15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alegerea unui design de perdea pentru o bucătărie modernă

Bucătăria ocupă o parte semnificativă din viața fiecărei persoane. Timpul petrecut aici nu poate fi returnat. Prin urmare, este necesar să decorați interiorul spațiului bucătăriei cât mai strălucitor posibil. De aceasta depinde o atmosferă favorabilă, care va crea starea de spirit. Proiectarea perdelelor pentru bucătărie joacă un rol important în amenajarea interioară a camerei. Intensitatea iluminării spațiului depinde de perdelele selectate. Cerințele speciale sunt, de asemenea, făcute pentru materialul de fabricație, asociat cu prezența constantă a mirosurilor neplăcute de ulei ars aici. Articolul nostru vă va ajuta să vă dați seama de toate aceste caracteristici..

Perdele în două tonuri în interiorul unei bucătării clasice

Perdelele pot ascunde imperfecțiunile camerei și pot regla vizual spațiul din bucătărie.

Cum să alegi perdelele?

În bucătărie, trebuie să gătești mâncarea foarte des. Umiditate ridicată, mirosuri neplăcute sunt implantate aici abundent pe țesăturile din apropiere. Producătorii moderni au luat în considerare acest factor. Pentru a evita contaminarea excesivă a perdelelor, acestea le tratează cu compuși speciali pentru a prelungi durata de viață a perdelelor, precum și pentru a crește intervalul dintre curățare. Când cumpărați, întrebați vânzătorul ce articole au fost procesate special. Dacă aveți copii sau animale de companie, nu vă fie teamă pentru sănătatea și bunăstarea lor. Substanțele utilizate sunt inofensive, nu emit toxine. În fabricarea lor sunt incluse substanțele naturale.

Set de masă în bucătărie-sufragerie

La alegerea perdelelor, se iau în considerare forma ferestrei, interiorul bucătăriei și paleta de culori generală.

În plus, atunci când alegeți perdele pentru deschiderile ferestrelor, acordați atenție:

 • stil;
 • material de fabricație;
 • tipul de produse.

Textile pentru ferestre sunt disponibile în diferite soiuri din diferite țări. Alegerea este imensă. Există italiană, engleză, romană, austriacă, japoneză, roll, frânghie și altele.

Interior de bucătărie cu fereastră de golf într-o casă privată

Perdele ușoare cu modele delicate în bucătăria de la fereastră

De asemenea, diferă în ceea ce privește materialul de cusut. Pe rafturile magazinului puteți găsi:

 • bumbac;
 • lenjerie;
 • mătase;
 • atlas;
 • tul;
 • bambus;
 • hârtie;
 • materiale sintetice.

Ultimul punct include rulouri și jaluzele..

Jaluzele de culoare verde deschis în interiorul bucătăriei

Jaluzelele arată elegant și laconic, nu ocupă deschiderea ferestrei atunci când sunt asamblate

De asemenea, la alegerea textilelor pentru ferestre pentru interiorul bucătăriei, se iau în considerare dimensiunea și forma deschiderii ferestrei. Dacă există o ușă de balcon sau fereastră, acestea trebuie să îndeplinească cerințele de confort, ergonomie și, de asemenea, să acopere complet camera de luminile stradale și de ochii curioși..

Un rol important îl joacă modul de decorare interioară. Aceasta va determina care sunt cele mai bune perdele de ales..

Perdele albe cu ornamente negre

Combinația de alb și negru este mereu la modă

Schema de culori este selectată în combinație cu unul dintre elementele decorului interior al camerei. Experții experimentați în proiectare recomandă să luați mobilierul, seturile de bucătărie, ușile interioare sau decorarea pereților ca bază pentru nuanța combinației. Cu acest aranjament, mobilierul oricărei camere va fi în perfectă armonie, creând o imagine completă a conformității. Pentru o reprezentare vizuală, puteți întocmi un proiect de proiectare. Citiți articolul nostru despre cum să faceți acest lucru..

Tipuri de perdele

Un număr mare de textile frumoase sunt astăzi pe piață. Puteți alege opțiunea potrivită pentru orice design de cameră. În plus față de diferența dintre materialul de fabricație, produsele cu diferite metode de suspendare, fixarea la cornișă sunt reprezentate pe scară largă..

