15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Skyvedører: design og konstruksjonstyper

Innebygde og frittstående garderober blir stadig mer populær på grunn av funksjonaliteten og rommeligheten i en relativt liten størrelse. Et slikt lagringssystem kan trygt erstatte gangmøbler, omkledningsrom på soverommet eller bli et universelt lagringssystem i en ettroms leilighet. Rikdommen ved valget av fasadebehandling er ikke bare interiørdekorasjon, men også muligheten til å understreke stilen. Det gir ingen mening å kjøpe den første “rom” -garderoben som kommer med en ubeskrivelig design og tåle ulemper i årevis hvis det er en mulighet til å bestille innebygd eller ferdig, tilfredsstillende på alle måter.

interiøret i garderoben på soverommet er laget av tre

Glidende garderobe med speil

hjørneskapstil i korridoren laget av mdf

Svart innebygd garderobe

Varianter av garderober “rom”

Denne typen skapmøbler er produsert for soverommet og stuen, gangen og barnehagen. De er forskjellige i form, størrelse og etterbehandlingsmaterialer. Skyvedører på ruller, forskjøvet langs en spesiell guide eller “skinne” – et karakteristisk trekk ved “kupéen”, men ofte er det en fast blokk av fasaden. Det er to, tre, fire-dørs alternativer. Innsiden kan være modulær fylling for å omorganisere hyller og skuffer. En romslig og komfortabel garderobe er et moderne alternativ til foreldede skapmøbler. Det vil harmonisk passe inn i ethvert miljø, hvis du velger riktig design av romdørene.

skapdesign i stua fra mdf

Innebygd garderobe i interiøret

interiøret i skapet i gangen laget av tre

Rød stor garderobe i det indre av rommet

Den innebygde garderoben tar opp hele plassen i nisjen, som ble tildelt en fast modul. Den har ikke tak og bakvegg, bare en hyllekarm og en fasade, noen ganger er det sidehyller på endeveggen. En solid takkonstruksjon er utført i et tiår, eller i det minste til neste renovering. De lages på bestilling eller monteres for hånd.

Råd. Hvis det ikke er noen preferanse for valget av fasaden, velg speildører som utvider plassen og ikke krever matchning av noen stil.

Hovedulempe: Den innebygde garderoben kan ikke tas med deg når du beveger deg..

garderobestil i gangen laget av tre

Speilet garderobe i utformingen av rommet

utforming av et hjørneskap i korridoren laget av mdf

Glidende garderobe i interiøret

Et frittstående rom kan omorganiseres til et annet rom hvis døråpningen tillater det. Av denne grunn er skyvedører i den opprinnelige designen lave – for enkel transport og omlegging. Om ønskelig kan stedet kompletteres med flyttbare mesaniner, men de bør også være 10 cm under taket for å kunne installeres og demonteres.

Hovedulemper: Et lavt skap ser latterlig ut med høye tak. Det er klumpete og vanskelig å flytte rundt i leiligheten. Skapets dimensjoner samsvarer kanskje ikke litt med hjørnet eller nisjen i rommet der de ønsket å sette det, så det er viktig å sjekke dimensjonene nøyaktig.

interiøret i garderoben på soverommet av tre

Klassisk garderobe i det indre av rommet

garderobestil i stua fra mdf

L-formet garderobe på rommet

Råd. For en tettere tilpasning til veggen må du fjerne gulvlisten.

En garderobeskap i hjørnet er en ideell mulighet til å få mest mulig ut av det lille ledige rommet i et lite rom. Dette skjemaet er etterspurt i gangen og barnerommet. En kompakt garderobe inneholder mange ting eller en hel sesonggarderobe med sko.

design av hjørneskapet i stua fra mdf

Oval glidegarderobe

interiøret i garderoben i gangen laget av tre

Innebygd garderobe i gangen

Hjørnemodeller passer:

 • for en smal korridor;
 • for en gjennomgangshall med et fritt hjørne;
 • for et firkantet rom med store vinduer og små vegger;
 • for en liten rektangulær stue;
 • for et lite soverom – sengen kan plasseres nesten nær de skyvedører i garderoben.

Den største ulempen: det er vanskelig å komme til selve hjørnet av skapet, så du må velge modeller med et godt internt oppsett.

