15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kontorplassorganisasjonsregler: nyttige retningslinjer for arbeidsgivere

Å skape et støttende arbeidsmiljø er hovedmålet for hver bedriftseier. Det er nøkkelen til å øke personalets produktivitet, forbedre selskapets image i markedet. Alt dette lover et godt overskudd, rask velstand. For å lage et stilig kontorinteriør er det ikke nødvendig å involvere designere, hvis tjenester koster fantastiske penger. Alle kan kompetent utstyre et kontor, og nærmer seg dette problemet ansvarlig. Hvordan lage et stilig kontordesign på egen hånd er beskrevet mer detaljert i denne publikasjonen..

Romslig kontorplass med røde stoler

Hver besøkende som kommer inn på kontoret må forstå at han har kommet til adressen

Nyansene ved å organisere kontorlokaler

Det er nødvendig å utstyre et moderne kontor i selskapet under hensyntagen til følgende regler:

 1. Hver arbeidsplass bør ha sine egne grenser. Skill ansatte fra hverandre. La det være et lite kontor, men deres eget. Hvis rommet er lite, kan du dele det inn i soner ved hjelp av glass, trepartisjoner.

  Glasspartisjoner på kontorlokalet

  Hver ansatt skal ha sin egen arbeidsplass

 2. Hele plassen bør deles inn i separate områder: arbeid, generell bruk, bespisning.

  Avslapningsområde interiør i moderne kontor

  Det er viktig at atmosfæren i avslapningsområdet bidrar til stressavlastning.

 3. Kontoret skal ha et lite kjøkken. Dette vil få personalet til å føle seg komfortabel. Alle vil få muligheten til å ha en matbit. På tom mage vil produktiviteten være null.

  Rød farge i interiøret på kontorkjøkkenet

  Spisestuen beregnes i henhold til antall arbeidende personell

 4. Arbeidsstoler må ikke vendes med ryggen til de besøkende.

  Lenestoler i skinn for besøkende på kontoret

  Besøkende skal føle seg komfortable

 5. Hele interiøret bør utformes i en enkelt stilretning. Dette vil gjøre plassen mer harmonisk..

  Interiøret på kontoret til et stort selskap i industriell stil

  Kontorinteriør i loftstil

Hvordan velge et fargevalg for kontorlokaler

Farge i moderne kontordesign er viktig fra et psykologisk synspunkt. For eksempel skal arbeidsområdet ikke være dekorert i røde nyanser – de forårsaker irritasjon. For å skape en behagelig atmosfære som bidrar til stabilt og produktivt arbeid, er det verdt å velge riktig interiørdesign.

Hvis vinduene vender mot nord, bør rommet være dekorert i fersken- eller urtetoner. Hvis rommet er oversvømmet med lys det meste av dagen, er det bedre å fortynne rommet med fargeaksenter fra det kalde spekteret..

Inndeling av kontorinteriøret i arbeidsområder

Kontorinteriøret er delt inn i en rekke funksjonsområder. Hver av dem krever en spesiell design..

Resepsjon

Presentasjonsområdet skaper det første inntrykket av selskapet. En person bør ha positive følelser. For å gjøre kontormiljøet minneverdig for besøkende, bør du unngå partisjoner ved inngangen. Store resepsjoner og små runde bord kan plasseres i resepsjonsområdet. For at de ventende besøkende ikke skal føle seg ubehagelige, bør en koselig sittegruppe med sofaer og et salongbord plasseres ved siden av disken..

Arbeidsplass

For å spare plass kan arbeidsstasjoner arrangeres lineært. Du kan avgrense tabeller med partisjoner, skjermer, persienner, skyvepaneler.

Moderne kontorinteriør

Kontor med minimal plassering

Konferanse rom

Plassen for forhandlinger og møter skal være lys og romslig. Det er et rundt bord i midten av rommet, og et sted for en projektorskjerm på endeveggen..

Interiøret i et konferanserom på ethvert kontor er stramhet og eleganse av møbler, romslighet og god belysning..

Chiefs kontor

På det moderne kontoret til lederen er arbeidsområdet atskilt fra forhandlingsområdet. Å ta imot viktige gjester mens du sitter ved datamaskinen er dårlig oppførsel..

Vi skrev mer om lederkontoret i en annen artikkel..

Hvilesone

Denne delen av kontoret er utstyrt med polstrede møbler, lave bord og dekorative elementer. Det er her de ansatte slapper av og stiller inn på jobben. Sekkeposer, komfortable stoler, TV passer inn i utformingen av rekreasjonsområdet. Det er bedre hvis denne delen av kontoret har et romslig vindu med god utsikt..

