15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plută la interior: aplicație în design, tipuri de acoperiri de plută, prețuri

Pluta este un material realizat folosind o tehnologie specială din coajă de stejar. În procesul de prelucrare, scoarța trece prin mai multe etape și se transformă într-un fel de pulbere, din care puteți crea absolut orice obiecte cu proprietăți unice. Recent, din ce în ce mai mult plută în interior este utilizată special pentru fabricarea materialelor de finisare. Arată modern, elegant, în perfectă armonie cu orice stil.

ideea de a folosi plută în interiorul camerei

Pluta este fabricată din scoarță de stejar

utilizarea plutei în amenajarea casei

Pluta este adesea folosită ca material de finisare

un exemplu de utilizare a plutei în proiectarea unui apartament

Cork arată frumos, elegant și se potrivește cu multe stiluri de interior

Pro și contra ale finisajelor din plută

Principalele avantaje ale materialelor de finisare a plutei includ următoarele.

 1. Calități izolatoare excelente. Pluta poate servi drept izolație suplimentară a camerei, poate oferi izolare fonică pe pereți sau tavan. Cu o astfel de acoperire, casa este capabilă să devină mult mai liniștită și mai liniștită..
 2. Instalare simplă și convenabilă. Acest lucru este valabil mai ales în cazul plutei. Pentru a face munca cu propriile mâini, este suficient să vizionați videoclipuri de antrenament.
 3. Respectarea mediului. În producția de materiale de finisare din plută, de regulă, nu se utilizează impurități chimice. Adică, alegând acest material pentru decorarea pereților, poți fi calm cu privire la sănătatea tuturor membrilor familiei..
 4. Proprietăți mecanice ridicate – aceasta înseamnă că nicio deformare a stratului de acoperire nu este teribilă. Materialul își restabilește rapid forma originală de unul singur.
 5. Putere mare. Pentru a deteriora acest tip de finisaj, va trebui să încercați din greu și să folosiți obiecte grele sau ascuțite. Daunele accidentale sunt practic eliminate.
 6. Aspect original. Pluta în designul oricărui stil arată impresionant și original.
 7. Statica se realizează datorită compoziției naturale. Pluta este rezistentă la praf. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele cu alergii sau astm..

ideea de a folosi plută în designul casei

Mufa are proprietăți izolante excelente și este ușor de instalat

un exemplu de utilizare a plutei în decorul unei camere

Acest material este foarte durabil și absolut ecologic.

Dar, în ciuda unor avantaje atât de importante, acoperirea cu plută nu poate fi numită ideală. Are și unele dezavantaje..

 1. Costul materialului este destul de mare. Acest lucru este ușor de înțeles prin tehnologia de producție, naturalețe. Dacă bugetul pentru reparații este limitat, atunci va trebui să căutați opțiuni mai ieftine..
 2. Dificultăți în întreținerea acoperirii. În suprafața poroasă, murdăria se acumulează în timp, ceea ce este destul de dificil de îndepărtat. Din acest motiv, merită să curățați regulat dopul..
 3. Materialul absoarbe perfect toate mirosurile, acest lucru ar trebui luat în considerare la alegere. Dacă folosiți un dop de plută, de exemplu, pentru o bucătărie, atunci în timp mirosul de pe pereți va fi neplăcut. Și nimic nu va ajuta să scape de el.

Odată cu calitățile materialului, totul a devenit relativ clar. Acum merită să vă dați seama în ce camere cum puteți folosi un dop.

opțiunea de a folosi plută în interiorul apartamentului

Costul acestui material este puțin mai mare decât analogii.

utilizarea plutei în proiectarea camerei

Atunci când alegeți materiale, rețineți că dopul absoarbe bine mirosurile.

ideea de a folosi plută în decorul apartamentului

Din când în când, dopul trebuie curățat, se acumulează murdărie în el

Acoperiri din plută în design

Atunci când alegeți materiale de finisare, ar trebui să acordați atenție nu numai caracteristicilor tehnice, ci și celor decorative. Trebuie avut în vedere faptul că finisajul plută este selectat individual pentru fiecare tip de cameră. Undeva tapetul va fi mai fiabil, iar undeva modulele.

un exemplu de utilizare a plutei în interiorul casei

Atunci când alegeți un dop, țineți cont de caracteristicile camerei.

opțiunea de a folosi plută în interiorul camerei

Pluta arată foarte frumos în interior și este combinată cu multe stiluri

Sufragerie

Decorarea unui perete într-un living cu plută este un spațiu incredibil pentru imaginație. Nu există restricții speciale aici, deoarece nu există efecte chimice sau mecanice grave pe pereți. Stilul de design va depinde exclusiv de proprietarii apartamentului și de dorințele lor.

