15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Červená: prospešné kombinácie v interiéri

Červená je najsilnejšou farbou v slnečnom spektre, a preto sa jej pripisuje toľko posvätných významov. Od dávnych čias je v európskej kultúre červená spojená s krvou, bojom, bitkou. Popisovaná farba je symbolom mužského princípu – jangu. Nezabudnite, že v mnohých národoch prítomnosť červenej farby v šatách symbolizovala príslušnosť k vyšším vrstvám spoločnosti: právo nosiť ju mali iba králi. V modernom svete psychológovia odvodili vzorec, že ​​rôzne odtiene majú úplne odlišné účinky na ľudskú psychiku. Napríklad svetlá šarlátová je identifikovaná s vášňou, túžbou, emancipáciou. Kaštanová – s odhodlaním, vitalitou a zdržanlivosťou. Mrkva červená – s veselosťou a pozitivitou. Ak odvodíte všeobecný koncept červenej, potom je to symbol sily a energie. V interiéri sa červená používa na preplnených miestach: obývačka alebo jedáleň. Červená farba oblečenia má zdôrazniť vášeň prírody; používa sa ako tón pozadia alebo ako jasný prízvuk. V každom prípade červená vyzerá dobre. Poďme zistiť, ktoré farby sú s ním naj harmonickejšie kombinované..

kombinovanie červenej s inými farbami v štýle škôlky

Tmavočervená farba v interiéri kuchyne

kombinácia červenej s inými farbami v dekore chodby

Červený nábytok v interiéri

kombinácia červenej s inými farbami v domácom dizajne

Dizajn obývačky v červenej farbe

Šarlátové a achromatické farby

Existuje gradácia na chromatickú a achromatickú. Chromatické sú všetky farby dúhy a ich odtiene. Napríklad červená je chromatická farba. Achromatické – nie je zahrnuté v rozsahu jasných farieb. Ak idete do etymológie slova, „achromatický“ je z gréčtiny preložený ako bezfarebný. Je zaujímavé, že najklasickejšou farebnou kombináciou je kombinácia červenej, bielej a čiernej..

Červená a biela sú dva ušľachtilé tóny. Ich spolupráca je tým najžiarivejším, ale zároveň vznešeným a filigránskym duetom kvetov. Napriek jednoduchosti tejto kombinácie má svoje vlastné nuansy. Napríklad jasná šarlátová farba musí byť kombinovaná iba so snehobielou bielou. Ak skombinujete šarlátovú a krémovú, potom bude druhá vyzerať špinavo a nie úhľadne..

kombinácia červenej s inými farbami v interiéri spálne

Svetlá izba s pruhovanými červenými tapetami

kombinácia červenej s inými farbami v štýle obývačky

Kuchynský dizajn v červenej farbe

Je dôležité pochopiť, že kombinácia týchto farieb v oblečení je vhodná iba pre ženy s farebnými typmi „zima“ a „jar“, ktorých samotný vzhľad vyzerá jasne a neobvykle.

V interiéri popísaná kombinácia miestnosť opticky zväčší, bude ľahká, hravá a veselá.

Červená a čierna je spojenie, z ktorého nemožno odtrhnúť oči. Je v ňom prepletený pôvab, luxus, žiadostivosť, sex, túžba. Táto kombinácia je ideálna pre večerné a koktailové outfity. Žena v takom rúchu bude vyzerať žiarivo a sexy, ale zároveň nie kriminálna a tajomná. Pri návrhu priestorov je takáto spolupráca zvolená len zriedka. Duet prezentovaných farieb priestor preťažuje, pričom ho stláča. Červená a odtiene šedej sú pokojnou zmesou farieb. Sivá vyvažuje agresívnu červenú. Túto kombináciu si pri výbere outfitu môže bezpečne vybrať ktokoľvek. Dizajn s podobnými farbami bude vyzerať draho a výhodne, ale zároveň nebude náročný a ľahký.

kombinácia červenej s inými farbami v dizajne chodby

Jasná červená v interiéri kuchyne

kombinovanie červenej s inými farbami v interiéri bytu

Červená farba v interiéri obývačky

kombinácia červenej s inými farbami v dekore chodby

Biela kuchyňa s červenou v interiéri

Červené a chromatické farby

Ako bolo popísané vyššie, chromatické farby sú jasné a šťavnaté odtiene: žltá, zelená, modrá a ďalšie. Harmonickú a príjemnú kombináciu jasných farieb je možné dosiahnuť použitím navzájom súvisiacich odtieňov. Pretože červená farba je vo farebnom kruhu dominantnou, tvoria sa jej dve farebné skupiny:

  • červeno-žltá;
  • červená modrá.