Opțiuni pentru fixarea perdelelor:

 1. Tresă. Datorită firelor fine care pătrund complet în marginea superioară a produsului, este posibilă organizarea pliurilor unice. Această metodă este utilizată pe scară largă pentru opțiunile clasice de perdele..

  Perdele închise cu inele bej închis

  Perdele cu dantelă

 2. Legături. Există, de asemenea, arcuri, șnururi, bucle și cleme. Această metodă de fixare este utilizată pentru „Provence”, „High-tech”, „Minimalism”, „Loft”, precum și pentru stilul țărilor scandinave.

  Perdele simple cu cravate pentru bucătărie

  Perdele cu șnur

 3. Ochi, aripi. Astfel de dispozitive sunt utilizate pe scară largă în aproape orice design de cameră. Cu ajutorul unor ochiuri, este foarte ușor să atârnați și să scoateți produsul, ceea ce este deosebit de apreciat atunci când le folosiți în bucătărie.

  Perdele de fixare cu inele pe tubul de streașină

  Perdă pe ochiuri

 4. Laminat. Fabricat numai din țesătură netedă. Mecanismul de ridicare ascunde complet produsul în nișă, astfel încât țesătura rămâne curată mult timp.

  Vaze decorative albe pe fundalul peretelui verde

  Jaluzele cu format „zi-noapte”

Metoda de fixare la cornișă este de obicei determinată de modul în care este decorată camera. Dar trebuie înțeles că unele perdele, precum cele italiene, sunt realizate numai cu o anumită metodă de fixare..

Alegere în funcție de stil

În primul rând, atunci când planificați și amenajați spațiul din bucătărie, se alege stilul camerei și, după aceea, ar trebui să vă gândiți la cumpărarea perdelelor. În plus, sunt luate în considerare opțiunile pentru aspectul proiectării comune a spațiului de bucătărie și a textilelor pentru ferestre..

Provence clasică

Diferența dintre design și „Provence” obișnuită este că există linii mai stricte, contururi.

Perdele lungi în bucătăria în stil Provence

Stilul Provence implică utilizarea materialelor naturale, astfel încât perdelele sunt cusute numai din materiale naturale

Un set clasic de bucătărie Provence ar trebui prezentat în lemn decolorat. Suprafețele netede, împreună cu linii drepte, adaugă rafinament atmosferei. Panourile ușilor dulapului sunt încadrate cu o bandă de aurire. Tonurile fine de culoare vor aduce o notă de Provence franceză în atmosfera camerei. Clasic înseamnă materiale de finisare scumpe. Economiile sunt inadecvate aici. Prin urmare, blatul, precum și șorțul, sunt realizate din piatră naturală. Granitul deschis cu pete maronii funcționează bine în acest sens..

Pardoseala este aleasă albă, realizată din plăci ceramice de format mare. Zona de luat masa poate fi realizată și din lemn decolorat, perfect lustruit.

Perdele cu un mic model pe fereastra bucătăriei-sufragerie

Culorile pot fi diferite, în ornamente mici prioritare – dungi, flori sau geometrie „ușoară”

Pereții sunt acoperiți cu tapet, de exemplu, maro deschis. Perdelele vor fi combinate cu acest element special al decorului interior. Pentru Provence clasică, cele italiene sunt ideale. Cortina este cumpărată dintr-un tul transparent. Umbra sa trebuie să se potrivească decorului de perete. Cortina, pe de altă parte, este aleasă dintre una densă și aspră. Umbra se va potrivi cu un ton mai întunecat decât cortina. Metoda de suspendare – împletitură. Acest lucru este necesar pentru a crea pliurile necesare..

Perdele scurte pe o chiuvetă cu un robinet de epocă

Principala regulă a perdelelor Provence este sensibilitatea și discreția

Cortina este încinsă cu un brâu cu un pufos voluminos la capăt. Tesatura mototolita, mototolita este ceea ce reflecta pe deplin designul italian.

High Tech

Stilul preferat de decor interior pentru familiile tinere. Este adesea confundat cu minimalismul. „Hi-tech” este aproape de metal și plastic în elementele de finisare, în timp ce orice materiale sunt potrivite pentru „minimalism”.