Se recomandă să luați în considerare următoarele opțiuni:

 • tapet;
 • panouri de plută de perete;
 • bâzâind.

Pulverizarea va dura puțin mai mult. Dar merită să luați în considerare faptul că nu va fi posibil să aplicați pulverizarea pe cont propriu, deoarece sunt necesare echipamente specializate.

Panoul de perete va arăta original. Dacă dimensiunea camerei permite, atunci este posibil să folosiți decorațiuni mari, desene interesante. Un exemplu de astfel de design poate fi văzut în fotografie..

un exemplu de utilizare a plutei în designul casei

Pereții acoperiți cu plută vor completa perfect interiorul camerei de zi

un exemplu de utilizare a plutei în interiorul unui apartament

În sufragerie, materialul poate dura foarte mult timp, deoarece este supus unor influențe mecanice

utilizarea plutei în amenajarea casei

Stilul camerei depinde numai de dorințele proprietarilor.

Dormitor

Când proiectați un dormitor sau o cameră pentru copii, există puțin mai puține opțiuni. Dar pluta pentru astfel de camere este o alegere ideală, deoarece materialul este ecologic. Dar acoperirea trebuie aplicată corect. Avantajul utilizării unui finisaj de plută în creșe poate fi considerat, de asemenea, siguranță pentru bebeluși, care în acest fel poate fi cu adevărat protejată de multe răni. Atunci când lovești un dop, este aproape imposibil să te rănești grav, să câștigi o abraziune sau să zgârii.

Atunci când alegeți o acoperire, trebuie să țineți cont de culoarea acesteia. Părinții ar trebui să știe că culoarea albă a pereților este percepută de copii ca un loc pentru desen. Dar, în general, este imposibil să îndepărtați urmele de creioane și pixuri din finisaj de plută..

Adulții ar trebui să fie atenți la plută atunci când aleg materiale de finisare. În primul rând, oferă suficient spațiu pentru lucrările de design interior. În al doilea rând, un astfel de decor de perete este un material elegant de izolare fonică. Panourile din plută și plăcile groase au un nivel ridicat de absorbție a zgomotului, dar această caracteristică este oarecum subestimată în tapet. Pulverizarea este considerată pe bună dreptate cea mai bună în acest sens..

Mulți producători oferă, de asemenea, un laminat din plută, care are o rezistență și fiabilitate foarte ridicate..

un exemplu de utilizare a plutei în interiorul unei camere

Pluta din dormitor este o opțiune excelentă, deoarece este un material ecologic.

ideea de a folosi plută în interiorul casei

Atunci când alegeți un material, luați în considerare culoarea acestuia

Bucătărie

Bucătăria finisată este considerată unul dintre cele mai dificile spații. Acest lucru se datorează faptului că există o diferență de temperatură și umiditate. Cel mai adesea, tapetul lavabil, plasticul, plăcile sunt selectate pentru designul bucătăriei. Dar pluta este, de asemenea, destul de acceptabilă în bucătărie, dar ar trebui să țineți cont de calitatea sa negativă – absorbția tuturor mirosurilor.

Dacă se decide utilizarea unei finisaje de plută în bucătărie, atunci va fi necesară o acoperire cu lac. Lacul gros regulat nu va funcționa. Acțiunea sa se va manifesta numai prin formarea unui film gros, ceea ce înseamnă că întreaga prietenie cu mediul înconjurător se pierde..

Există un lac specializat care funcționează diferit. Este absorbit în învelișul de plută la fel ca un grund, adică protejează din interior, împiedicând suprafața poroasă să „amintească” de toate aromele bucătăriei.

ideea de a folosi plută în decorul camerei

Vă rugăm să rețineți că dopul de plută absoarbe foarte puternic mirosurile.

un exemplu de utilizare a plutei în proiectarea casei

Pentru ca materialul să nu se deterioreze rapid, acoperă-l cu lac

Baie

Baia este chiar mai complicată decât bucătăria. Aici nu există mirosuri mai puțin străine. Și sunt, de asemenea, amestecate cu umiditate constantă ridicată, schimbări de temperatură. În mod firesc este nerealist să excludem aceste fapte..

Dacă pluta este aleasă pentru acoperirea pereților, atunci are nevoie de o protecție specială. Un strat de lac special nu va mai ajuta aici. Va fi necesar să aplicați 2-3 straturi, dintre care fiecare se usucă bine.