Súvisiace odtiene sú odtiene farieb do tridsiatich stupňov od farebného kolieska. To znamená, že ide o odtiene rovnakej farby, líšiace sa teplom, jasom, sýtosťou a vyvážením bielej..

Kombinácie súvisiace s kontrastom sú na farebnom koliesku umiestnené do 90 stupňov. Ide o farby, ktoré nie sú v konflikte, ale vytvárajú harmonické asociácie..

kombinovanie červenej s inými farbami v štýle spálne

Krásny dizajn kuchyne v červenej farbe

kombinácia červenej s inými farbami v interiéri domu

Červená farba v interiéri bielej kuchyne

Kontrastné kombinácie sú zmesi, ktoré sa od seba vo všetkých ohľadoch výrazne líšia..

Existuje koncept jemných zväzkov – sú to ľahké, nepreťažujúce očné spojenia, medzi ktorými je malý rozdiel. Táto kombinácia sa často používa na vytvorenie gradientového efektu, kde sa jasnejší tón zmení na menej agresívnu farbu. Napríklad vínová a gaštanová, šarlátová a mrkvová červená. Je však dôležité pochopiť, že v prípade červenej bude akákoľvek kombinácia farieb jasná, vzdorná a chytľavá..

Čím ďalej od červenej farby na farebnom koliesku je tón, s ktorým je farba kombinovaná, tým atraktívnejšie bude súbor odtieňov pôsobiť. To však neznamená, že nebudú harmonicky vnímaní..

kombinujúca červenú s inými farbami vo výzdobe chodby

Kuchynský dizajn vo svetlo červenej farbe

kombinácia červenej s inými farbami v dizajne bytu

Kombinácia červenej, bielej a čiernej v interiéri spálne

kombinácia červenej s inými farbami v interiéri obývačky

Červená v kombinácii s modrou v interiéri kuchyne

Červené a pieskové odtiene

Piesok a odtiene v jeho blízkosti sú príbuzné a s kontrastom súvisiace odtiene červenej. Takéto kombinácie budú vyzerať dobre. Môžu byť použité v odevoch aj interiérovom dizajne. V oboch prípadoch bude kombinácia vyzerať primerane..

Kombinácia červených a zelenkastých odtieňov

Pred dvadsiatimi rokmi bola kombinácia červenej a zelenej považovaná za vrchol nevkusu, zlého správania. Moderní dizajnéri, ktorí sa spoliehajú na príklady prírodného sveta okolo nás (červené kvety na zelenom stonke), však túto spoluprácu odvážne predstavujú všade. Od roku 2000 sa zmes farieb stala súčasťou módneho použitia: mladí ľudia si čoraz častejšie vyberajú obleky s týmito farbami. Interiéroví dizajnéri držali krok s módou. Takto sa červená a tyrkysová úspešne kombinujú v štýle fúzie..

Je dôležité pochopiť, že pre správnu kombináciu červenej a zelenej farby je potrebné starostlivo vybrať tónovanie škály. Práve oni ovplyvňujú harmóniu konečného súboru..

kombinácia červenej s inými farbami v dekore škôlky

Kuchynský dizajn v červenej farbe

kombinácia červenej s inými farbami v interiéri obývačky

Červená farba v interiéri kuchyne

Červené a ružové farby

Súbory založené na dvoch prezentovaných farbách nemajú len miesto, ale majú určitý potenciál. Vzhľadom na rozdielne vyváženie bielej sa červená a ružová zriedka stretávajú. Ale stojí za to vybrať odtiene s rovnakým teplom. K studenej červenej sa hodí napríklad modrá ružová, k mrkve hravá malina. V interiéri by sa takéto akcenty mali používať opatrne a starostlivo ich vyberať pre štýl miestnosti. V oblečení sú tieto farby vhodné pre mladé dievčatá so svetlým tónom pleti..

kombinujúca červenú s inými farbami vo vnútri chodby

Dizajn spálne s červenou farbou

kombinácia červenej s inými farbami v dekorácii obývačky

Červená v kombinácii so žltou

kombinácia červenej s inými farbami v dizajne chodby

Červený strop v interiéri modrej miestnosti

Kombinácia červenej s primárnymi farbami

Ako už bolo popísané vyššie, červená patrí do skupiny základných farieb. Okrem červenej obsahuje aj žltú a modrú. Kombinácia rubínu s týmito dvoma farbami sa nazýva kombinácia hlavných farieb..

Červená a žltá sú veselá a žiarivá farebná kombinácia. Obe farby sú teplé, čo robí kombináciu šťavnatou. Jeho použitie je vhodné v odevoch mladých ľudí a dievčat. Vyzerá skvele aj na detskom oblečení. Táto kombinácia je tiež vhodná na použitie v dekorácii kuchyne. Červená a modrá sa navzájom dopĺňajú. Dávajú dynamiku a sviežosť modrej a modrá upokojuje agresívne krvavé. Môžete ho bezpečne použiť ako pri vytváraní vlastného obrazu, tak pri zdobení miestností v byte.

kombinovanie červenej s inými farbami v interiéri domu

Červená pohovka v interiéri obývačky

kombinácia červenej s inými farbami v dekorácii bytu

Červená farba v interiéri kuchyne

Kto bude čeliť červenej farbe a kombináciám s ňou?