Populære stiler av kontorinteriør

Du kan dekorere et moderne kontor i forskjellige stiler. Imidlertid er det flere av de mest populære destinasjonene i dag. De diskuteres mer detaljert i tabellen:

Populære kontorstiler Spesifikke trekk
amerikansk Dette er en funksjonell løsning. I et slikt rom vil hver kvadratmeter være praktisk. Typisk brukes amerikansk stil i store bygninger. Den er preget av bevegelige hyller, mange arbeidsplasser, moderne teknologi.
europeisk Denne retningen er preget av gjennomsiktige glasspartisjoner. Fargen på veggene er vanligvis hvit. En overflod av farger, et minimum av innredning skaper gunstige forhold for daglig arbeid.
fransk Denne kontordesignen gjør et varig inntrykk på de besøkende. Vanligvis overrasker det med en overflod av elegant innredning. Figurer, innrammede malerier, små fontener inspirerer ansatte til nye arbeidsprestasjoner.
Loft De karakteristiske trekkene ved stilen er høye tak, store vinduer, murvegger eller betongvegger, et minimum av innvendige skillevegger.
Skandinavisk Enkel, elegant stil. Det er egnet for rom i forskjellige størrelser. Den skandinaviske retningen er preget av: et minimum av detaljer, mønstrede tekstiler, møbler laget av naturlige råvarer, gjennom stativer-skillevegger.

Et eksempel på en amerikansk kontororganisasjon

Essensen i den amerikanske kontordesignstilen er den mest effektive bruken av åpen plass. Alle ansatte er lokalisert i ett rom – ingen vegger og kontorer

Bruk av glasspartisjoner i kontorlokaler

Glassskap i europeisk stil

Kjempeglass som kontorsdekorasjon

Elegant bohemsk fransk kontorstil

Romslig kontorplass i skandinavisk stil

Skandinavisk versjon – minimumsdetaljer, lyse farger

Når du utvikler et designprosjekt for et kontor, bør du følge et enkelt design. Minimalisme og moderne stil er i trend.

Møbler er en viktig del av et stilig kontor

Møbler spiller en stor rolle i utformingen av kontoret til ethvert selskap. Det stilles mange krav til det. Møbler skal være funksjonelle, komfortable og trygge. Kontoret skal ikke være tungt rotete. Antall elementer, funksjonaliteten deres må beregnes på forhånd. Det er veldig viktig at de kjøpte elementene er helt i samsvar med den valgte stilretningen..

Kontorbord

Alle kontormøbler bør kombineres med hverandre og med omgivelsene.

Kontorarbeider arbeidsplass

Det er viktig at den ansattes arbeidsområde er enkelt, konsist og behagelig.

Viktig. Det er ikke verdt å spare på materialer. Råvarer av lav kvalitet, billig sofapolstring vil raskt miste utseendet. Dette vil påvirke selskapets image negativt..

Bord av tre i møterommet

Russerne er preget av solide tremøbler.

Et moderne designalternativ for et rekreasjonsområde på et kontor er plassering av modulmøbler. Om nødvendig kan den flyttes til en annen del av rommet. En viktig regel for møblering på kontoret er at det ikke skal være unødvendige elementer i interiøret..

Kontorinteriør i engelsk stil

Britene er preget av raffinement, som overføres til design av kontoret og valg av møbler til det.

Du kan ordne arbeidsplasser på forskjellige måter. Lineære, kantede arrangementer er veldig populære. Mange gjør det utenfor boksen – de bruker møbler som et soneringsverktøy og ordner det på en kaotisk måte.

Små kontordesignprinsipper

Den lille størrelsen på lokalene er ikke et hinder for å skape et funksjonelt, moderne kontor for et ungt selskap. Når du arrangerer, trenger du bare å følge noen anbefalinger:

 • Komplekse former kan ikke brukes. Uvanlige møbler, komplekse, store ornamenter på veggene er forbudt.
 • Speil, glass vil bidra til å visuelt forstørre plassen. Det viktigste er å ikke overdrive. Speillabyrinter vil forvirre folk som først kommer til kontoret.
 • Lyse farger bør være tilstede i et minimum. Bare noen detaljer, tilbehør kan dekoreres i lyse farger.
 • Ubrukt plass kan brukes lønnsomt. Plass under taket, vinduskarmer kan okkuperes med hyller, hyller.
 • Lette vegger er en god måte å visuelt forstørre et rom. Møbler vil se flotte ut mot deres bakgrunn, og glasspartisjoner ser ut til å oppløses.

Betongtak på kontoret til et lite firma

Kontorinteriør for små bedrifter med loftselementer

Polstrede kontorstoler på hjul

Komfortable stoler for bedriftens ansatte

Kontorbelysning i forskjellige interiører

Riktig brukt lys kan betydelig forandre interiøret på kontoret, gjøre det mer behagelig og øke personalets effektivitet. Mangel på lys fører til rask tretthet. Kontorbelysning bør utformes i samme stil. Du kan ikke bruke lysekroner, lamper som tilhører forskjellige stiler samtidig. Dette er et tegn på dårlig smak. Stilen til belysningsarmaturer skal være i harmoni med resten av interiørartiklene..

