15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi velger en peis for interiøret i stuen

Stue uten overdrivelse kaller de det husets hjerte. Hjem og gjester samles her. Når i interiør er tilstede peis, det blir en viktig komponent for å skape komfort og varme. Etter å ha bestemt deg for å dekorere stuen med den, må du være sikker på at peisen er harmonisk kombinert med rommets design. La oss snakke om hvordan du gjør det.

Vi velger en peis for interiøret i stuen

Vakker stue

Stue interiør med peis

Elementet er installert i romslige rom. Arealet skal være 20 kvadratmeter eller mer. I en ledig stue bringer han elementer av luksus og vektlegger stil. Men i små rom vil den ubehagelige beliggenheten føre til følelsen av at du er i et vaskerom eller et bad, og ikke en stue.

Velge peis for en koselig stue med glassmøbler

Koselig interiør i stuen med glassmøbler og stilig peis

En peis i stein laget i klassisk stil vil fylle luften med kos og romantikk. I et slikt rom vil du være lenge, slappe av eller kommunisere med familie og gjester..

Velge en funksjonell peis for en liten stue i brune nyanser

Design av en liten stue i brune toner med en fasjonabel peis

Selvfølgelig er en ekte peis bare installert i et privat hus. For å gjøre dette trenger du et pålitelig gulv som lett tåler en alvorlig belastning. Det er langt fra enkelt å installere det. Det er bedre å overlate prosessen til fagfolk. Ved valg av peis, i tillegg til gulvet, er det spesielt oppmerksom på takhøyden, veggenes styrke og brannsikkerhet..

Stue interiør med peis

Peis i interiøret

I en byleilighet må du velge møbler og innredning riktig. I et lite rom er det lagt spesiell vekt på å sikre at maksimal ledig plass blir bevart. I et slikt rom er bare en falsk peis egnet. Da slipper du å tenke på takhøyden og kvadratmetermangelen..

Peisdesign for en liten stue med leseområde

Original design av stue med peis og sittehjørne

Typer av peiser på installasjonsstedet

Interiøret er klassifisert etter beliggenhet og etter prinsippet om drift.

Avhengig av installasjonsstedet er peiser av følgende varianter.

 • Ostrovnoy typen er i midten av rommet. Den er utmerket i stand til å varme opp.
 • Veggmontert typen ligger ved siden av veggen. I dette tilfellet, bruk klassiske typer peiser. Veggen kan være innvendig (mellom rom) eller ekstern (bak hvilken gaten). I det første tilfellet vil installasjonen bli mer praktisk. Hvis rommet varmes opp med det, er det bedre å ikke installere det mot ytterveggen, siden noe av varmen går utenfor, spesielt hvis det er vinduer mellom det. I tillegg må peisen ikke plasseres ved siden av treelementer som trapper eller dører..

  Velge en peisdesign for en stor og lys stue

  Lys stor stue med funksjonell peis

 • Innebygd peisen passer perfekt inn i små stuer. Denne sorten er installert i en spesiell kolonne eller nisje..
 • Populære er og hjørne peiser. De ser grasiøse ut i forskjellige stiler. Slike typer er spesielt vanlige i små rom..

Typer av peiser i henhold til prinsippet om drift

Moderne peisdesign for en funksjonell romslig stue

Snøhvit stue i et stort hus med peis

I dag har designere og arkitekter kommet med mange modeller som er egnet for installasjon i en bolig- og byleilighet. La oss se hvordan de fungerer nå..

Vi velger en peis for interiøret i en moderne romslig stue

Stue design med en funksjonell vakker peis

 • Tresort. Dette er en klassisk antikk peis som har overlevd gjennom tidene, og nå er det hus der slike peiser er installert. Videre dekorerer de ikke bare rommet, men utfører også hovedoppgaven med oppvarming. Som navnet tilsier, utføres driftsmekanismen på tre. Samtidig er det utstyrt en brannkasse i peisområdet for lagring av tømmerstokker. Denne typen er egnet for hus med romslige rom utstyrt med slitesterke gulv. Under installasjonen er det lagt spesiell vekt på skorsteinen og portalen..

