15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Predsieňové závesy. Najlepšie nové položky v roku 2021

Vytvorenie atmosféry harmónie, pohodlia domova je vážny podnik, ktorý si vyžaduje vašu zodpovednosť a nebývalú trpezlivosť. Zároveň je dôležité mať jemný vkus, inak bude všetko vynaložené úsilie zbytočné. Interiér a jeho vnímanie závisí od dobre umiestnených akcentov, z ktorých jedným je originalita štýlu. Dizajn závesov do haly navodí atmosféru miestnosti a pomôže hosťom naladiť sa na správnu náladu..

Veľké predsieňové okno s kvetinovými závesmi

Závesy hrajú dôležitú úlohu v interiérovom dizajne každej miestnosti

Dnes sa pozrieme na hlavné trendy v dizajne okenných závesov na rok 2021. Zoznámime sa s niektorými dizajnovými novinkami, trendmi, ktoré sú v tejto oblasti vlastné, dáme niekoľko tipov na správny dizajn interiéru domu.

Dizajnové riešenia záclon v hale

Kto by to bol povedal: aj taký zdanlivo všedný detail interiéru – okenné závesy – má svoju módu, novinky, trendy, ktoré sa menia podľa sezóny? Áno, prekvapivo je to pravda. Dizajnéri majú pravidelne kreatívne nápady týkajúce sa farebnej schémy, strihu, typu látky, príslušenstva – to všetko sa z roka na rok odráža v dizajne závesov..

Farebné závesy v interiéri haly so sivými stenami

Neutrálny sivobiely interiér sály úspešne dopĺňajú závesy s jasným prízvukom

Čierno -biele pruhované závesy na okne chodby

Táto izba sama o sebe vyzerá jasne, ale napriek tomu čiernobiela tlač na záclonách vytvára pre túto miestnosť špeciálnu tému.

Hlavné kritériá pre zaujímavý dizajn:

  1. Prirodzenosť – siaha až po samotné materiály, z ktorých sú závesy vyrobené, až po ich farbu: žiadne „toxické“ chytľavé odtiene – iba prírodné tóny. Látka je vybraná predovšetkým z bavlny, hodvábu; často sa používa ľan, šifón, brokát. Existujú predpoklady – popretkávané syntetickými vláknami, aby dodali výrobku lepšiu odolnosť proti opotrebeniu. Dizajn, ktorý spĺňa tieto požiadavky, ideálne doplní výzdobu obývačky.
  2. Jednoduchosť – nič nepoteší oko ako lakonizmus dobre vyváženého vlákna, autentickosť prirodzenej farby. Záclony ušité z rastlinného plátna budú skvele vyzerať v olivovom, orechovom, modrom, tmavozelenom, sivom. Ak pôjdete do salónu, je pravdepodobnejšie, že vám skúsený poradca poradí s kúpou tmavomodrých alebo bielych záclon. Voľba je daná univerzálnosťou týchto farieb. Sú teda schopné doplniť každý domov..
  3. Interpenetrácia štýlov (eklekticizmus) – zahŕňa kombináciu expresívnych detailov s monochromatickou klasikou. Riešenie nie je vhodné pre každého, ale celkom dobre osviežuje vnímanie miestnosti. Eklekticizmus pomáha oživiť monotónnosť vďaka veľkým prvkom (potlač alebo príslušenstvo), zatiaľ čo všetko dohromady nevyzerá honosne, dokonca ani lakonicky.
  4. Kombinácia zdvíhacích záclon s obyčajnými závesmi – kombinácia žalúzií so závesmi, rímskych žalúzií so závesmi je vítaná.
  5. Záclony “Color Block” – kombinácia fragmentov dvoch alebo viacerých farieb na jednej tkanine. Trend predpokladá harmonickú kombináciu odtieňov (s prihliadnutím na drobné – menšie, hlavné – hlavné), absenciu ostrého farebného kontrastu. Tieto závesy premenia vašu izbu..
  6. Foto závesy – materiál s volumetrickým 3D vzorom, ktorý je do neho zatlčený. Výtlačky sú vyhotovené: japonské, obyčajné látkové rolety. Fotografické produkty sú spočiatku dosť chytľavé, a tak nie je potrebné, aby hľadali ďalšie dizajnérske triky..

Úzky interiér haly s dvoma druhmi závesov

Kombinácia dvoch typov záclon je vždy v móde, tento prístup vám umožňuje experimentovať a meniť interiér

Kombinácia žltých a sivých záclon na jednom okne haly

Tu žlté záclony slúžia ako jasný prízvuk, ale prítomnosť ďalších plátien v sivom odtieni vám umožňuje zmeniť závesy v závislosti od vašej nálady.

Predsieňové okno s viacfarebnými závesmi

Toto okno využíva ešte viac možností záclon, pričom každá opona je kombinovaná s nejakým dekoratívnym prvkom.

