15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Perdele moderne în hol

Viața fără modă pare plictisitoare și plictisitoare. Imaginați-vă: de la an la an purtați aceleași costume, pantofi și genți de mână, fața dvs. este monotonă și nu schimbă machiajul. Soțul conduce în mod constant o mașină de același brand, iar apartamentul are mobilier pe care l-a cumpărat odată pentru totdeauna. Nu există nimic de spus despre perdele: din când în când, desigur, veți achiziționa un set nou. Dar el este nou doar în ceea ce privește vârsta. Stilul, croiul și țesătura sunt întotdeauna la fel. Ți-ai imaginat această groază? Din fericire, totul în jurul nostru se dezvoltă, tendințele modei se schimbă și odată cu ele ne schimbăm și noi..

1

Anul care vine promite o mulțime de noutăți interesante în amenajarea interioară a locuințelor. Și primul lucru la care ar trebui să fii atent este perdelele pentru hol. Fotografia mostrelor din 2021 prezintă țesături moderne pentru cusut perdele de orice stil, deoarece este îmbrăcăminte pentru ferestre care transformă interiorul camerei într-un singur ansamblu..

1

1

Cum se alege țesătura pentru perdele?

Este important să alegeți materialul pentru perdele potrivit; pentru aceasta trebuie să îi cunoașteți tipurile.

Țesăturile dense și grele sunt utilizate pentru coaserea perdelelor principale sau de noapte:

 • Gabardină;
 • tapiserie;
 • brocart;
 • catifele;
 • catifea;
 • lână;
 • atlas;
 • întrerupere.

  zece

  zece

Țesăturile ușoare și aerisite sunt bune pentru perdelele și garniturile de zi:

 • Mătase;
 • voal;
 • şifon;
 • tul;
 • tafta;
 • organza;
 • net.

  nouă

  nouă

Țesăturile amestecate de densitate diferită sunt prezentate pe scară largă. Nici o femeie nu va rămâne indiferentă față de ele, precum și de cea mai frumoasă dantelă ajurată..

2

Țesăturile însoțitoare arată întotdeauna moderne. Acestea se completează reciproc în design, culoare și textură și sunt adesea folosite în interior, unde două nuanțe de culoare coexistă în decor..

Din țesăturile însoțitoare, puteți veni cu multe combinații diferite de perdele pentru camera de zi. De exemplu, perdele cu lambrequins și bandos (atunci când o țesătură este utilizată pentru coaserea țesăturii principale, iar designul superior este cusut din cealaltă); perdele drepte cu strat dublu – cea mai obișnuită utilizare a țesăturilor – „surori”. Un astfel de design pare, de asemenea, avantajos: perdeaua inferioară (principală) este dreaptă, iar perdeaua superioară (de finisare) este decorată cu draperii.

opt

opt

Sfat: dacă vă pierdeți varietatea de modele oferite, să știți că țesăturile însoțitoare vă vor veni întotdeauna în ajutor. Mai întâi, decideți: care dintre nuanțele care sunt prezente în decorarea camerei, pe care doriți să o subliniați. Apoi, pe baza acestui lucru, selectați materialul de culoarea potrivită pentru coaserea perdelelor principale..

Țesătura însoțitoare este potrivită pentru finisare. De asemenea, puteți coase perne originale din ea, care vor lega perdelele și mobilierul tapițat într-un singur ansamblu..

3

Țesături pentru perdele, atât interne, cât și străine, iar acum există o cantitate imensă, iar până în 2021 va apărea o altă colecție de probe noi.

Anul viitor, țesăturile vor fi la înălțimea modei:

 • cu broderie;
 • cu monograme;
 • cu inscripții și simboluri;
 • cu tipare etnice;
 • ikat (modele neclare fanteziste);
 • batik;
 • cu paiete și strasuri;
 • cu fire metalizate.

  7

  7

Perdelele din materiale textile strălucitoare, în funcție de iluminatul din sufragerie, creează un joc unic de lumină și umbră. Se încadrează ușor și organic în interior în stilul oriental și în stilul art deco. Pentru iubitorii de lux și antichitate, există și țesături interioare minunate din mătase naturală cu modele care au fost populare în secolele XYII-XYIII..

modern, interior, casă, locuință, design, tehnologie, 3d

Cum arată aceste mostre superbe poate fi văzut în fotografiile prezentate pe site-urile fabricilor de producție.

