15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Modrá v interiérovom dizajne

Pre mnohých je modrá spojená so vzdušnými priestormi, morskými vzdialenosťami. Vyvoláva pokoj, evokuje pocit ľahkosti, takže interiéry obydlí v takejto palete pôsobia vznešene.

Modrá farba očami psychológa

Psychológovia považujú nebeskú modrú za symbol čistoty mysle a usilujú sa o duchovnú dokonalosť. Vysvetľujú to jednoducho – pri pohľade na oblohu alebo vodu sa človek snaží poznať tajomstvo týchto hlbín..

Farební terapeuti používajú na vyváženie stresovaného človeka chladný tón. Upokojuje, dáva do poriadku myšlienky, vyvoláva túžbu po zmierení v prípade konfliktu..

Navyše je už dlho považovaný za znak šľachty – odtiaľ pochádza pojem „modrá krv“, čo znamená vznešený pôvod, patriaci k vyšším vrstvám spoločnosti..

Psychológovia tvrdia, že modrá vzbudzuje dôveru v osobu, ktorá nosí oblečenie tohto tónu alebo sa takýmito vecami obklopuje. Oblečenie lekárov, letušiek je preto modré – vyžaduje to dôveru.

krásny štýl bytu v modrej farbe

Moderný dizajn miestnosti v modrej farbe

svetlo modrá výzdoba spálne

Modrá farba v interiéri bytu

pôvodný interiér obývačky v modrej farbe

Svetlý interiérový dizajn v modrej farbe

Pohľad umelca

Dizajnéri odporúčajú spálni farbu spojenú s chladom a voľnosťou. Je to dobré na relaxáciu, rýchly spánok. Odporúča sa používať v interiéri s oknami orientovanými na juh..

V obývacej izbe je možné kombinovať s bielymi alebo pastelovými odtieňmi. V tomto prípade je lepšie vziať svetlo modré tóny. Jasnú modrú sa odporúča kombinovať s jasnými, sýtymi farbami. Tyrkysová, doplnená zlatým lemovaním alebo čokoládovým odtieňom, vytvorí slávnostný, slávnostný a luxusný interiér.

Na dekoráciu škôlky návrhári neodporúčajú studené modré odtiene, pretože majú na dieťa upokojujúci účinok a potláčajú jeho prirodzenú energiu. Pre hyperexcitabilné dieťa, ktoré má problém zaspať, však môže byť takýto interiér užitočný. Hlavnou vecou je zachovať vyváženie farieb.

svetlý dizajn miestnosti v modrej farbe

Dizajn bytu v modrej farbe

svetlá výzdoba spálne v modrej farbe

Modrá farba v interiéri miestnosti

Kompatibilita s modrou farbou

S čím je modrá farba kombinovaná v interiéri, je možné znázorniť vo forme tabuľky:

Odtieň modrej

S čím sa dá spojiť

Svetlo modrá

· Grafit, mokrý asfalt, oceľ;

· Achromatický – biely, čierny;

Šarlátová, paradajková, čerešňová, vínová, malinová, Marsala;

· Sunny žltá;

· Oranžová;

· Zelené odtiene;

· Hnedé tóny – od slonoviny po čokoládu;

Modrá (kobalt, denim);

Ružová (marshmallow, neon, fuchsia).

Modrá

· Ružová;

· Orgován;

· Coral;

· Citrón;

Tmavo modrá.

tyrkysová

· Biely;

· žltá;

· Oranžová;

· Fialová;

· Modro zelená;

· Čokoláda;

· Striebro.

Interiéry v modrých tónoch

Je ťažké identifikovať čisto modrú farbu. Spravidla hovoríme o jeho odtieňoch obsahujúcich biele, nazelenalé, sivasté tóny..

krásny dizajn miestnosti v modrej farbe

Moderný dizajn miestnosti v modrej farbe

svetlý štýl bytu v modrej farbe

Modrá farba v interiéri bytu

krásna výzdoba spálne v modrej farbe

Svetlý interiérový dizajn v modrej farbe

Biele a modré prevedenie

Belosť vždy osviežuje základný tón, táto harmónia tvorí základ stredomorského štýlu, Provence. Táto kombinácia sa často používa v kúpeľniach. Bielo -modrá vodná hladina na pozadí jasnej azúrovej oblohy – takéto združenia môžu vyvolať túto kombináciu.