Červená farba je pevne usadená v šatníkoch moderných módnych návrhárov a módnych návrhárov. Teraz sa červená aktívne používa na vytváranie všetkých atribútov vzhľadu: šaty, nohavice, vrchné oblečenie, sukne, doplnky, košele atď. Čo ľudí na tejto farbe tak priťahuje? Po prvé, červená vzbudzuje dôveru, potláča pozornosť a zvyšuje koncentráciu partnera na vás. Za druhé, červená ukazuje svetu okolo vás, že ste silná a odvážna osoba, ktorá si zaslúži čas strávený na nej. Po tretie, červená je pomerne univerzálna a praktická farba. Napríklad počas dňa sú červené nohavice s košeľou na mieru dobrou kancelárskou možnosťou a večer čierny top a červené nohavice možnosťou na večierok..

Musíte pochopiť, že červené veci zameriavajú pozornosť ľudí nielen na vás, ale aj na vašu postavu. Preto je potrebné vyberať veci v tomto odtieni s náležitou kompetenciou a spoliehať sa na výhody a nevýhody vašej siluety. Štíhle a tenké mladé dievčatá môžu používať všetky odtiene červenej vo všetkých variáciách oblečenia. Zakrivené dievčatá by mali používať tmavšie odtiene (bordové, tehlové, vínové) so zameraním na hornú časť tela.

kombinácia červenej s inými farbami v interiéri škôlky

Tmavočervená v kombinácii s modrou

kombinovanie červenej s inými farbami v domácom dekorácii

Červená v kombinácii s čokoládou

kombinácia červenej s inými farbami v interiéri chodby

Červený nábytok v interiéri obývačky

Ak sa bojíte urobiť chybu s výberom červených tónov v oblečení, mali by ste použiť pravidlá zdokonalené v priebehu rokov. Závisí napríklad výber odtieňa od farebného typu vzhľadu? Samozrejme áno. Rubín je vhodný pre úplne každý typ farby, ale pre každý typ vzhľadu existuje vlastná paleta odtieňov.

  1. „Zima“ je akousi snehovou kráľovnou. Studený biely tón pleti, tmavé vlasy, zmyselné črty tváre. Takáto zvláštna žena vamp. Vyžaruje z nej šarm, noblesa a sexualita. Fatálny obraz je perfektne doplnený jasnými farbami, napríklad šarlátovou. Víno a tmavočervené odtiene budú tiež priaznivo kombinované s pokožkou. Pri výbere farebnej kombinácie stojí za to obrátiť sa na súvisiace a špecificky súvisiace kombinácie, aby sa obraz vplyvnej ženy nezmenil na obraz dedinského jednoduchého muža..
  2. „Jar“ je dievča, ktorého vzhľad je ľahký, jednoduchý. Jej imidž, rovnako ako samotná sezóna, je neustále hravý a veselý. Koža je zamatovo zlatá, vlasy sú svetlé a oči sú teplé. Pre tento typ sú frivolné, ak ich tak môžete nazvať, červené odtiene dokonalé: ružovkasté, mrkvové a oranžové. Vďaka nim bude ešte vzdušnejší a nadpozemský..
  3. „Leto“ – jemný, ale zároveň mdlý a strohý vzhľad. Namodralá pokožka, svetlohnedé alebo tmavé vlasy, aristokratické črty tváre. Dievča nevyzerá ako žena vamp a ani sa nesnaží. Má svoju zvláštnu chladnú krásu, ktorú dokáže dokonale zdôrazniť tmavým opálením. Je v tom určitá hádanka, ktorej nikto nemôže porozumieť. Obraz takejto dámy bude ozdobený studenými odtieňmi, budú dokonale zdôrazňovať farbu vlasov, pier a očí..
  4. „Jeseň“ je hravý šibalský zjav. Červené vlasy, pehy. Dievča je slnko. Očarujúco lákavou črtou tohto vzhľadu je príjemný zlatý veselý vzhľad. Jasné, šťavnaté, nasýtené odtiene budú môcť ozdobiť „jeseň“: koral, tehla, mrkva.

kombinujúca červenú s inými farbami v dizajne chodby

Červená v interiéri kombinovaná s bielou

kombinujúca červenú s inými farbami v štýle chodby

Červená pohovka v interiéri obývačky

Červená farba v interiéri

Pomerne dlho sa móda pre červenú pohybuje v oblasti interiérového dizajnu. Najčastejšie sa používa pri plánovaní verejných miest. Červená sa často používa pri navrhovaní kaviarní, barov, reštaurácií a jedální. Verí sa, že je červená, ktorá prebúdza chuť do jedla a energiu. Tiež sa používa so závideniahodnou frekvenciou na navrhovanie zábavných zariadení..

