15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proiectarea unui apartament cu două camere de 60 mp m: reamenajare, reorganizare sau reparații minore?

Confortul și designul modern al unui apartament este o aspirație normală a persoanelor care au propriile proprietăți imobiliare. Dintre numeroasele stiluri, idei arhitecturale și proiecte de design, este important să alegeți o opțiune pentru familia dvs. în care banii pentru reparații să nu fie irosiți. Dar chiar și cu costuri minime, este posibil să faceți un design exclusivist pentru un apartament cu două camere de 60 mp. Pentru aceasta, este important să folosiți cu înțelepciune toate secretele reorganizării, reamenajării și zonării spațiului..

Mobilier din lemn în interiorul unui apartament cu două camere

Este important să organizați spațiul cât mai ergonomic, confortabil și, cel mai important, convenabil

Unde să începeți conversia unui apartament cu două camere

Nu începeți reparațiile până când totul nu este gândit până la cel mai mic detaliu în noul interior al unui apartament cu două camere de 60 de „pătrate”. Este important să ne imaginăm nu numai rezultatul final, ci și gradul de transformare:

  1. Mici reparații cosmetice.
  2. Revizuire cu reamenajare, cu înlocuirea comunicațiilor și a instalațiilor sanitare.
  3. Așa-numita „renovare” cu înlocuirea tâmplăriei, a placării noi, a tavanului și a pardoselii.
  4. Opțiune de design cu zonare, partiții, plafoane pe mai multe niveluri, podiumuri mici și design original de iluminare.

Cu reparații cosmetice, este foarte posibil să aveți propria versiune a proiectului de proiectare a unui apartament de 60 de metri pătrați, dacă utilizați tehnologii moderne și materiale de construcție.

Proiectarea unei bucătării-living spațioase, cu o suită albă

Opțiunile de reamenajare pentru un apartament depind de cine este destinat – un bărbat sau o femeie singură, o familie tânără cu copii sau vârstnici.

Dacă sistemul de canalizare și conductele de apă au fost recent schimbate, iar podelele și tavanele nu prezintă defecte, atunci conversia și costurile vor fi minime. Principalul lucru este aspectul, ale cărui caracteristici nu pot fi ignorate. La costuri reduse de reconstrucție, se acordă mai multă atenție zonării și decorului.

Proiectarea unui studio în culori deschise

Un apartament cu un dormitor transformat într-un apartament studio

Atenţie! Imaginile apartamentelor cu două camere variază între 50-72 m2, în funcție de aspect. Tehnicile de extindere vizuală sunt necesare numai în apartamentele mici.

Design dormitor într-un apartament cu două camere de 60 mp

Suprafețele oglinzii extind vizual spațiul

Tavanele extensibile și suspendate pe mai multe niveluri nu sunt recomandate pentru un proiect de proiectare cu tavan redus a unui apartament cu două și trei camere de 60 mp. m. Dar dacă nivelarea plafoanelor, pereților și podelelor din casele vechi a fost efectuată odată cu aplicarea ulterioară a unui strat de relief sau multistrat, aceasta va elimina o parte din suprafața utilizabilă.

Soiuri de dispunere a apartamentelor cu 2 camere și gradul de transformare posibilă

Se obișnuiește împărțirea clădirilor de apartamente pe teritoriul CSI la momentul originii lor la diferite momente de dezvoltare tipică:

  1. „Stalinkas” cu număr redus de etaje, au fost construite puțin, în principal în orașele mari. Au tavan înalt, spațiu de locuit mare, balcoane mici și o fațadă frumoasă. Nu este de dorit să-l schimbi dacă casele sunt orientate spre străzi centrale și cartiere istorice. Tâmplăria trebuie să aibă aceeași culoare ca înainte de înlocuire, sunt posibile ferestre din PVC laminat pentru lemn. Transformările majore privesc zona internă, inclusiv reamenajarea fără demolarea pereților portanți.