Priateľstvo achromatickej bielej s farbou nebeského povrchu vítajú dizajnéri v priestrannej obývačke, kde svetlé farby dodajú vzdušnosť a ľahkosť. Živé farebné akcenty je možné vytvoriť pomocou sýtejších farieb. Nemalo by ich byť veľa – dostatok vankúšov, nástenných fotorámikov alebo modrej vázy na podlahe.

Dôležité: Interiér v modrej a bielej farbe vyzerá dobre v malom byte, kde nie je dostatok prirodzeného svetla. Môžete ho doplniť svetlými, svetlo ružovými, mliečnymi odtieňmi.

pôvodný štýl bytu v modrej farbe

Dizajn bytu v modrej farbe

jasný dizajn obývačky v modrej farbe

Modrá farba v interiéri miestnosti

Nebo a piesok

Tyrkysový odtieň v kombinácii s mliečnou, béžovou bude tvoriť základ empírového štýlu. Ďalším prízvukom bude zlato, bronz. Môže byť použitý na dekoratívne prvky nábytku, kovania. Štylizáciu doplnia veľké nástenné zrkadlá v pozlátených rámoch, bronzové alebo pozlátené svietniky, svietnik.

Béžová a modrá v kombinácii, je klasickým susedstvom farieb. Piesok, slonovinu je lepšie vziať ako pozadie a farba oblohy ich doplní..

Táto štvrť je dobrou voľbou pre obývaciu izbu, spálňu alebo škôlku. Vďaka tomu je možné získať harmonický svetlý interiér. Kombinácia studených modrých podtónov a teplej béžovej farby priestor vizuálne zväčší a rozšíri steny miestnosti, v ktorej nie je dostatok svetla..

Takáto kombinácia vyvoláva pochybnosti z týchto dôvodov:

Jemná svetlo modrá farba osviežuje miestnosť, ale niekedy môže spôsobiť pocit chladu, preto je pre spálňu dôležité vybrať správne odtiene a proporcie. Na obyčajných svetlých stenách sú viditeľné aj tie najmenšie škvrny, takže je lepšie zvoliť tapety na steny so vzorom, textúrami, reliéfom.

Dôležité: Kombinácia modrej s béžovou a mliečnou je ideálna pre obývaciu izbu v štýle Provence. Doplnením modrej tapety s jemným kvetinovým béžovým vzorom k bielenému nábytku s opotrebovaným efektom dosiahnete úplnú harmóniu..

svetlý interiér miestnosti v modrej farbe

Moderný dizajn miestnosti v modrej farbe

pôvodný interiér spálne v modrej farbe

Modrá farba v interiéri bytu

svetlá obývacia izba v modrej farbe

Svetlý interiérový dizajn v modrej farbe

Modrošedý interiér

Teplé farby robia izbu útulnou. Táto kombinácia je vhodná pre priestrannú obývaciu izbu a štúdio, kde sa stretáva veľa hostí na priateľských večierkoch. To vytvára uvoľnenú atmosféru priaznivú pre komunikáciu. Kombinácia šedej a modrej sa často používa pri zdobení obývacích izieb v „námornom“ stredomorskom štýle. Svetlosivá sa hodí k rôznym odtieňom modrej:

  • nebeský;
  • aqua;
  • jasne modrá;
  • azúrová;
  • šedá.

Túto kombináciu je možné použiť v spálni – umožňuje vám relaxovať, naladiť sa na odpočinok. V detskej izbe vytvorí taký výber farieb pokojné prostredie..

svetlá výzdoba bytu v modrej farbe

Dizajn bytu v modrej farbe

svetlá výzdoba miestnosti v modrej farbe

Modrá farba v interiéri miestnosti

Modrá a hnedá v interiéri

Harmonická kombinácia nebeskej modrej s čokoládovými odtieňmi hnedej vytvorí svetlý interiér v obývačke, spálni obytného bytu, ale ešte luxusnejšie bude pôsobiť v priestrannej miestnosti vidieckeho sídla. Na zmäkčenie kontrastu na základe blízkosti dvoch nasýtených odtieňov pomôže pridanie tretieho tónu. Môžu byť:

  • teplá biela;
  • krém;
  • citrónová.

Modrá sa môže stať hlavným tónom dekorácie stien a je lepšie zvoliť svetlé odtiene podlahy, stropu, nábytku a dokončiť štylizáciu čokoládovými tónmi – čalúnenie pohovky, závesy. Na pohovku ležérne rozložte modré a krémové vankúše, na stenu zaveste fotografiu v hnedých a čokoládových rámoch.