Råd. Velg alternativet når en garderobestang med skjelvinger (kleshengere) går dypt inn i hjørnet, slik at det er praktisk å flytte klær.

Det diagonale hjørnet eller radialskapet har en litt konveks front. Slike “coupéer” er mer kompliserte og dyrere enn lineære modeller, siden det er vanskelig å passe krumningen til en konveks dør til en rund guide. Men disse strukturene har det maksimale indre volumet og en vakker fasade. Oftest er dette designer garderober..

skapdesign i gangen laget av tre

Liten garderobe med speil

stil hjørne garderobe på soverommet laget av mdf

Glidende garderobe med tremønster

Hovedulemper: Dyrt og vanskelig å reparere, men dette er den beste utformingen av et fritt hjørne med maksimal romslighet.

Skyvedører med åpne seksjoner og sidehyller på endedelen er universelle. De gir ekstra plass til ofte brukte gjenstander, men de virker mye mer kompakte enn helt lukkede. Det er hjørne- og lineære modeller der åpne hyller og skyvedører kombineres.

design av garderoben i stua fra mdf

Glidende garderobe med bilde

design av et hjørneskap i en trekorridor

Hvit speilet garderobe

Perfekt alternativ:

 • for en liten leilighet;
 • for et tenåringsrom i studieområdet;
 • for en verksted eller studie.

Feil. Du må hele tiden overvåke bestillingen på åpne hyller, ofte støve av og revidere fyllet..

garderobestil i stua fra mdf

Glidende garderobe med dragemønster

interiør i hjørneskapet på soverommet fra mdf

Glidende garderobedesign

De viktigste fordelene med garderoben

Dette er et multifunksjonelt skapmøbel med en attraktiv design av en skyvedør, som har mange “plusser”:

 • skyvedører tar ikke plass i en smal gang eller soverom;
 • i et romslig rom kan du lage en dyp innebygd garderobe, og i en smal korridor installere en kompakt garderobe med tverrgående stenger for yttertøy;
 • hvis du har en romslig garderobe, kan du bli kvitt gamle skapmøbler i 2-3 rom;
 • det er lett å sette ting i orden for besøkende, der hver ting har sin egen plass bak romdørene;
 • rengjøring er enklere, spesielt hvis fasaden er behandlet med en støvavvisende forbindelse.

Den moderne “coupéen” vil edle det moderne interiøret og gi det lakonisme og eleganse. Skyvedører brukes også til sonering av rom i et romslig rom – som en delvis vegg.

garderobestil i gangen fra mdf

Vakker garderobe på rommet

garderobestil på soverommet i tre

Glidende garderobe i gangen

Materialer for produksjon av basen og etterbehandling av fasader

Skap er laget av de samme materialene som andre skapmøbler. Utformingen av garderobedørene varierer.

 1. Kryssfiner MDF går bare til bakveggen på skap eller til bunnen av skuffer, det vil si deler uten belastning. Det er et ganske miljøvennlig materiale, derfor blir det ofte brukt som hjelpemiddel – for barnemøbler.
 2. Sponplater eller sponplater er laget av større sagflis og spon på formaldehydharpiks (“halva”). Et vanlig materiale som de fleste møbler er laget eller laget på bestilling. Når det gjelder styrke, er det sammenlignbart med naturlig tre, men mye billigere. Barn og allergikere anbefales imidlertid ikke en modell der overflaten av “halva” ikke er helt dekket (på grunn av formaldehyder).
 3. Sponplater eller laminerte sponplater med dekor for enhver tretekstur er vanskelig å behandle, og trimming av og til skreller av og avslører “halva”. Det kuttes hovedsakelig på industrimaskiner.Dette materialet brukes til å lage de fleste fabrikkskapsmøbler til rimelige priser. Utformingen av “coupé” -dørene laget av laminerte materialer er utad like god som dyrt tre.
 4. Naturlig tre er det dyreste ved fremstilling av møbler, spesielt hvis det er en sjelden art med et vakkert mønster av tekstur. Dette skapet anbefales for et eliteinteriør med naturlige materialer. Klassiske skyvedører med en vakker fasaddesign vil overleve mer enn en generasjon, de kan bli begavet og arvet.
 5. Finert treverk er en analog av naturlig materiale, men et tynt lag fjernes der og påføres en billigere variant. Gjelder kun fasade og ytre sideflater. Det koster en størrelsesorden billigere, men ser ut som et naturlig tre – wenge, palisander, etc. Eco -finer er en syntetisk analog.

interiør i hjørneskapet i gangen laget av tre

Hvit garderobe

design av et hjørneskap i en stue av tre

Klassisk garderobe på rommet

Fasadeinnredningen bruker ikke bare naturlig tre eller etterligninger, men også andre materialer, hovedsakelig glass og plast.