    Zona de joacă pe al doilea nivel în camera copiilor

    Tavanele înalte permit organizarea celui de-al doilea etaj în camera copiilor

  2. „Hrușciov” sunt o relicvă de dezvoltare în masă din anii 60-70 ai secolului al XX-lea, cele mai mici și mai incomode apartamente cu panou. Tipice sunt plafoanele joase, camerele de trecere, un hol mic și o bucătărie. Majoritatea – nu mai mult de 4-5 etaje, ulterior au fost construite clădiri cu 9 etaje. Adesea lucrează la proiectarea unui mic apartament cu trei camere de 60 de metri pătrați într-o casă cu panouri, încercând să extindă spațiul de locuit.
  3. „Brejnevica” sunt mai puțin cunoscute pe piață, dar au devenit puțin mai spațioase, bucătăriile s-au extins, au apărut băi separate, dar baia a rămas mică. Cele mai frecvente sunt apartamentele cu o cameră și cu două camere. Unele opțiuni au loggii confortabile, datorită cărora încearcă adesea să adauge suprafața camerelor adiacente..
  4. Femeile cehe, casele lituaniene și alte case cu așa-numitul aspect nou au devenit o ofertă mai confortabilă cu un hol larg de intrare. Bucătăria mărită a devenit o surpriză plăcută, dar dimensiunea lor este diferită în aspectele de 1, 2 și 3 camere. Design modern al unui apartament cu 2 camere 60 mp contorii sunt adesea lăsați fără reorganizare pe scară largă.
  5. Printre stocurile „vechi”, rămâne o cerere mare de case urbane din seriile P-44, P-44T, P-44-TM și P44-K. Acestea sunt considerate cele mai confortabile, un balcon mare și un hol de intrare sunt bonusuri suplimentare. Versiunea modernizată a unui număr mare de etaje are o valoare comercială ridicată în carcasa secundară. Așa-numitele „veste” (cu ferestre în direcții diferite) au 60-64 de metri pătrați, dar există apartamente compacte liniare – în limita a 53 mp. cu ferestre pe o parte. Cel mai rău dintre toate, dacă toate ferestrele sunt orientate spre sud sau nord – asigură iluminarea locală a principalelor zone.
  6. Casele din proiectele secolului al XX-lea sunt construite luând în considerare toate neajunsurile dezvoltării de masă anterioare, prin urmare, acestea sunt mai rar reamenajate sau reorganizate pe scară largă. Proiectarea unui apartament cu o cameră de 60 mp este posibilă, dacă este vorba de un studio sau un apartament cu partiții convenționale.

Interior dormitor într-un apartament cu două camere, cu balcon

O tehnică populară de reamenajare este combinarea unei camere cu un balcon sau logie

Atenţie! Dacă doriți să faceți o reamenajare pentru un nou design al unui apartament de 60 m2, nu puteți face fără permisiunea ITO sau a departamentului de arhitectură al orașului.

Interiorul unui apartament cu două camere după reamenajare

Absența pereților portanți vă permite să creați un singur spațiu multifuncțional

Reconstrucția și demontarea unui perete dintr-o casă veche, dacă este portantă, duce la prăbușirea întregii intrări, ceea ce sa întâmplat deja! Reamenajarea de la ultimul etaj este mai puțin periculoasă, dar amenda este inevitabilă dacă începeți fără permisiune, fără a anunța vecinii și oficialii orașului.

Transformările la scară largă, cu toate semnăturile, reprezintă costuri mari și acorduri lungi cu oficialii, dar nu se pot face fără ele. Puteți spori funcționalitatea unui mic apartament cu trei camere și să-i îmbunătățiți designul cu ajutorul zonării atent și a mobilierului confortabil, ca în fotografie.

Despărțire ușoară într-un studio

O mică partiție separă bucătăria de dormitor combinată cu camera de zi

Renovare cu reamenajare sau optimizare a zonei?

Aspectul vechiului fond nu se potrivește multora, dar sunt încă gata să suporte inconvenientele. Transformările parțiale nu afectează demolarea radicală a pilonilor și a zidurilor secundare. În același timp, este posibilă reorganizarea spațiului în moduri mai puțin costisitoare:

1. Hol, coridor Extindere vizuală datorită peretelui oglindit
2. Living, hol Zonarea oaspeților, masa, partea de lucru
3. Dormitor Dressing îngust sau garderobă de-a lungul peretelui
4. Cameră pentru copii (dacă există) Mobilier pentru copii supraetajat sau modular  
5. Bucătărie Mobilier funcțional pentru dulap până la tavan
6. Loggia caldă Scoateți ușa balconului, combinați-o cu camera
7. Baie, baie Înlocuirea instalațiilor sanitare și a mașinilor de scris cu o mini-versiune
opt. Zona de luat masa Evidențiați în bucătărie sau sufragerie, îndepărtați o parte din pereți

Cu acest aranjament, interiorul unui apartament cu 2 camere are 60 mp. M va ieși la modă și elegant, suficient spațiu pentru lumină și aer. Un concept de design creativ va face dintr-un apartament mic cu un aspect vechi o locuință confortabilă și la cerere.

Bucătărie-living într-un apartament cu două camere

Una dintre modalitățile de a zonifica o cameră este de a picta pereții în diferite culori.