Design de bucătărie de înaltă tehnologie cu perdele lungi

Perdelele de înaltă tehnologie au linii drepte, clare și forme dreptunghiulare

Perdele transparente din țesătură artificială într-o bucătărie de înaltă tehnologie

Aici perdelele ar trebui să arate foarte reținute și să nu fie evidente.

Rolați

Jaluzelele sunt o soluție excelentă pentru ambele direcții stilistice. Ele pot fi combinate cu orice caracteristici ale decorului interior. Există două tipuri de aceste perdele:

 • carpa;
 • hârtie.

Desigur, nu se folosește hârtie obișnuită aici. Densitatea sa este de zece ori mai mare. Alternativ, se poate folosi bambusul. La prima vedere, poate părea ciudat să folosești hârtie pentru a furniza un spațiu de bucătărie. Dar nu este cazul. Avantajul fără îndoială al acestui material este posibilitatea de a plasa orice tipar pe el. Găsiți peisaje frumoase, fotografii ale orașelor de noapte, linii și forme complicate, modele complicate, picturi de animale rare.

Jaluzele cu imprimare foto pe fereastra bucătăriei unei case de tip panou

Perdelele foto-imprimate sunt excelente pentru a crea accente luminoase într-un interior monoton.

O soluție interesantă ar fi instalarea rolelor cu o imagine tipărită a lumii subacvatice. Este posibil să se completeze această compoziție folosind un suport pentru partea insulei dintr-un acvariu real. Creați un design cu adevărat original.

Nu vă faceți griji cu privire la posibilitatea de a rupe sau uda astfel de perdele. Tehnologiile moderne implică utilizarea unei baze de bambus, precum și impregnarea cu compuși de protecție speciali. Un astfel de produs va dura la fel de mult.

român

O alternativă la rulourile sunt cele romane. Diferența lor este metoda de fixare, precum și mecanismul de ridicare. Două fire subțiri sunt trecute pe toată lungimea de la marginea produsului. De asemenea, ace subțiri de tricotat din plastic sunt cusute la aceeași distanță de-a lungul întregii pânze. Acest lucru permite ca perdeaua să fie pliată ca o casă de cărți. Arată mult mai scump decât versiunea roll. Dar pentru „Hi-tech” astfel de perdele nu vor funcționa. Stilul minimal acceptă utilizarea acestui produs..

Jaluzea romană albastră peste chiuveta bucătăriei

Jaluzea romană cu ornamente delicioase peste chiuveta bucătăriei

Ceas cu cifre romane în interiorul bucătăriei

Pentru o fereastră pe partea însorită, este mai bine să alegeți o perdea din țesătură groasă

Italiană

Aruncați o privire mai atentă la opțiunea de utilizare a textilelor italiene. Luxos, scump, cuplat cu designul original, sofisticat și unic al perdelelor și perdelelor, va adăuga ceva chic spațiului din bucătărie. Culorile aurii, visiniu-închis vor arăta frumoase pe fundalul alb-gri al modernului „high-tech”. Aici puteți agăța, de asemenea, un lambrequin, decorat extensiv cu swag, mucegai rece și cravate. Curbele unice vor umple atmosfera cu note ale Italiei vechi și luxoase.

Perdele italiene colorate pe fereastra bucătăriei

Perdelele italiene vor masca cu ușurință denivelările deschiderii ferestrei și vor contribui la extinderea vizuală a spațiului bucătăriei

Frânghie

O opțiune excelentă pentru bucătăriile care sunt finisate în nuanțe închise. Firele subțiri, grațioase, coborând în liniște din tavan în jos, vor lăsa cantitatea necesară de lumină solară. Acest lucru va contribui la iluminarea puternică, dar, în același timp, nu va orbi prea mult oamenii..

Perdele cu filament multicolor în interiorul unei bucătării moderne

Perdelele cu frânghie sunt o modalitate excelentă de a diversifica interiorul și de a-i oferi originalitate.

La fel ca toate celelalte tipuri de perdele, perdelele cu frânghie vin într-o gamă largă de nuanțe. De la alb pur la roșu sânge. Puteți crea un fel de compoziție folosind mai multe culori. Deosebit de interesantă este opțiunea cu un model tridimensional sau un model care devine vizibil la un anumit unghi sau la o distanță stabilită. Tehnologiile moderne de cusut sunt pline de astfel de soluții non-standard..