Typer av peiser i henhold til prinsippet om drift

Dette er en klassisk antikk peis som har overlevd gjennom tidene.

I en vanlig byleilighet er det beste alternativet elektriske peiser. Det er mange modifikasjoner og former. De kommer i klassiske og originale design. Samtidig er operasjonen helt trygg, enkel å betjene og rengjøre. Tross alt vil det ikke være søppel fra ved, som i tilfellet med en klassisk design. I tillegg til å simulere brann, er en slik peis i stand til å avgi varme, som allerede er en nyttig funksjon, ikke bare et dekorativt element. Samtidig er atmosfæren av komfort skapt av en elektrisk peis ekstremt viktig for en familie..

Vi velger en peis for interiøret i en stor stilig stue

Peisdesign for interiøret i en stor og stilig stue

Det er bedre å installere peisen mot en vinkelrett vegg fra vinduet.

Falske peiser – tilhører en annen type av disse interiørartiklene. Det er sant at det ikke er nødvendig å snakke om det direkte formålet her. Det er klart at det ikke kommer noen varme herfra. Den er installert for å dekorere et rom. Og jeg må si at den falske peisen takler denne funksjonen perfekt..

Stilig peis med steinfliser til en stor stue

Design av en stor stue i et landsted med peis

Mange kvaliteter tilskrives fordelene med disse delene i den siste versjonen. Så, om ønskelig, blir de laget uavhengig. Noen ganger plasseres ekte ved i peishulen for å etterligne originalen. Flammen etterlignes av et brennende lys som ligger her. For dette er det montert et speil på bakveggen. Det er ingen krav til bygging av huset og selve rommet der den falske peisen ligger. Det kan se originalt ut i romslige rom og i beskjedne små stuer. Skorsteinen og andre komponenter for drift av ildsteder er fraværende her. Blomster, fotografier, lys, speil og andre dekorative elementer er plassert i den..

Typer av peiser i henhold til prinsippet om drift

Falske peiser – tilhører en annen type av disse interiørartiklene

Gasspeisen er den mest moderne oppfinnelsen. Sammen med ham nyter de ekte ild og bryr seg ikke samtidig om ved..

Og fans av å se på TV -programmer bør plassere peis og TV på vegger vinkelrett på hverandre. Da vil rommet bli delt inn i to soner. TV -en skal ikke plasseres over peisen, ellers blinker blikket mellom å se på TV og se på flammen. Da vil hele poenget med ideen vår gå tapt.

Peis for en stram og moderne stue

Design av en streng stue med peis og koselige lenestoler

Stiler

Alle interiørartikler, inkludert den vi vurderer, bør kombineres i et gitt bilde. For å gjøre dette må du forstå stilene. La oss vurdere de mest populære.

Til Klassikere minimalisme er karakteristisk når peisen ikke skiller seg mye ut. Stilen fremføres i en diskret form eller i luksus. Materialet for å lage portalen er stein eller tre, der det ikke er noe overflødig. Speil, malerier eller lamper er plassert over strukturen..

Peis for en lys og moderne stue i en leilighet

Peis for en lys og moderne stue i en leilighet

Hvis en luksuriøs stil implementeres, brukes naturstein sikkert, så vel som kunstnerisk parkett. Med denne høye klassiske stilen, som skiller seg ut separat, domineres rommet av lyse nyanser, og dekorasjonen er representert med dekorativt gips, steinutskjæringer eller stukkatur. Rommet skal visst være romslig – minst 25 kvm. meter og har mye naturlig lys.

Stiler

Hvis en luksuriøs stil er realisert, brukes naturstein sikkert, så vel som kunstnerisk parkett.

Møblene er ordnet, og gir et koselig hjørne.

En annen populær stil er Land. Den er ideell for å dekorere en stue i en sommerhytte eller et landsted. Peisen her ser flott ut når den er kombinert med høyt tak og tre eller stein..

Den er massiv, med en hylle fra veggen. Steinverk kan ha store, uregelmessige linjer, og dekorasjon rundt er utført med jakttrofeer eller rifler.