Speilflater er ideelle for en skyvedør, spesielt når du vil flytte et lite rom visuelt. I dag brukes ikke bare tradisjonelt glass med sølvamalgam på baksiden, men også noen typer høyflekterende farget plast. Den sorte speildesignen til de skyvbare garderobedørene til stuen ser original ut, som på bildet.

Glassmalerier vil gi variasjon til det kjedelige interiøret i ethvert rom. Glassmalerier kan være farget eller kombinert glass med forskjellige teksturer – speil, matt, bølgepapp og grovt. Ofte er dette en eksklusiv, det vil si forfatterens løsning, som de har jobbet med i mer enn en uke. En slik fasade er dyr, men når det gjelder skjønnhet og adel, er ikke en slik “coupe” dårligere enn elitemøbler..

garderobestil på soverommet fra mdf

Speilglidende garderobe i svart

interiør i garderoben i korridoren fra mdf

Lys garderobe med speildører og mønstre

Dekorative glass er variantene som er nevnt ovenfor. Et grovt sandblåst mønster eller frostet glass kan kombineres med skyvespeil. Et slikt garderobedørdesign er egnet for klassisk og moderne interiør..

En fotofasade eller fotoutskrift er en relativt ny designteknikk som blir stadig mer populær. Et tegning eller forstørret fotografi påføres laminerte eller vanlige overflater. Tomten avhenger av husets stil og rommets funksjonalitet:

 • babybilder på skapet er en god idé for et barnerom;
 • landskap vil erstatte veggmalerier i gangen med en illusjon av åpen plass;
 • stilleben er en god idé for en stue kombinert med en spisestue;
 • luksuriøs blomst er en god idé for et romantisk soverom.

Råd. Den enkleste måten er å fikse et stort foto, plakat, et fragment av et fototapet eller et maleri på baksiden av glassfasaden i “kupeen”.

Tekstildekorasjon brukes sjeldnere, men det er ikke mindre effektivt. Et stasjonært panel dekket med skinn eller dyrt stoff ser edelt ut; du kan til og med kopiere møbelpolstring eller gardiner. Skyvedører kan være glass eller speil.

Naturlig innredning i utformingen av dørene til garderoben ser også veldig interessant ut. Dette er en fleksibel stein, kork, bambus, som er veldig passende i en gang dekorert i en gjenkjennelig japansk eller annen etnisk stil..

skapdesign i gangen laget av tre

Ugjennomsiktig garderobe

stilen på hjørneskapet i stua fra mdf

Glidende garderobe i det indre av gangen

Farget selvklebende film for glass eller skap kan også brukes til å endre utformingen av en gang eller barnehage. Selv om den er kortvarig, er den enkel å bruke, det er en glassmaling for glass, imitasjon av marmor og tre. Det er bedre å lime over de faste delene av skapet med det, som på bildet.

Merk følgende! Det brede utvalget av etterbehandlingsmaterialer gir deg kreativ frihet til å transformere dine innebygde møbler. Det er også en mulighet til å kombinere den gamle designen av innebygde garderober og nye møbler. Det er bedre å berøre mindre ustabile materialer med hendene og ikke la dem stå i direkte sollys..

Kombinerte fasader kan kombinere forskjellige materialer, blanke og speilflater. Elite -møbler er laget av dyre materialer, det er praktisk og holdbart. Derfor må du ikke bruke bilder og eksperimentere med selvklebende film eller vinylbilder..

Råd. Hvis du vil modernisere de gamle innebygde møblene, er det nok å ringe mesteren til å bare erstatte forsiden (som på bildet av skyvedører), utformingen av fasadene for gangen.