Alegerea unui lambrequin

Utilizarea unui lambrequin oferă instantaneu camerei o atmosferă luxoasă și scumpă. Datorită utilizării abundente a pliurilor de arc, numite swagas, este posibil să se creeze atmosfera sălilor regale. În prezența unei ferestre, lambrequin completează perfect partea exterioară a acestui element..

Perdele cu lambrequin clasic din țesătură ușoară

Lambrequin rigid și drept care ascunde cornișa

Există o singură avertisment. Lambrequin nu poate fi utilizat dacă deschiderea ferestrei are o ușă de balcon. Cu vizite frecvente la balcon, este posibil să-l deteriorați cu o ușă.

Perdele cu un triplu lambrequin peste ușă

Perdele complicate cu trei lambrequini swag

Culoarea lambrequinului este cel mai adesea selectată pe baza culorii perdelelor. Dacă sunt realizate din două nuanțe diferite, atunci lambrequinul trebuie să repete complet aceste culori. Nu este necesar să achiziționați un top realizat folosind întregul set standard. Găsiți o piesă fără cravată care este de obicei cusută în mijloc. Această opțiune implică utilizarea a două culori distincte..

Finisaj decorativ

Finisajul decorativ poate transforma textilele pentru ferestre dincolo de recunoaștere. Elementele bijuteriilor sunt:

 • elemente de fixare metalice;
 • corzi decorative;
 • jartiere;
 • bugle;
 • volane.

Ultimul punct include, de asemenea, mici aranjamente florale care sunt cusute pe perdea, figuri mici de animale, fluturi, atașate de agrafe..

Perdele franceze translucide în bucătăria modernă

Perdea franceză cu mărgele de sticlă într-o bucătărie clasică

Clarina arată foarte frumos. Pentru a adăuga strălucire, este utilizat împreună cu iluminarea puternică. Noaptea, acest tip de decor va arăta uimitor pe perdelele unei ferestre de golf dotate cu iluminat de tavan.

Elementele pentru jartiere sunt concepute mai ales pentru perdelele italiene. Curbele suplimentare, coborând grațios pe podea, arată armonios în spațiul bucătăriei cu un design clasic. Jartierele în sine pot fi realizate dintr-o țesătură similară pentru perdele, precum și din frânghii decorative răsucite, ale căror capete sunt decorate cu ciucuri..

Perdele decorative din tul și mărgele

Margelele sunt grozave pentru decorarea perdelelor.

În ceea ce privește textilele italiene, corzile sunt lansate chiar din tavan, creând în același timp formele neregulate ale celor două perdele.

Stilurile reci de decorare a încăperilor, precum „High-tech”, „Scandinav”, „Loft” vor completa perfect cornișele cromate de tip deschis. În același timp, cortina trebuie să aibă ochiuri..

Dar pentru „Provence”, vor avea legături colorate, șnururi sau aceeași perdea. Perdelele sunt brodate cu volane realizate cu modele de flori și plante.

Opțiuni combinate

Interiorul bucătăriei va arăta mai original dacă utilizați o combinație de mai multe țesături diferite. De exemplu, perdelele rulate sunt suspendate suplimentar cu perdele în stil italian. La fel se poate face și cu Roman.

Interiorul unei bucătării luminoase, cu o jaluzea romană pe fereastră

O combinație reușită de tul alb ca zăpada cu o jaluzea romană groasă în culori vii

Dacă există un balcon, atunci faceți decorul compozitului de deschidere a ferestrei. Agățați tul pe partea în care se află ușa balconului, iar decorațiunile englezești pot fi instalate direct pe fereastră.

În general, o fereastră cu ușă de balcon poate fi tăiată cu un număr mare de perdele diferite. Roman, roller, engleză și chiar jaluzele sunt potrivite aici..

Fereastra de golf este, de asemenea, un loc ideal pentru a experimenta. Agățați perdelele austriece pe trei deschideri ale ferestrelor. Acest tip de perdea are un aspect luxos datorită pufurilor plisate de la marginea de jos. Partea exterioară a ferestrei este asamblată cu o perdea sau o perdea unilaterală. În același timp, țesătura este cel mai bine selectată cu o tăietură ușoară. Ar trebui să fie translucid, să transmită bine lumina, să creeze vizibilitate.

