15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum să întruchipezi stilul minimalismului în interior

Stilul decorațiunilor interioare s-a schimbat în fiecare epocă, pretenția a venit să înlocuiască maximalismul, ulterior a fost înlocuită de romantism. Când o persoană acumulează o mulțime de lucruri care iau energie, devine imposibil să te odihnești într-un spațiu aglomerat. În acest moment, o persoană se îndreaptă către un stil precum minimalismul (din cuvântul cel mai puțin).

Interiorul unui living spațios al unei case private în stilul minimalismului

Minimalismul este perfect atât pentru o casă la țară, cât și pentru un apartament în oraș.

Istoria stilului

Stilul minimalismului din interior a apărut în anii 1960 și a devenit popular în prezent, când societatea a debordat de informații și lucruri, atât necesare, cât și inutile. Principala caracteristică a stilului este extinderea spațiului..

Unul dintre primele stiluri a prins rădăcini în Japonia, toată lumea a auzit de stilul japonez de minimalism, este inițial prezent în cultura japoneză și tradițiile lor. O combinație de alb, negru și roșu este considerată un clasic..

Camera de zi a unei case private în stilul minimalismului japonez

Principalele caracteristici ale adevăratului minimalism japonez sunt simplitatea, naturalețea și deschiderea.

Dacă vă adânciți în studiul minimalismului, cel mai controversat stil al secolului XX, puteți înțelege că este o ieșire pentru modernitate. El nu tolerează strălucirea și strigătele, nu înțelege grămezi moderne de lucruri fără gust. Stilul nu există izolat de tot, ci reprezintă și o tendință în artă. Originile minimalismului sunt constructivismul și funcționalismul luate împreună, care au înlocuit romantismul. Pentru oamenii de atunci, frumusețea nu a fost pe primul loc, ci ergonomia..

Sarcina minimalismului: aranjarea obiectelor compacte într-o cameră mică și, în același timp, mărirea vizuală. Datorită acestui fapt, spațiul este degajat și nu mai pune presiune pe percepția umană..

Zona de luat masa în bucătărie într-un stil minimalist

Esența minimalismului poate fi rezumată în două cuvinte: „Mai puțin este mai bine”

Acest stil este inerent versatil datorită caracterului său practic. Este utilizat nu numai în case private, ci și în birourile marilor companii..

Cine se poate potrivi acestui stil?

Răspuns: oricărei persoane pentru care ordinea este importantă, care nu se poate împăca cu abundența detaliilor inutile și cu îngrămădirea lucrurilor în spațiu. Fiecare dintre noi, se întâmplă, se satură de monotonie, crampe, gunoi (atât mental cât și material), apoi există dorința de a ne schimba viața, de a arunca toate lucrurile inutile și de a deveni o persoană diferită.

Living cu ferestre panoramice în stil minimalist

Stilul este perfect pentru cei care apreciază simplitatea și confortul pe o singură față

Dar, pentru a-ți face livingul sau bucătăria minimalistă, nu trebuie să arunci totul și să devii un ascet. La început, toate lucrurile sunt împărțite în necesare și mediocre. Apoi, din elementele mediocre, sunt selectate cele pe care nu le-ați folosit de mai bine de doi ani. În acest fel, puteți să vă sortați lucrurile și să aruncați inutilul..

De asemenea, stilul minimalist se potrivește estetelor datorită simplității, funcționalității și, în același timp, formelor grațioase și liniilor netede..

Caracteristicile minimalismului în interiorul apartamentului

Designul interior al unei case moderne în stilul minimalismului

Minimalismul nu este doar un stil interior confortabil și practic, ci este și o filozofie a vieții

Organizarea spațiului

Organizarea specială a spațiului în proiectare, adică numărul minim de pereți despărțitori și uși.

Realizarea spațiului de living în stilul minimalismului

Un interior deschis și dezordonat este o trăsătură distinctivă a minimalismului

Interiorul în două culori al zonei de luat masa din bucătărie într-un stil minimalist

Pentru a crește vizual spațiul limitat, utilizați un set de palete în două culori – o nuanță închisă în partea de jos și deasupra – tonuri deschise

Când un apartament mare este delimitat în multe camere inutile, acesta strică interiorul și o persoană devine înghesuită într-un astfel de spațiu. Mobilierul nu trebuie să fie masiv. Pentru sufragerie sunt suficiente o canapea, televizor, dulap TV, comoda și o măsuță de cafea. Pentru bucătărie – dulap de bucătărie, unele aparate electrice, masă sau blat de bar.