Lokale lyskilder er egnet for kontorer. Det er bedre å velge lamper med et gult lysspekter. De er gledelige for øyet og skaper en gunstig psykologisk bakgrunn. Det beste alternativet er lys belysning på hver arbeidsplass. Dette arrangementet av lamper stimulerer den ansatte til å jobbe konsentrert..

LED -belysning på kontoret til et stort industriselskap

Nødvendig antall og plassering av lamper må tas i betraktning når du utvikler et kontordesign.

Råd. Før du bestemmer antall lamper, deres plassering, er det nødvendig å tydelig forstå hvor mange ansatte som vil jobbe i bygningen samtidig..

Kontorom for telefonsamtaler

Ansatte skal ikke oppleve ubehag forårsaket av svakt lys eller konstant flimring av en utbrent lampe.

Hvert arbeidsområde skal være godt opplyst. For å gjøre dette kan du ikke bare bruke hovedlyset. Arbeidsbord kan i tillegg belyses med spotter.

Lampe på skrivebordet til en kontorarbeider

Belastningen på synet vil være betydelig lavere ved bruk av forskjellige typer lyskilder – direkte og diffust, kunstig eller dagslys

Sterkt opplyst møterom

Forskning viser at lyse og romslige kontorer motiverer ansatte og øker produktiviteten

Når du velger en belysningsløsning, er det også viktig å ta hensyn til fargepaletten til designet. Hvis paletten er varm, ikke bruk kaldt lys. Dette er en stor feil hos mennesker utenfor designområdet. Kaldt lys vil være aktuelt i fabrikker. Det vil understreke det industrielle interiøret, gi atmosfæren den nødvendige stringensen, fordi produksjonsprosessen krever disiplin. En leder kan understreke den kreative atmosfæren ved å bruke varmt lys. Han vil disponere ansatte for å lage nye prosjekter, utvikle ideer.

Flere kreative ideer

Kreativ idé om å organisere kontorlokaler

Kontor i byparken

Gamle trekasser på veggen på kontoret

En arbeidsplass med individuell karakter

Kontoret stilisert som et gammelt skip

Kontorskip? Hvorfor ikke hvis du er en kreativ person

Oransje telefonkiosk i interiøret på kontoret

Et annet kontoralternativ for kreative ansatte

Kreativt kontor i hytter fra taubanen

En av de mest kreative ideene for kontordesign – den kreative sonen til Google -ansatte i Sveits

Video: moderne kontor i loftstil

Bilder av kontorer for enhver smak

Kontorbord for to arbeidsplasser Interiør på kontoret til selskapets leder Design av kontoret til sjefen for salgsavdelingen Polerte møterom Kontorbord på en metallramme Stort fabrikkinteriør Røde stoler på et lett kontor Svarte kontorstoler med kromfinish Arbeidsmiljø inne på kontoret til et stort selskap Arbeidsplassdesign med brune møbler Lite kontorinteriør i moderne stil Kontor for fire ansatte i selskapet Gule stoler i et hvitt kontor Glasspartisjoner på bedriftskontoret Dekorasjon av lederens resepsjon i burgunder Arbeidsplassen til selskapets sekretær i svart Kontorinteriør i svart og hvitt med oransje aksenter Glasspartisjoner på kontorene til selskapets ansatte Skandinavisk kontordekorasjon Mørkebrunt gulv i et lyst kontor Grønn sofa i rekreasjonsområdet for besøkende Gul i kontordesign Svarte stoler ved hvite bord Arbeidsbord laget av laminerte sponplater på selskapets kontor Dekorer et romslig kontor i amerikansk stil Grågrønt kontorinteriør Gul og hvitt keramisk flisgulv Fotomalerier som viser selskapets hovedkvarter Vegg med levende planter på kontoret til et industrikonsern Lyse striper på vinyl tapet Kontor med panoramavinduer og langbord Innebygde hyller på kontoret til et blankt forlag Betongtak og murvegg Vertikale persienner med flerfargede lameller Blå kontorstol og mørkebrunt skrivebord Nedhengt tak laget av firkantede paneler i et romslig kontor Kontorbord rundt støttesøylen Kontorinteriør i klassisk stil Desktop for tre ansatte i bedriftsavdelingen Kontordesign i pastellfarger Komfortabel hjørnesofa i rekreasjonsområdet for ansatte Kontorinteriør i industriell stil Ingeniørkommunikasjon på kontoretak Grønne stoler som matcher veggfargen Gult og hvitt kontor i en liten organisasjon Område for bedriftsbesøkende som venter på en avtale med sjefen Høyteknologisk kontorinteriør Åpne ledninger og rør på den hvite veggen i studiet Polstrede møbler i det indre av kontorlokalet Stilig design av møterommet

Previous Post
Návrh jednoizbového bytu, séria P44T
Next Post
تصميم شقة من غرفة واحدة 37 متر مربع. م وخيارات التخطيط