Interior oriental

Pe Internet, există foarte puține fotografii cu camere de bucătărie cu adevărat frumoase, decorate cu stiluri orientale. Dar ele nu sunt în niciun fel inferioare celor europene moderne. Sultanii antici apreciau în special mătăsurile de peste mări aduse din țări îndepărtate. Iar oamenii din antichitate nu erau mai puțin versați în lux și poate chiar mai mult.

Perdele japoneze gri închis în designul bucătăriei

Pânzele lungi de perdele japoneze pot închide complet ușa care duce la balcon sau terasă

Acordați o atenție specială stilului japonez. Armonia naturii și a omului este sarcina sa principală, cu care înțelepții japonezi fac o treabă excelentă. Pe lângă interiorul armonios, designul textilelor de aici are și un farmec aparte. Structurile retractabile (culisante) le înlocuiesc pe cele suspendate cu care suntem obișnuiți. Abandonați-vă fluxului de energie estică. Aduceți aroma japoneză unică în designul bucătăriei. Datorită texturii netede, devine posibilă aplicarea oricărui model pe suprafața perdelelor. Alegerea culorilor este extinsă.

O caracteristică distinctivă a perdelelor rulante este prezența unei structuri rigide în jurul perimetrului. Datorită acestui fapt, este posibil să organizați spațiul ferestrei cu linii clare și stricte, ceea ce este imposibil atunci când utilizați textile suspendate. Perdele culisante pe toată înălțimea. Completează perfect camera.

Simțiți-vă liber să experimentați. Creați soluții de design unice. Creați cu noi.

Video: cum să alegi perdelele pentru bucătărie

Foto: perdele în interiorul bucătăriei

Zonarea bucătăriei cu perdele din bumbac galben-verde Perdele galbene în interiorul bucătăriei-sufragerie Design bucătărie în culori pastelate Ușă de balcon cu perdele de bumbac Perdele italiene în bucătăria clasică Blat de bar în stil clasic Perdele de bambus în designul bucătăriei Set de bucatarie liniar in stil clasic Perdele roșii în designul bucătăriei Perdele de măsline negre în bucătăria unei clădiri cu mai multe etaje Interiorul bucătăriei în stil Provence Set verde într-o bucătărie rustică Deschideți rafturi cu ustensile de bucătărie Suprafață de masă lăcuită Mobila de bucatarie alba cu blaturi negre Decor de bucătărie cu perdele cu imprimare foto Perdele roșii într-o bucătărie albă Jaluzele cu role luminoase în diferite culori Realizarea unei zone de relaxare în bucătărie-living Perdele duble din material pur Jaluzea cu ornament roșu aprins Perdele gri în bucătărie-sufragerie Perdele moi bej de tip roman Decorarea bucătăriei cu textile cu dungi Plafoane negre de pandantive Perdele din tul alb pe ferestrele unei bucătării luminoase Decorarea zonei de luat masa în bucătăria vitrina Mobilier retro în interiorul bucătăriei Covor colorat pe podea ceramică Chiuvetă dublă în fața ferestrei bucătăriei Perdele englezești pe ferestrele bucătăriei-sufragerie Perdele transparente peste chiuveta bucătăriei Decor bucătărie cu textile frumoase Bucătărie clasică cu perdele italiene Ușă de curte cu perdele italiene Blat de bar cu blat negru Combinația de roșu și negru în designul bucătăriei Fereastra de bucătărie deasupra locului de muncă Scaune cu cadru negru cu tapițerie albă Masă de luat masa pentru trei membri ai familiei Mobila de bucatarie cu tapiterie roz Canapea tapițată verde deschis Culoare maro în designul bucătăriei Perdele maro deschis la ferestrele bucătăriei Jaluzele galbene din lamele de plastic Trei nuanțe romane cu imprimeu floral Perdele violete pentru a proteja de lumina soarelui strălucitoare Canapea confortabilă în fereastra din bucătărie Masă veche cu blat maro închis Decorarea unui bloc de balcon cu perdele de diferite tipuri

Previous Post
Privat hus gårdsplanering. Att välja en stilistisk riktning
Next Post
اختيار غرفة المعيشة الداخلية