Iluminat

Iluminatul joacă un alt rol important. De exemplu, în centrul camerei de zi sau în bucătărie, ar trebui să existe un candelabru mare pe tavan pentru a difuza lumina albă moale. Pe pereți sunt lămpi mici ascunse într-o nișă. Dimensiunea ferestrelor, dacă este posibil, poate fi mărită pentru a o face mai luminoasă, iar perdelele și jaluzelele permit trecerea luminii solare maxime..

Lumina naturală strălucitoare în camera de zi a unei case de țară

Lumina naturală joacă rolul principal

Iluminare artificială în sufrageria unui apartament de oraș în stil minimalist

Ar trebui să existe destule lumini, dar nu prea multe

De asemenea, iluminatul ar trebui să fie invizibil, nu sunt permise abajururi și candelabre masive. Mai bine să dați preferință formelor geometrice. Lumina poate face o cameră mai caldă (problema minimalismului, așa cum cred mulți oameni, este răceala și disconfortul acesteia).

Accesorii în decor

Stilul minimalist din interior se caracterizează printr-o absență aproape completă a micilor elemente decorative și accesorii. În plus, ar trebui să existe doar două culori primare (în principal alb și negru) și una pentru a atrage atenția. Covoarele și pernele moi de pe canapea într-o culoare contrastantă au voie să adauge confort camerei.

Decorarea interiorului camerei de zi în stilul minimalismului

Un covor ușor pestriț și perne viu colorate compensează lipsa de decor de la ferestre

Accente roșii în interiorul minimalismului

Minimalismul permite detalii luminoase

Culoare și formă

Dacă vorbim mai multe despre culori, atunci în minimalism nu este permisă utilizarea multor culori strălucitoare. Se preferă nuanțele albe și pastelate. Puteți accentua cu o singură culoare strălucitoare pentru a adăuga contrast camerei, mai degrabă decât să o lăsați fără chip..

Decor interior interior dormitor minimalist

Suprafețe laconice, linii curate și culoare simplă

Combinația de culori în interiorul unui stil minimalist

Se recomandă să combinați nu mai mult de trei culori

Culoarea de bază pentru stilul minimalist din interior este gri. De asemenea, puteți folosi maro și nuanțele sale..

Formele trebuie să fie corecte din punct de vedere geometric. Mobilierul monocromatic rotund sau pătrat este utilizat fără proeminențe, suprafețe netede ne reliefate.

Materiale naturale

Camera ar trebui să conțină materiale naturale, cum ar fi lemn, bumbac sau țesătură de in pentru perdele, piatră, sticlă – arată frumos și natural.

Rafturi din lemn natural pe coridorul unei case private

Puteți folosi absolut orice materiale – lemn, beton, piatră, plastic, sticlă etc., dar ar trebui să existe întotdeauna componente naturale, sau cel puțin imitația acestora

Pereți, podea, tavan

Culorile închise sunt potrivite pentru podele și culorile deschise pentru tavan și pereți. Acoperirile lucioase și mate pot fi combinate cu succes între ele. Podeaua nu trebuie să atragă atenția, ci doar să sublinieze albul pereților și al tavanului.

Puteți acoperi pereții cu diverse materiale moderne, de exemplu, tencuială decorativă, piatră, lemn, tapet simplu. Pereții pictați arată organic în interiorul camerei, fără niciun model. De asemenea, un număr mare de picturi nu ar trebui să fie amplasat pe pereți, unul este suficient, desenul pe care trebuie combinat cu interiorul.

Pereți uni și mobilier alb într-o cameră în stil minimalist

Pereții nu ar trebui să atragă atenția. Dacă este vopsit, atunci în alb, dacă este lipit cu tapet, atunci numai în culori simple

Finisarea podelei în dormitor într-un stil minimalist

Pentru finisarea pardoselii, utilizați lemn natural, laminat sau linoleum fără un model pronunțat.

