15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jaký je rozdíl mezi AES a DES?

Rozdíl mezi AES a DES při dešifrování spočívá v tom, že AES může šifrovat 128 bitů prostého textu, zatímco DES může šifrovat pouze 64 bitů prostého textu. AES je odvozen od čtvercové šifry, zatímco des je odvozen z lucifer šifry.

Hlavní rozdíl mezi DES a AES na kvízletu spočívá v tom, že AES používá strukturu Feistel, kde je stát stejný jak pro šifrování, tak pro dešifrování v každém horizontálním bodě. Na druhé straně je bloková šifra, která má nahradit AES pro komerční aplikace. Nelinearita S-Box v DES je způsobena použitím multiplikativní inverzní.

Některé nevýhody AE ve srovnání s DES zahrnují použití příliš jednoduché algebraické struktury, kde každý blok je vždy šifrován stejným způsobem. AES je také těžší implementovat pomocí softwaru a AES v počítačovém režimu je složité pro implementaci do softwaru s ohledem na výkon i zabezpečení.

AES nahradil DES 26. května 2002 po veřejné soutěži. 19. května 2005, FIPS 46-3, který specifikoval DES, byl oficiálně stažen, ale Triple Des byl schválen do roku 2030 pro citlivé vládní informace.

AES je považován za lepší než DES, protože umožňuje použití 128bitového, 192-bitového nebo 256bitového klíče, takže je exponenciálně silnější než 56bitový klíč použitý v DES. Šifrování AES je také mnohem rychlejší než DES, takže je ideální pro aplikace, firmware a hardware, které vyžadují nízkou latenci nebo vysokou propustnost.

AES nahradil des a byl vybrán NIST pro u.S. vláda. Byla vybrána rodina šifrů Rijndael, s velikostí bloků 128 bitů a klíčovými délkami 128, 192 a 256 bitů.

Důvodem je rychlejší než AES, je to, že DES má malou velikost sdíleného klíče, takže je méně bezpečný než AES. Na druhé straně je známo, že AES vystupuje šestkrát rychleji než DES a dokáže šifrovat velké soubory za zlomek sekund ve srovnání s DES.

Slabost des šifrování spočívá v jeho klíčové velikosti 56 bitů. Kritici tvrdí, že tato velikost klíče je zranitelná vůči útokům brutální síly, protože protivník by potřeboval pouze testovat 256 klíčů. S dostupnou technologií je možné zkontrolovat jeden milion klíčů za sekundu.

Šifrování DES již není považováno za bezpečné, protože jeho 56bitová velikost klíče je příliš krátká. I když nejsou známé závažné slabosti v des Internals, jeho krátká velikost klíče je ze své podstaty vadná.

Vzhledem k stále rostoucí síle zpracování počítačů se DES stal zranitelným vůči útokům brutální síly. 56bitový klíčový prostor, který představuje přibližně 72 kvadrilionových možností, již neposkytuje požadované úrovně zabezpečení. Výsledkem bylo, že DES byl v roce 2005 v důchodu.
Jaký je rozdíl mezi AES a DES?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi AE a DES při dešifrování

AES může šifrovat 128 bitů prostého textu. Des může šifrovat 64 bitů prostého textu. AES je odvozen od čtvercové šifry. Des je odvozen od lucifer šifry.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je hlavní rozdíl mezi DES a AES Quizlet

AES používá strukturu feistel. V každém horizontálním bodě je stav stejný jak pro šifrování, tak pro dešifrování. DES je bloková šifra, která má nahradit AES pro komerční aplikace. Nelinearita S-boxu je způsobena použitím multiplikativní inverzní.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou nevýhody AES ve srovnání s DES

Nevýhody nebo nevýhody AE

„Používá příliš jednoduchou algebraickou strukturu. Blok ➨every je vždy šifrován stejným způsobem. ➨hard implementovat pomocí softwaru. ➨AES v režimu Counter je složité pro implementaci softwaru, který má výkon i zabezpečení v úvahách.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Kdy AE nahradila des

Dne 26. května 2002 byl DES konečně nahrazen standardem Advanced Encryption Standard (AES) po veřejné soutěži. Dne 19. května 2005 byl FIPS 46-3 oficiálně stažen, ale NIST schválil Triple DES během roku 2030 pro citlivé vládní informace.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč je AES lepší než des

AES umožňuje vybrat 128bitový, 192-bit nebo 256bitový klíč, takže je exponenciálně silnější než 56bitový klíč des. Šifrování je také mnohem rychlejší v AES vs. Des, díky čemuž je ideální pro aplikace, firmware a hardware, které vyžadují nízkou latenci nebo vysokou propustnost.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Nahradil AES des

Pro AES si NIST vybrala tři členy rodiny Rijndael, každá s velikostí bloku 128 bitů, ale tři různé délky klíčů: 128, 192 a 256 bitů. AES byl přijat u U.S. vláda. Nahrazuje standard šifrování dat (DES), který byl zveřejněn v roce 1977.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč je des rychlejší než AE

Klíčové rozdíly mezi DES a AES

AES je poměrně mnohem rychlejší než DES a dokáže šifrovat velké soubory za zlomek sekund ve srovnání s DES. Vzhledem k malé bitové velikosti sdíleného klíče použitého v DES se považuje za méně bezpečné než AES.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] O kolik rychleji je AES ve srovnání s des