La reamenajare, se presupune că pereții secundari sunt parțial demontați și înlocuiți cu pereți despărțitori:

  • dispunerea diferită a pereților despărțitori mobili și staționari, pereți în mișcare cu schimbarea filmărilor camerelor adiacente;
  • transformări în bucătărie – cu demolarea partiției adiacente din sufragerie, fără a transfera aragazul și chiuveta pe alt perete;
  • în proiectarea unei note cu trei ruble într-o casă de panouri de 60 de metri pătrați, fac reinstalarea instalațiilor sanitare după o transformare radicală a pereților;
  • faceți un apartament cu două camere în 2 dormitoare (căsătorit și adolescent), în bucătărie – o zonă pentru oaspeți (combinați cu o logie);
  • baia este împărțită într-o baie și o toaletă, unde puteți scoate mașina de spălat (pe raftul din spatele rezervorului) și scoateți rezervorul din baie pentru a înlocui dușul cu o tavă adâncă.

Masă mare în bucătărie-living

Dacă o partiție ușoară separă bucătăria de cameră, puteți combina camerele și puteți organiza o bucătărie confortabilă-cameră de zi, în care există spațiu pentru o masă mare.

Renovarea unui apartament modern cu costuri minime privește doar reparațiile cosmetice:

1. Tavan Nivelarea suprafeței, finisare simplă
2. Pereți Hârtie, lichid, tapet foto, fibră de sticlă, pictură
3. Podea Bulk, laminat, scândură de parchet, linoleum, covor
4. Țevi Este de dorit să se înlocuiască cu noi comunicări
5. Instalatii sanitare Acestea sunt potrivite cu stilul general și culoarea placării
6. Proiectare iluminat Luați în considerare iluminatul general și local
7. Dulgher Înlocuirea ferestrelor și ușilor (după caz)

O renovare a proiectantului necesită un specialist în reorganizare; echipele de construcții cu tehnologii și materiale inovatoare sunt invitate la renovare.

Zonarea unui apartament cu mobilier

Locul de dormit și zona de oaspeți pot fi împărțite cu ajutorul unui suport TV

Pentru doi, este mult mai ușor să alegeți designul unui apartament cu 2 camere de 60 de metri pătrați decât pentru o familie, unde trei generații sunt nevoite să trăiască liniștit pe aceeași piață. În acest caz, este important să fiți de acord asupra stilului și gradului de transformare a apartamentului, astfel încât să se potrivească tuturor, ca în fotografie.

Idei pentru proiectarea originală a apartamentelor cu două camere după o reorganizare parțială

Proiectarea unui apartament în stil mansardă cu două camere

Interiorul original al apartamentului în stil mansardă

Spațiu interior

Farmecul unei nopți înstelate, unde te poți juca cu tema spațiului, lumina nordică sau cerul înstelat. O opțiune acceptabilă pentru cei care petrec întreaga zi la serviciu și acasă doar pentru a petrece noaptea.

Pat oval într-un dormitor spațial

Spațiul interior trebuie să aibă mobilier adecvat.

Astronaut pictat pe peretele sufrageriei

Puteți implementa tema spațiului folosind hârtie fotowall sau desene.

Folosind materiale moderne, puteți crea iluzia unui cer de noapte cu diode spot. Poate fi dominat de voaluri subțiri de perdele și textile luxoase, o scală plăcută albastru-albastru cu accente emoționale ușoare. O atenție deosebită trebuie acordată confortului mobilierului ortopedic pentru un somn sănătos în spațiul personal al studioului de proiectare 60 mp..

Imitația cerului înstelat în dormitorul unui apartament din oraș

Ghirlandele sunt cel mai simplu mod de a pune stele pe tavanul camerei tale.

Interiorul unei camere pentru copii într-un stil spațial

Decorarea unei camere pentru copii în spiritul spațiului va ajuta la captivarea unui copil cu astronomie

Neoclasic

Design extravagant cu eleganță și farmec în spiritul neoclasicismului francez, unde tradiția și modernitatea se îmbină. Nuanțele deschise extind vizual spațiul; aceasta este o opțiune excelentă pentru un apartament în partea de nord a casei într-un climat răcoros. Nuanțele de lemn și ciocolată evidențiază alegerea clasică. Culori galbene și turcoaz – accente emoționale, ca în fotografie.

Proiectare cameră de zi în stil neoclasic

Versatilitatea este principalul avantaj al neoclasicismului

Interior de birou într-un apartament cu două camere, cu o suprafață de 60 mp

Stilul neoclasic se poate adapta oricărei camere

Perdele turcoaz pe fereastra sufrageriei într-o cameră cu două camere

Atunci când alegeți mobilier, se preferă produsele realizate din materiale naturale.

