15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Má Windows 10 problémy s ochranou osobních údajů?




Shrnutí článku

Shrnutí článku

Windows 10 je tématem kontroverze kvůli jeho problémům s ochranou osobních údajů a postupy sběru dat. Kritici vznesli obavy ze sběru osobních údajů společností Microsoft. Existují však způsoby, jak zakázat sběr dat Windows 10 zastavením služby sledování diagnostiky.

Microsoft shromažďuje data, aby zlepšila své produkty a poskytovala personalizované zkušenosti. Pokud používáte produkty jako Outlook.com, Skype, OneDrive nebo Xbox, pravděpodobně máte osobní účet Microsoft.

Windows 10 má problémy s více než 1200 zranitelnostmi v roce 2022. Je nezbytné zůstat v přehledu aktualizacemi Windows, i když mohou přinést své vlastní problémy.

Kontroverze obklopující Windows 10 zahrnuje kritiku freemiových služeb a různých reklamních zařízení, která jsou považována za skryté náklady na nabídku bezplatného upgradu.

Existují určitá nastavení ochrany osobních údajů Windows 10, která by měla být vypnuta, například nastavení „poznávání vás“ nalezené v části ochrany osobních údajů nastavení.

Společnost Microsoft tvrdí, že zabezpečí uživatelská data pomocí pokročilých šifrovacích protokolů a chrání je v klidu i v tranzitu.

Windows 10 má funkci historie aktivity, která sleduje věci, které ve svém zařízení děláte, včetně aplikací a služeb, které používáte, soubory, které otevřete, a webových stránek, které procházíte.

Funkce dostupnosti v systému Windows 10 zvaná vypravěč může číst webové stránky, textové dokumenty a další soubory nahlas.

Některé hlavní problémy v systému Windows 10 zahrnují pomalý výkon, problémy se zabezpečením, chyby aktualizace, modrá obrazovka smrti, problémy s řidičem, havárie systému, problémy s připojením sítě a problémy s tiskárnou.

Windows 10 je považován za bezpečnější kvůli funkcím, jako je stráž zařízení, které působí jako štít proti malwaru a poskytuje proaktivní způsob, jak zabránit útokům na ransomware a malware.

Někteří lidé nemají rádi Windows 10, protože mají pocit, že je plný bloatwaru a přichází s předinstalovanými aplikacemi.

Otázky a odpovědi

1. Jak zabráním systému Windows 10 ve sběru osobních údajů?
Zakázat sběr dat Windows 10 zastavením služby sledování diagnostiky. Použití funkcí vyhledávání a psaní služeb.MSC, Otevřete aplikaci pro stolní počítače služeb. Najděte službu sledování diagnostiky, dvakrát klikněte, zvolte Stop a poté pomocí rozbalovací nabídky deaktivujte službu a klikněte na OK.

2. Shromažďuje Windows 10 osobní údaje?
Ano, Microsoft shromažďuje data, která poskytují, vylepšují a rozvíjejí své produkty a služby, a také poskytuje personalizované zkušenosti. Uživatelé s osobními účty Microsoft mohou mít jejich data shromážděna, pokud používají produkty jako Outlook.com, Skype, OneDrive nebo Xbox.

3. Existuje bezpečnostní problém s Windows 10?
Ano, Windows 10 měl problémy s bezpečnostními problémy s více než 1200 zranitelnostmi v roce 2022. Je důležité zůstat v překladu s aktualizacemi Windows, které se zabývají těmito problémy.

4. Co je kontroverze Windows 10?
Kontroverze Windows 10 zahrnuje kritiku freemiových služeb a různých reklamních zařízení. Někteří to považují za skryté náklady na nabídku bezplatného upgradu.

5. Jaká nastavení ochrany osobních údajů Windows 10 bych měla vypnout?
Jedním z doporučených nastavení ochrany osobních údajů je nastavení „poznávání vás“ nalezené v části Nastavení ochrany osobních údajů.

6. Mohu důvěřovat Microsoftu se svými daty?
Microsoft tvrdí, že zabezpečí uživatelská data v klidu a v tranzitu prostřednictvím pokročilých šifrovacích protokolů.

7. Sleduje Windows 10 vše, co děláte?
Funkce historie aktivity Windows 10 sleduje aplikace a služby, které používáte, soubory, které otevřete, a webové stránky, které procházíte.

8. Číte Windows 10 vaše soubory?
Windows 10 má čtečku obrazovky a funkci textu na řeč s názvem Vypravěč, která dokáže číst webové stránky, textové dokumenty a další soubory nahlas.

9. Jaké jsou hlavní problémy v systému Windows 10?
Některé hlavní problémy v systému Windows 10 zahrnují pomalý výkon, problémy se zabezpečením, chyby aktualizace, modrá obrazovka smrti, problémy s řidičem, havárie systému, problémy s připojením sítě a problémy s tiskárnou.