Je známo, že vystupuje šestkrát rychleji než des. Ale to, co dělá AE tak velkou největší silou AES leží v různých klíčových délkách, které poskytuje, což vám umožňuje vybrat mezi 128, 192- a 256bitovými klíči.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč už není bezpečný

DES již nepoužívá standard šifrování dat, známý také jako DES, již není považován za bezpečný. I když ve svých vnitřnostech nejsou žádné známé závažné slabosti, je to ze své podstaty vadné, protože jeho 56bitový klíč je příliš krátký.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká je slabost šifrování des

Velikost klíče – kritici chápou, že nejzávažnější slabost DES je ve své velikosti klíče (56 bitů). Může provést útok brutální síly na daný blok cifertextu, protivník potřebný k testování 256 klíčů. S dostupnou technologií je použitelné ke kontrole jednoho milionu klíčů za sekundu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč se již šifrování DES nepoužívá

Vzhledem k stále rostoucí síle zpracování počítačů se však DES stal zranitelným vůči útokům brutální síly. Ačkoli 56bitový klíčový prostor činí přibližně 72 kvadrilionových možností, již to neposkytuje požadované úrovně zabezpečení. Algoritmus byl v roce 2005 v důchodu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je šifrování des zastaralé

Podle standardů bude 3DES zastaralý pro všechny nové aplikace po období veřejného jednání a jeho použití bude zakázáno po roce 2023.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč se AES dnes většinou používá

Hlavní výhoda AES spočívá v jeho klíčových možnostech délky. Čas potřebný k prasknutí šifrovacího algoritmu přímo souvisí s délkou klíče používaného k zajištění komunikace-128bitové, 192-bitové nebo 256bitové klíče. AES je proto exponenciálně silnější než 56bitový klíč DES.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je lepší než AES

AES umožňuje vybrat 128bitový, 192-bit nebo 256bitový klíč, takže je exponenciálně silnější než 56bitový klíč des. Šifrování je také mnohem rychlejší v AES vs. Des, díky čemuž je ideální pro aplikace, firmware a hardware, které vyžadují nízkou latenci nebo vysokou propustnost.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je šifrování zastaralé

Metoda šifrování dat byla v roce 2005 zastaralá. Historicky řečeno, vědci z IBM původně navrhli tento šifrovací standard na začátku 70. let.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč již není považován za bezpečný

Standard šifrování dat, známý také jako DES, již není považován za bezpečný. I když ve svých vnitřnostech nejsou žádné známé závažné slabosti, je to ze své podstaty vadné, protože jeho 56bitový klíč je příliš krátký.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké šifrování nahradilo des

Algoritmus Advanced Encryption Standard (AES)

DES byl kdysi go-to, symetrický klíčový algoritmus pro šifrování elektronických dat, ale byl nahrazen algoritmem zabezpečenějšího pokročilého šifrovacího standardu (AES).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je problém s šifrováním DES

Velikost klíče – kritici chápou, že nejzávažnější slabost DES je ve své velikosti klíče (56 bitů). Může provést útok brutální síly na daný blok cifertextu, protivník potřebný k testování 256 klíčů. S dostupnou technologií je použitelné ke kontrole jednoho milionu klíčů za sekundu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Se stále používá

DES používá stejný klíč k šifrování a dešifrování zprávy, takže jak odesílatel, tak přijímač musí znát a použít stejný soukromý klíč. DES byl kdysi go-to, symetrický klíčový algoritmus pro šifrování elektronických dat, ale byl nahrazen algoritmem zabezpečenějšího pokročilého šifrovacího standardu (AES).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká je slabost des

Velikost klíče – kritici chápou, že nejzávažnější slabost DES je ve své velikosti klíče (56 bitů). Může provést útok brutální síly na daný blok cifertextu, protivník potřebný k testování 256 klíčů. S dostupnou technologií je použitelné ke kontrole jednoho milionu klíčů za sekundu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je šifrování zastaralé

Metoda šifrování dat byla v roce 2005 zastaralá. Historicky řečeno, vědci z IBM původně navrhli tento šifrovací standard na začátku 70. let.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je nahrazeno

Algoritmus Advanced Encryption Standard (AES)

DES byl kdysi go-to, symetrický klíčový algoritmus pro šifrování elektronických dat, ale byl nahrazen algoritmem zabezpečenějšího pokročilého šifrovacího standardu (AES).

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč se již nepoužívá

Jako zastaralé standardy lze stále použít algoritmy DES i 3DES a klíčové délky. Uživatelé však musí přijmout, že existuje bezpečnostní riziko při používání zastaralého algoritmu a délky klíče a že riziko se v průběhu času zvýší. DES již není důvěryhodné pro šifrování citlivých dat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč byl des zakázán

V průběhu roku 1971 vědci zveřejnili více studií, které spojily DES s vývojem nepravidelnosti v žlázách dcer uživatelů DES a v listopadu 1971 FDA zakázala použití DES během těhotenství v USA.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Kdy byl v USA zakázán

FDA zakázala DES kvůli své karcinogenitě v září 2000 [2,3,5]. Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny (IARC) [4,5] je klasifikována jako lidský karcinogen skupiny 1. Odhaduje se, že orálně podávané DES je pětkrát účinnější než estradiol [12].

[/WPRemark]

Previous Post
¿Cómo se hace un triple en casa??
Next Post
Jak mohu někomu zabránit v krádeži mého motocyklu?