Interior însorit într-un apartament tipic

Proiectul de design este inspirat de nostalgie pentru glamourul vacanțelor de vară. Potrivit pentru iubitorii de strălucire solară în proiectarea unui apartament cu 3 camere de 60-70 mp sau a unui spațiu cu două camere. Nuanțele nobile dau naștere unei atmosfere speciale de ospitalitate, afecțiune și îngrijire. Notele moderne vor fi adăugate de un blat de bar, un scaun cu sac de fasole și o cască albă..

Interior bucătărie într-un apartament cu două camere de 60 mp

Pereții galbeni au extins vizual spațiul bucătăriei

Dormitor confortabil într-un apartament cu două camere de 60 mp

Pentru dormitor s-au folosit culori pastelate blânde.

Perete galben în interiorul băii combinate

Culoarea veselă galbenă este perfectă și pentru baie

Atmosferă romantică

Starea de flori în proiectarea apartamentului de 60 de „pătrate” are, de asemenea, dreptul de a exista, mai ales dacă proprietarul apartamentului este o doamnă romantică.

Flori proaspete în interiorul unui apartament cu o suprafață de 60 de pătrate

Cu ajutorul plantelor vii și a mobilierului din lemn din apartament, puteți crea o atmosferă rustică în stilul Provence

Flori și nuanțe plăcute de motive vegetale, se pare că interiorul este plin de mirosurile primăverii și verii. Opțiune cu zonare funcțională clar definită.

Interiorul dormitorului în apartamentul unei tinere fete

Stilul rustic francez cald este minunat pentru decorarea designului camerelor mici

Tapet de hârtie pe peretele sufrageriei în bucata kopeck

Schema de culori ar trebui să fie bogată, dar nu strălucitoare

Pentru idei și mai originale, consultați exemplele din fotografia din galeria noastră.

Video: minimalism pe 60 de metri pătrați

Idei de design foto pentru piesa kopeck

Proiectarea unei bucătării-sufragerie cu arc Ecran decorativ între dormitor și sufragerie Amenajarea unei bucătării de living într-un apartament cu două camere Perne verzi pe canapea albă Tapet foto în interiorul sufrageriei unui apartament din oraș Dormitor mic într-o casă cu panouri Dulap spațios în dormitor Rafturi deschise în sufragerie Dulap glisant cu uși oglindite în interiorul dormitorului Canapea de colț în centrul bucătăriei-sufragerie Design baie în stil african Culoare violet în interiorul unui living modern Picturi modulare într-un interior modern Decorarea interioară a unui hol spațios într-un apartament Perdele gri deschis pe fereastra mare a dormitorului Cameră pentru copii pentru doi băieți Peretele albastru în bucătăria unei case de panouri Deschideți rafturi pe peretele sufrageriei Proiectare cameră de zi în apartamentul unui tânăr Design rustic de apartamente urbane Covor pestriț pe podeaua de lemn Design cameră de zi cu tejghea de bar Imitația unui zid de cărămidă în proiectarea unui apartament Rafturi albe pe un perete de cărămidă Decorare perete living cu lambriuri din lemn Zona de luat masa cu scaune moi confortabile Zonarea bucătăriei-living cu pardoseală Bucătărie îngustă-living în alb Cameră mică în stil scandinav Interiorul dormitorului în stil ecologic Motive egiptene în designul interior al camerei Măști decorative peste canapeaua din sufragerie O masă de lucru în loc de pervazul ferestrei în camera unui adolescent Dulap cu oglinzi pe holul unui apartament din oraș Rafturi negre pe un perete alb Perdele bej pe ferestrele bucătăriei-sufragerie Mobilier pentru dulap în interiorul unui living modern Interiorul unui living de colț într-un apartament al unei case de cărămidă Pereți cu dungi în dormitor Living frumos cu fereastră panoramică Nișe de perete cu iluminare decorativă Etaj din scândură în sufrageria unui apartament cu două camere Plante vii în interiorul camerei de zi Pictând peretele de deasupra canapelei Fotoliu din lemn într-o cameră cu pereți gri închis Apartament luminos în stil scandinav Pat mic cu perne decorative Interiorul dormitorului îngust, cu perete de cărămidă design bucătărie-cameră de zi cu canapea albă Canapea de colț în bucătărie-living

Previous Post
Planter til landskabspleje
Next Post
كيف تزين صندوق أحذية بيديك؟