to zábery miestnosti dovoľujú, 2 kreslá, pohovka. Všetky prvky nábytku je možné nainštalovať do polkruhu. Pre pohodlie sledovania je televízor možné zavesiť na otočnú tyč.
Študovať Stačí vybrať roh 1-2 metre štvorcových. m. Dajte tam stôl pre počítač alebo prenosný počítač, kreslo alebo pohodlnú stoličku, poličku na knihy a „papiernictvo“.
Deti Ak v byte žije plnohodnotná rodina s dieťaťom, potom je nevyhnutné prideliť dieťaťu miesto. Môže to byť 8-10 metrov štvorcových. m. Detskú časť je možné oddeliť šatníkom, malou priečkou, závesom.
Kuchyňa Ide o špeciálnu oblasť, na ktorú budete musieť vyčleniť najmenej 6 metrov štvorcových. m. Kuchynskú časť je možné prilepiť tapetou, ktorá sa líši od tapety hlavnej miestnosti, podlahu a strop je tiež možné dokončiť inými materiálmi..
Kúpeľňa V Chruščove sú toaleta a kúpeľňa oddelené, ale veľmi malé. Preto pri prestavbe bytu je stena medzi nimi odstránená, meta je väčšia. Namiesto kúpeľne je lepšie nainštalovať sprchovací kút..

rozloženie jednoizbového Chruščova

Pre miestnosti so skromným štvorcom je lepšie vybrať si iba výzdobu steny, vzácne merače budú vhodné na umiestnenie nábytku.

Neodporúča sa umiestňovať veľké množstvo príslušenstva do jednopokojových Chruščov. A v kuchyni môžete dať niekoľko svietnikov, vázu, zavesiť malé uteráky. 

spálňa v Chruščove

Spálňu je možné vyzdobiť 1-2 maľbami alebo fotografiami.

VIDEO: Návrh jednoizbového Chruščova. Moderný upgrade.

50 nápadov na dizajn jednoizbového Chruščova:

dizajn jednoizbového Chruščova návrh jednopokojovej fotky Chruščova návrh jednoizbových myšlienok fotografií Chruščova návrh jednopokojového fotografického interiéru Chruščov návrh jednopokojovej interiérovej fotografie Chruščova návrh jednoizbovej kuchyne v Chruščove návrh jednopokojového rozloženia fotografií Chruščov návrh jednopokojového rozloženia fotografií Chruščov návrh jednoizbového fotografického projektu Chruščov návrh jednoizbovej fotografie projektu Chruščov návrh jednoizbových myšlienok Chruščova návrh fotografie jednoizbových myšlienok Chruščova návrh jednoizbového interiéru Chruščovových myšlienok návrh jednoizbových myšlienok interiéru Chruščova návrh rozloženia jednoizbových Chruščovových myšlienok návrh jednoizbových myšlienok dizajnu Chruščova návrh jednoizbového projektu myšlienok Chruščova návrh jednoizbových myšlienok projektu Chruščov návrh jednoizbového interiéru Chruščova návrh jednopokojovej interiérovej fotografie Chruščova návrh jednoizbových myšlienok interiéru Chruščova návrh jednoizbovej kuchyne Chruščov návrh jednoizbového rozloženia Chruščova návrh jednoizbovej rozloženej fotografie Chruščova návrh jednoizbových myšlienok rozloženia Chruščova návrh jednopokojového projektu Chruščov návrh jednoizbovej fotografie projektu Chruščov návrh jednoizbových myšlienok projektu Chruščov návrh jednoizbového štúdia Chruščov návrh jednopokojového ateliéru Chruščovova fotografia návrh jednoizbových myšlienok fotografovania ateliéru Chruščov návrh jednopokojového interiéru ateliérového fotografického domu Chruščov návrh interiérovej fotografie jednoizbového Chruščovovho štúdia návrh jednoizbových myšlienok ateliérového štúdia Chruščov návrh jednoizbových myšlienok chruščovského ateliéru návrh jednoizbového interiéru chruščovského štúdia návrh jednoizbových myšlienok interiéru štúdia Chruščov návrh jednoizbového interiéru štúdia Chruščov návrh interiérovej fotografie jednoizbového Chruščovovho štúdia návrh jednoizbových myšlienok interiéru štúdia Chruščov návrh jednoizbových možností štúdia Chruščov praktický dizajn jednoizbového štúdia Chruščov moderný dizajn jednoizbového Chruščova vytvárame dizajn jednoizbového Chruščova štýlový dizajn jednoizbového Chruščova svetelný dizajn jednoizbového Chruščova pohodlný dizajn jednopokojového Chruščova možnosť dizajnu pre jednoizbový Chruščov vyberte si dizajn jednoizbového Chruščova

Previous Post
Lakás vagy ház választható jellemzői válaszfalak a konyha és a nappali között
Next Post
علم نفس اللون في الداخل