Interiør i en romslig stue med glassmalerier og peis

Idee design ideer for en romslig stue med glassmalerier

Stil Moderne ser flott ut i en firkantet stue, der peisen er installert langs veggen eller i hjørnet. Det kan utføres med uregelmessige og originale former. Designet kan være vanlig, så vel som med flere glassmalerier..

Peis for et stilig interiør i stuen med lyse røde vegger

-Stue i lys rød med peis på hovedveggen

For stil Barokk pompøse linjer er karakteristiske. Design er tillatt i form av en mosaikk, hvor elementer av landskap kan være til stede. Det beste materialet i dette tilfellet er snøhvit marmor..

Dekorativ peis i stil Høyteknologisk har rett til å ha sin egen juridiske uvanlige, og samtidig strenge form.

Stiler

Det stilige interiøret i stuen vil aldri slutte å glede deg og dine gjester.

Registrering

Så, gitt stilen, forestiller du deg allerede hvordan peisen din vil se ut. For ham, velg fasaden, og deretter elementene i dekorasjonene. For å passe harmonisk inn i rommet må peisen ha minst en farge, fra de som er i stua.

Peisdesign for en stilisert stue i et landsted

Landhusdesign med funksjonell peis

Vanligvis plasseres et bilde eller et speil over det, bokser, vaser og andre dekorative elementer plasseres. Dette er et viktig skritt. Med en symmetrisk mantel ser peisen lettere ut, noe som er mer iboende i den klassiske stilen. Asymmetrisk utførelse har sin egen sjarm. Peisen her deltar i romlig strukturering og setter tonen. Hovedregelen som overholdes når du skal dekorere interiøret vårt er: jo mer symmetrisk utførelsen er, jo strengere ser formen ut og har et klassisk utseende. Jo mer asymmetrisk, jo mer avslappet og dynamisk blir bildet.

Peis idé for en veldig liten og koselig stue

Interiør i en liten koselig stue med peis

Hvis de foretrekker å samles her, ved siden av, er en lenestol og en sofa plassert overfor hverandre, mellom hvilke de legger et lite bord. En bokhylle eller nattbord er plassert femti centimeter fra peisen.

Registrering

En peis plassert på en yttervegg vil avgi noe av varmen til miljøet.

Ideer

Vurder flere alternativer for interiøret i en stue med peis.

 1. Det klassiske utseendet ser spektakulært ut i et rom i lyse nyanser, i nærvær av friske blomster, ekstra elementer med et delikat åpning, antikke møbler.
 2. Et lite rom med lyse vegger vil markere en marmorpeis. Møbler er valgt høyt.
 3. En hvit peis med metallfinish ser flott ut i en stue i grå og lilla farger. Et speil av den opprinnelige formen med en lignende ramme er installert over den..

  Ideen om å designe en peis i stua i et landsted

  Moderne peis for stua i et landsted

 4. I en stue med stor takhøyde, mørke møbler og rådende beige, gule eller grønne farger er en peis i stein egnet..
 5. Med polstrede lave møbler, i interiøret i lyst tre og akvamarinfarger, ser en peis med en vanlig rektangelform bra ut.

  Hvit peis under interiøret i en moderne stor stue

  Moderne design for en stor stue med hvit peis

Dette er bare noen få ideer i et uendelig rom, hvorfra du kan finne det som passer best for deg selv eller finne på noe helt nytt..

Konklusjon

Peisdesign for en streng stue med mørke møbler

Stue i enkel stil med peis

Hva kan være mer behagelig enn å sitte ved peisen i en varm genser, når det er dårlig vær utenfor vinduet, og kikke inn i det fortryllende og mystiske bildet av ilden mens du drikker te eller god vin? For dette er det verdt å gjøre en innsats for å velge riktig modell for stuen, og ordne den på best mulig måte..

Peis i stuen

Stueinteriør med peis 49 fotoideer:

Previous Post
Smal soveromdesign, interiørfoto
Next Post
Kombinace oranžové s ostatními