10. Proč je Windows 10 nejbezpečnější?
Windows 10 je považován za bezpečnější kvůli funkcím, jako je stráž zařízení, které chrání před malwarem a poskytuje proaktivní prevenci proti útokům na ransomware a malware.

11. Proč se lidé nemají rádi Windows 10?
Někteří lidé nemají rádi Windows 10, protože mají pocit, že přichází s bloatware a předinstalovanými aplikacemi.



Má Windows 10 problémy s ochranou osobních údajů?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zabráním systému Windows 10 ve sběru osobních údajů

Zakažte sběr dat Windows 10 sběru funkcí vyhledávání a služeb psaní. MSC, když se objeví aplikace pro stolní počítače služeb, otevřete ji.Najděte službu sledování diagnostiky -> Zdvojnásobte to kliknutím, zvolte Stop a poté pomocí rozbalovací nabídky deaktivujte službu a klikněte na OK.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Shromažďuje Windows 10 osobní údaje

Microsoft shromažďuje data, která vám pomůže udělat více. K tomu používáme data, která shromažďujeme, k poskytování, zlepšování a vývoji našich produktů a služeb a k poskytování personalizovaných zkušeností. Pokud používáte produkty jako Outlook.com, Skype, OneDrive nebo Xbox, pravděpodobně máte osobní účet Microsoft.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Existuje bezpečnostní problém s Windows 10

Windows 10 a Windows 11 měly svůj podíl na problémech. Operační systém měl více než 1200 zranitelností zabezpečení právě v roce 2022. Microsoft se rychle přesune, aby opravil mnoho z těchto bezpečnostních děr v systému, takže je nezbytné zůstat v aktuálním stavu. Aktualizace Windows však mohou přinést své vlastní problémy.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je kontroverze Windows 10

Obecná kritika. Kritici poznamenali, že Windows 10 silně zdůrazňuje freemium služby a obsahuje různá reklamní zařízení. Některé prodejny je považovaly za skryté "náklady" nabídky bezplatné upgrade.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká nastavení ochrany osobních údajů Windows 10 bych měla vypnout

Jednou z funkcí, které důrazně doporučujeme, aby uživatelé deaktivovali, je nastavení „Poznejte vás“, které lze nalézt z tlačítka Windows (dříve z tlačítka Start v levém dolním rohu obrazovky), pod nastavením, poté soukromí, poté řeč, řeč, inkoust a psaní.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohu důvěřovat Microsoftu se svými daty

Zabezpečíme vaše data v klidu a v tranzitu

S pokročilým šifrováním pomáhá Microsoft chránit vaše data v klidu i v tranzitu. Naše šifrovací protokoly vytvářejí bariéry proti neoprávněnému přístupu k datům, včetně dvou nebo více nezávislých šifrovacích vrstev, které mají být chráněny před kompromisy jakékoli jedné vrstvy.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Sleduje Windows 10 vše, co děláte

Historie aktivity pomáhá sledovat věci, které ve svém zařízení děláte, jako jsou aplikace a služby, které používáte, soubory, které otevřete, a webové stránky, které procházíte.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Číte Windows 10 vaše soubory

Zde je návod, jak používat tuto funkci přístupnosti v systému Windows 10 a Windows 11. Windows již dlouho nabízí čtečku obrazovky a text na řeč s názvem Vypravěč. Tento nástroj může číst webové stránky, textové dokumenty a další soubory nahlas a také hovořit o každé akci, kterou podnikáte v systému Windows.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou hlavní problémy v systému Windows 10

14 Nejběžnější problémy se systémem Windows 10 a jejich řešení výkonu řešení.Bezpečnostní problémy.Aktualizovat chyby.Problémy řidiče modré obrazovky smrti (BSOD).Systémové havárie & Zamrzne.Problémy s připojením sítě.Problémy s tiskárnou.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč je Windows 10 nejbezpečnější

Windows 10 narušuje malware a zmaří hackery změnou hřiště. Špatní herci nemohou zaútočit na systémy stejným starým způsobem. Strážce zařízení funguje jako štít proti malwaru tím, že vám umožňuje blokovat nežádoucí aplikace. To poskytuje uživatelům proaktivní způsob, jak zabránit útokům na ransomware a malware a spywaru.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Proč lidé nemají rádi Windows 10

2. Windows 10 nasává, protože je plný bloatwaru. Windows 10 svazek spoustu aplikací a her, které většina uživatelů nechce. Je to tzv. Bloatware, který byl v minulosti mezi výrobci hardwaru poměrně běžný, ale což nebyla politika samotného společnosti Microsoft.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou 4 nevýhody Windows 10

Nevýhody Windows 10Possibilní problémy s ochranou osobních údajů. Bod kritiky na Windows 10 je způsob, jakým se operační systém zabývá citlivými daty uživatele.Kompatibilita. Problémy s kompatibilitou softwaru a hardwaru mohou být důvodem k přepnutí na Windows 10.Ztracené aplikace.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Měla by být nastavení ochrany osobních údajů zapnutá nebo vypnuta