Deși experții pun la îndoială utilizarea plutei în baie. Pentru fiabilitate, va trebui să aplicați aproximativ cinci straturi de lac – acesta este un cost serios pentru buget și pentru o lungă perioadă de timp. Uscați-vă bine într-o cameră uscată (adică baia nu poate fi utilizată în scopul propus), un strat de lac poate fi în două sau trei zile.

Fixarea unui astfel de finisaj în baie diferă de alte camere, deoarece stratul adeziv devine nesigur de umiditatea ridicată..

un exemplu de utilizare a plutei în decorul unui apartament

Dacă decideți să utilizați plută în baie, ar trebui să îl protejați cu atenție de factorii externi.

ideea de a folosi plută în decorul apartamentului

Pluta completează perfect interiorul și creează o atmosferă confortabilă

opțiunea de a folosi plută în proiectarea unui apartament

Pentru a proteja cât mai mult materialul, merită să aplicați lac în 2-3 straturi

Coridorul

Pereții din plută dintr-un coridor sau hol sunt elegante, originale și practice. Dar este important să ne amintim că acest spațiu este foarte predispus la murdărie și daune mecanice. Și spălarea murdăriei de pe plută este o problemă.

Tipuri de acoperiri de plută

Există mai multe opțiuni pentru acoperiri de perete din plută care merită luate în considerare mai detaliat..

Nume

Descriere

Tapet din plută

Cea mai comună opțiune. Tapetele din plută se vând în role de zece metri. Se bazează pe acoperiri nețesute sau similare nețesute. Culoarea depinde numai de nuanța furnirului. Prețul pentru un metru pătrat de tapet din plută variază de la 500 la 1300 de ruble, ceea ce nu poate fi numit ieftin. Materialul este destul de greu, deci alegerea lipiciului trebuie abordată în mod responsabil.

Rulați plută

La fel ca tapetul din plută. Se bazează pe așchii de plută acoperite cu furnir de plută. Prețul acoperirii pentru un metru pătrat poate fi de până la 1200 de ruble. La un preț mai mic de 550 de ruble, nu se găsește un plută cu role. La proiectare, va trebui să achiziționați un adeziv special (tapetul pur și simplu nu va ține greutatea). Este important să știm că lipiciul este, de asemenea, scump – în jur de 2.000 de ruble pe pachet. Și este mai bine să încredințați procedura în sine specialiștilor. Faptul este că, după ce ați atașat o bucată de plută la perete, aceasta este literalmente atașată strâns. În consecință, chiar și defectele minore și curbura nu mai pot fi corectate..

Placi de plută

Mult mai convenabil și mai fiabil. Grosimea sa este de aproximativ 6 mm. Pentru comparație: grosimea tapetului sau a ruloului din plută este de 1-2 mm. Plăcile sunt disponibile în diferite dimensiuni, au calități ridicate de fiabilitate.

Pardoseli laminate

Disponibil și în plută. Bineînțeles, nu se împlinește complet din aceasta. Acoperirea ecologică este doar stratul superior.

Panouri de plută de perete

Ele amintesc de principiul fixării pardoselilor laminate sau a căptușelii. Fiecare panou este format astfel încât să aibă o canelură pe o parte și o creastă pe cealaltă pentru o îmbinare strânsă. Panoul diferă de plăci prin prezența unei cusături vizibile.

Praf de plută sau plută lichidă

Aceasta este cea mai scumpă opțiune pentru acoperirea pereților, dar el este cel care are cele mai înalte calități ale acestui material. Totul este aplicat pe perete folosind echipamente scumpe specializate prin pulverizare. Un plus semnificativ este că pereții nu trebuie să fie nivelați în prealabil.

Panou decorativ

Nu poate fi numit un material de finisare. Este mai degrabă un element de design decorativ care poate deveni unul de frunte în interior. În magazine, puteți găsi cu adevărat picturi adecvate deja în formă finită. Mulți producători pot face panoul dorit pentru a comanda conform unei schițe..

ideea de a folosi plută în decorul casei

Atunci când alegeți un dop pentru finisarea unui coridor, luați în considerare caracteristicile camerei

opțiune pentru utilizarea plutei în interiorul camerei

Pereții din plută din coridor sau hol sunt elegante, originale și practice

Pe lângă tipurile de mai sus, există și o mufă tehnică. Desigur, nu puteți apela la acest tip de finisare. Mai degrabă, este folosit ca substrat sub peretele principal sau acoperirea podelei, oferind proprietăți izolante suplimentare. Se crede că în acest fel puteți prelungi semnificativ durata de viață a parchetului sau a laminatului..