Tips for valg av kvalitetsskap

 1. Jo mer naturlige og holdbare materialer, jo mer sannsynlig vil produktet vare lenger. Glidende garderobe kan tjene i flere tiår.
 2. Hvis du vil dekorere rommet og trekke oppmerksomheten til de innebygde møblene, får du en modell med en lys, spektakulær fasade..
 3. For å skjule de innebygde garderobene i interiøret, velg med speildører eller treinnredning som matcher innredningen.
 4. Det interne innholdet i den innebygde modellen avhenger av hvilket rom “rommet” vil være i og hvem som skal bruke dem:

  – på kvinnenes soverom fyller den glidende garderoben garderoben, der det skal være mye plass til å henge kjoler og jakker;

  – det skal være mye plass på barnerommet for klær og leker;

  – det skal være et sted for sko og sesongklær i gangen.

 5. Romslige møbler med en lys fasade er valgt for barnerommet, men hovedkravet er sikkerhet. Foreldres mistillit bør skyldes speil og materialer som kan brytes med en kjemisk lukt som kan falme med årene og påvirke helsen negativt..

Skyve garderober på bestilling er de mest funksjonelle, siden alle kundens ønsker blir tatt i betraktning. For å redusere arbeidskostnadene kan du bestille sokkelen og genserne i snekkerverkstedet, og montere den selv. For fasadeinstallasjonstjenester er det bedre å kontakte spesialister.

hjørneskapstil i gangen laget av mdf

Svart garderobe i det indre av rommet

Bruk originale ideer – ultramoderne speilfasader i svart, kobber eller gullfarger, forsyne indre rom med diodebelysning. Et plasma -TV -panel kan plasseres på fasaden, men det er viktig å tenke over tilkoblingen av ledningene slik at de berører hva som helst, og døren kan enkelt bevege seg langs guiden. Flere unike ideer – i vårt fotogalleri.

Video: Hvordan velge en garderobe

50 bilder av designideer for en garderobe i interiøret:

design av et hjørneskap i stua fra mdf foto interiøret i garderoben i gangen laget av trebilde garderobestil på soverommet fra mdf -bilde interiør i garderoben i gangen laget av trefoto garderobestil i gangen fra mdf -bilde design av et hjørneskap i en korridor laget av trefoto garderobestil på soverommet laget av trebilde skapdesign i stua fra mdf foto interiøret i hjørneskapet i gangen laget av trebilde design av garderoben i gangen fra mdf foto stilen på hjørneskapet i stua fra mdf foto interiøret i garderoben på soverommet laget av trebilde garderobedesign i gangen fra mdf -bilde garderobestil i gangen laget av trefoto interiøret i hjørneskapet på soverommet laget av trebilde skapstil i stua fra mdf foto interiøret i hjørneskapet i stua laget av trebilde design av et hjørneskap på et soverom laget av trefoto garderobestil i korridoren fra mdf -bilde interiøret i skapet i stua fra mdf -bilde interiøret i skapet i gangen laget av trebilde garderobestil i stua fra mdf -bilde skapdesign i gangen laget av trefoto interiør i hjørneskapet på soverommet laget av trefoto stil hjørneskap i korridoren fra mdf -bilde interiør i skapet i gangen laget av trefoto garderobedesign i korridoren fra mdf -bilde design av garderoben i stua fra mdf foto stilen i garderoben på soverommet laget av trebilde interiør i garderoben på soverommet laget av trefoto garderobestil i gangen fra mdf -bilde skap stil i stuen laget av tre bilde design av et hjørneskap i gangen fra mdf foto interiøret i garderoben på soverommet laget av trebilde stil av et hjørneskap i korridoren fra mdf -foto design av hjørneskap i stua fra mdf -bilde skap stil i gangen laget av tre bilde interiør i garderoben i gangen fra mdf foto design av garderoben i stuen laget av trebilde stil hjørne garderobe på soverommet fra mdf foto stil av et hjørneskap i en stue laget av trefoto interiøret i garderoben på soverommet fra mdf -bilde design av garderoben i korridoren fra mdf foto garderobestil i gangen laget av trebilde garderobedesign på soverommet laget av trebilde interiør i et hjørneskap i korridoren fra mdf -foto stil hjørneskap i stuen laget av trebilde garderobestil på soverommet laget av trefoto design av hjørneskap i gangen fra mdf -bilde interiør i garderoben i stua fra mdf foto

Previous Post
Piros szín a konyha belsejében: jelentés, befolyás, ki illik
Next Post
تصميم غرفة البلياردو في منزل خاص