Záclony a tyl

Osvedčené dizajnové riešenie overené časom. Stará klasika, ktorá navždy zostane večnou vďaka vynikajúcej kráse, praktickosti a pohodliu.

Tyl je sám o sebe originálny, bez tiaže ako závoj. Jeho úlohou je skryť všetko, čo sa vo vašom dome deje, za denného svetla, dokonca aj v noci, keď sú žiarovky zapnuté, ale okná nie sú zakryté závesom..

Sivé závesy spárované s priesvitným tylom

Pre malú sálu sú vhodné ľahké priesvitné závesy, ktoré miestnosť opticky zväčšia.

Záclony sú ďalším významným prvkom. Vďaka hustému materiálu perfektne absorbujú slnečné lúče a udržujú v miestnosti súmrak. Ak sa vám podarí nájsť ten správny harmonický tón, budú plniť svoju praktickú funkciu a stanú sa vynikajúcim dizajnovým prvkom..

Interiér veľkej sály s hnedými závesmi

Pre priestranné izby sú vhodné hrubšie záclony zdobené závesmi.

Ľahký, pastelový, vzorovaný, vyšívaný tyl vytvorí originálne, ale autentické pozadie pre záclony. Na jej pozadí by mala všetka krása krásy záclon iskriť sýtymi farbami. Ak sa rozhodnete presunúť dôraz na ne, potom musia byť záclony naopak menej výrazné: musia byť viac vyblednuté, aby sa zdôraznila milosť tylu. Teraz je lepšie ušiť ho z jasnej prelamovanej textílie a doplniť ho bohatou čipkou. Na rímsu môžete zavesiť lambrequin, aby zodpovedal tónu alebo trochu svetlejší, – takže interiér bude vyzerať komplexnejšie, zaujímavejšie.

Závesy s lambrequinom

Kedysi bol lambrequin prehodený pruh látky, veľmi krásny, jemný, jemný a zdobený strapcami. Niekedy bol lambrequin vyrobený z rovnakej látky. Bolo zavesené po celej rímse, aby atraktívne viselo. Veci sú teraz zaujímavejšie. Teraz existuje veľa variácií, kombinácií so závesmi. Rímske odtiene mu dokonale vyhovujú. Ďalšia elegantná kombinácia – vyrezávané závesy, lambrequin, hrubé kaskádové závesy.

Asymetrické závesy s lambrequinom v dizajne haly

Lambrequin pokrýva časť steny a rímsy

Existuje niekoľko odrôd tohto dekoratívneho prvku:

  • Na šitie sa používa mäkký lambrequin – ovinutý beztiažový materiál.
  • Tvrdý – ušitý z hustej textílie na báze lepiacej podšívky (napríklad netkanej textílie).
  • Kombinované – kombinuje tvrdé a mäkké lambreky, ktoré sa môžu navzájom striedať.
  • Lambrequin prelamovaný – pri šití sa používa záclonová tkanina, ktorá je prilepená k pevnej základni. Proces sa vykonáva pomocou lasera – počas neho sú vyrezané krásne vzory.

Zlaté závesy s lambrequinom na okne obývačky

Pelmet je zvyčajne vyrobený z mäkkej tkaniny a má rôzne tvary.

Vlastnosti dizajnu závesov v hale s dvoma oknami

Štandardná izba s dvoma kombinovanými oknami sa dá ľahko vyzdobiť umiestnením príslušných akcentov. Najlepšou možnosťou je vyzdobiť sálu v klasickom štýle: potom sa záclony, tyl, lambrequins navzájom doplnia kvôli podobnej farebnej schéme.

Svetelné závesy na čiernej rímse

Symetrická výzdoba okien umiestnených na rôznych stenách haly

Dekorácia so závesmi do obývačky s dvoma oknami

Možnosť zdobenia okien umiestnených na tej istej stene vedľa seba

Aj keď sú okná oproti sebe, farby materiálu, ktorý ich zdobí, by mali byť rovnaké. Musíte sa riadiť rovnakým štýlom, inak to bude nezmysel.

Typy pre závesy v hale

Sortiment je taký veľký, že teraz existuje celá klasifikácia, z ktorých existuje niekoľko, ktoré sú medzi modernými selektívnymi kupujúcimi veľmi obľúbené. Povieme o nich ďalej..

Rímske rolety, inými slovami, rolety, skladacie / roletové v úhľadnom akordeóne na spôsob žalúzií. Pohodlné, praktické, nenáročné na údržbu. Tieto závesy sa zmestia kdekoľvek. Sú veľmi minimalistické kvôli prísnej farebnej schéme (vo väčšine prípadov), absencii akéhokoľvek vzoru. Úspešne kombinované so závesmi, závesmi.