Dôležité: Ak medzi vybranými farbami nie je snehobiela farba, pri dokončovaní stropu sa jej musíte vyhnúť – vyberte odtieň inej farby, napríklad krémovú.

pôvodný štýl spálne v modrej farbe

Moderný dizajn miestnosti v modrej farbe

svetlý interiér bytu v modrej farbe

Modrá farba v interiéri bytu

krásny dizajn obývačky v modrej farbe

Svetlý interiérový dizajn v modrej farbe

Monochromatický interiér

Monochrome je dizajn, ktorý je vytvorený iba pomocou jednej farby, niekoľkých odtieňov, ktoré sú navzájom kombinované. To je vždy priaznivá kombinácia, ak vyberiete správne odtiene. Napríklad v obydlí zariadenom v stredomorskom štýle môžete použiť svetlo modrú až tmavo modrú farbu.

Interiér nebude nudný, ak:

  • Skombinujte niekoľko odtieňov rovnakej farby, aby ste zvýraznili funkčné oblasti, čo je dôležité v štúdiových apartmánoch, „odnushki“ alebo veľkých priestoroch, kde je na dosiahnutie harmónie potrebné zónovanie..
  • Použitie rôznych odtieňov na vytvorenie optických ilúzií – vizuálne posunúť jednu stenu, priblížiť druhú, zmeniť tvar miestnosti, skryť nerovnosti stien.
  • Skombinujte hladké a textúrované povrchy, skombinujte ich s kresbami, ozdobami.

Dôležité: Zložitejšie kombinácie môžete vytvárať pomocou matných a lesklých povrchov, tkanín rôznych textúr, vybraných z odtieňov podobnej farby..

krásny dizajn bytu v modrej farbe

Dizajn bytu v modrej farbe

svetlá dekorácia obývačky v modrej farbe

Modrá farba v interiéri miestnosti

Modrý interiér v rôznych štýloch

Prvá asociácia, ktorú spôsobuje modrá, je more. Preto sa pre námorné vzory – najmä stredomorské – najčastejšie vyberajú svetlo modré odtiene. Je charakterizovaná kombináciou bielej alebo šedej, béžovej, mliečnej s rôznymi odtieňmi modrej, modrej.

Niečo v takom interiéri musí byť nevyhnutne pruhované – ak nie steny a čalúnenie, potom aspoň vankúše na sedenie. Steny môžu byť hladké, modré aj svetlé, pastelových farieb. Potom môže byť nábytok rovnakého odtieňa a pre závesy sú vybrané svetlé farby (ideálne sú dvojité záclony, ktoré kombinujú oba tóny – hlavný aj doplnkový). Na svetlé rámy, stolové alebo podlahové vázy, vankúše na sedenie, koberec umiestnime akcenty vo forme obrazov alebo fotografií..

Provence – jemný rustikálny štýl má veľmi rád modrú. Kuchyňa v štýle Provence je jemná, pripomína dom v dedine starej mamy. Ľahký kvetinový vzor na tapety v modrých tónoch (sú možné kombinácie modrej a ružovej alebo šalátovej farby) je možné doplniť jemnými modrými a bielymi pokrmmi – roztomilý, napríklad bude vyzerať čajová súprava s modrými kvetmi.

Štylizáciu dotvoria biele a modré záclony v šeku alebo pásiku, kytica nezábudiek.

svetlý dekor bytu v modrej farbe

Moderný dizajn miestnosti v modrej farbe

originálny dizajn spálne v modrej farbe

Modrá farba v interiéri bytu

krásny štýl miestnosti v modrej farbe

Svetlý interiérový dizajn v modrej farbe

Shabby chic pre dieťa dievča alebo obývacia izba v kombinácii s kuchyňou je ďalšou úspešnou kombináciou jemnej modrej farby v bytovom byte. Modrá pohovka v ošarpanom interiéri je dobrou voľbou pre dizajn „kvetinový patchwork“. Modrá sa zároveň môže stať doplnkovou farbou, ak ako pozadie zvolíte béžovú alebo mliečnu. Tretia farba znamená ružovú alebo svetlo zelenú. Takto sa dosiahne harmónia.