Nu cu mult timp în urmă, stilul „mansardă” a izbucnit în moda mondială a interioarelor rezidențiale. Seamănă cu o locuință dintr-o uzină industrială abandonată. Acest stil se distinge prin ecouri industriale în detaliile interioare: țevi metalice expuse, cărămidă în decorarea pereților, finisare brută a tuturor suprafețelor etc..

6

6

Artiștii din țesături au răspuns imediat la cerere și au lansat o linie de mostre din seria „fabrică”. Perdelele pentru hol în astfel de apartamente sunt similare cu țesăturile din polietilenă sau plasă sau cu folia de aluminiu (material pentru izolarea termică a conductelor).

5

În intervalul dintre aceste două stiluri polare, există altele mai tradiționale: clasic, modern, minimalism, fuziune și altele. Pentru fiecare dintre aceste zone, colecția 2021 prezintă o selecție bogată de țesături de perdele contemporane. Nici lenjeria, bumbacul, chintzul, covorașele, familiare tuturor, nici nu au plecat nicăieri. Multe gospodine, alegând textile pentru apartamentul lor, rămân fidele țesăturilor naturale și ecologice..

5

5

Tendințele modei în decorarea ferestrelor

Timpurile în care perdelele erau folosite doar ca lucru utilitar se află în trecutul îndepărtat. Acum nu sunt cumpărate doar pentru a se ascunde de razele soarelui care pătrund în apartament sau pentru a se ascunde de trecători, privind în ferestrele de la primul etaj. Aceste caracteristici sunt importante, desigur, dar nu sunt suficiente..

4

4

De la perdele se așteaptă și o funcție estetică: fereastra ar trebui să arate frumos și holistic, să se încadreze armonios în interiorul creat..

6

Moda actuală nu impune cerințe stricte soluțiilor de stil, cu toate acestea, tendințele din 2021 arată clar următoarele direcții:

 • aerisire și ușurință;
 • regula: „țesătură texturată – design simplu”;
 • subliniat individualitatea și originalitatea;
 • urmând tema interiorului;
 • minimalism;
 • stil techno;
 • stil etnic;
 • stil teatral;
 • stil palat.

Este bine că designerii nu impun nimic. Fiecare își poate alege propriile soluții de stil oferite de ei..

Cea mai ușor de realizat, poate fi considerată cerința pentru aderarea la tema interiorului. Majoritatea dintre noi facem exact asta..

Dacă, de exemplu, în camera de zi a fost instalat mobilier ușor din rattan, este puțin probabil să atârnați perdele franceze acolo. Cel mai probabil, acestea vor fi țesături naturale simple sau țesături cu un anumit model etnic. Apartamentul, stilizat ca un parc safari, se va potrivi perdelelor cu un model „animal” sau cu imaginea naturii.

opt

În ceea ce privește celelalte tendințe de modă enumerate, este recomandabil să înțelegeți cum ar trebui să arate spațiile decorate în aceste stiluri. Aici vor fi salvate expozițiile muzeului și fotografiile cu interioare finisate cu succes..

Aerisire și ușurință

Numele în sine sugerează că țesăturile transparente ușoare sunt selectate pentru această direcție. Transmite bine lumina, au o textură delicată și se adună în falduri spectaculoase. Particularitatea stilului aerisit este numeroasele adunături și draperii bogate pe țesături subțiri, aproape fără greutate..

Un voal aproape fără greutate este bun în aceste scopuri. Se comportă frumos cu orice perdea, dar în acest context este un decor independent al ferestrelor. Pe deschiderile ferestrelor de format mare, precum și pe ferestrele cu ferestre, perdelele multistrat din două sau trei țesături transparente de culori diferite arată elegant și elegant.

7

În funcție de interiorul general al camerei de zi, acestea pot fi nuanțe de o culoare, transformându-se ușor una în alta (lăptos, bej, cafea) sau combinații bazate pe contrast (alb clocotit și albastru închis). Același efect poate fi obținut prin combinarea „tafta-organza”, „mătase-sifon” etc..