Izbový kvet na bielom parapete

Svetlo rímska roleta, ktorá sa hodí k dekorácii steny

Rakúsky – tento typ je tiež zdvíhací. Mnoho rakúskych modelov vyzerá veľmi elegantne. Zdvíhací „mechanizmus“ úhľadne zbiera plátno zospodu s objemnými nadýchanými záhybmi. Na oknách to vyzerá elegantne, dokonca trochu pompézne. Materiál sa však neskladá až do konca, ale iba do polovice, pričom značnú časť necháva navrchu.

Empírový dizajn veľkej sály

Rakúske záclony v interiéri obývačky v empírovom štýle

Vhodný do jedální, malých hosťovských izieb. Kombinujte s pastelovými, svetlými interiérmi, pretože tieto záclony sú často vyrábané v jemných odtieňoch.

Kiseya – nevyzerajte ako pevné plátno, ale dokonca ani padajúce pruhy látky. Súhlasím: dosť atypická možnosť. Kiseya nie je nižšia ako klasická “pevná” verzia závesov. Aj ona úspešne zachytáva slnečné svetlo..

Viacfarebné bavlnené závesy na okne chodby

Kiseya označuje veci, ktoré poskytujú úplnú slobodu tvorivosti.

Klasický dizajn Anglické záclony

Londýnsky typ sa vykonáva striktne podľa tradícií klasikov anglických snobov. Majú zdvíhací mechanizmus, takže manipulačný proces je výrazne zjednodušený..

Anglické záclony v obývacej izbe v klasickom štýle

Na anglické záclony sa používa pomerne hustá tkanina, ktorá sa po utiahnutí zloží a drží tvar. Mäkké plátno bude visieť a nebude dávať požadovaný efekt

Kombinácia látky na závesoch s dekoráciou čalúneného nábytku v obývacej izbe

Londýnske záclony sú často ladené k čalúneniu nábytku.

Anglické výrobky prinesú do interiéru londýnske kúzlo a sofistikovanosť. Každý hosť, ktorý navštívi váš domov, pochopí, že majiteľ domu má jemnú a vycibrenú chuť..

Moderný štýl v dizajne závesov

Hlavnou vecou sú tu flexibilné, plynulé čiary naplnené milosťou. Modely vyrobené v podobnom štýle sú absolútne vyvážené, sebestačné: dotýkajú sa tkaniny použitej na ich strih, zvolenej farebnej palety. Kľúčové materiály: satén, hodváb, dokonca aj nylon.

Svetlé priesvitné závesy v obývačke v secesnom štýle

Secesia nepoužíva ťažké látky a chytľavé odtiene.

Okno do podlahy v obývačke v secesnom štýle

Je použitá mimoriadne ľahká tkanina svetlých farieb

Návrh závesov do kuchyne a spálne

Pre kuchyňu je lepšie použiť praktické, nie ľahko znečistené. Rolety sú najlepšou možnosťou. Pokiaľ ide o odtiene – uprednostnite: svetlé, broskyňové, béžové, krémové tóny.

Biele plastové rolety na kuchynskom okne

Rolety, na rozdiel od záclon, vyžadujú menšiu údržbu a dobre zapadnú do interiéru kuchyne

Modré vertikálne žalúzie v interiéri kuchyne

Modré vertikálne látkové rolety sú skvelé pre svetlú kuchyňu s bielym nábytkom

Ak sa bojíte experimentovať – ​​venujte náležitú pozornosť klasike. Materiál, z ktorého sú šité záclony, je veľmi dôležitý: je potrebné, aby voľne prechádzal slnečnými lúčmi, vzduchom.

Čo si vybrať do spálne?

Tu je naopak dôležité dosiahnuť rovnováhu medzi tmou a svetlom. Koniec koncov, spálňa je miesto, kde by ste mali odpočívať, a slnečné svetlo tomu môže zabrániť. Preto je výhodnejšie tam zavesiť tmavé husté tkaniny. Modré, zelené odtiene budú dobre harmonizovať.

Návrh spálne v štýle Provence s kvetinovými tapetami

Ľahké jemné závesy v duchu Provence

High-tech interiér spálne s priesvitnými závesmi

V spálni v štýle high-tech sú závesy priamo na podlahu

Minimalizmus v dizajne

Dokonale sa hodí do vášho bytu, ak je sám stelesnením minimalizmu. Pri výbere minimalistických záclon je hlavným kritériom: plné farby samotných záclon, ako aj záclon, tylu, ich rámovanie.

Čierne záclony s bielym tylom na okne haly v minimalistickom štýle

V minimalizme sú vítané čiernobiele a popolavo-mliečne kombinácie tkanín

Najlepšou možnosťou sú rímske záclony alebo akékoľvek iné rolety. Dokonale ozdobia okno obývačky, spálne. Je dôležité, aby boli vyrobené z handričky na báze rastlinných vlákien (napríklad pri použití ľanu, bambusu).