Pentru podea, precum și pentru pereți, puteți alege diferite metode de finisare (parchet, laminat, țiglă), principalul lucru este că culoarea acoperirii este în armonie cu restul obiectelor din cameră și nu are culori deschise. Alegeți materiale mai practice și de calitate, cu o durată lungă de viață.

Pentru tavan, puteți utiliza orice metodă modernă de decorare – de la vopsirea simplă la crearea tavanelor pe mai multe niveluri. Tavanele întinse sunt o idee minunată.

Camera de zi albă a unei case private în stil minimalist

Un tavan alb înalt va face spațiul cât mai liber posibil

Mobilierul este foarte important în minimalism. În cameră nu ar trebui să fie prea mult. Prezența dulapurilor și piedestalelor masive este inacceptabilă. Principalul lucru este comoditatea. Scaune pliabile, dulapuri retractabile și rafturi, care pot fi îndepărtate oricând, făcând spațiul mai liber, se vor potrivi foarte bine în interiorul apartamentului.

Stil minimalism în interiorul bucătăriei

Aceleași reguli se aplică pentru bucătărie ca și pentru alte camere..

Interiorul unei bucătării albe în stilul minimalismului

Decorarea bucătăriei într-un singur design ușor

Ar trebui să fie prezente nuanțe deschise și suprafețe netede lucioase (sau mate). Mai bine să dați preferință ușilor și meselor din sticlă.

În ceea ce privește mobilierul din bucătărie, unul simplu, fără bibelouri de piatră sau lemn natural (pentru a da o strălucire lucioasă și iluminarea suplimentară a camerei cu aceasta, puteți acoperi masa cu lac sau acril) sau piatră, va face. Dacă camera este mare, atunci este instalată o masă mare cu o formă neobișnuită (dar corectă din punct de vedere geometric).

Interiorul unei bucătării gri în stilul minimalismului

Oțelul inoxidabil sau piatra este folosit ca gri în interiorul bucătăriei

Pentru a face un mic accent într-o bucătărie simplă, puteți evidenția un backsplash de bucătărie, dar evitați culorile strălucitoare. O alternativă la aceasta este panoul de sticlă de deasupra mesei..

Minimalism în dormitor

Pentru a elibera spațiu, scăpați de mobilierul inutil, numai:

pat, dulap, birou, rafturi pentru amenajarea spațiului.

Interiorul dormitorului alb în stilul minimalismului

Cărămida pe un perete poate fi pur și simplu vopsită în alb

Paturile merită luate în considerare. Ar trebui să fie masiv, jos sau deloc picioare. Tabelul fie lipsește, fie este făcut fără fire și tapițerie. Culoarea setului de așternut se potrivește cu peretele, în mod ideal se îmbină cu acesta. Lângă pat se găsesc noptiere mici din același material. Dacă există o măsuță de toaletă în cameră, atunci ar trebui să se potrivească și noptierelor..

Un exemplu de extra-minimalism în decorarea dormitorului

Minimalismul în pragul ascezei – o saltea pe podea și cărți în locul unei noptiere

Pentru depozitarea lucrurilor se folosește un dulap, situat într-o nișă, pentru a nu crea umbre inutile și a nu încărca spațiul.

Atunci când alegeți accesorii, ar trebui să vă gândiți la confort, este important atunci când creați un interior în dormitor. Puteți pune un covor pufos pe podea, una sau două perne într-o culoare contrastantă pe pat. Ca un complement – un tablou mare, fără un cadru pronunțat.

Mobilier din lemn cu finisaje întunecate într-un design minimalist al dormitorului

Interiorul unui dormitor luminos, cu mobilier contrastant maro închis

Fereastra nu trebuie să fie aglomerată cu flori sau figurine. Va fi mai bine dacă o perdea de culoare de bază este instalată deasupra acesteia, cu un tul deschis suspendat de ea și perdele monocromatice, monocrome..

Esența abordării minimaliste este că lucrurile ar trebui să fie laconice și să fie puține dintre ele. Minimalismul nu are alte canoane – se folosesc culori, texturi, soluții spațiale. Drept urmare, minimalismul arată foarte diferit..