Decoratorii propun să schimbe ordinea perdelelor agățate: în locul obișnuitului „tul în jos, perdele deasupra”, versiunea inversă devine la modă. Pânzele subțiri transparente devin un element de decor pentru o țesătură mai densă, care acționează ca bază, ca fundal pentru o perdea ușoară.

Țesătură texturată – design simplu

În acest caz, regula principală este să nu exagerați cu decorul. Cu cât țesătura în sine este mai bogată, mai texturată, cu atât modelul acesteia este mai luminos și mai expresiv, cu atât stilul perdelei ar trebui să fie mai simplu.

Supraîncărcarea cu ansambluri, utilizarea tehnicilor complexe de decorare poate „ucide” țesătura, iar impresia generală a unei astfel de perdele va fi negativă.

nouă

Sfat: Dacă țesătura perdelelor viitoare are un model colorat, interesant, alegeți un astfel de stil, astfel încât să facă posibilă vizualizarea imaginii.

Individualitate și unicitate accentuate

Această tendință în moda perdelelor nu este nouă, dar în 2021 își va păstra poziția. Ideea este de a găsi utilizări neobișnuite pentru un material comun și invers. Exemplu: toată lumea atârnă perdele din țesătură în sufragerie – decorați fereastra cu piele subțire și, în loc de apucările obișnuite, folosiți curele de piele.

Dacă toată lumea este obișnuită să folosească țesături cu dungi în direcție verticală, atunci veți coase perdele cu un model pe o diagonală sau le veți decora într-un stil „patchwork”, unde dungile vor alerga de-a lungul, și peste, și oblic.

zece

În majoritatea caselor, perdelele au lungimea podelei. De asemenea, puteți decora o fereastră la jumătate din înălțimea sa. Prin tradiție, așa se decorează ferestrele în bucătărie sau în sufragerie. Apropo, această tehnică va fi la modă în anul următor: perdeaua transparentă abia ajunge la pervaz, iar pânza principală, ca de obicei, este cusută la lungimea podelei.

Cel mai simplu mod de a arăta originalitate este pentru cei care preferă decorul eclectic. Dar, de fapt, fiecare interior este individual (cu excepția cazului în care, desigur, este copiat în întregime din sufrageria cuiva).

Urmând tema interiorului

Luați în considerare exemplul stilului nautic acum la modă. Să presupunem că ideea ta este următoarea: sufrageria este puntea unei nave maritime. În interior, foloseai lemn, iută, frânghii, ca decor ai ales modele de nave, scoici, volane, ancore și alte lucruri care amintesc de mare.

unsprezece

Evident, sunt necesare perdele speciale pentru un astfel de living. Pentru puritatea stilului, puteți folosi chiar și pânză de pânză, dar lenjeria sau perdelele nevopsite din in cu o plasă mare de plasă aruncată peste cornișă sunt, de asemenea, destul de potrivite. Pentru cei mai îndrăzneți, vă recomandăm perdele – pânze stacojii.

Volanele, dantelele și florile nu se vor încadra în tema marină, dar vor fi minunate în interioare precum „la bunica din sat”, „lumină romantică pentru fete”, „sufragerie la URSS” și „Provence franceză”.

Minimalism

Se acordă preferință unor forme stricte și clare. Designul perdelelor nu este abundent în decor; schema de culori este în principal alb-negru. Negrul, griul și albul sunt culorile preferate pentru acest stil. Acestea sunt utilizate atât individual, cât și în combinații contrastante. În designul monocrom, este permisă o pată strălucitoare de o singură culoare, de exemplu, o perdea roșie, dar în acest caz trebuie să fie susținută de un alt element de decor de aceeași culoare; perne de canapea, panouri sau o singură vază înaltă.

12

Uneori perdelele de sus și de jos sunt atașate de ghidaje. Se deschid și se închid conform principiului panourilor glisante..

Stilul minimalismului este tipic culturii japoneze. A decorat în mod tradițional atât birouri, cât și case ale japonezilor. Vedeți fotografii cu exemple de interioare.