Ako ušiť závesy v hale vlastnými rukami

Niekedy môže nákup hotových atribútov stáť veľa peňazí, najmä ak je výrobok šitý vysoko kvalitnou tkaninou. Iná situácia je, keď ste získali nádherný materiál, takže z neho určite chcete urobiť závesy..

Francúzske závesy v celej stene obývačky

Luxusné francúzske záclony budú v hale vyzerať skvele

Máme pre vás niekoľko tipov na túto tému..

Čo je potrebné urobiť?

  1. Najprv sa musíte rozhodnúť pre štýl – venujte pozornosť tomu, ktorý štýl je pre váš domov výhodnejší, najmä miestnosť, v ktorej budú visieť nové závesy. Ak je to možné, urobte ich rovnakým štýlom. Ak plánujete kombinovať niekoľko farieb, budete musieť oveľa opatrnejšie premýšľať, aby sa každá z nich skombinovala s ostatnými..
  2. Potom začnite s výberom vhodného materiálu na šitie – dobre zvolená tkanina oživí interiér miestnosti a tiež zachová atraktivitu hotového výrobku na ďalšie roky..
  3. Nakreslíme náčrt štýlu – v tejto fáze môžete ukázať akékoľvek, dokonca aj najtrúfalejšie rozhodnutie v oblasti dizajnu, potom sa pozrite, ako by to mohlo vyzerať..
  4. Vzor varenia.

Kúpené plátno je potrebné dobre vyžehliť a položiť na rovný povrch. Potom začnite označovať svoje merania..

Po dokončení príprav začnite rezať plátno. Pamätajte si: je dôležité nechať 2 cm látky na koncoch na spracovanie. Hrany spracujte na šijacom stroji (aby ste ich nevyhadzovali) a pripevnite k hornému okraju, prišite stuhu so slučkami.

Po zametaní hlavných švov vyskúšajte výsledné okná. V prípade potreby zastrčte a potom okraje opäť olemujte. Na konci práce sa pozrite na tkaninu, či v nej nie sú nejaké zvyšky (mydlo, krieda), vyžehlite závesy a ak všetko pôjde dobre, pokojne ich zaveste na okná.

Video: urob si sám francúzske záclony

Fotografia závesov do haly

Tmavohnedý drevený stôl Kombinácia rímskych roliet s rovnými závesmi Záclony s potlačou fotografií v interiéri obývačky v retro štýle Návrh secesnej siene Sklenený konferenčný stolík Viacfarebné vankúše na svetlo šedej pohovke Interiér obývačky s módnymi závesmi Pohovka s olivovým čalúnením v salóniku s čiernymi závesmi Svetlé steny obývačky v klasickom štýle Kombinácia tmavohnedých závesov s bielymi stenami v obývacej izbe Módne závesy v interiéri haly Rovné závesy na rúrkovej rímse Moderný dizajn obývačky s krbom Čierny televízor na svetlošedej stene Dve mäkké kreslá s modrým čalúnením Čierna pohovka v svetlej obývacej izbe Hojdacie kreslo z prírodného dreva Návrh obývačky v modernom štýle Dekorácia haly súkromného domu v hnedých odtieňoch Záclony s viazaním na okne obývačky Zdobenie obrázkami na stenách obývačky Vankúš s červenými a bielymi pruhmi Dizajn haly v modrej farbe Žlté steny v hale vidieckeho domu Veľké zrkadlo nad krbom v obývacej izbe Sklenený luster na lesklom strope Interiér malej sály s ozdobným krbom Jedálenský stôl pred oknom obývačky Karmínové záclony v miestnosti s tmavou podlahou Červené závesy s pruhovaným lambrequinom Kvalitná laminátová hnedá podlaha Hnedé závesy na konci dlhej siene Sivý koberec na drevenej podlahe Drevené trámy na bielom strope Rovné závesy s kvetinovým vzorom Vstavané police po stranách okna v obývacej izbe Dve kreslá s pruhovaným čalúnením Interiér sály v čiernej a bielej farbe Rímske odtiene kombinované s rovnou záclonou Dekorácia obývačky v zelených odtieňoch Čierne závesy v miestnosti s masážnym kreslom Závesy s lambrequins z pestrej textílie Zdobenie sály ružovým textilom Pestrý vankúš na červenom kresle Béžové závesy na panoramatických oknách Priesvitné tylové tyly v hale s balkónom Konferenčný stolík z dreva v retro štýle Záclony po podlahu Tmavohnedý rolovaný zadný záves Kryt z kvetinovej látky na klasickej sedačke

Previous Post
A gyermekszoba kialakításának jellemzői két különböző nemű gyermek számára
Next Post
Vytvoření moderního designu kuchyně s rohovou dispozicí