Indiferent de tipul ales pentru design interior, profesioniștii recomandă pornirea decorării pereților de sus, nu de jos. Acest lucru face mai ușoară excluderea defectelor fizice, deformări, devieri..

ideea de a folosi plută în designul casei

Pluta este utilizată ca suport pentru laminat, acest lucru va crește durata de viață a pardoselii

opțiunea de a folosi plută în decorul apartamentului

Există mai multe tipuri de blocaje

Finisarea suprafeței pereților și a pardoselilor trebuie abordată întotdeauna cu atenție. Rezultatul acestor lucrări, de regulă, este în funcțiune de câțiva ani. Și pe tot parcursul timpului ar trebui să-i placă proprietarului casei sau apartamentului cu un aspect estetic și de bună calitate. Dacă decideți să alegeți o acoperire de plută, atunci nu uitați de costul ridicat al materialului și de cerința de îngrijire specială. De obicei, specialiștii care efectuează lucrările de reparații oferă recomandări detaliate pentru întreținere..

Video: Plută în interior. Proprietăți și capabilități

50 de fotografii cu idei pentru utilizarea plutei în interior:

un exemplu de utilizare a plutei în proiectarea unei fotografii de cameră ideea de a folosi pluta în imaginea decorului de casă versiunea utilizării plutei în interiorul imaginii apartamentului ideea de a folosi plută în fotografia de decorare a casei un exemplu de utilizare a plutei în proiectarea unei fotografii de apartament opțiune pentru utilizarea plutei în interiorul imaginii camerei ideea de a folosi plută în interiorul fotografiei casei un exemplu de utilizare a plutei în decorul unei imagini de apartament opțiunea de a utiliza plută în proiectarea camerei foto utilizarea plutei în interiorul imaginii casei ideea de a folosi plută în imaginea decorului camerei ideea de a folosi plută în interiorul camerei foto utilizarea plutei în decorul imaginii apartamentului exemplu de utilizare a plutei în imaginea de proiectare a casei un exemplu de utilizare a plutei în proiectarea unei fotografii de apartament utilizarea plutei în imaginea decorului de casă ideea de a folosi plută în decorul fotografiei apartamentului opțiunea de a utiliza plută în interiorul camerei foto exemplu de utilizare a plutei în imaginea de proiectare a casei ideea de a folosi plută în interiorul imaginii apartamentului opțiunea de a folosi plută în decorul camerei foto opțiune pentru utilizarea plutei în proiectarea unei fotografii de apartament exemplu de utilizare a plutei în imaginea decorului casei ideea de a folosi plută în interiorul imaginii camerei opțiune pentru utilizarea plutei în decorul fotografiei apartamentului ideea de a folosi pluta în imaginea de proiectare a casei un exemplu de utilizare a plutei în interiorul unei fotografii de cameră utilizarea dopului de plută în fotografia de proiectare a casei un exemplu de utilizare a plutei în interiorul unei imagini de apartament ideea de a folosi plută în fotografia de decorare a casei ideea de a folosi plută în proiectarea imaginii camerei un exemplu de utilizare a plutei în interiorul unei fotografii de apartament ideea de a folosi plută în interiorul fotografiei apartamentului ideea de a folosi plută în interiorul fotografiei apartamentului un exemplu de utilizare a plutei în decorul unei imagini de cameră utilizarea plutei în interiorul camerei exemplu de utilizare a plutei în fotografia de decorare a casei ideea de a folosi pluta în imaginea de proiectare a apartamentelor ideea de a folosi pluta în imaginea de proiectare a apartamentelor opțiune pentru utilizarea plutei în interiorul camerei foto utilizarea plutei în fotografia de decorare a casei exemplu de utilizare a plutei în interiorul unei imagini de apartament ideea de a folosi plută în interiorul imaginii camerei opțiunea de a folosi plută în proiectarea unei fotografii de apartament utilizarea plutei în decorul imaginii camerei exemplu de utilizare a plutei în fotografia de proiectare a casei utilizarea plutei în imaginea de proiectare a casei un exemplu de utilizare a plutei în decorul unei fotografii de cameră ideea de a folosi plută în interiorul imaginii apartamentului un exemplu de utilizare a plutei în decorul unei fotografii de cameră

Previous Post
Vad du behöver veta om arrangemanget och utformningen av ett badrum i ett privat hus?
Next Post
ملامح تصميم حوض استحمام صغير مع مرحاض في خروتشوف القياسي