Etnostil

Stil folosit recent. „Etno” a fost iubit de mulți, de aceea rămâne relevant anul viitor..

3

3

Designerii recomandă utilizarea tapetului, covoarelor, cuverturilor de pat cu imprimeuri sub pielea animalelor și a reptilelor mai îndrăznețe în interior, dar exclud categoric piei naturale, pielea și animalele de pluș.

În ceea ce privește perdelele, desenele vor fi potrivite pentru această temă: “zebră”, “leopard”, “piele de vacă”. Textura țesăturii imită pielea unui bivol, miel, lână de diferite animale. Combinația de țesături netede și moale în decorarea ferestrelor este o altă inovație propusă în 2021.

13

O cameră de zi în stil etnic pare deosebit de atractivă dacă este decorată în spiritul unei anumite țări sau grup etnic. Pânza de perdea este selectată astfel încât să semene cu modelul tradițional sau ornamentul culturii alese, de exemplu: mexican, peruvian sau scandinav.

Stil teatral

2

2

Amintiți-vă cum arată o perdea pe scena oricărui teatru – cel mai adesea este catifea, velur sau pânză grea. Perdelele principale ale sufrageriei tale pot fi, de asemenea, astfel..

Ferestrele arcuite înalte din vestiarele și holurile teatrului sunt de obicei decorate cu perdele „franceze” sau „austriece”. Primele sunt colectate în mai multe rânduri de-a lungul întregii lungimi, în timp ce al doilea are doar partea inferioară asamblată în mod similar. Atât cele cât și altele arată elegant, solemn și festiv..

paisprezece

În teatre se folosesc doar țesături albe ca zăpada, dar puteți experimenta în camera dvs. de zi. Dacă o culoare albastru pal este mai potrivită pentru interiorul dvs., nu ezitați să o utilizați: albastrul va reîmprospăta stratul superior de perdele.

Decoratorii sugerează combinarea catifelei grele cu un voal ușor sau tafta translucidă. Această soluție este potrivită doar pentru un living mare, cu mobilier scump și bogat decorat. Decorând camerele de zi în stilul „teatrului la la”, proprietarii lor construiesc deseori podiumuri (scene) și le încadrează într-un cadru din țesătură de perdea, fixându-l într-un semicerc pe o cornișă figurată. În acest fel, se obține o asemănare și mai mare cu un teatru real..

Stil palat

Perdelele grele, masive, bogat decorate cu franjuri scumpe sau ciucuri mari pe un cablu răsucit, sunt potrivite pentru o cameră de zi în stil palat. Perdelele franceze sunt ideale pentru căptușeală. Lambrequinele de forme complexe, decorate cu monograme, diverse embleme etc. sunt, de asemenea, o trăsătură distinctivă a perdelelor palatului..

15

Textura țesăturilor – satin greu, tapiserie, jacquard – imprimată numai; cu o abundență de decor, broderii, împodobite cu pietre prețioase (sau imitația lor). Schema de culori este tradițională: vin roșu închis, albastru închis, verde închis, ciocolată. O condiție indispensabilă este abundența motivelor aurii atât pe țesătură, cât și în interior. Cum arată astfel de perdele în interioarele istorice poate fi văzut în picturile unor vechi maeștri sau în fotografiile palatelor regale moderne.

Sfat: țesăturile utilizate pentru teatru și stilul palatului nu pot fi spălate. Îngrijirea lor este dificilă și este mai bine să o încredințați curățeniei profesionale..

Oferirea de recomandări cu privire la alegerea perdelelor fără a vă vedea camera de zi în direct este o sarcină ingrată. Există o opțiune ideală pentru fiecare caz specific. Din marea nesfârșită de texturi, culori și modele, alegeți doar ceea ce vă place și ce vă va decora cel mai bine camera de zi.

Perdele în hol foto 2021: 40 de opțiuni

Vom fi bucuroși să vă vedem fotografia cu imaginea unor perdele noi..

Previous Post
Den bästa kökstapeten från 2021: idéer och lösningar
Next Post
كيف تصنع إكليل عيد الميلاد بيديك