Do škôlky si môžete vyzdvihnúť jasnejšie odtiene modrej, pokiaľ ide o izbu predškoláka alebo mladšieho študenta. A nemusí to byť nutne chlapcova izba. Interiéry “víla princezná” sú tiež vytvorené za účasti svetlých odtieňov modrej. V miestnosti, kde si detstvo určuje svoje vlastné pravidlá dizajnu, je kombinácia modrej s oranžovou a slnečná.

Pre izbu novorodenca sa odporúčajú pastelové farby a najlepšie je okolie modrej s mliečnou alebo béžovou. Túto farbu si môžete vybrať na zdobenie postieľky, záclon na oknách, hlavnou vecou je, že by nemala byť jasná, aby dieťa neotravovala.

svetlý interiér obývačky v modrej farbe

Dizajn bytu v modrej farbe

svetlý štýl miestnosti v modrej farbe

Modrá farba v interiéri miestnosti

Modrá farba v interiéri – modernosť, priestor a ľahkosť. Stojí za to pamätať, že v divokej prírode sa nachádza všade a je “priateľom” takmer so všetkými kvetmi. Najlepšie doplnky k modrej farbe sú:

  • piesok;
  • citrónová žltá;
  • Biely;
  • zlatý;
  • striebro.

Odtiene rovnakej farby sú navzájom perfektne kombinované, napríklad modrá môže byť doplnená kráľovskou modrou, a to všetko poskytuje skvelé príležitosti pre kreativitu – nie je ťažké vytvoriť harmonický interiér, v dôsledku čoho získate útulný, svieži priestor.

50 krásnych fotografických nápadov na kombináciu modrej v interiéri:

svetlý štýl miestnosti na modrej fotografii svetlý interiér obývačky v modrom farebnom obrázku krásny dizajn bytu v modrom farebnom obrázku pôvodná výzdoba spálne na modrej fotografii krásna obývacia izba v modrej fotografii svetlý dekor bytu v modrom farebnom obrázku pôvodný interiér miestnosti na modrej fotografii svetlo modrý obrázok dizajnu spálne svetlý dekor bytu v modrom farebnom obrázku nádherný dizajn obývačky na modrej farbe svetlý interiér spálne v modrom farebnom obrázku pôvodný štýl miestnosti na modrej fotografii svetlý interiér spálne na modrej fotografii krásna výzdoba miestnosti v modrom farebnom obrázku pôvodný dizajn bytu na modrej farebnej fotografii svetlá obývacia izba v modrom obrázku jasne modrý obrázok dizajnu spálne krásna výzdoba bytu na modrej fotografii pôvodný interiér obývačky v modrom farebnom obrázku svetlá výzdoba bytu na modrej fotografii krásny dizajn spálne v modrom farebnom obrázku pôvodný interiér obývačky v modrej farbe svetlý štýl miestnosti v modrom farebnom obrázku svetlý interiér miestnosti v modrom farebnom obrázku pôvodný štýl obývačky na modrej fotografii svetlá výzdoba spálne na modrej fotografii krásny štýl bytu v modrom farebnom obrázku svetlý dizajn miestnosti na modrej fotografii pôvodná výzdoba obývačky na modrej fotografii svetlý interiér spálne v modrom farebnom obrázku svetlá výzdoba miestnosti na modrej fotografii originálny dizajn obývačky v modrom farebnom obrázku svetlý štýl bytu na modrej fotografii krásny interiér spálne v modrom farebnom obrázku svetlý štýl miestnosti na modrej fotografii pôvodný interiér bytu v modrom farebnom obrázku krásna výzdoba obývačky na modrej fotografii krásny dizajn obývačky v modrom farebnom obrázku pôvodná výzdoba bytu na modrej fotografii svetlá spálňa na modrej fotografii svetlá výzdoba obývačky na modrej fotografii svetlý interiér bytu v modrom farebnom obrázku ľahký dizajn bytu v modrom farebnom obrázku svetlá výzdoba miestnosti na modrej fotografii svetlá obývacia izba na modrej fotografii svetlý dekor miestnosti v modrom farebnom obrázku pôvodný interiér bytu na modrej farebnej fotografii krásny štýl spálne na modrej fotografii svetlá výzdoba obývačky na modrom obrázku krásny dizajn spálne na modrej farebnej fotografii

Previous Post
DIY påskdekor
Next Post
أبواب مظلمة في الداخل: مزايا وعيوب
Immediate Momentum