Ujistěte se, že vaše nastavení ochrany osobních údajů je zapnutá a že vaše příspěvky mohou vidět pouze lidé, které znáte a důvěřují. Dávejte pozor, jaké informace sdílíte online. Například nezveřejňujte svou adresu nebo telefonní číslo veřejně. Mnoho platforem vám umožňuje ovládat, kdo může vidět vaše příspěvky a informace o profilu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Které nastavení ochrany osobních údajů bych měl vypnout

Jednou z funkcí, které důrazně doporučujeme, aby uživatelé deaktivovali, je nastavení „Poznejte vás“, které lze nalézt z tlačítka Windows (dříve z tlačítka Start v levém dolním rohu obrazovky), pod nastavením, poté soukromí, poté řeč, řeč, inkoust a psaní.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Kdo je více důvěryhodný Google nebo Microsoft

65.7% amerických obyvatel tvrdí, že Google je důvěryhodný následovaný Amazonem v 65.1%, Microsoft, 64.9% a Apple v 63.6% a Samsung v 62.3%. 1 z 5 Američanů bude vždy důvěřovat výsledkům Google.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může Microsoft vidět moje data

Většina našich servisních operací je automatizovaná, takže pouze malá sada vyžaduje lidskou interakci. Microsoft Engineers nemají výchozí přístup k cloudovým zákaznickým datům. Místo toho jim je poskytnut přístup, pod vedením dohledu, pouze v případě potřeby.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Můžete zjistit, zda je váš počítač sledován

Hledejte podezřelé procesy

Podezřelé procesy najdete otevřením správce úloh Windows. Po spuštění počítače a načítání Windows stiskněte Ctrl+Alt+Del a vyberte „Správce úloh.„Na kartě„ Processes “procházejte seznamem aktivního běhu a hledejte všechny, které jsou neobvyklé.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Může někdo vidět, co dělám na svém počítači

Pokud si myslíte, že na vás někdo špion. Jednou z nejběžnějších metod je použití softwaru třetích stran. IsUSuálně známý jako software pro dálkové ovládání nebo software Virtual Network Computing (VNC) a umožňuje někomu vidět, proč děláte na svém počítači.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké soubory byste neměli smazat v Windows

Shrnutí: Složka programových souborů. Programové soubory s názvem Složka obsahují všechny programy, které jsou ve výchozím nastavení nainstalovány ve vašem počítači.Složka WinSxs. Je to pod složkou Windows, která je zkrácena pro Windows bok po boku.Složka System32.Složka Windows.Složka Informace o objemu systému.Swapfile.Stránkovací soubor.Závěr.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké informace odesílá Windows 10 na Microsoft

Zde je seznam Microsoft: Společná data, jako je název operačního systému, verze, ID zařízení, třída zařízení, výběr diagnostické úrovně atd. Připojení a konfigurace zařízení, jako jsou vlastnosti a schopnosti zařízení, preference a nastavení, periferie a síťové informace.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je Windows 11 lepší než Windows 10

Odpověď na otázku „je Windows 10 nebo 11 lepší“ závisí na vašich jedinečných potřebách. Windows 10 je solidní operační systém, který vám umožní pracovat, hrát a komunikovat s užitečnými aplikacemi. A Windows 11 vám může pomoci stejným způsobem, ale s vylepšenými funkcemi pro hraní a rozvržení rozhraní.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je Windows 11 ve skutečnosti bezpečnější než Windows 10

Zabezpečená bota UEFI

Tento zdroj může být výrobce PCS, výrobce čipů nebo Microsoft. Všechny stroje Windows 11 budou dodávány s zabezpečenou botou UEFI od Get-Go. To poskytne strojů Windows 11 významnou zabezpečení oproti zařízením Windows 10.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Což je bezpečnější Windows 10 nebo 11

Microsoft zaplnil všechny mezery a vylepšil bezpečnostní funkce v systému Windows 11. Od UEFI Secure Boot po modul TPM, zabezpečení založené na virtualizaci a HVCI nabízí Windows 11 řadu bezpečnostních funkcí ve srovnání s Windows 10.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je Windows 11 bezpečnější než Windows 10

Zabezpečená bota UEFI

Tento zdroj může být výrobce PCS, výrobce čipů nebo Microsoft. Všechny stroje Windows 11 budou dodávány s zabezpečenou botou UEFI od Get-Go. To poskytne strojů Windows 11 významnou zabezpečení oproti zařízením Windows 10.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Kdy bych měl přestat používat Windows 10

Windows 10 dosáhne konce podpory 14. října 2025. Aktuální verze, 22H2, bude konečnou verzí Windows 10 a všechna vydání zůstane v podpoře s měsíčními vydáními aktualizace zabezpečení do tohoto data.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Todos aceptan la tarjeta Discover?
Next Post
Kolik neozbrojených strážců v NYC vydělávají?