Utilizarea textilelor în interiorul stilului minimalismului

În minimalism, textilele sunt aproape niciodată folosite, dar dormitorul rămâne o excepție. Puteți așeza perne și cuverturi de pat în ea, așezați un covor pe podea

După ce a proiectat o zonă de dormit minimalistă, o persoană va simți un val de forță și bună dispoziție și va dormi mai bine..

La sfârșitul articolului despre minimalism, trebuie spus că de secole, tendințele în artă s-au înlocuit reciproc, forțând viața de zi cu zi a oamenilor obișnuiți să se adapteze la modă. Stilul de mai sus nu se potrivește cu acest lucru.

Stilul minimalist nu zdrobește o persoană, ci doar o ghidează pe calea cea bună. O viață fără dezordine în colțurile întunecate ale unei camere, fără gunoi și praf de zi cu zi – acesta este cel mai bun lucru pe care arta îl are de oferit.

Combinând minimalismul cu țara într-un living modern

Minimalism cu o atingere de țară

Decor interior în minimalism strict cu accente strălucitoare

Dacă interiorul vi se pare prea plictisitor, adăugați câteva detalii luminoase.

Stilul minimalist ajută la eliberarea minții, la contemplarea frumuseții prin prisma simplității și libertății. Umple de vitalitate și entuziasm. Aranjându-și camera în acest stil, o persoană se poate regăsi, poate găsi pace. Stilul minimalismului din interior este comparabil cu meditația zilnică și practicile spirituale care ar trebui incluse în viața de zi cu zi..

Video: trăsături caracteristice stilului minimalist

Foto: idei interesante pentru decorarea interioară în stilul minimalismului

Interiorul livingului modern în spiritul minimalismului Hol luminos de intrare al unei case private în stilul minimalismului Decorarea pereților în stilul minmalismului Interior de sufragerie alb cu accente roșii Ferestre panoramice într-un living mare în stil minimalist Blat de bar minimalist în bucătăria modernă Culoare neagră într-o cameră de zi în stil minimalist Masă de sticlă în fața unei oglinzi în spiritul minimalismului Mobilier tapițat verde într-un living gri Lemn în interiorul unei bucătării moderne-living Mobila de bucatarie in stilul minimalismului Decorarea pereților în dormitor cu lamele din lemn Interior de baie alb minimalist Lemn în decorul sufrageriei unei case de țară Mobilier minim în camera de zi a unei case private Design dormitor în stilul minimalismului Cazan pe lemne în sufrageria unei case de țară Living luminos în alb Scara la etajul al doilea al unei case private în spiritul minimalismului Decor interior în stilul minimalismului Folosirea lemnului pentru decorarea interioarelor moderne Canapea albastră într-un living alb Set alb în bucătărie în stilul minimalismului Șemineu în stilul minimalismului în camera de zi a unei clădiri rezidențiale Interiorul unei case japoneze în stilul minimalismului Vedere de la fereastra sufrageriei unei case de țară Șemineu în spiritul minimalismului într-o casă la țară Mobilier din lemn în camera de zi cu fereastră panoramică Mobilier negru într-un living gri birou întunecat în dormitorul alb Masă din lemn într-o cameră albă Textile în dormitorul unei case de țară minimaliste Mobilier întunecat într-un living luminos Pat jos pe podea acoperit cu laminat Scaune albastre într-un living alb Mobilier din ratan în sufrageria unei case private Covor gri pe parchet Scaune roșii lângă o canapea neagră Interior camera de zi în culori pastelate Interiorul holului în stilul minimalismului japonez Mobilier întunecat într-o cameră de zi în stil minimalist Interior gri în sufrageria unui apartament de oraș în stil minimalist Zona de luat masa în bucătăria unei case de țară Mobilier din răchită pe holul unei case private Interior modern al bucătăriei-sufragerie al unei case private Fereastra rotundă în pereții sufrageriei unei case de țară Dormitor alb al unei case de țară Interior în stilul minimalismului în baia unei case de țară Culoare gri în interiorul unei case de țară Podea neagră în designul sufrageriei unei case private

Previous Post
Högteknologiskt kök: teknisk inredning
Next Post
ميزات استخدام اللون البرتقالي وتركيباته في داخل الغرف