Červená je pomerne bohatá a silná farba. Je kategoricky kontraindikované používať ho v malých miestnostiach. Vizuálne ich ešte zmenší. Červenú farbu nemôžete použiť ako obrázok na pozadí, inak bude miestnosť vnímaná ako lacná a nie štýlová. Ako účinný prízvuk je najlepšie použiť červenú farbu. Pre ideálnu kombináciu by ste pri vytváraní kombinácie pre celkový dizajn priestoru mali zvoliť príbuzné alebo s kontrastom súvisiace farby k červenej..

Nebojte sa použiť popísaný kúsok paletky. Hlavnou vecou je vybrať harmonickú kombináciu, ktorá bude klásť dôraz na váš temperament, vašu osobnosť a váš osobitý charakter..

Video: Kombinácia farieb v interiéri

50 fotografií príkladov interiérového dizajnu v červenej farbe:

kombinácia červenej s inými farbami v interiéri obrázku bytu kombinujúca červenú s inými farbami v dizajne fotografie z obývačky kombinácia červenej s inými farbami v štýle obrázku domu kombinácia červenej s inými farbami na fotografii dekorácie spálne kombinácia červenej s inými farbami vo výzdobe chodbovej fotografie kombinujúca červenú s inými farbami v interiéri obrazu na chodbe kombinácia červenej s inými farbami v štýle detského obrázku kombinovanie červenej farby s inými farbami pri návrhu spálne kombinácia červenej s inými farbami v dizajne fotografie z obývačky kombinovanie červenej s inými farbami v štýle detského obrázku kombinácia červenej s inými farbami v dekore fotografie bytu kombinujúca červenú s inými farbami v interiéri obrázku chodby kombinujúca červenú farbu s inými farbami pri návrhu chodbovej fotografie kombinujúca červenú s inými farbami vo vnútri fotografie chodby kombinácia červenej s inými farbami v dekorácii obrazu na chodbe kombinácia červenej s inými farbami v štýle detskej fotografie kombinujúca červenú s inými farbami v dizajne obrázku bytu kombinácia červenej s inými farbami na fotografii domáceho dekorácie kombinácia červenej s inými farbami v interiéri obrázku obývačky kombinácia červenej s inými farbami v interiéri fotografie spálne kombinácia červenej s inými farbami v štýle obrázku bytu kombinácia červenej s inými farbami v dizajne fotky dieťaťa kombinácia červenej s inými farbami v dizajne fotografie chodby kombinujúca červenú s inými farbami v štýle obrázku spálne kombinácia červenej s inými farbami vo výzdobe fotografie z obývačky kombinácia červenej s inými farbami v interiéri obrazu domu kombinácia červenej s inými farbami na výzdobe fotografie z obývačky kombinácia červenej s inými farbami v dizajne obrazu chodby kombinácia červenej s inými farbami v interiéri fotografie domu kombinácia červenej s inými farbami v dizajne chodbovej fotografie kombinácia červenej s inými farbami v interiéri fotografie bytu kombinácia červenej s inými farbami v dizajne obrazu domu kombinácia červenej s inými farbami v dekore obrázku bytu kombinujúca červenú s inými farbami v dizajne obrazu obývačky kombinujúca červenú s inými farbami v štýle obrazu obývačky kombinácia červenej s inými farbami v interiéri fotografie chodby kombinujúca červenú s inými farbami vo výzdobe chodbovej fotografie kombinácia červenej s inými farbami v dekore obrazu obývačky kombinácia červenej s inými farbami na fotografii domáceho dizajnu kombinácia červenej s inými farbami vo výzdobe chodbovej fotografie kombinujúca červenú s inými farbami v dizajne obrázku chodby kombinácia červenej s inými farbami v interiéri obrázku spálne kombinovanie červenej s inými farbami v štýle fotografie z bytu kombinácia červenej s inými farbami v štýle chodbovej fotky kombinujúca červenú s inými farbami v dekore obrazu obývačky kombinácia červenej s inými farbami v interiéri obrazu na chodbe kombinácia červenej s inými farbami v interiéri detského obrázku kombinovanie červenej s inými farbami v štýle domácej fotky kombinovanie červenej s inými farbami v dekore detskej fotografie kombinácia červenej s inými farbami v štýle obrázku spálne

Previous Post
Ako ozdobiť svoj domov umelými kvetmi
Next Post
نافذة مزيفة في الداخل: خلق حقائق جديدة